panosflow Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδια .Μια ερώτηση έχω τον τελευταίο μήνα κλειδώνω αρκετά χαμηλοτερα .Εκει που ήμουν γύρω στα 15500 τώρα στα 12500.Υπαρχει κάτι που μπορώ να κάνω αν τους πάρω τηλέφωνο ;Να ρίξουν λίγο το το noise margin ;Από ότι ξέρω είμαι στα 1200 μέτρα μακρύa από εκεί που τραβάει η πολυκατοικία θα υπάρξει θέμα με αποσυνδεσεις;Ευχαριστώ. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2017 από panosflow
poulinos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 α.ζητα interleave αν δεν παιζεις παιχνιδια για μεγαλυτερη σταθεροτητα και να συγχρονιζεις καλυτερα και β.ζητα 6 margin αντι για 8 που βλεπω τωρα.
me3ikan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 O OTE δεν δινει 6 margin. Ζητησα 2 φορες και τα εκαναν σαν τα μουτρα τους. Καλυτερα να ζητησει μονο interleaving. Αλλιως τον βλεπω να πεφτει πιο χαμηλα με τις βλακειες που θα κανουν τα τζιμανια του ΟΤΕ.
panosflow Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Τους ζήτησα 6 και μου είπαν ότι θα από την εμπειρία τους θα έχω ασταθεστατη γραμμη με αποσυνδεσεις .Παιχιδια καμια Dota παίζω αλλα δεν έχω θέμα μέχρι τώρα.έχει κάποιο όφελος ο ότε να μην θέλει να παει το margin στο 6; EDIT Οκ μεσημεριάτικα μου ανέβηκε το αιμα στο κεφάλι.τους ξανά πήρα τώρα και λέει δεν μου το κατεβάζουν στο 6 γιατί θα δημηουργησω πρόβλημα στις γειτονικες συνδέσεις.Ακομη και για το interleave θα πάει το αιτιμα μου σε τεχνικο.. τουλαχιστον με την φορθνετ έπιανα κοντά στα 16 θα ξαναγυρίσω μου φενεται ελεος
me3ikan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Τους ζήτησα 6 και μου είπαν ότι θα από την εμπειρία τους θα έχω ασταθεστατη γραμμη με αποσυνδεσεις .Παιχιδια καμια Dota παίζω αλλα δεν έχω θέμα μέχρι τώρα.έχει κάποιο όφελος ο ότε να μην θέλει να παει το margin στο 6; EDIT Οκ μεσημεριάτικα μου ανέβηκε το αιμα στο κεφάλι.τους ξανά πήρα τώρα και λέει δεν μου το κατεβάζουν στο 6 γιατί θα δημηουργησω πρόβλημα στις γειτονικες συνδέσεις.Ακομη και για το interleave θα πάει το αιτιμα μου σε τεχνικο.. τουλαχιστον με την φορθνετ έπιανα κοντά στα 16 θα ξαναγυρίσω μου φενεται ελεος Καλως ορισες στο club! Μολις πριν 5 λεπτα ειχα επικοινωνια με οτε για να με βγαλουν απο 12αρι προφιλ. 3 συνεχομενη μερα που καλω για μια απλη ρυθμιση γιατι καθε φορα κανουν ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ. Στειλε σταστιστικα μετα τη ρυθμιση να επιβεβαιωσουμε οτι δεν πειραξαν κατι αλλο.
panosflow Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Απλα μου έκαναν το path interleaved ανέβηκα 800 αλλα και πάλι είμαι αρκετά κάτω από τα στάνταρ της φορθνετ αλλα και ακόμη από τον ίδιο τον οτε στην αρχή πριν καπιους μήνες, δεν ξέρω το φταίει .Για να μου το κάνουν 6 δεν το βλέπω.μπορεί η φορθνετ να έχει πολλά ανάποδα αλλα από ταχύτητα ήταν κομπλέ
me3ikan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Μηπως εχεις καποιο θεμα με την καλωδιωση? Εγω με 24db attenuation ειμαι στα 12500 σε fast και 14000+ σε interleaved με 8αρι SNR. Και νομιζα οτι κλειδωνα και χαμηλα.
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 O OTE δεν δινει 6 margin. Ζητησα 2 φορες και τα εκαναν σαν τα μουτρα τους. Καλυτερα να ζητησει μονο interleaving. Αλλιως τον βλεπω να πεφτει πιο χαμηλα με τις βλακειες που θα κανουν τα τζιμανια του ΟΤΕ. ναι δυστυχως ο οτε ειναι ο μονος πλεον που αποφευγει να βαλει 6 Margin.Μεχρι και η Hol(vodafone) που εδινε 11 πλεον δινει 6 απλα δεν ξερω αν δινουν 6 και fast. Τους ζήτησα 6 και μου είπαν ότι θα από την εμπειρία τους θα έχω ασταθεστατη γραμμη με αποσυνδεσεις .Παιχιδια καμια Dota παίζω αλλα δεν έχω θέμα μέχρι τώρα.έχει κάποιο όφελος ο ότε να μην θέλει να παει το margin στο 6; EDIT Οκ μεσημεριάτικα μου ανέβηκε το αιμα στο κεφάλι.τους ξανά πήρα τώρα και λέει δεν μου το κατεβάζουν στο 6 γιατί θα δημηουργησω πρόβλημα στις γειτονικες συνδέσεις.Ακομη και για το interleave θα πάει το αιτιμα μου σε τεχνικο.. τουλαχιστον με την φορθνετ έπιανα κοντά στα 16 θα ξαναγυρίσω μου φενεται ελεος αυτο με τις γειτονικες συνδεσεις οκ ενταξει.δηλαδη οτι δινουν isdn που ειναι 96 volt διπλα σε pstn γραμμες ή οτι παιζουν φερεσυχνα με 200 volt σχεδον αυτο δεν επηρεαζει.το 6 margin τους φταιει που ολοι οι παροχοι πλεον με εξαιρεση τον οτε δινουν 6 margin.επισης τραγελαφικο να λενε οτι με βαση την εμπειρια τους θα εχεις ασταθης γραμμη.μια χαρα γραμμη εχεις που κατα 90 τις 100 θα παιξει μια χαρα με 6 margin.δεν εισαι με 40 attenuation για να πουμε οτι εχεις αποσυνδεσεις.αν παιζεις αραια και που παιχνιδια μην βαλεις fast.τζαμπα την ταχυτητα που θα χασεις για λιγο καλυτερο Ping εκτος αν δεν σου κανει το Interleave. Καλως ορισες στο club! Μολις πριν 5 λεπτα ειχα επικοινωνια με οτε για να με βγαλουν απο 12αρι προφιλ. 3 συνεχομενη μερα που καλω για μια απλη ρυθμιση γιατι καθε φορα κανουν ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ. Στειλε σταστιστικα μετα τη ρυθμιση να επιβεβαιωσουμε οτι δεν πειραξαν κατι αλλο. ειναι τραγικο να ακουω απο πολλα ατομα στο forum να ζητανε μια αλλαγη Profile ή απο Fast σε Interleave και να γινεται οτι να νε στην γραμμη τους.φτανω στο σημειο να αναρωτιεμαι ή οτι ο τεχνικος δεν καταλαβαινει τι θελει ο πελατης ή ο τεχνικος λεει πραγματα στον πελατη οτι πχ δεν δινουμε fast με 6 margin και οτι δεν καταλαβαινει ο πελατης. Απλα μου έκαναν το path interleaved ανέβηκα 800 αλλα και πάλι είμαι αρκετά κάτω από τα στάνταρ της φορθνετ αλλα και ακόμη από τον ίδιο τον οτε στην αρχή πριν καπιους μήνες, δεν ξέρω το φταίει .Για να μου το κάνουν 6 δεν το βλέπω.μπορεί η φορθνετ να έχει πολλά ανάποδα αλλα από ταχύτητα ήταν κομπλέ Λογικο γιατι ο οτε δινει 9 Margin και οχι 6 που δινει η forthnet.αν δεν στο κατεβασουν μονο με ρουτερ που μπορει να το κατεβασει μπορεις να παιξεις με 6.πχ asus.απλα δεν το κανουν για θεματα σταθεροτητας.απλα ειναι ακυρη δικαιολογια διοτι μπορουν να το βαλουν και αν δεν παιζεις σταθερα σε ξαναβαζουν με 9.απειροι πελατες εχουν 6 Margin και παιζουν μια χαρα. Μηπως εχεις καποιο θεμα με την καλωδιωση? Εγω με 24db attenuation ειμαι στα 12500 σε fast και 14000+ σε interleaved με 8αρι SNR. Και νομιζα οτι κλειδωνα και χαμηλα. δυστυχως το μεγιστο θεωρητικο απο το πραγματικο ειναι αλλη ιστορια.μπορει καποιος να εχει 10attenuation και να παιζει 10mbit λογω ποιοτητας καλωδιων και μπορει ο αλλος να εχει 20 attenuation και να παιζει 20 Mbit.αλλα ναι καλοειναι αμα πιανουν τα χερια του να δοκιμασει και στον κατανεμητη/χωνευτη.καποτε και εγω ειχα 15mbit με Interleave με σχεδον 30 attenuation και 6 Margin και πλεον 10Mbit.
navigator0 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Ο ΟΤΕ πιστεύω δεν το βάζει για να μην έχει βλάβες με αποσυνδέσεις και να απασχολούν συνεχώς το τηλεφωνικό του κέντρο. Αν το μάθουν πολλοί ότι έτσι ανεβαίνει η ταχύτητα, φαντάσου τι θα γίνει στο κέντρο τους και τι βλάβες θα έχουν μετά. Προτιμούν πιο χαμηλή ταχύτητα και να ακούγεται ότι με τον ΟΤΕ δεν είχα αποσυνδέσεις... Έτσι το επώνυμο εγω, δεν ξέρω τον πραγματικό λόγο.
me3ikan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 ειναι τραγικο να ακουω απο πολλα ατομα στο forum να ζητανε μια αλλαγη Profile ή απο Fast σε Interleave και να γινεται οτι να νε στην γραμμη τους.φτανω στο σημειο να αναρωτιεμαι ή οτι ο τεχνικος δεν καταλαβαινει τι θελει ο πελατης ή ο τεχνικος λεει πραγματα στον πελατη οτι πχ δεν δινουμε fast με 6 margin και οτι δεν καταλαβαινει ο πελατης. Απο την εμπειρια μου οι τεχνικοι που διαχειριζονται τα profiles κανουν απλα τυποποιημενες ενεργειες για σταθεροποιηση της γραμμης. Και φυσικα δεν ελεγχουν τιποτα για να βρουν τις βελτιστες ρυθμισεις. Μπορει βεβαια και ο υπαλληλος που προωθει το αιτημα να μην το κανει σωστα και να μην καταλαβαινουν τι ζητησε ο πελατης. Ας πουμε εγω ημουν σε fast με 9 snr στα 11800/1023. Η γραμμη στα 2 χρονια λειτουργιας της δεν εχει κανει ουτε 1 disconnect. Κραταω συγχρονισμο 3+ μηνες. Ζητησα 6 snr γιατι δεν μου φθανει η ταχυτητα. Αφου μαλωσα με την αχρηστη υπαλληλο μου ειπε οτι θα δει τι μπορει να κανει. Αποτελεσμα, interleaved, 8 snr και κλειδωμα 12287/900 λογω προφιλ. Φυσικα attainable 14500 λογω intereleaving. Δεν μπορω να σκεφτω τι μπορει να καταλαβαν λαθος. Εκαναν οτι χειροτερο θα μπορουσε να σκεφτει κανεις. Και κατι ασχετο, για εσας που ζητατε αλλαγη στο snr/margin να το λετε παντα snr στον οτε. Αν το πεις margin νομιζουν οτι εισαι εξωγηινος. Επιβεβαιομενο με 3 διαφορετικους υπαλληλους.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 On 7/11/2017 at 9:49 PM, navigator0 said: Ο ΟΤΕ πιστεύω δεν το βάζει για να μην έχει βλάβες με αποσυνδέσεις και να απασχολούν συνεχώς το τηλεφωνικό του κέντρο. Αν το μάθουν πολλοί ότι έτσι ανεβαίνει η ταχύτητα, φαντάσου τι θα γίνει στο κέντρο τους και τι βλάβες θα έχουν μετά. Προτιμούν πιο χαμηλή ταχύτητα και να ακούγεται ότι με τον ΟΤΕ δεν είχα αποσυνδέσεις... Έτσι το επώνυμο εγω, δεν ξέρω τον πραγματικό λόγο. ο οτε ειναι ο μονος αυτην την στιγμη που δεν δινει 6 snr.η Hol για σταθεροτητα εδινε 11 μετα εδωσε και 9 τωρα και 6 αλλα μονο σε Interleave.σιγουρα πολλοι πελατες που δεν ξερουν για Profiles αν τους βαλεις σε 6 και εχουν αποσυνδεσεις σου λενε εγω εφυγα απο την εταιρεια γιατι ειχα προβλημα χωρις να εχει καλεσει καν ποτε στο support για να πειτο προβλημα.συν οτι αμα καποιος εχει 6 και παιζει πχ 15mbit αν του βαλεις μετα 9 αρι και παιξει στα 12 θα σου γκρινιαζει.οποτε τον βαζεις απο την αρχη 9 Profile.σε καποιους παροχους λενε οτι αν ενας χρηστης εχει αποσυνδεσεις αλλαζει αυτοματα το profile. On 7/11/2017 at 11:01 PM, me3ikan said: Απο την εμπειρια μου οι τεχνικοι που διαχειριζονται τα profiles κανουν απλα τυποποιημενες ενεργειες για σταθεροποιηση της γραμμης. Και φυσικα δεν ελεγχουν τιποτα για να βρουν τις βελτιστες ρυθμισεις. Μπορει βεβαια και ο υπαλληλος που προωθει το αιτημα να μην το κανει σωστα και να μην καταλαβαινουν τι ζητησε ο πελατης. Ας πουμε εγω ημουν σε fast με 9 snr στα 11800/1023. Η γραμμη στα 2 χρονια λειτουργιας της δεν εχει κανει ουτε 1 disconnect. Κραταω συγχρονισμο 3+ μηνες. Ζητησα 6 snr γιατι δεν μου φθανει η ταχυτητα. Αφου μαλωσα με την αχρηστη υπαλληλο μου ειπε οτι θα δει τι μπορει να κανει. Αποτελεσμα, interleaved, 8 snr και κλειδωμα 12287/900 λογω προφιλ. Φυσικα attainable 14500 λογω intereleaving. Δεν μπορω να σκεφτω τι μπορει να καταλαβαν λαθος. Εκαναν οτι χειροτερο θα μπορουσε να σκεφτει κανεις. Και κατι ασχετο, για εσας που ζητατε αλλαγη στο snr/margin να το λετε παντα snr στον οτε. Αν το πεις margin νομιζουν οτι εισαι εξωγηινος. Επιβεβαιομενο με 3 διαφορετικους υπαλληλους. ειναι τελειως σχετικο να βρει το καλυτερο Profile.απλα δοκιμαζεις.και ακομα και να το ψαξεις παραπανω μπορει αυτο που σου βαλαν τωρα σε 10 μερες να μην ειναι το ιδανικο γιατι οτιδηποτε μπορει να αλλαξει στον χαλκο.αλλα ναι πολλες φορες και ο τεχνικος δεν ξερει και ειδικα σε Profile ακουω εδω μεσα πολλα παραπανω να βαζουν οτι Profile να νε.η Hol ετρωγε κολημα και δεν στο αλλαζε σε 6αρι και σου ελεγαν διαφορα αλλα υποτιθεται οτι πλεον ειναι καλυτερα. το σωστο ειναι να δουν και Logs ειτε αυτος που μιλας ειτε ο πιο πανω αν γινεται αναλογως ποιος το χειριζεται.αλλα 6 me fast μερικοι παροχοι δεν βαζουν ευκολα.εν τω μεταξυ να σου βαζε 6 interleave Να πω οκ αλλα απλα Interleave ε οτι να νε.το 8 snr αν εισαι οτε ειναι 9 στην πραξη απλα ειδες 8 εκεινη την στιγμη.στον οτε παντως δεν εχω δει να ριχνουν κατω απο 9 ειτε σε Fast ειτε σε Interleave.εκει πρεπει να το ριξεις εσυ αν μπορει να το κανει το ρουτερ.ισως καποια στιγμη να δωσει 6 και ο οτε οπως εγινε με Hol.
me3ikan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 7 ώρες πριν, poulinos είπε ειναι τελειως σχετικο να βρει το καλυτερο Profile.απλα δοκιμαζεις.και ακομα και να το ψαξεις παραπανω μπορει αυτο που σου βαλαν τωρα σε 10 μερες να μην ειναι το ιδανικο γιατι οτιδηποτε μπορει να αλλαξει στον χαλκο.αλλα ναι πολλες φορες και ο τεχνικος δεν ξερει και ειδικα σε Profile ακουω εδω μεσα πολλα παραπανω να βαζουν οτι Profile να νε.η Hol ετρωγε κολημα και δεν στο αλλαζε σε 6αρι και σου ελεγαν διαφορα αλλα υποτιθεται οτι πλεον ειναι καλυτερα. το σωστο ειναι να δουν και Logs ειτε αυτος που μιλας ειτε ο πιο πανω αν γινεται αναλογως ποιος το χειριζεται.αλλα 6 me fast μερικοι παροχοι δεν βαζουν ευκολα.εν τω μεταξυ να σου βαζε 6 interleave Να πω οκ αλλα απλα Interleave ε οτι να νε.το 8 snr αν εισαι οτε ειναι 9 στην πραξη απλα ειδες 8 εκεινη την στιγμη.στον οτε παντως δεν εχω δει να ριχνουν κατω απο 9 ειτε σε Fast ειτε σε Interleave.εκει πρεπει να το ριξεις εσυ αν μπορει να το κανει το ρουτερ.ισως καποια στιγμη να δωσει 6 και ο οτε οπως εγινε με Hol. Σαφώς και είναι σχετικό, αλλά είναι ολοφάνερο ότι δεν δοκιμάζουν τίποτα. Κάνουν απλά τυποποιημένες ενέργειες σε οποιαδήποτε δήλωση βλάβης χωρίς κανένα έλεγχο για βέλτιστες ρυθμίσεις. Το margin είναι 8, εδώ και κάνα χρόνο ο οτε το δίνει και σε fast και σε interleaved. Για χαμηλότερο ούτε σε παράλληλο σύμπαν.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 ηξερα οτι εδινε 9 ο οτε .αν το εκανε 8 κατι ειναι και αυτο.ελπιζω να το κανει και 6 γιατι ειναι ο μονος που δεν το κανει. ναι αν καποιος εχει αποσυνδεσεις ειτε του βγαζεις το fast path ειτε του ανεβαζεις το margin.δεν προκειται καποιος να κατσει να δει που μπορει ενδεχομενως να εχει προβλημα ο βροχος και σε ποια bits/tone για να φτιαξει custom profile.ειναι ετοιμα Profile.υπαρχει και sticky topic για Snr/margin/ κτλ που δειχνει τι αλλαζει σε εναν συγκεκριμενο παροχο οταν βαζουν Profiles.αν εισαι πχ σε 8 θα σε πανε στο 11 ή οτι εχουν.αν συνεχισεις να εχεις θα σε πανε πχ στο 15..να φτιαχτει κατι custom για τον καθενα δεν παιζει.απλα ειναι καποια standard profiles που κοβουν συνηθως τις πιο ψηλες συχνοτητες που επηρεαζονται και πιο ευκολα απο εξωτερικους παραγοντες. http://www.insomnia.gr/forums/topic/468701-snrnoise-marginprofiles-παρόχων-και-αλλαγές-profiles-για-σταθερότητα/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα