Προς το περιεχόμενο

Αγορά ψυγείου

dolph

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2023 στις 8:58 ΜΜ, fragsp είπε

Αυτό το ψυγείο  έχεις μετρήσεις πόση κατανάλωση έχει καλοκαίρι και χειμώνα...

Πιστεύω θα πρέπει να το συγκρίνουμε με τα σημερινά τελευταιας ενεργειακης κατηγοριας χωρίς inverter. Ειναι 230 συντήρηση συν 83 λιτρα στην κατάψυξη και στο ταμπελακι αριστερα στην φρουτερια γραφει με την κατάταξη του 1991, ενεργειακη κλάση Ν.

Ενας μετρητης kwh κοστίζει 10 περίπου.

Αν πιάνει παγο ειναι +10% η κατανάλωση στην καταψυξη.

Επεξ/σία από Krusty
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Krusty είπε

Πιστεύω θα πρέπει να το συγκρίνουμε με τα σημερινά τελευταιας ενςργειακης κατηγοριας χωρίς inverter. Ειναι 230 συν 83 λιτρα στην κατάψυξη και στο ταμπελακι αριστερα στην φρουτερια γραφει με την κατάταξη του 1992, ενεργειακη κλάση Ν.

Ενας μετρητης kwh κοστίζει 10 περίπου.

Αν πιάνει παγο ειναι +10% η κατανάλωση στην καταψυξη.

Μετρητή tapo p110 έχω στο σπίτι μου και μετράω το ψυγειοκαταψύκτη pitsos PKNB39VL30 (279λτ συντ. 87 καταψ) του 19 που μου καίει τώρα το καλοκαίρι που είναι γεμάτο ειδικά η καταψυξή του γύρω στις 1,6kwh την ημέρα έχουμε,αλλά αυτό είναι σε σπίτι που θα πάω μόνος μου σε κάποιους μήνες.

Επεξ/σία από fragsp

Whirlpool είναι αξιόπιστα ; 

Ψάχνω ψυγείο 70 πλάτος και γύρω στα 2 μέτρα ύψος 

Επιδότηση έχω 380€ και τα χρήματα που διαθέτω είναι 500€ (άρα κοιτάμε κάτι στα ~900€)

Στις 25/6/2023 στις 8:58 ΜΜ, fragsp είπε

Αυτό το ψυγείο  έχεις μετρήσεις πόση κατανάλωση έχει καλοκαίρι και χειμώνα γιατί σε ένα σπίτι που θα μείνω υπάρχει (πιστεύω ότι είναι) παρόμοιο το siemens comfort electronis και δεν ξέρω αν αξίζει να το κρατήσω ή να το πετάξω λόγω υψηλής κατανάλωσης

IMG_20230428_190216.jpg

Ολα τα ψυγεια τα ιδια καινε. Εχω ενα αντιστοιχο με το δικο σου στο υπογειο και καει 1.5kwh την ωρα. 

Πηρα ενα ντουλαπα επανω στο σπιτι, καιει παλι 1.5kwh.

Θα μου πεις το ενα ειναι ντουλαπα και το αλλο οχι. Τριχες! ειναι τοσο μικρες οι καταναλωσεις που δεν εχει νοημα. Τι 200kwh το 4μηνο τι 170kwh. Αλλαζει κατι ?

• Super Moderators
2 hours ago, andreaspA said:

Ολα τα ψυγεια τα ιδια καινε. Εχω ενα αντιστοιχο με το δικο σου στο υπογειο και καει 1.5kwh την ωρα. 

Θα μου πεις το ενα ειναι ντουλαπα και το αλλο οχι. Τριχες! ειναι τοσο μικρες οι καταναλωσεις που δεν εχει νοημα. Τι 200kwh το 4μηνο τι 170kwh. Αλλαζει κατι ?

Είναι μέχρι να μετρήσεις ντουλάπα 25+ ετών για να δεις πόσο καίει. 😛

35 λεπτά πριν, Thresh είπε

Είναι μέχρι να μετρήσεις ντουλάπα 25+ ετών για να δεις πόσο καίει. 😛

Κοιτα... αυτο το κατω που λεω, ντουλαπα δεν ειναι, αλλα ειναι ψυγειοκαταψυκτης και μαλιστα μεγάλος. Να σου πω οτι δεν γινεται χρηση και δεν ανοιγοκλεινει? θα στο πω. 

Αλλα με αυτα τα δεδομενα, δεν βλεπω καμια ουσιωδη διαφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θυμάμαι καλά το πρόγραμμα αλλαζω συσκευή είναι μέχρι κλάσης Ε και τα ψυγεία χωρίς inverter ηταν F και σπάνια G. Οπότε δεν βρίσκω κανέναν λόγω το παλιό Bosch  να είναι χειρότερο. Και η διαφορά μιας κλάσης είναι μικρή σε kWh, αλλά αν είναι περισσότερες οι κλάσεις, τώρα που έχει ακριβύνει η τιμή της kWh είναι κάτι.

Αυτό το ψυγείο έχει μια τάση σε μερικούς όταν παλιώσει, να πιάνει πάγο στην θερμομόνωση κοντά στο σωληνάκι αποχέτευσης συμπυκνωμάτων οποτε και το βουλώνει πιέζοντας. Τοτε χρειάζεται σωληνάκι για εξωτερική αποχέτευση (παράκαμψη) ή ενα πανί wettex  στην τρύπα του συλλέκτη στην συντήρηση που να μαζεύει το νερό σε ενα μπολ μέσα στην συντήρηση. Ίσως αφού έχουμε κανει απόψυξης να μπορεί να μπει μια μικρότερη ατσαλενια σωλήνα μέσα στην πλαστική απο πίσω, πανω απο την λεκάνη συλλογής νερου πανω στον συμπιεστή.

Επεξ/σία από Krusty

• Super Moderators
10 hours ago, andreaspA said:

Κοιτα... αυτο το κατω που λεω, ντουλαπα δεν ειναι, αλλα ειναι ψυγειοκαταψυκτης και μαλιστα μεγάλος. Να σου πω οτι δεν γινεται χρηση και δεν ανοιγοκλεινει? θα στο πω. 

Αλλα με αυτα τα δεδομενα, δεν βλεπω καμια ουσιωδη διαφορα.

Σκέψου ότι τις 280kwh/έτος (ιδανικές συνθήκες) μιας D Class ντουλάπας, τις καίει μια 25+ ετών στους 2 μηνες.

• Like 3

15 hours ago, andreaspA said:

Αν καίει 1.5 την ώρα τότε έχεις μετοχές στην ΔΕΗ σίγουρα!

Αν μιλάς για ημέρα τότε δεν ισχύει πως όλα καίνε 1.5  την ημέρα,  σίγουρα παίζει ρόλο και η θερμοκρασία του χώρου, αλλά τα νέα καινέ κάτω απο 1kwh την ημέρα

2 ώρες πριν, sdikr είπε

Αν καίει 1.5 την ώρα τότε έχεις μετοχές στην ΔΕΗ σίγουρα!

Αν μιλάς για ημέρα τότε δεν ισχύει πως όλα καίνε 1.5  την ημέρα,  σίγουρα παίζει ρόλο και η θερμοκρασία του χώρου, αλλά τα νέα καινέ κάτω απο 1kwh την ημέρα

Για μερα μιλαω φυσικα. Μα αυτο λεω. Τι 1.5 την ημερα τι 1 την ημερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, andreaspA said:

Για μερα μιλαω φυσικα. Μα αυτο λεω. Τι 1.5 την ημερα τι 1 την ημερα.

Είπα κάτω απο 1 την ημέρα, αλλά ακόμα και ετσι  έχουμε μια διαφορά 0,5  τουλάχιστον 18 ευρω τον χρόνο (με τιμή kwh 0,10),  δεν βάζω μέσα χρεώσεις μεταφοράς,  περίπτωση να σου ανεβάσει κλίμακα χρέωσης ή κάτι άλλο

Επεξ/σία από sdikr

6 λεπτά πριν, sdikr είπε

Είπα κάτω απο 1 την ημέρα, αλλά ακόμα και ετσι  έχουμε μια διαφορά 0,5  τουλάχιστον 18 ευρω τον χρόνο (με τιμή kwh 0,10),  δεν βάζω μέσα χρεώσεις μεταφοράς,  περίπτωση να σου ανεβάσει κλίμακα χρέωσης ή κάτι άλλο

ε τωρα συζηταμε για 18€ τον χρονο στο ψυγειο ? ειναι ανουσιο. 

13 minutes ago, andreaspA said:

ε τωρα συζηταμε για 18€ τον χρονο στο ψυγειο ? ειναι ανουσιο. 

Για παραπάνω μιλάμε, έγραψα τουλάχιστον 18 και χωρίς να έχω μέσα τιμές μεταφοράς και άλλες χρεώσεις για την kwh.

Όπως και να έχει, διαφορά κατανάλωσης υπάρχει

18 hours ago, andreaspA said:

8 λεπτά πριν, sdikr είπε

Για παραπάνω μιλάμε, έγραψα τουλάχιστον 18 και χωρίς να έχω μέσα τιμές μεταφοράς και άλλες χρεώσεις για την kwh.

Όπως και να έχει, διαφορά κατανάλωσης υπάρχει

Σιγουρα θα υπαρχει. Οπως υπαρχει και διαφορα καταναλωσης απο ψυγειο σε ψυγειο της ιδιας γενειας. Εγω ηθελα να σχολιασω οτι ειναι αστειο να λεμε "θα αλλαξω ψυγειο για να παρω ψυγειο που καιει λιγοτερα"

22 minutes ago, andreaspA said:

Σιγουρα θα υπαρχει. Οπως υπαρχει και διαφορα καταναλωσης απο ψυγειο σε ψυγειο της ιδιας γενειας. Εγω ηθελα να σχολιασω οτι ειναι αστειο να λεμε "θα αλλαξω ψυγειο για να παρω ψυγειο που καιει λιγοτερα"

Θα πρέπει να κάνεις τους υπολογισμούς σου, αν το ψυγείο σου είναι 10ετίας, μάλλον δεν έχει νόημα η αλλαγή,  αν όμως μιλάμε για κάτι παλιότερο που εκεί τα 2.5kwh τα έχει για αστείο τον χειμώνα  είναι κάτι που θα πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν.

Ακόμα σοβαρά θα πρέπει να λάβεις υπόψιν άλλες νέες λειτουργίες που μπορεί να έχει το νέο,  πχ διπλά μοτερ, καλάθι για λαχανικά, για κρέατα, no frost, πιο αποδοτική και σωστή ψύξη   κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...