Προς το περιεχόμενο

Το thread για τα LGBT+ δικαιώματα

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Παντελώς άτοπος και άκυρος παραλληλισμός, αν και προσπάθησες.

Με τη λογική σου, να φιμώσουμε το μισό (και βάλε όπως έχει καταντήσει) internet, την τηλεόραση, το black metal, και να κόψουμε τα video games και τα πάρε-δώσε με άλλους ανθρώπους, επειδή μπορεί τα παιδιά (μας) να επηρεαστούν από τα κακώς κείμενα που όλοι βιώνουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ακόμα και οι πιο ακραίες, με την προϋπόθεση ότι παραμένουν απόψεις.

Έστω, αλλά αν δεν παραμείνουν απόψεις; 

Αν δηλ. χάριν της κουβέντας,  κάποιος,  χαρακτήρισε τον όπως θέλεις,  παίρνοντας τοις μετρητοίς το κήρυγμα  ενός φονταμενταλιστή ιερέα μπούκαρε σε ένα pride και πυροβολούσε μερικούς gay, ποιός θα θεωρούσε  ότι είναι ο ηθικός αυτουργός; 

Και μην νομίζεις, δεν ειναι απίθανο να γίνει. 

Και πως μπορεί μια άποψη που λέει ότι οι Εβραίοι, οι τσιγγάνοι, οι Σλάβοι, οι gay και οι ψυχικά άρρωστοι είναι υπάνθρωποι και θα ήταν καλύτερα να εξοντωθούν , να ειναι σεβαστή;   

Ο σεβασμός οιασδήποτε  άποψης έχει όρια.  Η άποψη ενός gay περί της σεξουαλικότητας δεν είναι σεβαστή επίσης;  Γιατί δεν την σέβεται η επίσημη θρησκεία ενός πολιτισμένου Ευρωπαικού, σύγχρονου κράτους; 

Τι στο καλό θα μπορούσε να ενοχλεί μια κοινωνία σήμερα το ότι καποιος/α  είναι gay;  Άλλο αν μας " αρέσει" και άλλο αν το δεχόμαστε. 

Καταλαβαίνεις σαφώς τις διαφορές πιστεύω. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως η τελευταία φορά που είχαμε επίθεση σε pride με βάση θρησκευτικό fundamentalism ήταν στο pride του Τελ Αβίβ με αρκετά θύματα πριν μερικά χρόνια και με δράστη υπερορθόδοξο εβραίο ραβίνο.

Άρα ναι δεν είναι απίθανο κανα γκάου χριστιανοταλιμπάν να πάρει τις μετρητοίς τις παπάτζες του Αμβρόσιου και να αιμοτοκυλήσει κάποιο Ελληνικό pride.

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά δεν πιστεύω ότι έχουμε χριστιανοταλιμπάν, με την έννοια των ταλιμπάν... οι περισσότεροι είναι θρασύβουλοι, αγαπάνε την ζωή τους, άσε που δεν τους περιμένει κανένας παράδεισος ούτε και καμία παρθένα...

οπότε τα περισσότερα δείγματα γραφής, είναι αυτά που έχουμε δει σε θέατρα, βιβλιοπωλεία και σινεμά... 100-200 άτομα να φωνασκούν και να ρίχνουν κατάρες...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Όχι βέβαια, δεν είναι όλες, το δικαίωμα να τις πεις είναι, τέραστια διαφορά...

Σωστός, το εξέφρασα λανθασμένα και βιαστικά, αυτό ήταν το point μου.

Αν και θεωρώ πως αυτό ακριβώς είναι η άποψη, και πως όταν μετουσιώνεται σε πράξη παύει να είναι απλά άποψη, αλλά ας δεχτώ το σκεπτικό σου.

1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε

Έστω, αλλά αν δεν παραμείνουν απόψεις; 

Αν δηλ. χάριν της κουβέντας,  κάποιος,  χαρακτήρισε τον όπως θέλεις,  παίρνοντας τοις μετρητοίς το κήρυγμα  ενός φονταμενταλιστή ιερέα μπούκαρε σε ένα pride και πυροβολούσε μερικούς gay, ποιός θα θεωρούσε  ότι είναι ο ηθικός αυτουργός; 

Και μην νομίζεις, δεν ειναι απίθανο να γίνει. 

Ρε man, τι μου λες τώρα;

Με αυτή τη λογική, με όλα αυτά που έχουν γίνει (και που θα γίνουν), ας βάλουμε όλοι τσιπάκια που θα εκρήγνυνται όταν θα «διαβάζουν» περίεργη συμπεριφορά, για να μη γίνει το παραμικρό.

Πιθανόν να φτάσουμε κι εκεί κάποια στιγμή, εσύ θες από τώρα;

Υπάρχει πρόληψη και καταστολή. Αυτό που λέτε εσείς ξεπερνάει τα όρια της πρόληψης.

Πού ξέρεις εσύ σε λίγο που θα βγω έξω τι θα μου τη βαρέσει να κάνω και ποιον θα πάρω στο λαιμό μου;

Υπάρχουν μέλη εδώ μέσα που κατ' επανάληψη με τα γραπτά τους φανερώνουν ψήγματα ψυχικής διαταραχής. Να φωνάξουμε τη ΔΗΕ;

Είπε ένας παπαρίδης την άποψή του, και από εκεί που κάποιοι τον θεωρούν ανθρωπάριο, ξαφνικά «φοβούνται» το λόγο του και πού μπορεί να οδηγήσει.

1 ώρα πριν, suffocater είπε

Εξηγησε μου σε τι διαφερει,εφοσον ειναι τοσο ακυρος παραλληλισμος.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα ήσουν περισσότερο επιδραστικός από ένα βίαιο video game, ένα ακραίο μουσικό συγκρότημα που πρώτα με τους στίχους του και μετά με τη μουσική του σου λέει ανοιχτά να κόψεις τις φλέβες σου, και το internet που όλοι γνωρίζουμε;

Ή, ακόμα κι αν δεχόμουν ότι θα ήσουν περισσότερο επιδραστικός απ' όλα τα παραπάνω κι από άλλα τόσα και επικίνδυνος, ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη μου αντίδραση όταν θα σ' έπιανα στα πράσα;

Θα έβαζες το παιδί σου σε γυάλα, ή θα προσπαθούσες να διορθώσεις όλα τα (κατά την άποψή σου) κακώς κείμενα;

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, suffocater είπε

Εξηγησε μου σε τι διαφερει,εφοσον ειναι τοσο ακυρος παραλληλισμος.

33 λεπτά πριν, phanispal είπε

Επαναλαμβάνω την ερώτηση,γιατι δεν απάντησες.Ή δεν κατάλαβες την ερώτηση ή δεν μπορείς να τεκμηριώσεις τα λεγομενα σου.
Σε τι διαφέρει?
Αφού ειναι παντελώς ατοπος και ακυρος,δε μπορει παρα να σου ειναι πολύ ευκολο να εξηγήσεις γιατι δεν θα υπερασπιζοσουν το δικαιωμα μου να πω την αποψάρα μου στο παιδι σου,αλλά "θα υπερασπιζοσουν μεχρι θανατου" το δικαιωμα του τραγου στην δικια του αποψάρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, suffocater είπε

Τότε,ας πουμε,αν και διαφωνεις,θα υπερασπιστεις το δικαιωμα μου να λεω στο παιδι σου την αποψη μου.Ε?

Δηλαδή το να πάρω το παιδί μου στο σπίτι και να του εξηγήσω πέντε πράγματα, όπως τα βλέπω εγώ, σωστά ή λανθασμένα, συνεπάγεται ότι ακυρώνω το δικαίωμά σου να εκφράζεις μια άποψη;

Ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη αντίδραση δηλαδή;

Επεξ/σία από phanispal

7 λεπτά πριν, 12180 είπε

Δεν διαφωνώ καθόλου μα καθόλου με αυτά που αναφέρεις...

Η απάντηση μου όμως, ήταν στον χαρακτηρισμό χριστιανοταλιμπάν, δηλαδή με επίθεση αυτοκτονίας σε μεγάλο κοινό - πχ pride και με πάρα πάρα πολλά θύματα...

αν δεις τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά των επιθέσεων που έχεις στο link σου, θα δεις ότι οι περισσότερες είναι ευκαιριακές επιθέσεις από άτομα που κτυπάνε και μετά κρύβονται...

2 ώρες πριν, Hlapatsas είπε

Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες... 

Βλέπω ότι σας εκφράζει εδώ μέσα.

Η ακραια αυτη διατυπωση μπορεί να αφορα μονο εχεφρονες πολιτες που εκφραζουν διαφορετικες πολιτικες θεσεις, μεσα στα πολιτιστικά πλαίσια που αναγνωρίζει μια νορμάλ, δημοκρατική κοινωνία.

Παράφρονες εργολάβοι του μίσους, δεν έχουν καμμία κάλυψη και δεν τους δίδεται το δικαίωμα να εκφράζουν την κακία τους.

Ο ποινικός κώδικας ολης της, καλώς εννούμενης, Δύσης καταδικάζουν τετοιες συμπεριφορές

• Like 3

1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Δηλαδή το να πάρω το παιδί μου στο σπίτι και να του εξηγήσω πέντε πράγματα, όπως τα βλέπω εγώ, σωστά ή λανθασμένα, συνεπάγεται ότι ακυρώνω το δικαίωμά σου να εκφράζεις μια άποψη;

Ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη αντίδραση δηλαδή;

Ε?
Ας κάνω μια τελευταία απόπειρα.Τελευταια όμως,γιατι κουράστηκα και ειμαι με πνευμονία.
Έρχεσαι να πάρεις το παιδί σου απ το σχολειο στο σχόλασμα και απ έξω ειναι ενας τύπος που φωνάζει όλα οσα προανέφερα περι ναρκωτικων και αλλων.
Μερικοι γονεις,απο αυτούς που θεωρούν οτι δεν πρεπει να αφήνεις τα σκουπίδια να διαδιδουν επικινδυνες αποψεις,εχουν μαζευτει γυρω απ τον τυπο και ήδη του λένε να σταματήσεις να λεει βλακείες,να το βουλώσει κλπ.
Εσύ,που δηλώνεις προασπιστης του να ακουγονται όλες οι αποψεις ελευθερα,και μαλιστα θα το υπερασπιζόσουν μεχρι θανάτου,θα "ορμουσες" να πεις στους γονεις να τον αφήσουν να φωνάζει τις βλακείες του?
Ερωτημα 1:Ναι ή όχι?
Eρώτημα 2:Επίσης,σε τι διαφέρει το δικαίωμα του τυπου να λεει την αποψάρα του,απο το δικαίωμα του τράγου να λέει την δικιά του?
Είπες οτι διαφέρει,και μαλιστά παντελώς,θελω να μαθω σε τί. 

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Με τη λογική σου, να φιμώσουμε το μισό (και βάλε όπως έχει καταντήσει) internet, την τηλεόραση, το black metal, και να κόψουμε τα video games και τα πάρε-δώσε με άλλους ανθρώπους, επειδή μπορεί τα παιδιά (μας) να επηρεαστούν από τα κακώς κείμενα που όλοι βιώνουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ακόμα και οι πιο ακραίες, με την προϋπόθεση ότι παραμένουν απόψεις.

Εισαι ακυρος εδω:

Πως θα σου φανει να ερθει στο σχολειο του παιδιου σου αυριο ένας παρανοικος νεοναζι και να ζητήσει απο τα άλλα παιδάκια για το παιδάκι σου που εχει μαυρα μαλλια, μεγάλη μυτη και δεν ξερω γω τι άλλο, να απομονωθει κοινωνικά, να δαρει και να προπηλακιστει ως μη γνησιος άρειος.

Πώς σου φαινεται αυτή η άποψη του συμπολιτη σου;

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@phanispal μπορεί να μου πεις αν ο συγκεκριμένος παππάς είπε απλά την άποψη του ή προχώρησε σε απειλές κατά μιας κοινοτικής ομάδας?

------

Σχετικό και σημερινό:

Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου για ρατσιστική βία link

Επεξ/σία από AtiX

13 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν διαφωνώ καθόλου μα καθόλου με αυτά που αναφέρεις...

Η απάντηση μου όμως, ήταν στον χαρακτηρισμό χριστιανοταλιμπάν, δηλαδή με επίθεση αυτοκτονίας σε μεγάλο κοινό - πχ pride και με πάρα πάρα πολλά θύματα...

αν δεις τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά των επιθέσεων που έχεις στο link σου, θα δεις ότι οι περισσότερες είναι ευκαιριακές επιθέσεις από άτομα που κτυπάνε και μετά κρύβονται...

Μην πιστεύεις απόλυτα τα ΜΜΕ.Βλέπεις ότι υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια εκφασισμού των ανθρώπων.Η ισλαμοφοβία είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας.Επίσης εμείς είμαστε <<πολιτισμένοι>>, η ζωή μας έχει μεγαλύτερη αξία

1 λεπτό πριν, 12180 είπε

Μην πιστεύεις απόλυτα τα ΜΜΕ.Βλέπεις ότι υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια εκφασισμού των ανθρώπων.Η ισλαμοφοβία είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας.Επίσης εμείς είμαστε <<πολιτισμένοι>>, η ζωή μας έχει μεγαλύτερη αξία

Αν ήταν να ζω με τον φόβο δεν θα έλεγα,  λέω και θα λέω ότι είμαι ομοφυλόφιλος... 

Επιμένω ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα σε ένα pride και για αυτό πάντα συμμετείχα και πάντα θα συμμετέχω... 

Λοιπόν, όταν λέω ότι είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, δεν αναφέρομαι σε προτροπές. Άλλο να πω ότι σιχαίνομαι τους gay, άλλο να πω σε κάποιον ότι κι εκείνος θα έπρεπε να κάνει το ίδιο.

13 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε

Εισαι ακυρος εδω:

Πως θα σου φανει να ερθει στο σχολειο του παιδιου σου αυριο ένας παρανοικος νεοναζι και να ζητήσει απο τα άλλα παιδάκια για το παιδάκι σου που εχει μαυρα μαλλια, μεγάλη μυτη και δεν ξερω γω τι άλλο, να απομονωθει κοινωνικά, να δαρει και να προπηλακιστει ως μη γνησιος άρειος.

Πώς σου φαινεται αυτή η άποψη του συμπολιτη σου;

Ρε και εγκληματική να μου φαίνεται, ποια είναι η ενδεδειγμένη μου αντίδραση;

12 λεπτά πριν, AtiX είπε

@phanispal μπορεί να μου πεις αν ο συγκεκριμένος παππάς είπε απλά την άποψη του ή προχώρησε σε απειλές κατά μιας κοινοτικής ομάδας?

Δεν έχω δει/ακούσει ο ίδιος τι είπε, από αυτά που διάβασα εδώ, σου λέω ότι έπραξε το δεύτερο. Εξήγησα από πάνω τη διαφορά.

18 λεπτά πριν, suffocater είπε

Ε?
Ας κάνω μια τελευταία απόπειρα.Τελευταια όμως,γιατι κουράστηκα και ειμαι με πνευμονία.
Έρχεσαι να πάρεις το παιδί σου απ το σχολειο στο σχόλασμα και απ έξω ειναι ενας τύπος που φωνάζει όλα οσα προανέφερα περι ναρκωτικων και αλλων.
Μερικοι γονεις,απο αυτούς που θεωρούν οτι δεν πρεπει να αφήνεις τα σκουπίδια να διαδιδουν επικινδυνες αποψεις,εχουν μαζευτει γυρω απ τον τυπο και ήδη του λένε να σταματήσεις να λεει βλακείες,να το βουλώσει κλπ.
Εσύ,που δηλώνεις προασπιστης του να ακουγονται όλες οι αποψεις ελευθερα,και μαλιστα θα το υπερασπιζόσουν μεχρι θανάτου,θα "ορμουσες" να πεις στους γονεις να τον αφήσουν να φωνάζει τις βλακείες του?
Ερωτημα 1:Ναι ή όχι?
Eρώτημα 2:Επίσης,σε τι διαφέρει το δικαίωμα του τυπου να λεει την αποψάρα του,απο το δικαίωμα του τράγου να λέει την δικιά του?
Είπες οτι διαφέρει,και μαλιστά παντελώς,θελω να μαθω σε τί. 

1. Το πιθανότερο όχι.

2. Έτσι όπως το θέτεις δεν υπάρχει διαφορά. Αλλά δεν υπάρχει και απλά άποψη, αλλά προτροπή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...