marmagia Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ανάλογα το ψυγείο. Σε κάποια lg η Samsung από πίσω είναι ντυμένα με μέταλλο (όπως αυτό της φωτό) Όσο για το θερμός, πάρε ψυγείο με βρυσακι αν είναι 16 minutes ago, Krusty said: Στα καινούργια ψυγεία φαίνεται η μαύρη σχάρα-γρίλια όπως τα παλιά ή την έχουν καλυμμένη; Ποια ψυγεία έχουν την γρίλια από πίσω έστω και καλυμμένη; Τα ρωτάω γιατί στην κουζίνα μου θέλω να βάλω νέο ελεύθερο ψυγείο, εκεί που έχω εντοιχισμένο και δεν υπάρχει περιθώριο αριστερά ή δεξιά, οπότε αν το ελεύθερο ψυγείο που θα πάρω έχει την σχάρα από δεξιά ή αριστερά (έστω και κρυμμένη από πλαστικό) τότε την έβαψα, γιατί δεν θα αφήνω περιθώριο για αποβολή θερμότητας. Αυτή η σχάρα που μερικοί εδώ την λένε "αντίσταση" κρυμμένη μέσα σε πλαστικό ή μέταλλο, είναι στην πραγματικότητα ένας εναλλάκτης θερμότητας του ψυκτικού υγρού και πρέπει να αερίζεται. Αν το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε θερμός τότε ανοιγοκλείνουμε πολύ λιγότερες φορές το ψυγείο και κάνουμε οικονοιμία. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2023 από marmagia 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Θα προέτρεπα να μην αφήνεται ψηφιακά θερμόμετρα στην κατάψυξη. Υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά τους ή να μπει μέσα υγρασία. Το άφησα χωρίς να ξέρω για μία ώρα και το βρήκα μισοπεθαμένο με την οθόνη του να αχνοφαίνεται και να αργεί να πάρει μπρος. Νομίζω θα επανέλθει όμως. Στα πρώτα πέντε λεπτά όμως που το άφησα, δεν είχα πρόβλημα και η ένδειξη του ήταν 17,5C ενώ ή ένδειξη του ψυγείου ήταν 18C. Στην συντήρηση δεν είχα πρόβλημα στο θερμόμετρο και το τέχνασμα που έδωσε ένα μέλος να έχουμε το θερμόμετρο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό μέσα στο ψυγείο, ώστε να μην επηρεαστεί η ένδειξη από το άνοιγμα της πόρτας, ήταν πολύ καλό, καθώς χωρίς το νερό έβλεπα την ένδειξη να πέφτει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από το άνοιγμα της πόρτας και την εισαγωγή ζεστού αέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Στην καταψυξη εχω αναλογικο θερμομετρο, εχει στα jumbo ενα που το εχω δει παντου, ακομη και σε καταστηματα με ηλεκτρικα. Αναλογικο, με υδραργυρο, δεν παθαινει τιποτε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Τα μαγαζιά που βλέπω στο skroutz στα ψυγεία και δεν αναφέρουν τίποτα για το πρόγραμμα ανακυκλώνω-αλλάζω συσκευή προφανώς δεν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα; Μήπως γιατί θα είχαν και την ευθύνη της μεταφοράς του παλιού ψυγείου; Μεγάλες αλυσίδες όπως ο Κωτσόβολος, Mediamarkt και τα Welcome το γράφουν ξεκάθαρα ότι συμμετέχουν. Μερικά ψυγεία που είδα ο Κοτσώβολος τα έχει σχεδόν 100 ευρώ ακριβότερα σε σχέση με την ελάχιστη τιμή στο skroutz. Ψυγεία των 600 ευρώ. Στα 970 ευρώ βρήκα διαφορά 150 ευρώ! Στα καινούργια ψυγεία με inverter πλακέτες, διάβασα ότι αφού έχουν ευαίσθητα ηλεκτρονικά καλό είναι να τα βάζουμε και ένα surge protector. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xp-user Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Μακρυα απο ψυγεια που κανουν κροτους αποψυξης Εγω τη πατησα με ενα Πιτσος Δεν ξερω αν υπαρχουν και αλλες μαρκες Διαβαστε πρωτα το βιβλιαρακι που εχουν μεσα και ρωτηστε τον πωλητη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Η διαφορά της ενεργειακής κλάσης D από την F (εκτός προγράμματος) σε ένα ψυγείο περίπου 340 λίτρων σύνολο είναι της πλάκας, εννιά ευρώπουλα τον χρόνο!!! Ετήσια κατανάλωση ενέργειας 214 kWh https://www.mediamarkt.gr/product/oikiakes-suskeues/psugeia/psugeiokatapsuktes/psugeiokatapsuktis-lg-gbp61dspgn-total-no-frost-341-lt--inox/1639908 Ετήσια Κατανάλωση Ενέργειας 301 kWh/y https://www.skroutz.gr/s/31169627/Indesit-LI8-S1E-X-Ψυγειοκαταψύκτης-339lt-Υ188-9xΠ59-5xΒ65-5εκ-Inox.html Διαφορά τιμής 699-389=310 ευρώ Στην πραγματικότητα οι τιμές της κιλοβατώρας (kWh) κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 8,7 λεπτά από τους εναλλακτικούς παρόχους και περίπου στα 10,3 λεπτά η τιμή κιλοβατώρας από την ΔΕΗ. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 6 hours ago, Krusty said: Στην πραγματικότητα οι τιμές της κιλοβατώρας (kWh) κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 8,7 λεπτά από τους εναλλακτικούς παρόχους και περίπου στα 10,3 λεπτά η τιμή κιλοβατώρας από την ΔΕΗ. Στις μέρες μας δεν ισχύουν αυτές οι τιμές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, xp-user είπε Μακρυα απο ψυγεια που κανουν κροτους αποψυξης Εγω τη πατησα με ενα Πιτσος Δεν ξερω αν υπαρχουν και αλλες μαρκες Διαβαστε πρωτα το βιβλιαρακι που εχουν μεσα και ρωτηστε τον πωλητη Το είχα ακούσει και εγώ αυτό για τα Pitsos... Επίσης ο όμιλος bosch-siemens είναι πλεον κατασκευής Τουρκίας οπότε δεν είναι όπως τα παλιά. Τελικα κατέληξα σε LG και εγώ το οποίο είναι τελείως αθόρυβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Στις 11/5/2023 στις 11:31 ΜΜ, Thresh είπε Στις μέρες μας δεν ισχύουν αυτές οι τιμές. Και πόσο είναι; Ισχύει αυτό γύρω στα 14 λεπτά η kwh; https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2023/05/202304-Mesostathmiki_Timi_Agoras_Hlektrikhs_energeias_sto_Diasyndedemeno_Systima_v1.pdf Επίσης αναλογικά με την κατανάλωση ενέργειας υπάρχουν κι άλλες σημαντικές χρεώσεις όπως ΑΠΕ. Συμπεριλαμβάνονται κι αυτές οι χρεώσεις στο κόστος της kwh; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 11 hours ago, Krusty said: Και πόσο είναι; Ισχύει αυτό γύρω στα 14 λεπτά η kwh; 14-15 λεπτά η kwh πάνω κάτω η ημερήσια, χωρίς όμως να υπολογίζουμε τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Στις 11/5/2023 στις 5:16 ΜΜ, xp-user είπε Μακρυα απο ψυγεια που κανουν κροτους αποψυξης Εγω τη πατησα με ενα Πιτσος Δεν ξερω αν υπαρχουν και αλλες μαρκες Διαβαστε πρωτα το βιβλιαρακι που εχουν μεσα και ρωτηστε τον πωλητη τι ειναι οι κροτοι αποψυξης, πρωτη φορα ακουω αυτο το πραγμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tounion Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Στις 11/5/2023 στις 5:16 ΜΜ, xp-user είπε Μακρυα απο ψυγεια που κανουν κροτους αποψυξης Εγω τη πατησα με ενα Πιτσος Δεν ξερω αν υπαρχουν και αλλες μαρκες Διαβαστε πρωτα το βιβλιαρακι που εχουν μεσα και ρωτηστε τον πωλητη Γιατί τι πρόβλημα έχουν ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xp-user Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Στις 13/5/2023 στις 2:34 ΜΜ, tounion είπε Γιατί τι πρόβλημα έχουν ?? Δεν σε αφηνουν να ησυχασεις Εγω ευτυχως εχω κουζινα με πορτα που απομονώνει Στις 13/5/2023 στις 2:12 ΜΜ, Titos301 είπε τι ειναι οι κροτοι αποψυξης, πρωτη φορα ακουω αυτο το πραγμα Κρατησου μακρυα δεν χρειαζετε να τη πατησεις και εσυ Στις 12/5/2023 στις 9:08 ΠΜ, The_Judas είπε Το είχα ακούσει και εγώ αυτό για τα Pitsos... Επίσης ο όμιλος bosch-siemens είναι πλεον κατασκευής Τουρκίας οπότε δεν είναι όπως τα παλιά. Τελικα κατέληξα σε LG και εγώ το οποίο είναι τελείως αθόρυβο. Εγω το πηρα οταν ηταν ακομα Ελληνικη .....Μακρυα και αλαργα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ψυγειοκαταψύκτης καταφέρνει να είναι ενεργειακής κλάσης Ε, χωρίς να είναι με inverter o συμπιεστής του. Τώρα πώς γίνεται αυτό ίσως με καλύτερη θερμομόνωση ή ακόμα και το invertor ίσως δεν προσθέτει πολλά. https://www.mediamarkt.gr/product/oikiakes-suskeues/psugeia/psugeiokatapsuktis-midea-mdrb489fge02o-330-lt--inox/1728542 Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 12 ώρες πριν, Krusty είπε Ψυγειοκαταψύκτης καταφέρνει να είναι ενεργειακής κλάσης Ε, χωρίς να είναι με invertor o συμπιεστής του. Τώρα πώς γίνεται αυτό ίσως με καλύτερη θερμομόνωση ή ακόμα και το invertor ίσως δεν προσθέτει πολλά. https://www.mediamarkt.gr/product/oikiakes-suskeues/psugeia/psugeiokatapsuktis-midea-mdrb489fge02o-330-lt--inox/1728542 Μάλλον λάθος αναγραφή χαρακτηριστικών. Είναι ινβερτερ και αυτό φαίνεται και από την κατανάλωση και από τη 10ετη εγγύηση. Αλλού αν ψάξεις θα δεις να αναγράφεται ως ινβερτερ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα