Προς το περιεχόμενο

Αγορά ψυγείου

dolph

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνοπτικά τα σύγχρονα είναι πολύ οικονομικά αλλά αργούν να ψυξουν. Από την λιμπχερ ψωνίζει η μιλε καθώς αυτή δεν κατασκευάζει ψυγεία. Πάντως ο,τι θερμοκρασία του ζητήσεις την πιάνει με ακρίβεια.  Η λύση που με ελκύει όπως έγραψα είναι side by side δηλαδή ανεξάρτητος όρθιος καταψύκτης με ανεξάρτητο ψυγείο συντήρησης δίπλα.

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Συνοπτικά τα σύγχρονα είναι πολύ οικονομικά αλλά αργούν να ψυξουν. Από την λιμπχερ ψωνίζει η μιλε καθώς αυτή δεν κατασκευάζει ψυγεία. Πάντως ο,τι θερμοκρασία του ζητήσεις την πιάνει με ακρίβεια.  Η λύση που με ελκύει όπως έγραψα είναι side by side δηλαδή ανεξάρτητος όρθιος καταψύκτης με ανεξάρτητο ψυγείο συντήρησης δίπλα.

Το πρόβλημά μου είναι το διαθέσιμο πλάτος. Εχω μάξιμουμ 1 μέτρο διαθέσιμου χώρου. Αρα, η λύση των side-by-side, ανεξάρτητων συσκευών συντήρησης και κατάψυξης, μάλλον, αποκλείεται. Αξίζει, να προβώ, τελικά, σε αγορά νέου ψυγείου ντουλάπα ή όχι? Είναι τα LG τόσο τραγικά όσο τα Samsung? Θα ήταν μεγάλο ρίσκο η αγορά ψυγείου ντουλάπας LG, σαν και αυτό που πρότεινε ο φίλος Tresh στο τέλος της προηγούμενης σελίδας?

Από την lg είχα κακή εμπειρία από το σέρβις σε ηλεκτρονική συσκευή πριν χρόνια. Μπορεί και να τους αδικώ αλλά δεν τους προτιμώ. Έχουν βγει ψυγειοκαταψυκτες θεόρατοι των pitsos - Bosch. Ρίξε μια ματιά 

• Thanks 1

Καλησπέρα και από εμένα. Βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτηση ψυγείου μέσω ανακύκλωσης οι περιορισμοί θέλω 60 εκατοστά πλάτος και ύψος να μην υπερβαίνει το 1,85 γιατί περισσότερο θα το χρησιμοποιεί η μητέρα μου και πιο ψηλά δεν θα φτάνει. Μιλάμε για ψυγειοκαταψύκτη. Προς τα πού να κινηθώ; Samsung, LG ή κάτι άλλο;

• Like 2

Στις 5/9/2022 στις 3:23 ΜΜ, Maurikycli είπε

Από την lg είχα κακή εμπειρία από το σέρβις σε ηλεκτρονική συσκευή πριν χρόνια. Μπορεί και να τους αδικώ αλλά δεν τους προτιμώ. Έχουν βγει ψυγειοκαταψυκτες θεόρατοι των pitsos - Bosch. Ρίξε μια ματιά 

Σ' ευχαριστώ. Είδα κάτι ενδιαφέροντα μοντέλα ψυγείων ντουλάπα της Bosch, με τιμές που κυμαίνονται από 1.750 έως 2.600 ευρώ περίπου. Γνωρίζεις αν η Bosch είναι ο κατασκευαστής ή αν είναι η συγκεκριμένη σειρά (ντουλάπες) των ψυγείων της φασόν? Εχουμε εμπειρία σχετικά με τη δύναμη/ποιότητα ψύξης και την αξιοπιστία τους (απροβλημάτιστη λειτουργία)? Το GE δουλεύει σταθερά στους -23C κατάψυξη και 0C έως 2C στη συντήρηση, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας χώρου της κουζίνας. Ολα τα πράγματα διατηρούνται περίφημα και για πολύ καιρό.

• Like 1

Πωω, πολλά λεφτά.

Δεν έχω ακούσει ούτε έχω ψάξει για το αν η μπος είναι κατασκευαστής ψυγείων.

Κρίμα όμως να πεταχτεί το ψυγείο σου. 

Δοκίμασε να το βάλεις στους 4 να δεις τί κατανάλωση θα έχει γιατί είναι λίγο υπερβολική η ρύθμιση που του έχεις. Ακόμη και στους 5 είναι αποδεκτή η θερμοκρασία. Επίσης στην κατάψυξη οι -18 είναι ικανοποιητικοι. Ένα πιο μικρό λιμπχερ ρυθμισμένο στους 3 το άκουγα να δουλεύει πολύ και έκαιγε 1kwh την ημέρα. Στους 5 καίει 750wh. 25% μείωση είναι τεράστια διαφορά και δεν είδα πρόβλημα στην διατήρηση των τροφίμων.

• Thanks 1

9 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Πωω, πολλά λεφτά.

Δεν έχω ακούσει ούτε έχω ψάξει για το αν η μπος είναι κατασκευαστής ψυγείων.

Κρίμα όμως να πεταχτεί το ψυγείο σου. 

Δοκίμασε να το βάλεις στους 4 να δεις τί κατανάλωση θα έχει γιατί είναι λίγο υπερβολική η ρύθμιση που του έχεις. Ακόμη και στους 5 είναι αποδεκτή η θερμοκρασία. Επίσης στην κατάψυξη οι -18 είναι ικανοποιητικοι. Ένα πιο μικρό λιμπχερ ρυθμισμένο στους 3 το άκουγα να δουλεύει πολύ και έκαιγε 1kwh την ημέρα. Στους 5 καίει 750wh. 25% μείωση είναι τεράστια διαφορά και δεν είδα πρόβλημα στην διατήρηση των τροφίμων.

Όντως, είναι πολλά τα λεφτά και, μάλιστα, για άγνωστη αξιοπιστία. Τη δεκατία του '90 και του '00, όταν αγόραζες ψυγείο General Electric, ήξερες εκ των προτέρων ότι, κατά κανόνα, η δυνατή ψύξη, η σωστή διατήρηση των τροφίμων για περισσότερο χρόνο, καθώς και η μακροζωία της συσκευή ήταν ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Υψηλό το κόστος απόκτησής του, αλλά αναμφισβήτητα άξιζε. Τώρα τι αντίστοιχο υπάρχει χωρίς να κοστίζει σαν ένα μικρό...αυτοκίνητο?!!

'Οπως και να 'χει, θα ακολουθήσω την πρότασή σου και θα παρακολουθήσω την ημερήσια κατανάλωση του ψυγείου.

• Like 2

Σήμερα αν βγάλει 10 χρόνια το ψυγείο είσαι ευχαριστημένος. Στο χωρο είναι 15 μαρκες αλλά στην ουσία είναι 4-5 κατασκευαστές και λίγοι Κινέζοι. Τα ανταλλακτικά (ιδίως πλακέτες) συχνά είναι επίτηδες ακριβά ώστε να μη συμφέρει η επισκευή. Παίρνεις ψυγείο ίδιας μάρκας με αυτή που σου κράτησε 20 χρόνια, και στα 5 χρόνια σου τρυπάει το ψυκτικό κύκλωμα (πέταμα).

Εμείς σαν καταναλωτές θέλουμε ένα καλό ψυγείο ή ένα καλό ηλιακό, αλλά πώς θα επιβιωσει η εταιρεία αν κρατάει 20 και 30 χρόνια? 

Πλεον είναι λαχείο οι αγορές ηλεκτρικων συσκευών...

• Like 2

Κάποια άποψη για sharp ? 😕

Όλα τα ψυγεία πλέον είναι εγγύηση,το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι να καλύψει τις ανάγκες σου σε χώρους.

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους,

Τελικά, αφού το έψαξα όσο μπορούσα το θέμα της αντικατάστασης του ψυγείου ντουλάπα, αγόρασα σήμερα το Bosch KFF96PIEP (21 ποδών, ντουλάπα γαλλικού τύπου), το οποίο διαθέτει σχεδιασμό με συρόμενη πόρτα κατάψυξης και ενιαίο χώρο συντήρησης με δύο ανοιγόμενες πόρτες. Επίσης, έχει δύο συμπιεστές, έναν για τη συντήρηση και έναν για την κατάψυξη. Μαζί με το ψυγείο προέβην και στην αγορά της 3ετούς επέκτασης εγγύησης της Bosch (σύνολο εγγύησης: 5 χρόνια).

Το ψυγείο τοποθετήθηκε πριν 3 ώρες περίπου και, με ενεργοποιημένες τις λειτουργίες "super cooling" και "super freezing" απ' τη στιγμή που μπήκε στην μπρίζα, έχει κατεβάσει τη συντήρηση στους 0,7C και την κατάψυξη στους -26,5C. Χωροταξικά είναι πολύ παραμετροποιήσιμο και η απτή ποιότητα κατασκευής δείχνει αψεγάδιαστη. Το ίδιο ισχύει και για τα εσωτερικά πλαστικά, τα συρτάρια με τους μηχανισμούς τους, καθώς και τα γυάλινα ράφια του. Ο θόρυβος λειτουργίας και από τους δύο συμπιεστές στο φουλ είναι πρακτικά αμελητέος.

Συνοψίζοντας, οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες. Μακάρι ν' αντέξει και στο χρόνο όσο και το General Electric (17 χρόνια και ακόμα δουλεύει άπροβλημάτιστα).

Υ.Γ.:  1) Ανοιξα τώρα την κατάψυξη και είδα ότι έχει αρχίσει να κάνει παγάκια (έχει αρκετά μέσα στην ειδική παγολεκάνη).

2) Τιμή αγοράς ψυγείου: 2.540 ευρώ + επέκταση εγγύησης της Bosch: 89 ευρώ. Σύνολο: 2.629 ευρώ.

3) Χώρα κατασκευής: Κίνα.

• Like 3

Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνει κανείς όταν αγοράσει το ψυγείο και μετά από πόση ώρα να μπει στο ρεύμα (άκουσα ότι πρέπει να "ηρεμήσουν" τα νερά) και μετά από πόσες ώρες που θα μπει στο ρεύμα να μπουν τρόφιμα; Κάτι τέτοιο διάβασα στη σελίδα της Samsung. Εγώ LG αγόρασα αλλά δεν βρήκα σχετικές πληροφορίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SpyrosK67 είπε

3) Χώρα κατασκευής: Κίνα.

Με γειά!

"Ευτυχώς" γιατί  έβλεπα κάτι μπος τούρκικα και μου γύριζαν τα μάτια.

Έπαθα εμπλοκή με τη λίμπχερ, έχουν 2 μήνες αναμονή 😕

Περιμένουμε μετρήσεις κατανάλωσης!

edit: ελπίζω να μην σε πήρα στο λαιμό μου ! 😇

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Thanks 1

23 λεπτά πριν, ostvarivanje είπε

Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνει κανείς όταν αγοράσει το ψυγείο και μετά από πόση ώρα να μπει στο ρεύμα (άκουσα ότι πρέπει να "ηρεμήσουν" τα νερά) και μετά από πόσες ώρες που θα μπει στο ρεύμα να μπουν τρόφιμα; Κάτι τέτοιο διάβασα στη σελίδα της Samsung. Εγώ LG αγόρασα αλλά δεν βρήκα σχετικές πληροφορίες.

Δεν έχει νερά.Εχει λάδι στο κύκλωμα ψύξης.Αν στο έφεραν όρθιο το βάζεις το ρευμα,αν το έγειραν στο πλάι άσε το μερικές ώρες. Καθαρισε το πριν βαλεις τρόφιμα.Ασε το να πιάσει μια θερμοκρασία και ξεκίνα να φορτώνεις.

Το ψυγείο ήρθε όρθιο και μπήκε στο σπίτι με γερανό. Με συμβούλεψαν να μείνει ακίνητο για 2 με 3 ώρες καλού-κακού και μετά να το βάλω στην πρίζα, όπως και έκανα.

Με γειά!

"Ευτυχώς" γιατί  έβλεπα κάτι μπος τούρκικα και μου γύριζαν τα μάτια.

Έπαθα εμπλοκή με τη λίμπχερ, έχουν 2 μήνες αναμονή 😕

Περιμένουμε μετρήσεις κατανάλωσης!

edit: ελπίζω να μην σε πήρα στο λαιμό μου ! 😇

Σ' ευχαριστώ πολύ! Απ' τη στιγμή που δε μπορούσα ν' ανέβω οικονομικά, ώστε να πάω σε Λίμπχερ, η συγκεκριμένη επιλογή της Bosch ήταν σχεδόν μονόδρομος, όταν, μάλιστα, είχαν αποκλειστεί ως επιλογές η Samsung και η LG.

Όπως προείπα, ο χρόνος θα δείξει αν αποδειχθεί αξιόπιστη επιλογή. Προς το παρόν, η αποδοσή του φέρνει..χαμόγελα στα πρόσωπα των μελών της οικογένειας. Οπότε, όχι, μάλλον δεν με πήρες στο λαιμό σου!! Τουναντίον, είμαι πραγματικά ευγνώμων που μου άνοιξες τα μάτια προς αυτήν την κατεύθυνση. 😀

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...