suffocater Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Tέλεια. Λοιπόν,εφόσον δεν δηλώνω πουθενά,ούτε υπαινισσομαι οτι αυτο που εγραψα παραπανω ειναι οποιουδήποτε ειδους ΕΠΙΣΗΜΗ μετάφρα,αλλα αυτό που θα καταλάβει οποιος γνωρίζει στοιχειώδη αρχαια,νομίζω δεν θα με μαζέψουν και σήμερα. Και δεν έχω πολυκαταλάβει επίσης που θες να καταλήξεις. Οτι οι τράγοι μπορούν να λένε οτι τους κατέβει στο κεφάλι επειδή "ετσι καταλαβαν"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, suffocater είπε Tέλεια. Λοιπόν,εφόσον δεν δηλώνω πουθενά,ούτε υπαινισσομαι οτι αυτο που εγραψα παραπανω ειναι οποιουδήποτε ειδους ΕΠΙΣΗΜΗ μετάφρα,αλλα αυτό που θα καταλάβει οποιος γνωρίζει στοιχειώδη αρχαια,νομίζω δεν θα με μαζέψουν και σήμερα. Και δεν έχω πολυκαταλάβει επίσης που θες να καταλήξεις. Οτι οι τράγοι μπορούν να λένε οτι τους κατέβει στο κεφάλι επειδή "ετσι καταλαβαν"? Αυτό που λέω είναι ότι "Οι Τράγοι" ότι και να πουν έχουν, δυστυχώς, κάλυψη από την Ελληνική πολιτεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suffocater Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, ajaxmonkey4hire είπε Αυτό που λέω είναι ότι "Οι Τράγοι" ότι και να πουν έχουν, δυστυχώς, κάλυψη από την Ελληνική πολιτεία. Εχουν,αλλα οχι εξαιτιας των νομων. Αν ο δικαστακος στο μονομελες δεν ηταν χεστης,μια χαρα θα μπορουσε να βγαλει καταδικαστικη αποφαση. Η ψηφοθηρία των πολιτικων και ο φοβος για την δυναμη της εκκλησιας ειναι που τους προστατευει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Πολύ θα ήθελα να συμμετέχω στην συζήτησή σας... Αλλά δεν είναι το κατάλληλο thread... απλά έχω μερικές αποριες... Που αναφέρετε στο σύνταγμά μας ότι η επίσημη μετάφραση της βίβλου είναι υπεράνω των νόμων? Απο πότε η βίβλος έγινε νόμος του ελληνικού κράτους και δεν το πήρα χαμπάρι? Βρε πάτε καλά ορισμένοι εδώ μέσα? Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2018 από AtiX 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 31 λεπτά πριν, suffocater είπε Εχουν,αλλα οχι εξαιτιας των νομων. Αν ο δικαστακος στο μονομελες δεν ηταν χεστης,μια χαρα θα μπορουσε να βγαλει καταδικαστικη αποφαση. Η ψηφοθηρία των πολιτικων και ο φοβος για την δυναμη της εκκλησιας ειναι που τους προστατευει. Διαφωνώ. Ο ανώτατος νόμος της πολιτείας, το Σύνταγμα, αρχίζει με τις λέξεις: Εις Το Όνομα Της Αγίας Και Ομοουσίου Και Αδιαιρέτου Τριάδος Και προχωρά στο Άρθρο 3.1 Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ἡμῶν Iησού Xριστό Πήρε το κράτος συγκατάθεση από όλους για να βάλει μέσα το "ἡμῶν"; Και αυτοί που δεν δέχονται τον Kύριο ἡμῶν Iησού Xριστό; Τι γίνετε με αυτούς; Εξαιρούνται από το ἡμεῖς; Δεν υποχρεώνονται να πληρώνουν, και με τους φόρους τους, τους μισθούς των παπάδων; Πέρα από αυτά, πες πως αγοράζω ένα νούμερο ISBN, μεταφράζω την Αγία Γραφή σε λιανά Ελληνικά, και δίνω παραγγελία σε ένα τυπογραφείο για 10.000 αντίτυπα. Όλα αυτά μπορώ να τα κάνω χωρίς την έγκριση κανενός. Με το αποτέλεσμα να έχω έναν "Επίσημο", εκτός Ελληνικής κυριαρχίας, τίτλο. Μπορώ να τον διανέμω στην Ελλάδα η μήπως είναι παράνομη η διανομή χωρίς την σφραγίδα "επισημότητας" της Ελληνικής πολιτείας; Κι από που την παίρνω αυτήν και με ποια κριτήρια παραχωρείται; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Θα σε παρακαλουσα να ξανά διαβάσεις το σύνταγμά μας... Όλο! όχι ότι σε συμφέρει... Κατά τ' άλλα είσαι εκτός θέματος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AtiX είπε Θα σε παρακαλουσα να ξανά διαβάσεις το σύνταγμά μας... Όλο! όχι ότι σε συμφέρει... Κατά τ' άλλα είσαι εκτός θέματος... Το διάβασα. Και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η απόφαση του δικαστηρίου στην περίπτωση του Αμβρόσιου είναι εντός του νόμου. Αλλά όπως είπα, δεν είμαι νομικός, αναγνώστης είμαι. Και η Ελληνική δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη αλλά η τρίτη γλώσσα για μένα. Την "Αυθεντία" στην υπόθεση την έχει ο Άρειος Πάγος και αν ποτέ φτάσει εκεί και καταδικαστεί ο Αμβρόσιος θα έρθω εδώ και θα παραδεχτό ότι: "Δεν ξέρω τι διαβάζω". καλά; Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2018 από ajaxmonkey4hire Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Πολλές φορές ένα δικαστικό αποτέλεσμα κατά την την άποψη κάποιων μπορεί να μην συμβαδίζει με το γράμμα του Νόμου αλλά ο δικαστής λαμβάνει υπόψη του πολλά πράγματα κατά την έκδοση της απόφασης την οποία όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί της.. Εγώ λέω άντε και δικαζόταν ο Αμβρόσιος.Άντε και έτρωγε μία ποινή 6 ή 8 μηνών π.χ.Άντε και δεν έκανε έφεση που θα έκανε.Το θέμα μας είναι αυτή η ποινή θα ικανοποιούσε το σύνολο της κοινωνίας η οποία θα ένοιωθε ανακούφιση ότι καταδικάστηκε ένας συκοφάντης;; Όχι βέβαια γιατί ανεπίσημα η πλειοψηφία τουλάχιστον στην Ελλάδα καλώς ή κακώς δεν αποδέχεται την ομοφυλοφιλία σαν ισότιμο μέλος της. Στα μάτια τους θα ήταν ένας ήρωας που καταδικάστηκε, καλώς σύμφωνα με το Νόμο, αλλά δεν πρόδωσε αυτά που λέει η πίστη του.Γιατί η πίστη του καλώς ή κακώς θα πω και πάλι δεν αποδέχεται την ομοφυλοφιλία. Άρα γνώμη μου η κοινότητα των ομοφυλόφιλων πιστεύω πως καλύτερα θα ήταν να προσπαθεί να πείσει την πλειοψηφία να την αποδεχθεί σαν ισότιμο μέλος της (που δεν αμφισβητώ ότι είναι) παρά να προσπαθεί να καταδικάσει ένας ιερωμένο γνωστό για τις ακραίες απόψεις του στο θέμα αυτό,δίκαιες ή άδικες που νομίζω ότι δεν θα τις άλλαζε μία καταδικαστική απόφαση. Επιμένοντας σε κάποιες απόψεις η κοινότητα με κάνει να πιστεύω ότι δεν την ενδιαφέρει η αποδοχή της αλλά η εκδίκηση κάποιου που την συκοφάντησε. Και να κλείσω αναρωτιέμαι μήπως μερικές φορές ,ενδεχομένως και παράτυπα, κάποιοι δικαστές βγάζοντας μία απόφαση λαμβάνουν υπόψη και την επιθυμία της πλειοψηφίας , η οποία μπορεί να μην είναι επίσημα καταγεγραμμένη αλλά αυτοί πιστεύουν ότι συμβαδίζει με την απόφασή τους;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
12180 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 8 ώρες πριν, AtiX είπε Απο πότε η βίβλος έγινε νόμος του ελληνικού κράτους και δεν το πήρα χαμπάρι? Κάτι δεκαετίες τώρα.Πρόχειρα τώρα μου έρχονται στο μυαλό οι νόμοι περί βλασφημίας,προσβολής δημοσίας αιδούς και το 'Αρθρο 105 (Καθεστώς του Αγίου Όρους) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου διαβαζω...λοιπον, οσο το πραγμα παραμενει σε τοπικο επιπεδο, μην εχετε αμφιβολια καμια οτι, Μητροπολιτης εχει δυναμη: μεγαλυτερη απο υπουργο λεμε! Εν πολλοις, κανεις δεν θα τολμησει, να μπει σε διελκυστινδα δυναμης με Μητροπολιτη. Τελος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suffocater Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 10 ώρες πριν, ajaxmonkey4hire είπε Διαφωνώ. Ο ανώτατος νόμος της πολιτείας, το Σύνταγμα, αρχίζει με τις λέξεις: Εις Το Όνομα Της Αγίας Και Ομοουσίου Και Αδιαιρέτου Τριάδος Και προχωρά στο Άρθρο 3.1 Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ἡμῶν Iησού Xριστό Πήρε το κράτος συγκατάθεση από όλους για να βάλει μέσα το "ἡμῶν"; Και αυτοί που δεν δέχονται τον Kύριο ἡμῶν Iησού Xριστό; Τι γίνετε με αυτούς; Εξαιρούνται από το ἡμεῖς; Δεν υποχρεώνονται να πληρώνουν, και με τους φόρους τους, τους μισθούς των παπάδων; Πέρα από αυτά, πες πως αγοράζω ένα νούμερο ISBN, μεταφράζω την Αγία Γραφή σε λιανά Ελληνικά, και δίνω παραγγελία σε ένα τυπογραφείο για 10.000 αντίτυπα. Όλα αυτά μπορώ να τα κάνω χωρίς την έγκριση κανενός. Με το αποτέλεσμα να έχω έναν "Επίσημο", εκτός Ελληνικής κυριαρχίας, τίτλο. Μπορώ να τον διανέμω στην Ελλάδα η μήπως είναι παράνομη η διανομή χωρίς την σφραγίδα "επισημότητας" της Ελληνικής πολιτείας; Κι από που την παίρνω αυτήν και με ποια κριτήρια παραχωρείται; Ανοιξε ενα θέμα για την κοσμικότητα του ιράν μας να το συζητήσουμε εκεί αν θες,για να μην βγαινουμε off. Πάντως,μια χαρά θα μπορούσαν να τον καταδικάσουν,100% καλυμμένοι νομικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suffocater Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια μεταφορα εικόνας για την κατάσταση στην δικη. Ακόμα και αν υποθέσω οτι δεν εγιναν ετσι ολα και να πιστέψω λιγότερα απ τα μισά,θεωρώντας οτι ο αρθρογράφος υπερβάλλει... πάλι εμετούλης. https://www.vice.com/gr/article/j5aezp/pws-einai-na-akoys-apo-konta-to-ambrosio-na-apeilei-pws-an-eixe-oplo-8a-to-xrhsimopoioyse Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2018 από suffocater Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 4 ώρες πριν, suffocater είπε Ανοιξε ενα θέμα για την κοσμικότητα του ιράν μας να το συζητήσουμε εκεί αν θες,για να μην βγαινουμε off. Πάντως,μια χαρά θα μπορούσαν να τον καταδικάσουν,100% καλυμμένοι νομικά. Τους νόμους τους ερμηνεύουν τα δικαστήρια και το δικαστήριο έδωσε ήδη την ερμηνεία του. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Άρειος Πάγος και αν φτάσει εκεί η υπόθεση θα δούμε κατά πόσο η δικιά σου ερμηνεία είναι σωστή. Περιμένουμε και βλέπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 32 λεπτά πριν, suffocater είπε Μια μεταφορα εικόνας για την κατάσταση στην δικη. Ακόμα και αν υποθέσω οτι δεν εγιναν ετσι ολα και να πιστέψω λιγότερα απ τα μισά,θεωρώντας οτι ο αρθρογράφος υπερβάλλει... πάλι εμετούλης. https://www.vice.com/gr/article/j5aezp/pws-einai-na-akoys-apo-konta-to-ambrosio-na-apeilei-pws-an-eixe-oplo-8a-to-xrhsimopoioyse (Αναρωτιεμαι) γιατι ομως καποιοι εδωσαν ελπιδες σε αυτους τους ανθρωπους για οτιδηποτε διαφορετικο στην αποφαση?? Θα στοιχηματιζα -εαν ειχα!- χαλαρα ενα εκατομυριο, οτι απο+κλειεται να υπαρξει ετερη αποφαση απο αθωωση Αμβροσιου!! Βεβαιως. οπως ειχε πρωτοπαρατηρησει ο Αρκας στον Ισοβιτη (νομιζω): ..οι δικηγοροι ειναι για να δινουν ελπιδες, αλλιως θα εκλειναν το μαγαζι...! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tragic! Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Αυτό που προαναφέρθηκε από κάποιον σχετικά με την "προσβολή" θρησκειών δε μπορώ να το καταλάβω. Εκτός του ότι βαφτίζουν την κριτική "προσβολή" οι καιροσκόποι ώστε να μένουν τα "πιστεύω" (ή μήπως.. "θέλω"; ) ανέγγικτα και αμόλυντα από την εν λόγω κριτική, έχω να θέσω το εξής ερώτημα. Κάποιος μπορεί να πιστεύει (όπως αντιλαμβάνεται κανείς τον όρο πίστη) στον Κομμουνισμό. Αυτό τι σημαίνει πχ, ότι απαγορεύεται να κατακρίνουμε μελανά σημεία των Δεκεμβριανών επειδή αποτελεί προσβολή των "πιστεύω" κάποιων (όπως εξαμβλωματική Συμφωνία Βάρκιζας) ; Στον αντίποδα, κάποιος μπορεί να θεωρεί Σωτήρα και Κύριο του τα Τάγματα Ασφαλείας επί κατοχής. Τι πάει να πεί αυτό; Ότι απαγορεύεται το να καταδικάζονται ως δοσίλογοι; (Τυχαία παραδείγματα, απλά ήθελα να μιλήσω για χρονικά ταυτόχρονες & αντιμαχόμενες ιδεολογίες και μου ήρθαν τα του Εμφυλίου). Παραδείγματος χάρην, εγώ μπορεί να θεωρώ Θεό και Κύριο μου τα Χελωνονιτζάκια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ξαφνικά απαγορεύεται οποιαδήποτε κριτική, ύβρεις, απεικόνιση κλπ εις βάρος των Χελωνονιντζακίων; Αν θεωρείτε το παράδειγμα γελοίο και ακραίο, αναλογιστείτε ότι μπορεί να είναι τα πιστεύω μου και να τα ακολουθώ με σεβασμό και ευλάβεια. Τέλος, το ότι κάποιος πράττει σωστά "για την πίστη του" δε σημαίνει ότι είναι και σωστό βάσει του Συντάγματος. Άμα ο Αμβρόσιος δεν έκραζε τους ομοφυλόφιλους αλλά έλεγε για το πόσο κατώτερα όντα είναι οι γυναίκες και ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο ως δούλες και σκλάβες του σεξ και τίποτα παραπάνω, μάλλον θα είχατε άλλη άποψη. Οποιαδήποτε ρητορική μίσους που ευτελίζει και τσαλαπατάει τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά. Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις