Προς το περιεχόμενο

Αγορά ψυγείου

dolph

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 30/12/2022 στις 11:08 ΜΜ, jenny1972 είπε

πριν λίγες μέρες επιτέλους βγήκε η επιταγή 50% επιδοτηση για ψυγειοκαταψύκτη . 2,03 χ 60 . να διαθέσω λέφτα να πάρω κανα lg 950 ευρώ να πληρωσω και επέκτασεις εγγύησης, να μου φτάσει δηλ 655 ή να πάρω κανα ντελονγκι 650 ευρω και να μου βγει 450 με την επέκταση . πολυ μεγάλο μπέρδεμα και τα διλλήματα με τις ημερομηνίες λήξεως των ψυγείων πια . αν δεν χαλαγαν δεν θα ζουσαν αυτοι που τα φτιάχναν μου λέγε η μανα μου . έχω διαβάσει τα απειρα και πραγματικά δεν ξέρω τι με συμφερει . πιτσος , μπος, σιμενς,- μορις , καντυ, - γουιρπουρλ, γκρούντιχ κλπ κλπ. η lg δεν κατεβάζει τιμές με τίποτα,  όλα γενικά τα ψυγεία έχουν παει στο θεο .15 ιανουαρίου μήπως κατεβάσουν λίγο τις τιμές ... μπα....νοικοκυρές σε απόγνωση . ευτυχως που οι τελευταιοι εχουμε περιθώριο μέχρι 12 μαρτίου να εξαργυρώσουμε τις επιταγές

και θα συνεχίσω για λίγο ακόμα το παραλήρημα μου με πληροφορία που έμαθα εχθές , η λιμπχερ και η κάντυ έχουν δωρεαν επέκταση εγγύησης μέσα στο site τους ."ποιος ήρθε ? " καλά μην φανταστείτε ότι δίνουν και πολλά με την επέκταση , αλλά το χουν δωρεάν για αρκετούς λόγους , η λιμπχερ γιατί πριν κάτι χρονια τα χε κάνει μουτι με το service και τώρα προσπαθεί να διορθώσει  και η κάντυ γιατί προσπαθεί να προσελκυσει κόσμο . αντε δηλαδή τώρα να βγάλεις άκρη τι να πάρεις . παιρνεις κάτι φθηνο για ίσως 2 χρόνια ή τα σκάς και κάνεις την προσευχή σου να κάνεις αποσβεση απο τη δεη . νταξει η αγορα ψυγείου είναι μεγάλος πονοκεφαλος τελικά . ευχαριστώ όσους διάβασαν τους προβληματισμούς μου. άμα βγάλω άκρη σφυράτε μου κλέφτικα. γιατι αμα τον φύσαγα τον μπαρά δεν θα με ενοιαζε και πολύ τώρα ούτε θα μονολογούσα.

και έχεις και τον πιτσο 30 χρόνια δίπλα σου,  να μην έχει χρειαστεί ούτε μία φορά μάστορα και απλά να σου μασουλάει 400-700 κιλοβάτ την τετραμηνία . 

Τελικά που κατέληξες? Είμαι στην ίδια φάση και ήμουν έτοιμος για liebherr λόγω των 5 χρόνων εγγύηση(και προηγούμενης εμπειρίας από καταψύκτη), αλλά διάβασα το manual και λέει ότι θέλει αλλαγή το φίλτρο άνθρακα κάθε 6 μήνες, δλδ 50€/χρόνο.

Κάποια πρόταση για ψυγείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, 340-400lt, ως 700€, γιατί 2 βδομάδες ψάχνω και δεν κατέληξα πουθενά?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κάποια γνώμη για τα lg;

Επίσης τα bosch τα βλέπω όλο το χρόνο με έκπτωση 500-600Ε απτην "αρχική τιμή" να φανταστώ είναι θέμα marketing;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Κάποια γνώμη για τα lg;

Επίσης τα bosch τα βλέπω όλο το χρόνο με έκπτωση 500-600Ε απτην "αρχική τιμή" να φανταστώ είναι θέμα marketing;

Σε lg πήγα κι εγώ, γιατί με έπεισε φίλη που έχει ψυγειοκαταψύκτη 8 χρόνια και δουλεύει αθόρυβα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επίσης Bosch/Siemens/Pitsos είναι ακριβώς τα ίδια, οπότε διαλέγεις το φθηνότερο από τα 3. Αν εκπτώσεις τώρα εννοείς αυτές των μεγάλων αλυσίδων, σύγκρινε με σκρουτζομάγαζα να δεις αν ισχύουν

Στις 17/1/2023 στις 8:20 ΜΜ, hara75gr είπε

Τελικά που κατέληξες? Είμαι στην ίδια φάση και ήμουν έτοιμος για liebherr λόγω των 5 χρόνων εγγύηση(και προηγούμενης εμπειρίας από καταψύκτη), αλλά διάβασα το manual και λέει ότι θέλει αλλαγή το φίλτρο άνθρακα κάθε 6 μήνες, δλδ 50€/χρόνο.

Κάποια πρόταση για ψυγείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, 340-400lt, ως 700€, γιατί 2 βδομάδες ψάχνω και δεν κατέληξα πουθενά?

Να ενημερώσω για τυχόν  άλλο ενδιαφερόμενο ότι τα liebherr δεν δουλεύουν χωρίς το φίλτρο άνθρακα, οπότε βγαίνει υποχρεωτικά 50€/χρόνο "συνδρομή" στην εταιρεία

Επεξ/σία από hara75gr
  • Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

περιμενα να μπουν οι εκπτώσεις και στις 10/1/2023 πήρα αυτό https://www.lg.com/gr/psigeia/lg-gbp62dsncn1#pdp_where  είναι C , στα 849 +100 επέκταση εγγύσης από το μιντια. Εφιαλτης ήταν μόλις μπηκαν οι εκπτώσεις , εβαζαν σουπερ προσφορές αλλα παντου τελευταια τεμαχια. και συνεχιζει και ειναι εφιάλτης η επιλογη του ψυγειου όπως και του κλιματιστικού (τωρα εχουν αδειάσει οι αποθηκες από ac ). το τσιμπησα και απλά κανω το σταυρό μου να βγει καλό. προτιμησε κάτι σε LG , ειναι όντως αθόρυβα, και οι πωλητες στα καταστηματα  λένε ότι ειναι τα καλύτερα.

53 λεπτά πριν, jenny1972 είπε

https://www.lg.com/gr/psigeia/lg-gbp62dsncn1#pdp_where  είναι C , στα 849 +100 επέκταση εγγύσης από το μιντια.

Και εγώ ήμουν ανάμεσα σαυτό και αυτό ,στο πρώτο μου ταίριαζε το χρώμα καλύτερα, το δεύτερο έχει μικρότερη κατανάλωση

Στην αρχή έβλεπα για bosch αλλά νομίζω είναι ακριβότερα απλά επειδή είναι bosch

• Like 1

2 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Και εγώ ήμουν ανάμεσα σαυτό και αυτό ,στο πρώτο μου ταίριαζε το χρώμα καλύτερα, το δεύτερο έχει μικρότερη κατανάλωση

Στην αρχή έβλεπα για bosch αλλά νομίζω είναι ακριβότερα απλά επειδή είναι bosch

οταν πηγα αποφασισμένη να ψωνίσω δεν υπηρχε Β lg προσφορά , οι τιμές και οι προσφορές ήταν κυριολεκτικά χρηματιστηριο εκεινες τις μέρες όπως και η διαθεσιμοτητα και πριν λίγες μέρες το είδα που έβαλαν Β στα ίδια λεφτά με το C που πήρα και στην αρχή λεω φτου... κ τώρα για να χρυσωσω το χαπι λέω στον εαυτο μου , οκ αυτο που πηρες τουλάχιστον δεν έχει σερπαντίνα πίσω. 30 κιλοβατ πάνω 30 κάτω. και απο χρώμα εγω ήθελα άσπρο ή ασημι ανοιχτό. για το άσπρο με κραξαν όλοι οι φιλοι ότι κανεις δεν παιρνει πια άσπρο. τωρα ειναι σαν τη μυγα μες στο γαλα , ευτυχως ειναι γκρι πιτσιλέ  ο παγκος και ταιριάξε , ήθελα και οθονες εξωτερικές και wifi και βρυσακια εξωτερικά . άλλα ήθελα άλλα πηρα. και τωρα ψαχνω για 2 ενιαρια ac να τελειωνω με τις επιταγές .... άλλος εφιαλτης τα ac ... παω να διαβασω στο ινσομνια μπας και βγαλω ακρη .

14 ώρες πριν, hara75gr είπε

Όλοι σε LG  καταλήξαμε μάλλον, εγώ πήρα αυτό από  πλαίσιο,  με επιδότηση και επιστροφή eurobank 300€ στρόγγυλα

κουκλί είναι μεγιά ! και το πήρες και τσάμπα . εγώ βιάστηκα, τρομοκρατήθηκα ότι θα ξεσκαρτάρουν τις αποθήκες τους και θα μείνουν μόνο τα πανάκριβα . τζάμπα φεσώθηκα 500 . και πάλι τώρα θα την πατήσω με τα ac που ψάχνω. μήπως πήρες και ac να μου πεις τι πήρες ?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, jenny1972 είπε

κουκλί είναι μεγιά ! και το πήρες και τσάμπα . εγώ βιάστηκα, τρομοκρατήθηκα ότι θα ξεσκαρτάρουν τις αποθήκες τους και θα μείνουν μόνο τα πανάκριβα . τζάμπα φεσώθηκα 500 . και πάλι τώρα θα την πατήσω με τα ac που ψάχνω. μήπως πήρες και ac να μου πεις τι πήρες ?

ευχαριστώ, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα μπει κάποια επιστροφή από τράπεζα απ'τους μεγάλους οπότε "ρίσκαρα" να περιμένω λίγο

Daikin 18000btu πήρα, αλλά το είχε προσφορά ντόπιο μαγαζί(Θεσσαλονίκη) και απ'ότι βλέπω τελείωσε. Έχει πάντως τεράστιο νήμα εδώ στο insomnia για να πάρεις μερικές ακόμα γνώμες

Επεξ/σία από hara75gr
  • Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα σε όλους, 

Με την επιδότηση για αναβάθμιση συσκευών, θέλω να αντικαταστήσω ένα παλιό ψυγείο pitsos  με κάποιο καινούριο.

Τα ψυγεία που με βολεύουν, λόγω διαστάσεων, είναι η σειρά 49 των pitsos/bosch/siemens/neff.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι αυτά που έχουν ενεργειακή κλάση D έχουν συμβατικό μοτερ π.χ.

https://www.skroutz.gr/s/38797985/Bosch-KGN492IDF-Antifinger-Ψυγειοκαταψύκτης-440lt-Total-NoFrost-Υ203xΠ70xΒ66-7εκ-Inox.html

ή https://www.skroutz.gr/s/23315278/Neff-KG7493ID0-Ψυγειοκαταψύκτης-438lt-Total-NoFrost-Υ203xΠ70xΒ67εκ-Inox.html

ενώ τα κατώτερης ενεργειακής κλάσης E έχουν μοτερ inverter π.χ.

https://www.skroutz.gr/s/22995077/Bosch-KGN49XIEA-Ψυγειοκαταψύκτης-438lt-Total-NoFrost-Υ203xΠ70xΒ67εκ-Inox.html

ή https://www.skroutz.gr/s/23032828/Siemens-KG49NXIEP-Ψυγειοκαταψύκτης-438lt-Total-NoFrost-Υ203xΠ70xΒ67εκ-Inox.html

είναι λογικό αυτό? Δεν υποτίθεται ότι τα inverter είναι πιο οικονομικά από θέμα κατανάλωσης σε σχέση με τα συμβατικά?

Να προτιμήσω κάποιο με καλύτερη ενεργειακή κλάση ή κάποιο inverter?

Έχει κανείς εικόνα/γνώμη για  ψυγεία Hyundai?

Μου κάνει και το παρακάτω και θα προτιμούσα χίλιες φορές να δώσω τα χρήματά μου σε μη Γερμανική εταιρία 

https://www.skroutz.gr/s/22276465/Hyundai-HRC19-4922X-DG-NF-Ψυγειοκαταψύκτης-481lt-Total-NoFrost-Υ192xΠ70xΒ71εκ-Inox.html

Δεν ειμαι ειδήμων στα ψυγεία. Αλλά νομιζω ότι αν δεν μιλάμε για επαγγελματικό ψυγείο. Δεν βρίσκω νόημα στο inverter. Πόσα άτομα μένετε και θα ανοίγετε τις πόρτες; Πόσα ευρώ κοστίζουν τα ψυγεία inverter? 

Προφανώς και είναι inverter, για να πετυχαίνουν τόσο χαμηλή κατανάλωση. Αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι αν είναι no frost ή όχι, γιατί στην κατηγορία κατανάλωσης D έχει και ψυγεία που δεν είναι no frost. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δεν είναι απαραίτητο να το αλλάξεις κάθε 6 μήνες. Έχει επιλογή από το μενού να μη στο υπενθυμίζει.

Στις 25/1/2023 στις 9:45 ΠΜ, hara75gr είπε

Να ενημερώσω για τυχόν  άλλο ενδιαφερόμενο ότι τα liebherr δεν δουλεύουν χωρίς το φίλτρο άνθρακα, οπότε βγαίνει υποχρεωτικά 50€/χρόνο "συνδρομή" στην εταιρεία

Δουλευει, έχει ρύθμιση να μη κάνει την υπενθύμιση όταν λήξει το φίλτρο και λειτουργεί κανονικά το ψυγείο μετά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα. σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την επιταγή του προγράμματος"Αλλαζω συσκευη" αλλά έχω 2 προβληματισμούς. Επειδή το καλοκαίρι θα μετακομίσουμε και μπορεί το ψυγείο που θα αγοράσω τώρα να μην ταιριάζει στην νέα κουζίνα
αξίζει να πάρω ένα 201-203cm (που το προτιμώ) ή ένα στα 186-187cm ώστε αν δεν βολέψει να το πουλήσω; το μικρότερο ή το μεγαλύτερο θα πουληθεί πιο εύκολα;
Επίσης, σκέφτομαι να έχει βρυσάκι για κρύο νερό καθώς ειδικά το καλοκαίρι ολοι μας κατα 80% ανοίγουμε το ψυγείο για δροσερό νερό άρα θα είναι πιο "ξεκούραστο" το μοτέρ αν δεν ανοίγει η πόρτα. όσοι έχετε ψυγείο με αυτή την δυνατότητα πόσο το χρησιμοποιείτε;
Τέλος, σε πολλά καταστήματα υπάρχουν καλές προσφορές σε εκθεσιάκα ψυγεία και το σκέφτομαι και για αυτά καθώς τα εκθεσιακά δεν είναι σε λειτουργία ώστε να έχει επιβαρυνθεί το μοτέρ.τι λέτε;

Επεξ/σία από fysikos

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα σε ολους χρονια πολλα 

Χαλασε ο ψυγειοκαταψυκτης μου δεν αξιζει επισκευης ειναι 33 χρονια και βρηκα μου αρεσε και κατελειξα απο βδομαδα να παρω LG διαβασα καποιες κριτικες για το συγκεκριμενο μοντελο GBB62DSHMN ολα καλα αλλα ηθελα και αλλη μια γνωμη αν εχει καποιος

Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...