Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτών των ειδών τα προβλήματα δύσκολα φαίνονται.εκτός αν είσαι τυχερός και όταν έρθει σέρνετε. πες του και συ τί ακριβώς συμβαίνει και ότι συνήθως μετά από επανεκκίνηση φτιάχνει κτλ,θα πάρει τις μετρήσεις που πρέπει να πάρει και θα σε πει. Απ' τη στιγμή πάντως που έχει ανοίξει βλάβη,μη το αφήσεις,ανεξάρτητα με τι θα σε πει ο τεχνικός,παρακολούθησέ το και εξοπλίσου με υπομονή και συνεχόμενη επικοινωνία με το support μέχρι να γίνουν ενέργειες από μέρους τους.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Περιμενω απο μερα σε μερα να ερθει τεχνικος ,μου ανεφεραν οτι αν ειναι θεμα δικο μου θα πληρωσω τεχνικο ,ας βρεθει το προβλημα και ας πληρωσω , το θεμα μου ειναι αν ερθει και πει ειναι οκ η γραμμη ,διοτι οπως και ειπα μετα απο reboot διορθωνετε η γραμμη για 2-3 μερες, τοτε τι γινετε; θα εχω σε 4-5 μερες θεμα παλι ,αν δεν βγει ακρη καταγγελια συμβασης μπορω να κανω; πως μπορω να μαζεψω αποδειξεις ; 

Δημοσ.

Σίγουρα μπορείς να κάνεις καταγγελία,απλά δεν γνωρίζω τη διαδικασία να σε βοηθήσω. όσο αφορά τις αποδείξεις,κάνε αυτό που σε είπα,με printscreen download speed να φαίνεται ημερομηνία/ώρα αρχκά όταν δουλεύει σωστά η γραμμή και όταν αρχίζει να κολλάει(και το συγχρονισμό του ρουτερ που παραμένει ίδιο-μαζί με τις ώρες που είναι up η γραμμή) ενσύρματο τεστ καλύτερα και στείλε μαιλ στη nova. σε τέτοιες καταστάσεις να πετύχει ο τεχνικός τη γραμμή χάλια,είναι στατιστικά δύσκολο,οπότε πιθανόν θα σε πει ότι δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα γιατί περισσότερο κοιτάμε σαν χαλκό τη γραμμή και απ τη στιγμή που είναι σταθερός ο συγχρονισμός και ο χαλκός ως το σπίτι σου ....το δίκτυο γενικά είναι χάλια και ούτε το 1/3 των γραμμών δεν κάνουν για vdsl,τριτοκοσμική χώρα είμαστε ... το καλύτερο που θα μπορεί να το δει,είναι έλεγχο browsing στη πόρτα στο Αστικό Κέντρο(κτίριο του οτε) αλλά απ τη στιγμή που φτιάχνει σε άκρο-πελάτη μετά από ρεσετ,με το που κόψει τη γραμμή εκεί για έλεγχο,θα τα βρει όλα καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον , ηρθε ο τεχνικος και ειδε αρκετα errors στην γραμμη πανω στο σπιτι , επειτα μετρησε την γραμμη στην εισοδο της οικοδομης στο μεταλλακτη ,ειχε και εκει errors αλλα οχι τοσα πολλα ,τι γινετε τωρα; λεει οτι φταιει το καλωδιο που πηγαινει μεχρι το διαμερισμα , δηλαδη για να καταλαβω ,αν αλλαξω καλωδιο θα ειμαι οκ; αφου ειχε παλι errors κατω πως θα λυθει το προβλημα μου; δεν ξερω τι να πω και τι να κανω 

Δημοσ.

προσωπική μου άποψη,είναι ότι απ τη στιγμή που είδε και πρόβλημα στο δίκτυο,δεν θα φτιαχτεί(εκτός αν κάτω έπιανε 50 κ πάνω 47,οπότε μπορεί και όντως να φταίει η καλωδίωση σου).αν σου είναι και οικονομικά και πρακτικά εφικτό,μπορείς να δοκιμάσεις με καινούργιο καλώδιο.και αν δεν φτιαχτεί, να ζητήσεις τα "ρέστα" απ την εταιρία (δύσκολα θα βγάλεις άκρη).απ' την άλλη,για να σε είπε ότι φταίει η καλωδίωση σου μπορεί να είδε κάτι στις μετρήσεις του.αν αλλάξεις και δεν γίνει κάτι πάντως,μετά "απαιτείς" να κάνουν αλλαγές στο δίκτυο και έλεγχο ...

Δημοσ.

Ενταξει φιλε, θα φερω ηλεκτρολογο για να μετρησει το καλωδιο ,αν δεν φταιει αυτο θα πω την εταιρεια να μου πληρωσει τα εργατικα του ανθρωπου ,δεν ειναι καιρος για πεταμα χρηματων ,errors κατω υπηρχαν ,τι σημασια αν ειχε λιγα η πολλα; απλα οταν εχει πολλα θα μπουκωσει το router λιγο πιο γρηγορα απ οτι οταν εχει λιγα 

Αληθεια υπαρχουν γραμμες χωρις errors ; θελω απλα να ξερω για να δω μεχρι που θα το φτασω 

Δημοσ.

Ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να εντοπίσει τέτοια προβλήματα . Άλλο βραχυκυκλωμενη καλωδίωση κτλ κτλ και άλλο απώλειες σε συγχρονισμό ή λάθη .

Δημοσ.

Ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να εντοπίσει τέτοια προβλήματα . Άλλο βραχυκυκλωμενη καλωδίωση κτλ κτλ και άλλο απώλειες σε συγχρονισμό ή λάθη .

δεν μπορει να μετρησει φιλε την ποιοτητα του καλωδιου; δυο που ρωτησα μπορουνε ,ο ενας απο τους δυο μου ειπε επισης οτι αν ειναι καπου τσαλακωμενο-χτυπημενο θα φανει , λες να με δουλευουν; αν ειναι να μην τους καλεσω 

Δημοσ.

μπορεί να μετρήσει ωμική αντίσταση της γραμμής,αν δεν είναι τσαλακωμένο αρκετά,μπορεί και να μη φανεί(μόνο με συγχρονισμό-λάθη φαίνεται).αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω,πως ο τεχνικός σε είπε για ηλεκτρολόγο,αφού το πρόβλημα δεν είναι στο συγχρονισμό,αλλά στο browsing.δηλαδή,αν βάλεις ένα ρουτερ στην εισαγωγή στις γραμμές κατευθείαν,και το αφήσεις 4-5 μέρες,δεν θα έχεις πρόβλημα ? σε είπε μήπως τιμές FEC/CRC ανα min ?

• Like 1
Δημοσ.

Fec/crc ανα min δεν ξερω να σου πω φιλε, απλα κατω εβγαζε λιγοτερα λαθη, πχ στα 10 λεπτα 2000 και ανεβαιναν  σιγα σιγα ,στο σπιτι μεσα στα 10 λεπτα 20000 ,απλα θελω να πω οτι μαλλον το προβλημα δεν θα διορθωθει αν αλλαξω μονο το καλωδιο του σπιτιου 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ως δια μαγειας δουλευουν ολα ρολοι ,απο τοτε που ηρθε ο τεχνικος αλλαξαν τα παντα, τι εκανε; μετρησε πανω την γραμμη στην εισοδο της οικοδομης αλλα και μεσα στο σπιτι ,πως γινετε να διορθωθηκε το προβλημα; η μου φαινετε ; αναφερω πιο πανω για τα fec ,

Ανεβαζω τωρα μια φωτο για να δειτε τα errors , ειναι πολλα; ειναι φυσιολογικα ; δεν θα επρεπε να εχω καθολου; ανεβαινουν γρηγορα; 

Ηλεκτρολογο δεν φωναξα ακομη για να δω πως θα πανε τα πραγματα 

aj9JF0.jpg

• Like 1
Δημοσ.

ναι σορρυ δεν το προσεξα

δες το πως θα παει και το βλέπεις, στο κατανεμητη εβγαλε μιπως και ξαναεβαλε τα καλωδια ;

ναι, τα έβγαλε για να συνδέσει το ρουτερ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...