Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι η MS ευτυχώς που το κατάλαβε νωρίτερα, άλλωστε αυτό φαίνεται και στα νούμερα (πωλήσεις) που έχουν οι δύο κονσόλες. Καλά λέτε, τα exclusives άχρηστα είναι. Αφήστε την Sony να ζει το όνειρο της και να κάνει την βρεγμένη γάτα. Όπως κάνει και με τα υπόλοιπα exclusives. Οι φαν της MS που ζητάνε exclusives χαζοί είναι.

Hatsos. Τα exclusives μόνο κακό κάνουν στους gamers. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν ακόμα είναι μπας και πουλάνε οι consoles αλλιώς παίρνει κανείς pc, το συνδέει TV, ασύρματους controllers και παίζει και καλύτερα (πριν αρχίσει η καραμέλα "είναι πιο φθηνές οι κονσόλες" λίγο google και youtube και βρίσκει κανείς άπειρες συνθέσεις που κάνουν την δουλειά που λέω). Άμα δεν υπήρχαν τα exclusives θα ήταν η αγορά όλη στο PC. Άμα παρατηρήσει κανείς τις τάσεις της αγοράς και τις πωλήσεις και τις μονάδες βλέπει κανείς μεγάλη αύξηση σε σχέση με τις παλιότερες χρονιές. Αυτό έχουν καταλάβει και τα τμήματα έρευνα και μάρκετινγκ των publishers και γυρνάνε προς τα εκεί.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ναι η MS ευτυχώς που το κατάλαβε νωρίτερα, άλλωστε αυτό φαίνεται και στα νούμερα (πωλήσεις) που έχουν οι δύο κονσόλες. Καλά λέτε, τα exclusives άχρηστα είναι. Αφήστε την Sony να ζει το όνειρο της και να κάνει την βρεγμένη γάτα. Όπως κάνει και με τα υπόλοιπα exclusives. Οι φαν της MS που ζητάνε exclusives χαζοί είναι.

Οι πωλήσεις δεν δείχνουν κάτι.Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα των exclusives αλλά αποτέλεσμα κακού μάρκετινκ και ηλίθιου πρώην αφεντικού του xbox.Δεν είπαμε να μην δίνει exclusives αλλά μιλάμε για την άποψη ότι δεν θεωρούνται  exclusives από την στιγμή που βρίσκονται και σε άλλη πλατφόρμα της ms στα windows.

Θεωρείς ότι είναι καλύτερα τώρα που ουσιαστικά κλειδώνουν τίτλους για να σε αναγκάσουν να αγοράσεις μία συσκευή από το να τους παρέχουν σε όλες τις συσκευές που μπορούν να τις υποστηρίξουν?Οι κονσόλες είναι ουσιαστικά pc πια και το να βγάλεις παιχνίδια για τις υπόλοιπες συσκευές είναι πιο εύκολο από ποτέ.

Δημοσ.

Οι πωλήσεις δεν δείχνουν κάτι.Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα των exclusives αλλά αποτέλεσμα κακού μάρκετινκ και ηλίθιου πρώην αφεντικού του xbox.Δεν είπαμε να μην δίνει exclusives αλλά μιλάμε για την άποψη ότι δεν θεωρούνται  exclusives από την στιγμή που βρίσκονται και σε άλλη πλατφόρμα της ms στα windows.

Θεωρείς ότι είναι καλύτερα τώρα που ουσιαστικά κλειδώνουν τίτλους για να σε αναγκάσουν να αγοράσεις μία συσκευή από το να τους παρέχουν σε όλες τις συσκευές που μπορούν να τις υποστηρίξουν?Οι κονσόλες είναι ουσιαστικά pc πια και το να βγάλεις παιχνίδια για τις υπόλοιπες συσκευές είναι πιο εύκολο από ποτέ.

"Οι κονσόλες είναι ουσιαστικά pc πια και το να βγάλεις παιχνίδια για τις υπόλοιπες συσκευές είναι πιο εύκολο από ποτέ."

αυτό ακριβώς.

• Like 1
Δημοσ.

ποιοι φαν της MS ρε φιλε και φαν της σονη? Φαν των games πρεπει να εισαι. Ειδες που τα exclusives φερνουν και αντιπαλοτητα? Τι σας δινει τετοια ηδονη να μπορειτε να παιζετε ενα παιχνιδι που δεν μπορει να παιξει ο αλλος, δεν μπορω να καταλαβω

• Like 1
Δημοσ.
Δλδ εσύ νομίζεις ότι είναι σωστό όλοι να έχουν τα παντα και οι εταιρείες να έχουν όλα τα παιχνίδια ελεύθερα ε?

Να μην υπάρχει ανταγωνισμός ε? να μην έχουμε καλύτερα προϊόντα λόγο ανταγωνισμού ε?

Νομίζεις δλδ ότι αυτή η ελευθερία θα κανει καλό στην βιομηχανία του gaming. Μπράβο παιδιά. Ωραία λογική.

Εξήγησε μου δηλαδή πως ακριβώς βοηθάει τον καταναλωτή και τη βιομηχανία του gaming το γεγονός ότι κάποιος που είναι κάτοχος ps4 χρειάζεται να πληρώσει 200 ευρώ "entry fee" ( την αγορα της κονσολας δλδ ) για να παίξει το forza η αντίστοιχα ο κάτοχος xbox για να παίξει το h. zero dawn η για να παίξουν το counter strike go? Άμα ησουν κάτοχος xbox δηλαδή και ήθελες να παίξεις το zero dawn θα έλεγες " δε πειράζει που δε μπορώ να το παίξω, κάνει καλό στον ανταγωνισμό και στη βιομηχανία? "

Υπάρχουν πολλά ήδη ανταγωνισμού. Ο ανταγωνισμός ο οποίος απλά έχει στόχο να βλάψει το προϊόν του αντιπάλου στρατοπέδου ( την αφαίρεση παιχνιδιών δλδ από τη βιβλιοθήκη μιας κονσόλας ), όχι ούτε βοηθά τη βιομηχανία ούτε κάνει καλό στον καταναλωτή.

Για παράδειγμα η Samsung εξαγόρασε όλα τα πρωτα κομμάτια του SD 835 για το s8 για να ανταγωνιστεί καλύτερα τις άλλες εταιρίες. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο καταναλωτής για 3 μηνες να μην είχε άλλες επιλογές πλην του s8 αν ήθελε Android κινητό με τον τελευταίο επεξεργαστή και η Samsung να μπορεί να κοστολογεί το s8 όσο ήθελε. Αυτό λέγεται κακός ανταγωνισμός που ούτε στον καταναλωτή έκανε καλό ούτε στη βιομηχανία των smartphones.

Επίσης όμως η Samsung υλοποίησε πρώτη κινητά με μεγαλύτερο screen to body ratio και από το s6 edge είχε και Κύρτες οθόνες στα κινητα της, χωρις ωστοσο να απαγορευει στις υπολοιπες εταιριες να κανουν κατι παρομοιο. Αποτέλεσμα αυτού οι υπόλοιπες εταιρίες έβαλαν το κωλο τους κάτω και προσπάθησαν να μειώσουν τα περιθώρια και να μιμηθούν τις Κύττες οθόνες. Και η βιομηχανία πήγε μπροστά και ο καταναλωτής είχε πρόσβαση σε καλύτερα και καινοτόμα προϊόντα.

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν πολλά και ποιοτικά παιχνίδια για την κονσόλα που αγοράζω. Δεν με αφορά αν θα είναι exclusives ή όχι. Έχω PS4 slim. Θα με χαλούσε το Uncharted να κυκλοφορούσε και για Xbox? Καθόλου! Γιατί να μην το απολαύσουν όσοι περισσότεροι gamers γίνεται. Θα με χαλούσε το PlayerUnknown's Battlegrounds να έβγαινε ταυτόχρονα και για PS4? Καθόλου...Fuck fanboyism and every -ism.

• Like 4
Δημοσ.

Εξηγησε μου τοτε τον ρολο των κονσολων αν δεν εχουν αποκλειστικοτητες? Ποιος ο ρολος τους πλεον? Αν ολα ηταν παντου δεν θα ειχαν θεση σαν προιοντα στην αγορα, ολοι θα φτιαχνανε pc και θα τα επαιζαν απο κει.

Μπορει τα multiplatform να πουλανε περισσοτερο αλλα τα exclusives πουλανε το hardware και κατεπεκταση τις συνδρομητικες υπηρεσιες που απο εκει βγαζουν πλεον λεφτα τοσο η sony οσο και η ms.

Τα exclusive γιαυτο τα θελουν.

Δημοσ.

Εξηγησε μου τοτε τον ρολο των κονσολων αν δεν εχουν αποκλειστικοτητες? Ποιος ο ρολος τους πλεον? Αν ολα ηταν παντου δεν θα ειχαν θεση σαν προιοντα στην αγορα, ολοι θα φτιαχνανε pc και θα τα επαιζαν απο κει.

Μπορει τα multiplatform να πουλανε περισσοτερο αλλα τα exclusives πουλανε το hardware και κατεπεκταση τις συνδρομητικες υπηρεσιες που απο εκει βγαζουν πλεον λεφτα τοσο η sony οσο και η ms.

Ενας λογος ειναι οτι καποιοι δηλωνουν οτι τους βγαινει πιο φθηνα μια κονσολα.

Αλλος λογος ειναι οτι καποιος δεν γουσταρει καθολου να ασχοληθει με τα τεχνικα του pc και θελει να βαλει απλα την κοσνολα του στη μπριζα

Αλλος λογος ειναι οτι καποιος θελει playstation επειδη δεν γουσταρει καθολου το χειριστηριο του xbox

Αμα ηταν ετσι οπως τα λες, γτ τοτε καποιος να παρει amd cpu αφου και οι intel παιζουν ολα τα games?

• Like 3
Δημοσ.

Ό λόγος ύπαρξης των κονσολων είναι απλός και είτε με exclusives είτε χωρίς θα είχαν πάλι τεράστιο μερίδιο στο gaming έτσι κ αλλιώς: Δεν έχουν όλοι το χρονο/ορεξη ( κ@$%λα αν θες ) να φτιάξουν pc. Μη βλέπεις μόνο από εμάς που είμαστε κ λίγο μεγαλύτεροι, ένας 40αρης που δεν έχει πολλές γνώσεις από υπολογιστές γονιός που θέλει να κάνει δώρο μια gaming πλατφόρμα στο μικρό του γιο/ανιψι θα του πάρει μια κονσόλα. Θα μπορεί το μικρό να παίζει minecraft, fifa και λοιπά με τους φίλους του και ο γονιός κάνα gta/fallout μια στο τόσο. Πέρας και ένα blue ray player πάνω στη κονσόλα να γίνεται και home theatre στο σαλόνι άμα λάχει.

• Like 4
Δημοσ.

Ο ρόλος της κονσόλας έχει αρχίσει και αλλοιώνεται τα τελευταία χρόνια καθώς προσεγγίζουν τον ρόλο του pc.Εκεί που ήταν καθαρά gaming μηχανήματα έχουν προσθέσει και άλλα είδη ψυχαγωγίας και social στοιχεία.Με την λογική αυτή ποιος ο ρόλος του λάπτοπ?Ή του τάμπλετ?

Είναι ένα διαφορετικό form factor που δεν χρειάζεται να ψαχτείς για να το φτιάξεις.Μερικά άτομα δεν θέλουν να ψάξουν ή δεν τους ενδιαφέρει.Θέλουν να βάλουν τον δίσκο μέσα να κατεβάσουν το παιχνίδι και να παίξουν.

Καθώς και ότι οι κονσόλες είναι μηχάνημα του καναπέ πιο πολύ όπου όλοι έχουν πρόσβαση ενώ ένας σταθερός ή είναι λάπτοπ είναι πιο πολύ προσωπική υπόθεση του καθενός.

Και ότι τουλάχιστον πιο παλιά οι κονσόλες ήταν couch multiplayer ενώ στο pc ελάχιστα παιχνίδια.

Τα exclusives δεν πουλούν το hardware.Οι προτιμήσεις του καθενός σε σχέση με τι παιχνίδια θέλει να παίξει πουλάνε το hardware.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τα games σε άλλες κονσόλες από την στιγμή που τα υποστηρίζουν βέβαια.

Ας συνεχίσουν οι sony,ms,nintendo να βγάζουν δικές τους κονσόλες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές εμπειρίες και να μας δώσουν εμάς την επιλογή τι θέλουμε χωρίς να χωρίζουν το gaming κοινό.

• Like 1
Δημοσ.

Οι κονσολες, πλεον, αν δεν εχουν exclusive δεν εχουν θεση στην αγορα.Χωρις αυτα ενα pc σε μικρο κουτι κανει την ιδια ακριβως δουλεια. Το τι χειριστηριο γουσταρει ο καθενας δεν ειναι προβλημα, ομοιως και η αγορα του αφου κυκλοφορουν απειρες ετοιμες συνθεσεις σε ολα τα βαλαντια.

Για να πουλησουν οι κονσολες σε μεγαλα νουμερα θελουν παιχνιδια αν δεν υπαρχουν πανε απατες και δεν αποφερουν κερδη στις εταιρειες.

Και γω μαζι ειμαι θα θελα να τα ειχα ολα σε ενα να μην πληρωνω 2-3 φορες για συσκευες και να τα επαιζα ολα παντου, αφτο δεν συμφερει τις εταιρειες ομως. Χαζη ειναι η sony και η καθε sony να τα σκαει σε μαρκετινγκ κ rnd καθε 3 κ λιγο για να βγαζει παιχνιδια. Tα βγαζει για να σπρωξει το hardware της κ τις υπηρεσιες της. Κοινος για να πουλησει. Αλλιως θα ηταν αλλος ενας publisher.

Τα λαπτοπ και τα ταμπλετ που αναφερθηκαν σε σχεση με τα pc εξηπυρετουν αλλες αναγκες πρωτιστως, το αν κανουν για gaming η οχι ειναι 2ον χαρακτηριστικο τους σε σχεση με τα pc.

Δημοσ.

Οι κονσολες, πλεον, αν δεν εχουν exclusive δεν εχουν θεση στην αγορα.Χωρις αυτα ενα pc σε μικρο κουτι κανει την ιδια ακριβως δουλεια. Το τι χειριστηριο γουσταρει ο καθενας δεν ειναι προβλημα, ομοιως και η αγορα του αφου κυκλοφορουν απειρες ετοιμες συνθεσεις σε ολα τα βαλαντια.

Για να πουλησουν οι κονσολες σε μεγαλα νουμερα θελουν παιχνιδια αν δεν υπαρχουν πανε απατες και δεν αποφερουν κερδη στις εταιρειες.

Και γω μαζι ειμαι θα θελα να τα ειχα ολα σε ενα να μην πληρωνω 2-3 φορες για συσκευες και να τα επαιζα ολα παντου, αφτο δεν συμφερει τις εταιρειες ομως. Χαζη ειναι η sony και η καθε sony να τα σκαει σε μαρκετινγκ κ rnd καθε 3 κ λιγο για να βγαζει παιχνιδια. Tα βγαζει για να σπρωξει το hardware της κ τις υπηρεσιες της. Κοινος για να πουλησει. Αλλιως θα ηταν αλλος ενας publisher.

Τα λαπτοπ και τα ταμπλετ που αναφερθηκαν σε σχεση με τα pc εξηπυρετουν αλλες αναγκες πρωτιστως, το αν κανουν για gaming η οχι ειναι 2ον χαρακτηριστικο τους σε σχεση με τα pc.

Μα αυτό λέμε.Ότι οι κονσόλες είναι ήδη ένα pc σε μικρό κουτί.Το τι συμφέρει τις εταιρίες και τι όχι εμείς το κανονίζουμε.Αν απαιτήσουν και σταματήσουν οι gamers να αγοράζουν τις κονσόλες νομίζεις θα σταματήσουν να βγαίνουν παιχνίδια?H βγει κάτι παρόμοιο με αυτό που μας βολεύει εμάς περισσότερο.Θα χάσουν διπλά έτσι γιατί και παιχνίδια από first party δεν θα πουλάνε και κονσόλες.Οπότε θα αλλάξουν ή κάποιες άλλες θα πάρουν τη θέση τους.

Τα λάπτοπ και τα τάμπλετ αναφέρθηκαν ως προς την γενική χρήση τους και όχι ως προς την gaming χρήση τους μόνο.Ένα pc δεν είναι μόνο για gaming.Όπως και μια κονσόλα πια δεν είναι μόνο για gaming.

Όπως ακριβώς λες ότι εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες έτσι και οι κονσόλες χωρίς αποκλειστικότητες θα εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να πω . Δεν θα κάτσω να σχολιάσω παραπάνω γιατί έχω πάθει πλάκα με τα σχόλια που διάβασα. Δεν κατηγορώ κανέναν για αυτά που γράφει, φόρουμ είμαστε και κουβέντα κάνουμε. Όλοι έχουμε την άποψη μας και σέβομαι όλες τις απόψεις. Απλά δεν ξέρω μήπως εγω ζω σε άλλον κόσμο ? ο ανταγωνισμός είναι που έκανε την ανθρωπότητα να προχωρήσει γενικά. Δεν καταλαβαίνω πως βρίσκετε υγιές το να μην υπάρχουν exclusives, όλα τα παιχνίδια κατα την άποψη μου θα ήταν χάλια.

Μάλλον βρίσκομαι σε άλλη φαση, παίρνω τα πράγματα αλλιώς. Όπως και να έχει η άποψη μου δεν αλλάζει πάνω στο θέμα. Τα exclusive είναι αναγκαία για να υπάρχει ανταγωνισμός, για να βλέπουμε τις ομάδες να πιεζουν η μια την άλλη και να ξεπερνάνε τον εαυτό τους και στο τέλος να έχουμε στα χέρια μας πιο κάλλους τίτλους. Τέλος πάντων όπως και να έχει αυτά απο εμένα.

Δημοσ.

Τι να πω . Δεν θα κάτσω να σχολιάσω παραπάνω γιατί έχω πάθει πλάκα με τα σχόλια που διάβασα. Δεν κατηγορώ κανέναν για αυτά που γράφει, φόρουμ είμαστε και κουβέντα κάνουμε. Όλοι έχουμε την άποψη μας και σέβομαι όλες τις απόψεις. Απλά δεν ξέρω μήπως εγω ζω σε άλλον κόσμο ? ο ανταγωνισμός είναι που έκανε την ανθρωπότητα να προχωρήσει γενικά. Δεν καταλαβαίνω πως βρίσκετε υγιές το να μην υπάρχουν exclusives, όλα τα παιχνίδια κατα την άποψη μου θα ήταν χάλια.

Μάλλον βρίσκομαι σε άλλη φαση, παίρνω τα πράγματα αλλιώς. Όπως και να έχει η άποψη μου δεν αλλάζει πάνω στο θέμα. Τα exclusive είναι αναγκαία για να υπάρχει ανταγωνισμός, για να βλέπουμε τις ομάδες να πιεζουν η μια την άλλη και να ξεπερνάνε τον εαυτό τους και στο τέλος να έχουμε στα χέρια μας πιο κάλλους τίτλους. Τέλος πάντων όπως και να έχει αυτά απο εμένα.

Μαζί σου είμαστε συμφωνώ σε αυτά που λες.Το θέμα είναι δύσκολο γιατί ουσιαστικά μιλάμε για κάτι που χαρακτηρίζει τις κονσόλες από την αρχή τους.Συζήτηση κάνουμε και παραθέτουμε απόψεις.Δεν υπάρχει σωστή και λανθασμένη άποψη.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό και τις κονσόλες έχεις δίκιο.Δημιουργεί έναν ανταγωνισμό που ως επί το πλείστον παρέχει σε εμάς τους καταναλωτές ποιοτικότερα games.Αλλά σκέψου ότι υπάρχει ανταγωνισμός στα games και πέρα από τα exclusives των κονσολών ο οποίος μας έχει αποφέρει και αυτός ποιοτικά games.

Μία χρυσή τομή και ένα πρώτο βήμα θα ήταν να μην υπάρχουν third party exclusives παρά μόνο first party.ΠΧ το pubg είναι ένα τρανό παράδειγμα αυτού.

Μακάρι να μην αφήσεις την συζήτηση.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...