fearless Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Καλημερα παιδια. Ο τιτλος θα μπορουσε να ειναι διαφορετικος αλλα δεν ηξερα πως να τον ονομασω. Εχω τα 2 δισκους. O (C:) των Windows 10 ειναι SSD. O (E:) εχω τα αρχεια (Music, Pictures κτλ) ειναι HDD. Πηγα να κανω κατι τολμηρο αλλα δεν μου αρεσε και πεδευομαι τωρα να γυρισω σε Default. Ηθελα στον (E:) δισκο να μετακινισω τους φακελους Music, Documents κτλ (σαν συντομευση) μεσα στον File Explorer και οταν τον ανοιγω να παταω στον Music φακελο με το εικονιδιο τις νοτας (π.χ οπως φαινεται ποιο κατω στην εικονα) και να μου ανοιγει ο (E:) με τα αρχεια μουσικης και τον αλλον φακελων του, και οχι ο (C:). Ομως δεν μου αρεσε κατι και θελω να γυρισω οπως ηταν. Το καταφερα διαβαζοντας αυτην την σελιδα: https://www.tenforums.com/tutorials/23504-restore-default-location-personal-folders-windows-10-a.html ετρεξα τα .bat (στην ρυθμιση 2 που περιγραφει) και επανηλθαν ολοι φακελοι εκτος τον φακελο Documents που διχνει να εχει ονομα Music και να μην αλλαζει με τιποτα. Μπορω να κανω κατι αλλο;
fearless Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Ενταξη το εκανα. Στην τυχη βεβαια... πηγα στον φακελο Documents/δεξι κλικ/Properties/Location/Find Target/διεγραψα τον Documents απο εκει, και ολα καλα επανηλθε.
micos000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Αν κατάλαβα καλά θέλεις να μεταφέρεις τους προσωπικούς σου φακέλους στον Ε ούτως ώστε όταν αποθηκεύεις κάτι π.χ. στον documents ή στον music αυτό να πάει στο E αντί στον C, σωστά; Εγώ το κάνω συνέχεια, ιδίως όταν υπάρχει ssd και hdd όπως εσύ με τον εξής τρόπο. Πάω στον c:\users\<username> και κάνω δεξί κλικ σε έναν φάκελο π.χ. στον Music. Μετά properties και στην καρτέλα Θέση (δεν ξέρω πως το έχει στα Αγγλικά ). Εκεί αλλάζω το C στο Path σε E ή D ή ότι άλλο θέλω. Μετά με ρωτάει αν θέλω να μετακινήσω και τα περιεχόμενα και του λέω Ναι. Μετά από λίγο και ανάλογα το μέγεθος του φάκελου όλα είναι εντάξει. Επαναλαμβάνω και για τους άλλους προσωπικούς φάκελους και όταν τελειώσω έχω στον E έναν φάκελο users με υποφάκελο το όνομα ψρήστη και μέσα όλους τους προσωπικούς φάκελους με όλα τα αρχεία και η συντομεύσεις στην εξερεύνηση δουλεύουν κανονικά. Εδώ να σημειώσω κάτι για την επιφάνεια εργασίας. Αν δεν μετακινηθεί κι αυτή στον E τότε, όταν έχεις κάτι στην επιφάνεια και το στείλεις π.χ. στα έγγραφα ή αν έχεις κάτι στις λήψεις και το στείλεις στην επιφάνεια, θα δημιουργηθεί αντίγραφο του αρχείου αντί να μετακινηθεί. Θα πρέπει να γίνει η μεταφορά με δεξί κλικ->μετακίνηση ή αποκοπή και επικόλληση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα