Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθως μπηκα σε ενα site στο κινητο μου, πεταξε ξαφνικα καμια 30αρια αναδυομενα και μου πεταει και αυτο εδω το μηνυμα με τη πραγματικη ip μου, υπαρχει περιπτωση οντως να εχει μολυνθει η ip μου ή η συσκευη?

post-391493-0-31301900-1509588513_thumb.png

Δημοσ.

Οχι, αγνοησε τι λενε τα διαφορα js popups για να σε οδηγησουν να κατεβασεις σαβουροεφαρμογες και κλεισε οτι πετιεται χωρις αγχος.

• Like 1
Δημοσ.

η ip είναι η διεύθυνσή σου - ταυτότητά σου στο internet. Δεν γίνεται να μολυνθεί με κάτι. Η συσκευή μπορεί να μολυνθεί αν κατεβάσεις από εκεί που σε οδηγήσουν να κατεβάσεις.

Δημοσ.

Κατέβασα ενα πρόγραμμα στο PC, μια εφαρμογή exe και έκλεισα και το antivirus εκείνη την ωρα για να το τρεξω γιατι μου το μπλοκαρε αλλά μολης το ανοιξα μετα μου έβγαλε αυτό, εκανα σαρωση μετά όλα καθαρά, λες να μου έχει κανει καμια ζημιά στο σύστημα ή παίζει να ηταν και false positive?

Δημοσ.

Ενω αυτό που ειδες για την ip (ο λογος που άνοιξες το θεμα) ήταν μουφα, αντίθετα αυτό που εκανες μετά ήταν λάθος και μονος σου εβαλες ιο στο σύστημα σου. 

Μέχρι το σημείο που απενεργοποιησες το av για να κατεβασεις (και πιθανον αποσυμπιέσεις) το αρχειο όλα ήταν καλα. Απο τη στιγμή που το ετρεξες ο θεος ξερει τι εκανε (το προγραμμα). Ξεκίνα ελεγχο και καθαρισμους

ΓΕΝΙΚΑ

Επειδή όντως η στατιστική λεει οτι μπορει να υπάρχει false positives αν κάτι το εχω κατεβασει απο σοβαρή εμπιστη πηγη και η ίδια η εταιρεία με διαβεβαιώνει οτι δεν ειναι ιος (ναι σπάνια εχω συναντησει τετοια περιπτωση για πολύ ειδικά προγραμματα) ανεβάζω το exe στο virustotal. Αν δω οτι γκρινιάζουν 2-3 antivirus ειναι μάλλον false, αλλά αν γκρινιάζουν πολλά, κάτι δεν πάει καλα.

• Like 3
Δημοσ.

υπαρχει περιπτωση οντως να εχει μολυνθει η ip μου ή η συσκευη?

Μολύνεται το software και όχι το hardware και οι IP γίνονται blacklisted.

Δημοσ.

Μολύνεται το software και όχι το hardware και οι IP γίνονται blacklisted.

Η ip μου blacklisted? Τι επιπτωσεις εχει αυτο? Παντως μετα απο αρκετα σκαναρισματα με antivirus δε βρηκε κατι και γενικα δεν εχω αντιμετωπισει κατι περιεργο, ελπιζω να μεινει ετσι.

Δημοσ.

Η ip μου blacklisted? Τι επιπτωσεις εχει αυτο?

Η αναφορά μου ήταν για το πως λέγεται σωστά. Στη δική σου περίπτωση κάποια ψαρωτική διαφήμιση να κατεβάσεις κανένα antivirus/cryptominer. 

Μην ψαρώνεις :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...