Προς το περιεχόμενο

Το thread για τα LGBT+ δικαιώματα

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@phanispal άρα συμφωνούμε ότι από την στιγμή που ξέφυγε από το διατυπώνω την άποψη μου και πήγε στο προτρέπω και απειλώ... Δεν τίθεται θέμα ελευθερίας έκφρασης ή λογοκρισίας οποτε καλά και έγιναν οι μηνύσεις...?

Επεξ/σία από AtiX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Λοιπόν, όταν λέω ότι είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, δεν αναφέρομαι σε προτροπές. Άλλο να πω ότι σιχαίνομαι τους gay, άλλο να πω σε κάποιον ότι κι εκείνος θα έπρεπε να κάνει το ίδιο.

Ρε και εγκληματική να μου φαίνεται, ποια είναι η ενδεδειγμένη μου αντίδραση;

Δεν έχω δει/ακούσει ο ίδιος τι είπε, από αυτά που διάβασα εδώ, σου λέω ότι έπραξε το δεύτερο. Εξήγησα από πάνω τη διαφορά.

1. Το πιθανότερο όχι.

2. Έτσι όπως το θέτεις δεν υπάρχει διαφορά. Αλλά δεν υπάρχει και απλά άποψη, αλλά προτροπή.

1.ελπίζω όχι.
2.Να το κάνω αποψη τότε,αν αυτό ειναι το πρόβλημα.
Αντι να πω "πρεπει να το ζήσετε παιδιά!",θα πω "πιστεύω οτι δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση απο αυτό"και θα περιγράφω ποσο καλα περναω όταν τα κανω.
3.Και έφοσον εσυ βλεπεις διαφορά στην αποψη απο την προτροπη (για μένα διυλιζεις τον κωνωπα,αλλα οκ,θα παω για λιγο με τα νερα σου)Το "φτύστε τους,ξεφτιλιστε τους οπου τους δείτε",του τραγου,ειναι άποψη ή ΥΠΕΡΤΑΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ προτροπη ?

Επεξ/σία από suffocater

3 λεπτά πριν, AtiX είπε

@phanispal άρα συμφωνούμε ότι από την στιγμή που ξέφυγε από το διατυπώνω την άποψη μου και πήγε στο προτρέπω και απειλώ... Δεν τίθεται θέμα ελευθερίας έκφρασης και λογοκρισίας??? 

4 λεπτά πριν, suffocater είπε

Το "φτύστε τους,ξεφτιλιστε τους οπου τους δείτε",του τραγου,ειναι άποψη ή ΥΠΕΡΤΑΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ προτροπη ?

Είναι προτροπή, εξάλλου δε θυμάμαι να είπα κάπου το αντίθετο για τον συγκεκριμένο και τη συγκεκριμένη δήλωση.

Αυτό πού δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί δίνεται (και δίνετε) τόση βαρύτητα στα λεγόμενα ενός τύπου, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απλά θα προσπερνούσατε. Τι φοβάστε ακριβώς;

• Like 1

Μόλις τώρα, phanispal είπε

Είναι προτροπή, εξάλλου δε θυμάμαι να είπα κάπου το αντίθετο για τον συγκεκριμένο και τη συγκεκριμένη δήλωση.

Αυτό πού δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί δίνεται (και δίνετε) τόση βαρύτητα στα λεγόμενα ενός τύπου, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απλά θα προσπερνούσατε. Τι φοβάστε ακριβώς;

Τα βούρλα που θα την ακολουθήσουν... 

ΥΓ: Ποιος σου είπε ότι δεν αντιδρούμε σε οποιονδήποτε κάνει κηρύγματα μίσους για κάποιον ή κάποια κοινωνική ομάδα? Νομίζεις ότι μας απασχολεί μόνο ο κώλος μας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις τώρα, spyros007 είπε

Λάθος. Δεν αντιδράτε σε οποιον κανει κηρύγματα μισούς γενικώς ,αλλα σε οποιον κανει κηρύγματά μίσους εναντιον σας .Θεμιτο  και δικαιο αλλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τούς.

Επεξ/σία από spyros007

Μόλις τώρα, spyros007 είπε

Λάθος. Δεν αντιδράτε σε οποιον κανει κηρύγματα μισούς γενικώς ,αλλα σε οποιον κανει κηρύγματά μίσους εναντιον σας .Θεμιτο  αλλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τούς.

Και έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα από... τι???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω δει καμια επισημη αντιδραση απο τη λοατ ας πουμε για το μισος που σκοτώνει τα παιδια στην συρια και τα κηρύγματα μίσους των ταλιμπαν................. παρα μονο για τον κώλο σας.Σαν κοινότητα ποτε πηρατε επισημη  θεση απενατι σε καποιο κοινωνικό προβλημα και αγωνίστηκατε για αυτο ,εκτός απ αυτα που αφορούν τούς εαυτους σας

Επεξ/σία από spyros007
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Δεν εχω δει καμια επισημη αντιδραση απο τη λοατ ας πουμε για το μισος που σκοτώνει τα παιδια στην συρια και τα κηρύγματα μίσους των ταλιμπαν................. παρα μονο για τον κώλο σας.

Αν θέλεις να δεις κάτι επίσημα, θα πρέπει να το ψάξεις... Από μόνο του δεν θα σου έρθει ουρανοκατέβατο μιας και στα ΜΜΕ δεν θα αναδημοσιεύτουν... Είναι καλό πριν μιλήσουμε για κάτι να το ψάχνουμε λίγο πάρα πάνω... βεβαια αν συμμετείχες σε τέτοιες δράσεις θα το ήξερες και δεν θα ελεγες ολα αυτά...

να σημειωθεί ότι ολες οι LGBT+ οργανώσεις, ως αρχή έχουν τον μη κοινωνικό στιγματισμό και προφανώς είναι κατά του ρατσισμού απ' όπου και αν προέρχεται και για όποια κοινωνική ομάδα απευθύνεται...

Επεξ/σία από AtiX

1 ώρα πριν, spyros007 είπε

Δεν εχω δει καμια επισημη αντιδραση απο τη λοατ ας πουμε για το μισος που σκοτώνει τα παιδια στην συρια και τα κηρύγματα μίσους των ταλιμπαν................. παρα μονο για τον κώλο σας.Σαν κοινότητα ποτε πηρατε επισημη  θεση απενατι σε καποιο κοινωνικό προβλημα και αγωνίστηκατε για αυτο ,εκτός απ αυτα που αφορούν τούς εαυτους σας

Σε αυτή την περίπτωση γιατί κάνεις διαχωρισμό ως προς την αντίδραση;

Δηλ. η λοατ κοινότητα οφείλει να αντιδρά και ο υπόλοιπος κόσμος αν τυχει; 

Σε αυτές τις καταστάσεις ολη η ανθρωπότητα οφειλει να αντιδράσει,  ειτε ειναι gay, ειτε str8. Για ανθρωπους μιλάμε.  

3 ώρες πριν, phanispal είπε

Σωστός, το εξέφρασα λανθασμένα και βιαστικά, αυτό ήταν το point μου.

Αν και θεωρώ πως αυτό ακριβώς είναι η άποψη, και πως όταν μετουσιώνεται σε πράξη παύει να είναι απλά άποψη, αλλά ας δεχτώ το σκεπτικό σου.

Ρε man, τι μου λες τώρα;

Με αυτή τη λογική, με όλα αυτά που έχουν γίνει (και που θα γίνουν), ας βάλουμε όλοι τσιπάκια που θα εκρήγνυνται όταν θα «διαβάζουν» περίεργη συμπεριφορά, για να μη γίνει το παραμικρό.

Πιθανόν να φτάσουμε κι εκεί κάποια στιγμή, εσύ θες από τώρα;

Υπάρχει πρόληψη και καταστολή. Αυτό που λέτε εσείς ξεπερνάει τα όρια της πρόληψης.

Πού ξέρεις εσύ σε λίγο που θα βγω έξω τι θα μου τη βαρέσει να κάνω και ποιον θα πάρω στο λαιμό μου;

Υπάρχουν μέλη εδώ μέσα που κατ' επανάληψη με τα γραπτά τους φανερώνουν ψήγματα ψυχικής διαταραχής. Να φωνάξουμε τη ΔΗΕ;

Είπε ένας παπαρίδης την άποψή του, και από εκεί που κάποιοι τον θεωρούν ανθρωπάριο, ξαφνικά «φοβούνται» το λόγο του και πού μπορεί να οδηγήσει.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα ήσουν περισσότερο επιδραστικός από ένα βίαιο video game, ένα ακραίο μουσικό συγκρότημα που πρώτα με τους στίχους του και μετά με τη μουσική του σου λέει ανοιχτά να κόψεις τις φλέβες σου, και το internet που όλοι γνωρίζουμε;

Ή, ακόμα κι αν δεχόμουν ότι θα ήσουν περισσότερο επιδραστικός απ' όλα τα παραπάνω κι από άλλα τόσα και επικίνδυνος, ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη μου αντίδραση όταν θα σ' έπιανα στα πράσα;

Θα έβαζες το παιδί σου σε γυάλα, ή θα προσπαθούσες να διορθώσεις όλα τα (κατά την άποψή σου) κακώς κείμενα;

Ναι δεν έχεις εντελώς άδικο, αλλά άλλη βαρύτητα έχει ο δικός μου και ο δικός σου λόγος και άλλη του Αμβρόσιου . Ο Αμβροσιος ως γνήσιος :P:P Χριστιανός ηγέτης  θα πρέπει να κατευνάζει τα πάθη του ποιμνίου  αντι να τα υποδαυλίζει.

• Like 1

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Λοιπόν, όταν λέω ότι είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, δεν αναφέρομαι σε προτροπές. Άλλο να πω ότι σιχαίνομαι τους gay, άλλο να πω σε κάποιον ότι κι εκείνος θα έπρεπε να κάνει το ίδιο.

Ρε και εγκληματική να μου φαίνεται, ποια είναι η ενδεδειγμένη μου αντίδραση;

Δεν έχω δει/ακούσει ο ίδιος τι είπε, από αυτά που διάβασα εδώ, σου λέω ότι έπραξε το δεύτερο. Εξήγησα από πάνω τη διαφορά.

1. Το πιθανότερο όχι.

2. Έτσι όπως το θέτεις δεν υπάρχει διαφορά. Αλλά δεν υπάρχει και απλά άποψη, αλλά προτροπή.

Γινεσαι ο ενεργος πολίτης που θα οδηγησει στη δικαιοσυνη αυτο το ατομο και θα συγκροτησει τη συμπαγη κοινωνικη μαζα, που θα επιβαλει την εφαρμογη του νομου. 100.000 κοσμος ειρηνικα εξω απο το δικαστηριο να κραζει τον μισανθρωπο, καθε μερα, μεχρι να καταλαβει ο δικαστης ποιος κυβερνα αυτον τον τοπο.

49 minutes ago, spyros007 said:

Fallacy of relative privation; Καταλαβαίνεις το λάθος στο σκεπτικό σου, έτσι; Ξεπερνάω το γεγονός πως στο προκείμενο παράδειγμα πολλές φορές έχω δει καλέσματα για αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες και συμμετοχή σε αυτές από λοατ άτομα ή/και κοινότητες, και ρωτάω ευθέως: το ότι μια οργάνωση η κοινότητα δεν αντιδρά επίσημα για κάτι που δεν σχετίζεται με το σκοπό της, θα πρέπει να σημαίνει κάτι;

Εγώ ως άτομο είμαι μέλος μιας κοινότητας που μάχεται για έναν σκοπό, τον οποιονδήποτε. Ας πούμε τη βελτίωση των συνθηκών στον εργασιακό τομέα. Πόσο λογικό είναι κάποιος να με κατηγορήσει πως «δεν λέω τα ίδια για τους εργαζόμενους στο Κατάρ;» ή πως «δεν βγάζω ανακοινώσεις για τον πόλεμο στη Συρία»; Η κοινότητα μου έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό, τις εργασιακές συνθήκες της χώρας μου, αυτές τρώω στη μάπα, αυτές θα κατακρίνω και θα προσπαθήσω να βελτιώσω. Το αν μεμονωμένα άτομα εντός της κοινότητας αντιδρούν για άλλα κοινωνικά θέματα, με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε το ξέρει κάποιος, ούτε μπορεί να το φέρει σαν επιχείρημα εναντίον τους ακριβώς επειδή δεν το ξέρει.

Το να περιμένεις να δεις επίσημη και οργανωμένη αντίδραση μιας ΛΟΑΤ κοινότητας στα αίσχη της Συρίας και του ισιλ, είναι σαν να περιμένω εγώ να δω επίσημη και οργανωμένη αντίδραση από το ΣΑΤΑ για το net neutrality.

Με αυτό το σκεπτικό δηλαδή κανένας δεν δικαιούται να αντιδρά για τίποτα, μεμονωμένα ή σαν κοινότητα, αφού «για το Χ πρόβλημα δεν λέει κάτι». Ποιά η λογική σε αυτό;

• Like 4

1 ώρα πριν, spyros007 είπε

12 πόντοι εδω στο σύντροφο...

Μπορει ο ΛΟΑΤ να απαντησει σε αυτο, να δουμε οι υπόλοιποι τη θεση σας;

Δλδ εχει παρει η κοινοτητα αυτη θεση σε καποιο καιριο πολιτικο θεμα, περαν των στενων προβληματων του χωρου σας;

3 λεπτά πριν, akpe είπε

Fallacy of relative privation; Καταλαβαίνεις το λάθος στο σκεπτικό σου, έτσι; Ξεπερνάω το γεγονός πως στο προκείμενο παράδειγμα πολλές φορές έχω δει καλέσματα για αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες και συμμετοχή σε αυτές από λοατ άτομα ή/και κοινότητες, και ρωτάω ευθέως: το ότι μια οργάνωση η κοινότητα δεν αντιδρά επίσημα για κάτι που δεν σχετίζεται με το σκοπό της, θα πρέπει να σημαίνει κάτι;

Εγώ ως άτομο είμαι μέλος μιας κοινότητας που μάχεται για έναν σκοπό, τον οποιονδήποτε. Ας πούμε τη βελτίωση των συνθηκών στον εργασιακό τομέα. Πόσο λογικό είναι κάποιος να με κατηγορήσει πως «δεν λέω τα ίδια για τους εργαζόμενους στο Κατάρ;» ή πως «δεν βγάζω ανακοινώσεις για τον πόλεμο στη Συρία»; Η κοινότητα μου έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό, τις εργασιακές συνθήκες της χώρας μου, αυτές τρώω στη μάπα, αυτές θα κατακρίνω και θα προσπαθήσω να βελτιώσω. Το αν μεμονωμένα άτομα εντός της κοινότητας αντιδρούν για άλλα κοινωνικά θέματα, με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε το ξέρει κάποιος, ούτε μπορεί να το φέρει σαν επιχείρημα εναντίον τους ακριβώς επειδή δεν το ξέρει.

Το να περιμένεις να δεις επίσημη και οργανωμένη αντίδραση μιας ΛΟΑΤ κοινότητας στα αίσχη της Συρίας και του ισιλ, είναι σαν να περιμένω εγώ να δω επίσημη και οργανωμένη αντίδραση από το ΣΑΤΑ για το net neutrality.

Με αυτό το σκεπτικό δηλαδή κανένας δεν δικαιούται να αντιδρά για τίποτα, μεμονωμένα ή σαν κοινότητα, αφού «για το Χ πρόβλημα δεν λέει κάτι». Ποιά η λογική σε αυτό;

Νομιζω οτι απαξ κι οργανωνεσαι σε κατι, τοτε αυτοματα επιφορτιζεσαι με το βαρος της δημοσιας θεσης. Δεν μπορεις διαφορετικα να εισαι σοβαρη οργανωση, αν δεν εχεις θεση για τα μεγαλα προβληματα του τοπου και του κοσμου γενικοτερα. Πέρα απο το στενο σου χωρο και προβλήματα, δεν μπορεις να αγνοεις τα υπόλοιπα.

Ισως θα ήταν πιο σωστο να έχεις μια διαρκή παρουσία στα ΜΜΜ με συγκεκριμενα εντυπα, δελτια τυπου κτλ, αφου ειναι λογικο οτι δεν μπορει να εισαι καθημερινα στο δρομο για ολα τα στραβα του πλανητη.

Διαφορετικα, πολυ φοβαμαι οτι γρηγορα περιθωριοποιεισαι στο γραφικο του πραγματος

1 ώρα πριν, Cro-Magnon είπε

12 πόντοι εδω στο σύντροφο...

Μπορει ο ΛΟΑΤ να απαντησει σε αυτο, να δουμε οι υπόλοιποι τη θεση σας;

Δλδ εχει παρει η κοινοτητα αυτη θεση σε καποιο καιριο πολιτικο θεμα, περαν των στενων προβληματων του χωρου σας;

Νομιζω οτι απαξ κι οργανωνεσαι σε κατι, τοτε αυτοματα επιφορτιζεσαι με το βαρος της δημοσιας θεσης. Δεν μπορεις διαφορετικα να εισαι σοβαρη οργανωση, αν δεν εχεις θεση για τα μεγαλα προβληματα του τοπου και του κοσμου γενικοτερα. Πέρα απο το στενο σου χωρο και προβλήματα, δεν μπορεις να αγνοεις τα υπόλοιπα.

Ισως θα ήταν πιο σωστο να έχεις μια διαρκή παρουσία στα ΜΜΜ με συγκεκριμενα εντυπα, δελτια τυπου κτλ, αφου ειναι λογικο οτι δεν μπορει να εισαι καθημερινα στο δρομο για ολα τα στραβα του πλανητη.

Διαφορετικα, πολυ φοβαμαι οτι γρηγορα περιθωριοποιεισαι στο γραφικο του πραγματος

Θελω να πιστευω οτι καποιος που δραστηριοποιείται στην λοατ κοινοτητα μπορει καλλιστα να συμμετεχει και σε αλλες οργανωσεις, κινηματα κλπ. αν θελει, οπως και καθε αλλος ανθρωπος. Γιατί επιμένετε σε αυτή την κατηγοριοποίηση (αφορά και τους gay) ;

Ο  σεξουαλικός προσανατολισμός δεν ειναι ο κυριος παραγοντας που καθοριζει αποκλειστικα την κοινωνικη, πολιτικη, πνευματικη ζωη του ατομου. 

• Like 1

1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε

Θελω να πιστευω οτι καποιος που δραστηριοποιείται στην λοατ κοινοτητα μπορει καλλιστα να συμμετεχει και σε αλλες οργανωσεις, κινηματα κλπ. αν θελει, οπως και καθε αλλος ανθρωπος. Γιατί επιμένετε σε αυτή την κατηγοριοποίηση (αφορά και τους gay) ;

Ο  σεξουαλικός προσανατολισμός δεν ειναι ο κυριος παραγοντας που καθοριζει αποκλειστικα την κοινωνικη, πολιτικη, πνευματικη ζωη του ατομου. 

Δυστυχώς πολλοι πού ανήκουν σε αυτή την κοινότητα είναι φιλελεδες του κερατά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...