Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή case fans

p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θέλω να αλλάξω όλα τα fanάκια στο pc! 

Ο λόγος την αλλαγής είναι επειδή το κάθε ένα είναι διαφορετικό και παρόλο που δουλεύουν όλα στα 7v σταθερά, θα ήθελα pwm έλεγχο και προφανώς καλύτερη ψύξη στο εσωτερικό του κουτιού. (Είναι παλιά τα περισσότερα και δεν αποδίδουν καλά)

Διαθέτω ένα CM 690 II Advanced Black & White Edition  

με τις εξής θέσεις για ανεμιστήρες:

Front: 140 x 25mm white LED fan x 1 / 1200 RPM / 19dBA
Rear: 120mm fan x 1 / 1200 RPM / 17dBA
Top: 140x25mm fan x 1 / 1200 RPM / 19dBA (supports 120/140mm fan x 2)
Bottom: 120mm fan x 2 (optional)

Η ψύκτρα μου είναι η deepcool GAMER STORM - ASSASSIN με τα στοκ φανς και σκέφτομαι να αλλάξω το 120mm μπροστά φαν, ώστε να μπει ένα pwm και να βάλω ίσως και 3o fan για pull. 

Άρα μιλάμε για 
1x140 μπροστά
2x140 πάνω
2x120 κάτω 
1x120 πίσω και ίσως 2x120 για την ψύκτρα.

Επίσης σκέφτομαι να βάλω ακόμα ένα fan σε push διάταξη ανάμεσα στα 5.25" ώστε να δίνει ακόμα περισσότερο αέρα στην ψύκτρα. Τι λέτε γι΄αυτήν την σκέψη? 

Επειδή το κόστος είναι πρωταρχικός παράγοντας και μιλάμε για 3x140 και 3χ120 (+2x120) θα ήθελα μια οικονομική πρόταση.
Έχω δει τα arctic f12 120 pwm pst με την λογική να συνδεθούν τα 120άρια μεταξύ τους και τα 140άρια μαζί αντίστοιχα. 
Υπάρχει κάποια άλλη οικονομική παρόμοια πρόταση? Aς ανεβαίνει λίγο το κόστος δεν με πειράζει. 

Τέλος, όπως καταλάβατε με ενδιαφέρει ο θόρυβος αλλά και οι επιδόσεις. Δηλαδή σε idle θέλω όσο πιο αθόρυβο σύστημα, όταν loadάρει δεν με νοιάζει τόσο γιατί γίνεται σπάνια. 

CPU: intel 5960x, gpu μια απλή μόνο να βγάζει εικόνα (προς το παρών) 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

Αν θες και εμφάνιση δες τα http://www.e-shop.gr/ypologistes-case-modding-fans-aigo-list?table=PER&category=%C1%CD%C5%CC%C9%D3%D4%C7%D1%C1%D3+%CA%CF%D5%D4%C9%CF%D5&filter-15239=1 Είναι φθηνοί, αθόρυβοι, και στην ψύξη "σχετικά" καλοί. Αφού μιλάμε για κουτί χωρίς εμπόδια ιδιαίτερα (rad πχ) δες τους. Τους έφερε και στην φθηνότερη τιμή απο παντού.

Καλύτερα γράψε και εδώ πέρα.

http://www.insomnia.gr/topic/610848-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%85/

Καλησπέρα,

Αν θες και εμφάνιση δες τα http://www.e-shop.gr/ypologistes-case-modding-fans-aigo-list?table=PER&category=%C1%CD%C5%CC%C9%D3%D4%C7%D1%C1%D3+%CA%CF%D5%D4%C9%CF%D5&filter-15239=1 Είναι φθηνοί, αθόρυβοι, και στην ψύξη "σχετικά" καλοί. Αφού μιλάμε για κουτί χωρίς εμπόδια ιδιαίτερα (rad πχ) δες τους. Τους έφερε και στην φθηνότερη τιμή απο παντού.

Καλύτερα γράψε και εδώ πέρα.

http://www.insomnia.gr/topic/610848-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%85/

δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση γιατί δεν έχει παράθυρο στο πλάι.

Επίσης αυτοί που μου προτείνεις δεν είναι pwm άρα δεν μου κάνουν, - αλλά και να ήταν δεν θα τους προτιμούσα να πω την αλήθεια λόγο μάρκας. 

Το έχω γράψει στο θέμα που με παραπέμπεις αλλά δεν πήρα καμία απάντηση. 

Το ξέρω οτι δεν είναι PWM, επειδή είναι μουράτοι και αθόρυβοι το είπα. Για longevity δεν γνωρίζω να πω, τους έχω λίγο καιρό.

Δεν το είδα ότι έγραψες, λογικά θα πάρεις απάντηση εδώ.

Για φθηνούς pwm και εγώ ψηφίζω F12 πάντως. Δες και αυτούς, τους έχω σε υδρόψυξη (και με πιο δυνατά μοτερ για 2400rpm, και σε idle 800rpm δεν ακούγονται ΚΑΘΟΛΟΥ). https://www.skroutz.gr/s/7117111/CoolerMaster-Silencio-FP-120-PWM.html

Πχ τώρα έβαλα το αυτί μου πάνω τους, (έχω το rad έξω απο το κουτί) και δεν ακούγεται τίποτα, πέρα απο τον αέρα να "γλύφει" το αυτί μου όταν ήταν ακριβώς απο πάνω. Το μοτέρ ή η φτερωτή ΤΙΠΟΤΑ.

μπα ούτε αυτοί μαρέσουν, δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μαρέσουν. 

έλεγα να κάνω την υπέρβαση και να πάρω bequiet αλλά δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά από τα 5-6 ευρώ που παίζουν οι f12 σε σχέση με τα 11-12 8-9 που ξεκινάνε οι pwm bequiet. 

edit αυτούς εννοώ  

Aπο άποψη ησυχίας σε idle και static pressure σε load δεν θα βρεις εύκολα καλύτερους. Αλλά προσωπική επιλογή, σίγουρα. ;)

Aπο άποψη ησυχίας σε idle και static pressure σε load δεν θα βρεις εύκολα καλύτερους. Αλλά προσωπική επιλογή, σίγουρα. ;)

από τους CoolerMaster Silencio λες? 

Nαι, τους PWM προφανώς. Κάτσε να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη, αλλά αν θες κάπου στα 10-12 ευρώ πιστεύω είναι απο τους καλύτερους.

Για τους coolermaster δεν εχω αποψη, αλλα επειδη τυχαινει να εχω τους bquiet και pure wings και silent wings, ειναι οι πιο ησυχοι που ειχα ποτε.

αν μπορείς γράψε μου και τα μοντέλα. 

επίσης στην πάροδο του χρόνο συνεχίζουν να λειτουργούν αθόρυβα? 

Το βασικό μου μέλημα είναι να μην κάνει φασαρία το μοτέρ στις χαμηλές στροφές. Γιατί μου έχει τύχει φανάκι να το δουλεύω στις 500-600 στροφές και το μοτέρ να είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό.  

Το ξέρω οτι δεν είναι PWM, επειδή είναι μουράτοι και αθόρυβοι το είπα. Για longevity δεν γνωρίζω να πω, τους έχω λίγο καιρό.

Δεν το είδα ότι έγραψες, λογικά θα πάρεις απάντηση εδώ.

Για φθηνούς pwm και εγώ ψηφίζω F12 πάντως. Δες και αυτούς, τους έχω σε υδρόψυξη (και με πιο δυνατά μοτερ για 2400rpm, και σε idle 800rpm δεν ακούγονται ΚΑΘΟΛΟΥ). https://www.skroutz.gr/s/7117111/CoolerMaster-Silencio-FP-120-PWM.html

Πχ τώρα έβαλα το αυτί μου πάνω τους, (έχω το rad έξω απο το κουτί) και δεν ακούγεται τίποτα, πέρα απο τον αέρα να "γλύφει" το αυτί μου όταν ήταν ακριβώς απο πάνω. Το μοτέρ ή η φτερωτή ΤΙΠΟΤΑ.

Τους CM τους έχω και εγώ. 8 από αυτούς (τους 1400rpm case fans). Δεν έχω το απειροελάχιστο παράπονο, είναι ότι καλύτερο. Επίσης η έκδοση 2400rpm του ίδιου μοντέλο (όπως αναφέρθηκε), χρησιμοποιεί στις υδροψυξεις της Nepton 240m & 120xl (έχω και τις δύο). 1000% go for it. Να ξέρεις.

Τους CM τους έχω και εγώ. 8 από αυτούς (τους 1400rpm case fans). Δεν έχω το απειροελάχιστο παράπονο, είναι ότι καλύτερο. Επίσης η έκδοση 2400rpm του ίδιου μοντέλο (όπως αναφέρθηκε), χρησιμοποιεί στις υδροψυξεις της Nepton 240m & 120xl (έχω και τις δύο). 1000% go for it. Να ξέρεις.

Με μπερδεψες αρκετα μπορω να πω. Εκει που τα ειχα ξεγραψει τα CM, με το δικο σου ποστ αρχισα να τα σκεφτομαι πολυ.

Υπαρχει άλλη προταση απο καποιον?

Με μπερδεψες αρκετα μπορω να πω. Εκει που τα ειχα ξεγραψει τα CM, με το δικο σου ποστ αρχισα να τα σκεφτομαι πολυ.

Υπαρχει άλλη προταση απο καποιον?

ωραια φαν ειναι και τα arctic f12 φθηνα και καλα ειδαλλος μπορεις να δεις και τα noctua π ειναι τελειος αθόρυβα 

ωραια φαν ειναι και τα arctic f12 φθηνα και καλα ειδαλλος μπορεις να δεις και τα noctua π ειναι τελειος αθόρυβα 

μάλλον δεν διάβασες το θέμα μου ε? 

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

επειδή έπεσε αναβολή για την αγορά των ανεμιστήρων, παρόλο που είχα σχεδόν καταλήξει για τα cm silencio που προτάθηκαν.

έχετε άποψη για τα Fractal Design Venturi HP-14 PWM και Fractal Design Venturi HP-12 PWM που παίζουν σε προσφορά από γνωστό κατάστημα? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...