Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμενα! Εδω και 2 μηνες εκανα αναβάθμιση απο Nova adsl σε vdsl. Ενω ειμαι ενθουσιασμενος με τις ταχύτητες που πιανω,  4,5 mb/s, για να τις πιασω θα πρεπει να κανω επανεκκινηση το ρουτερ μου και οι ταχυτητες θα διαρκέσουν για καποιες ωρες μετα τρωει σκάλωμα  και δεν ανοιγει ουτε σελιδα, οποτε παλι επανεκκίνηση και παλι απο την αρχη, δηλαδη υπαρχει περίπτωση αυτη την διαδικασια να την κανω και 2 με 3 φορες την ημερα. Το ρουτερ το ειχα συνδέσει στην κεντρική μπριζα του διαμερισματος με το σπλιτερ που ειχε μεσα το ρουτερ και εχω συνδεδεμένο και το τηλέφωνο εκει πανω και με ethernet παιρνω ιντερνετ στο pc. Αλλαξα χθες και σπλιτερ με ενα της crypto. Μεχρι πριν καμια ωρα ολα καλα, μετα παλι ουτε σελιδα δεν άνοιγε, επανεκκίνηση και εχω παλι ιντερνετ. Δεν ειναι οτι χανει ip απλα δεν κατεβαζει ουτε ανεβαζει τιποτα (τα λαμπακια ολα πρασινα κανονικα). Κατα την επανεκκίνηση βεβαια αλλες φορες εχω αρκετα καλη ταχυτητα αλλες εχω επίπεδα adsl. Παραθετω και τα στοιχεια απο το router. Μου λειπει μια ακομα δοκιμη να κανω, να βγαλω το τηλεφωνο τελείως απο την μπριζα και να αφησω το router μονο του απευθείας στην μπριζα, κατι το οποιο θα κανω το σαββατοκυριακο που δεν χρειάζομαι το σταθερο.  Με το adsl ρουτερ ειναι η αληθεια οτι δεν εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα αν και το τελευταιο διαστημα ισως χρειαζοταν να κανω καμια επαννεκινηση που και που. Με την καινουρια κατασταση του vdsl πρεπει να το κανω καθε μερα... Τι μπορει να φταιει και τι μπορω να κανω? Ευχαριστω πολυ! Να πω οτι ειμαι λιγο ασχετος οποτε αν ειναι δυνατον να μου απαντησετε οσο πιο απλα γινεται. 

post-82173-0-40553800-1509650769_thumb.png

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι τον οδηγο τον εχω δει, εχω αλλη μια μπριζα, δεν εχω συνδεμενο κατι επανω, το bouncing γινεται ουτως η αλλως εχεις δεν εχεις κατι συνδεμενο, μονο και μονο που υπαρχει η μπριζα? Αμα την αποσυνδεσω κ μονωσω τα καλωδια θα ειμαι οκ?η πρεπει να βρω την γραμμη απο την αρχη και να την απομονωσω, ωστε να αφησω μονο την κεντρικη μπριζα? Τα στατιστικα του ρουτερ ειναι οκ?

Δημοσ.

update... εκατσα και αποσυνδεσα τις υπόλοιπες μπριζες του σπιτιου απο την κεντρικη, προς το παρον παιζει καλα το ιντερνετ και δεν χρειάστηκε απο την Παρασκευη να κανω επανεκκίνηση το ρουτερ... επισυνάπτω και τις λεπτομεριες απο το ρουτερ... αν μπορείτε να μου πειτε αν ειναι οκ τα στατιστικα τις γραμμης...ευχαριστω!

post-82173-0-44612900-1509907739_thumb.png

Δημοσ.

update... εκατσα και αποσυνδεσα τις υπόλοιπες μπριζες του σπιτιου απο την κεντρικη, προς το παρον παιζει καλα το ιντερνετ και δεν χρειάστηκε απο την Παρασκευη να κανω επανεκκίνηση το ρουτερ... επισυνάπτω και τις λεπτομεριες απο το ρουτερ... αν μπορείτε να μου πειτε αν ειναι οκ τα στατιστικα τις γραμμης...ευχαριστω!

Μη βιαζεσαι ,θα μας τα πεις σε καμια εβδομαδα  :P  ,μακαρι να λυθηκε το προβλημα σου ,εγω παντως ακρη δεν βγαζω 

Δημοσ.

Για αρχή αν έχεις δοκίμασε ένα ρουτερακι vdsl άλλο να δεις πως θα πάει και αν συνεχίσει το κοιτάς μετά

εχω ενα router του οτε ,πως μπορουμε να το ρυθμισουμε; 

Δημοσ.

Θα πρέπει να είναι vdsl το router(τα speedtouch που έδιναν αν είναι για PSTN γραμμή νομίζω υποστηρίζουν-συνήθως συγχρονίζουν και παίρνουν αυτόματα ρυθμίσεις) . Δεν γνωρίζω η nova τι γραμμές δίνει,αν είναι απο Α/Κ πάντως όπως λέει ένας φίλος,θα έπρεπε να κλειδώνει στα 10MBps το upload με 50down.στα 5 συνήθως παίζουν οι VPU vdsl από τη καμπίνα του ΟΤΕ(5/30MBps). Αν λειτουργεί άψογα για μέρες χωρίς splitter,checkare αν το crypton είναι adsl over ISDN (το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στο συγχρονισμό-browsing) και χρησιμοποίησε κάποιο απλό ή για PSTN γραμμή.

Πάντως,μη φοβάσαι,πάρε την εταιρία στις βλάβες(απ το κινητό-να μην είναι κατειλημμένη η γραμμή για να παίρνουν μετρήσεις) και ρώτα,εξήγησε για να λυθεί το πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να είναι vdsl το router(τα speedtouch που έδιναν αν είναι για PSTN γραμμή νομίζω υποστηρίζουν-συνήθως συγχρονίζουν και παίρνουν αυτόματα ρυθμίσεις) . Δεν γνωρίζω η nova τι γραμμές δίνει,αν είναι απο Α/Κ πάντως όπως λέει ένας φίλος,θα έπρεπε να κλειδώνει στα 10MBps το upload με 50down.στα 5 συνήθως παίζουν οι VPU vdsl από τη καμπίνα του ΟΤΕ(5/30MBps). Αν λειτουργεί άψογα για μέρες χωρίς splitter,checkare αν το crypton είναι adsl over ISDN (το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στο συγχρονισμό-browsing) και χρησιμοποίησε κάποιο απλό ή για PSTN γραμμή.

Πάντως,μη φοβάσαι,πάρε την εταιρία στις βλάβες(απ το κινητό-να μην είναι κατειλημμένη η γραμμή για να παίρνουν μετρήσεις) και ρώτα,εξήγησε για να λυθεί το πρόβλημα

Καλησπερα φιλε, καταρχας ευχαριστω για τον χρονο σου,

vdsl εχω απο τα κεντρικα του ΟΤΕ, σημερα μου αντικατεστησαν και το router ,για να δουμε αυτες τις μερες τι θα γινει , αν βγαλω το splitter που λες θα εχει παρασιτα η τηλεφωνικη γραμμη;  αυτο το crypton που αναφερεις τι ειναι ; 

Το θεμα ειναι οτι παιδευομαι 5 μηνες τωρα και ακρη δεν βρισκω, ν αναφερω αποσυνδεσα και την δευτερη μπριζα που παει στο δωματιο ,τωρα ειμαι μονο με την κεντρικη 

Κατε τελευταιο ,αυτα τα switches επηρεαζουν την κατασταση ; αν ναι λογικα θα ειχα θεμα απο την πρωτη μερα σωστα; εμενα δουλευει σωστα και μετα απο 4-5 μερες πεφτει κατακορυφα η ταχυτητα 

Μια φωτο με τα στατιστικα 

5L26r8.jpg

Δημοσ.

crypto εννοούσα,συγνώμη,μάρκα splitter που την ανέφερε άλλος πιο πάνω και μπερδεύτηκα. εννοείτε ότι αν βγάλεις splitter/φίλτρο από τις τηλεφωνικές σου συσκευές,θα έχεις θόρυβο και αποσύνδεση κάθε φορά που χρησιμοποιείς το τηλέφωνο.εννοείτε ότι αν δεν λειτουργούσαν σωστά,θα είχες θέμα από τη πρώτη μέρα.απ τη στιγμή που σου λειτουργεί σωστά για 4-5 μέρες,πιθανόν να είναι θέμα ρουτερ(το οποίο θα το δεις στη πράξη αν φτιάχτηκε με το καινούργιο).και όταν εννοείς πέφτει κατακόρυφα η ταχύτητα,εννοείς ο συγχρονισμός του ρουτερ  (47MBps/5ΜΒps) ή το διαπιστώνεις μόνο σε σελίδες/download/speedtest κτλ ? Γιατί αν ο συγχρονισμός είναι ο ίδιος,και κολλάνε τα πάντα,κλάψε με μαύρο δάκρυ.πιθανόν να φταίει η port στο dslam και μέχρι να καταστραφεί τελείως(φανεί το πρόβλημα) δύσκολα ο πάροχός σου να κάνει κάτι,γιατί και έλεγχο να κάνει,θα τον βρεί μια χαρά(απ τη στιγμή που και εσύ μετά το reset του ρούτερ λειτουργείς σωστά αν κατάλαβα καλά. ελπίζω να διορθωθεί με το ρουτερ και να τελειώσουν τα βάσανά σου

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα, ο συγχρονισμός στο ρουτερ είναι σταθερός, πχ 5/47, στο κατέβασμα αρχείων εκεί υπάρχει θέμα, ή στο άνοιγμα σελίδων, με λίγα λόγια σέρνεται

Το dslam που αναφέρεις σε πιο σημείο βρίσκεται; στην οικοδομή ή στα κεντρικά του ΟΤΕ; ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Το dslam είναι η αρχή που φεύγει η γραμμή.Εφόσον είναι σταθερό το DSL, πιθανόν να φταίει το ρουτερ.το κακό με τέτοιες βλάβες,είναι ότι οι εταιρίες,πάντα θα προσπαθούν να σε βγάλουν τρελό(ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα).θα σου συνιστούσα αν θέλεις να το κυνηγήσεις για να βρεις άκρη,να κατεβάσεις ένα πρόγραμμα (DU meter px) που μετράει το download speed όταν βάζεις να κατεβάζει αρχεία,printscreen καθημερινά να φαίνεται η ώρα/ημερομηνία και όταν αρχίσει να κολλάει,το ίδιο αρχείο με πόσα kbps κατεβάζει και έπειτα μετά το reset του ρουτερ που επαναφέρει την καλή ταχύτητα.στείλε τα με ένα μαιλ,και περιμένεις να το ψάξουν περισσότερο :D

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα το router απ οτι βλεπω δεν φταιει ,σημερα (μετα απο 40 ωρες ανοιχτο)  επεσε παλι η ταχυτητα ,σκετη απογοητευση , το κακο ειναι οτι και με reboot δεν εφτιαξε 100% που πρωτα επανερχονταν  ,τι θελω να πω, ενω συγχρονισε ψηλα το download ηταν κακο ,μετρηση με ftp , σημερα ομως στην περιοχη μου εβρεχε ,αρα βλεπω υπαρχει θεμα στην γραμμη ,οταν μαζευει υγρασια την περνει ο κατηφορος 

Επικοινωνησα με το support της nova ,απο Δευτερα-Τριτη θα στειλουν τεχνικο ,ο προβληματισμος μου ειναι οτι θα βρει ο τεχνικος το προβλημα; διοτι αν κανει reboot την Δευτερα θα εχω κανονικες ταχυτητες, θα βρει αραγε το προβλημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...