boo_boo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Θα ήθελα να ρωτήσω με ποιον τρόπο δενουμε με tape το δάχτυλο (άνω ακρου,παράμεσος) ύστερα από στραμπουληγμα σε αγώνα μπασκετ ;; Δηλαδή να μην ενοχλεί την ώρα που θα παίζω αλλά συγχρόνως να με προστατεύει.
Chrisxxx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δεν παιζει να πετυχεις και τα 2 ταυτόχρονα. Αν το δεσεις σωστά θα σε προστατευει αλλά δεν θα σε βοηθα στην κινηση στις κλειδώσεις ή θα πρέπει να δεσεις 2 δαχτυλα μαζί οποτε θα σου κοψει απο το ανοιγμα. https://www.youtube.com/watch?v=KRy6z0oH8p8 1
boo_boo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Γενικά το να το δένω (δύο δάχτυλα μαζί) και στην καθημερινότητά μου μέχρι να φύγει το πρήξιμο και το μελανιασμα βοηθάει;;
Chrisxxx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Οχι. Για το μελανιασμα παγο αν και πλεον μπορει να ειναι αργα.
washcloud Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 ...κι όμως, Χρήστο, "βοηθάει" : το μελάνιασμα = ρήξη μαλακών μορίων με αποτέλεσμα αιμάτωμα στην περιοχή και όσο περισσότερο το αιμάτωμα, τόσο δυσχερέστερη η αποκατάσταση (διότι όσο περισσότερο, τόσο περισσότερο χρόνο θα πάρει η απορόφηση από τον οργανισμό). Τα οποία σημαίνουν ότι ναι μεν η "συνεχής" εφαρμογή πάγου αμέσως μετά τον τραυματισμό είναι πράγματι το ουσιώδες και κατόπιν εορτής τα χρόνια πολλά είναι πλεονάζοντα, αλλά η (σχετική και όχι "πλήρης") ακινησία θα βοηθήσει σε τυχόν υποτροπές, ακόμη και μέσα από καθημερινές ασχολίες. Συμπέρασμα (υπό το συγκεκριμένο πρίσμα), ναι, καλύτερα να το έχει δεμένο μαζί με άλλο/άλλα δάκτυλα. bοο_bοο, το καλύτερο πάντως που έχεις να κάνεις είναι αποχή από αγώνες (εάν τεσπα είναι καθαρά δική σου απόφαση το τί θα κάνεις) και να μην διακινδυνεύσεις υποτροπή-ές που στην χειρότερη μέχρι και "κουσούρι" δυνητικά θα σου αφήσουν. Ένα στραμπουληγμένο δάκτυλο είναι θα μου πεις κι όχι χιαστός, αλλά καλό είναι να μην παίρνεις αψήφιστα τον κάθε τραυματισμό και για να μάθεις να λειτουργείς γενικά έτσι αλλά και για να μην ρισκάρεις υποτροπές. Τουτέστιν, μια με δυο βδομάδες αγωνιστικής αποχής και προσοχής στην καθημερινότητα, θα ήταν ό,τι καλύτερο γι' αυτό σκέψου το. Στα λέει αυτά άτομο που επειδή κάποτε έγραφε στα παπάρια του από τους μεγαλύτερους έως τους μικρότερους τραυματισμούς, σήμερα το έχει σκυλομετανιώσει...
leftermann Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 για την ιστορία αγαπητέ Γουός, μια και περάσαν 2 εβδομάδες οπότε ο ts μάλλον την έχει βρει την άκρη, το αιμάτωμα μετά από χτύπημα, και κυρίως σε σημείο που το οστό είναι επιφανειακό σχετικά (πχ στο δάχτυλο) και όχι σε βάθος (πχ στο μηριαίο), και κυρίως αν έχει εμφανιστεί με ολίγη καθυστέρηση (πχ την άλλη μέρα, και όχι αμέσως με το χτύπημα) θα πρέπει να μας ψυλλιάζει και για κάνα καταγματάκι, οπότε παγαίνουμε και για καμιά ακτινογραφιούλα, καλού κακού. Και αυτό γιατί ένα ή και δύο 24ωρα από την στιγμή του κατάγματος δημιουργείται έντονο αιμάτωμα γύρω από αυτό, το οποίο αιμάτωμα είναι το πρώτο στάδιο της οστεοσύνθεσης, της "επούλωσης" δηλαδή του σπασμένου οστού. Οπότε, στην συγκεκριμένη, το αιμάτωμα τούτο είναι σύμμαχος και όχι εχθρός, αλλά και καμπανάκι για ψάξιμο. Φιλούρες.
washcloud Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 ...ούτε που κατάλαβα ότι ήταν από τις 2/11 τα ποστ που προηγήθηκαν... Όσο για τις διευκρινήσεις, θενκς αρχηγέ μου, για να μην λέω ό,τι "θέλω" (βασικά μετέφερα ό,τι μου λέγανε γιατροί για χρόνια, όταν είχα σχετικούς τραυματισμούς τότε που μπασκιζόμανε)*... Btw, αν έχεις καθόλου εμπειρία από πάρεση προσωπικού, πες μου να σε ρωτήσω πιεμικά 2-3 [5-6 (17-19) ] πράγματα... *...ένας από δαύτους εν τω μεταξύ, κι ενώ είχα πάθει ρήξη οπίσθιου χιαστού (διευκρινίστηκε 2 χρόνια μετά, μέσω αρθροσκόπησης - ανώ το 1ο 4μηνο περίπου, φυσικά δεν μπορούσα καν να περπατήσω), μου είχε πει "απλά να το δένω και να προσέχω" (...) (...και ήταν κάποτε και γιατρός της Skoda, πανάθεμά τον...). Στο ίδιο στυλ, διάφοροι (από γιατράκλες έως ειδικευόμενα γιατρουδάκια), μου λέγανε διάφορα κουκουρούκου για το συγκεκριμένο ζήτημα (σε φάση "βρε μήπως σε σφίγγει η επιγονατίδα που φοράς και πονάς"...). Μόνο ΕΝΑΣ βρέθηκε που μόλις το έπιασε στα χέρια του κι έκανε τα σχετικά τεστ, αμέσως απεφάνθη "...εσύ αγόρι μου έχεις ρήξη χιαστού - και συγκεκριμένα οπισθίου...". Τεεεεσπα...
Chrisxxx Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 *...ένας από δαύτους εν τω μεταξύ, κι ενώ είχα πάθει ρήξη οπίσθιου χιαστού (διευκρινίστηκε 2 χρόνια μετά, μέσω αρθροσκόπησης - ανώ το 1ο 4μηνο περίπου, φυσικά δεν μπορούσα καν να περπατήσω), μου είχε πει "απλά να το δένω και να προσέχω" (...) (...και ήταν κάποτε και γιατρός της Skoda, πανάθεμά τον...). Μηχανικος δλδ. Λογικο να μην ξερει. Μηπως ηταν αρθριτικα; Μετα απο καποια ηλικια....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα