Προς το περιεχόμενο

Το thread για τα LGBT+ δικαιώματα

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
3 minutes ago, phanispal said:

Έχουν την ίδια βαρύτητα τα λόγια ενός πολίτη με αυτά ενός αρχι-ιερέα που πρεσβεύει την αγάπη και το σεβασμό? 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν έχουν, (να) ισχύει γενικότερα όμως, όχι εκεί που συμφέρει τον καθέναν.

Και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο, ξεφεύγει το πράγμα.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1

2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Έχουν την ίδια βαρύτητα τα λόγια ενός πολίτη με αυτά ενός αρχι-ιερέα που πρεσβεύει την αγάπη και το σεβασμό? 

Και το σημαντικότερο... έχει την ίδια βαρύτητα η κρίση ενός μόνο ανθρώπου απέναντι σε μια ομάδα πολιτών?

6 ώρες πριν, adtakhs είπε

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω εγώ καταλαβαίνω το εξής.

Η σύγχρονη δυτική κοινωνία είναι η κοινωνία της παντοδυναμίας των μειονοτήτων .

Με την πρόφαση του ότι υπάρχει ή υπήρχε καταπίεση σε συγκεκριμένες μάζες , περνούν νομοσχέδια τα οποία αντίκεινται στα ήθη, τα έθιμα, τους κανόνες του κράτους/ έθνους, τα πιστεύω της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά ακόμα περισσότερο αντίκεινται σε αυτό που είναι πραγματικά ΟΡΘΟ - φυσιολογικό.

To πως συμπεριφέρεται μια κοινωνία στον αδύναμο(ή σε ο,τιδήποτε αδύναμο να προστατέψει μόνο του τον εαυτό του,ενα ζώο πχ),είναι δείγμα πολιτισμού.
Ευτυχώς για σένα,απ οτι καταλαβαινω,απέχουμε πολύ ακόμα απο συγχρονη,δυτική κοινωνία και συνεχιζουμε  σταθερά στη θεοκρατία που τόσο αγαπήσαμε.

6 ώρες πριν, Theodore1890 είπε

Το πρόβλημα για μένα είναι πως σ αυτή τη κοινότητα έχουν παρεισφρήσει αριστεριστές που ενώ λένε υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους ταυτόχρονα τους υποθάλπτουν υποστηρίζοντας ότι χειρότερο όπως πχ το νόμο της σαρίας και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση πληθυσμών που πιστεύουν σ αυτή.

Τώρα αν το πρόβλημα είναι τι είπε ένας παπάς που στα 80 πόσο είναι θέλουμε να μη ξαναδεί φώς μόνο η εφημερίδα των συντακτών και το μίσος τους προς τον χριστιανισμό μπορεί να μας το πει.

Μια κοινή παραννόηση,που καποιος "αριστεριστής" που δεν παπαγαλιζει  απλα ,αλλα ξέρει για τι ακριβώς φωνάζει,θα σου είχε απαντήσει ως τώρα.
Κανείς λογικος δεν υποστηρίζει τον νόμο της σαρίας,ή το"δικαιώμα να φοράνε μπουργκα(αλλη μια τεραστια βλακεια)" και αλλες τετοιες χαζομάρες επειδή υποστηρίζει τη βάση τους,ΑΛΛΑ στο πλαίσιο της θρησκευτικής ισότητας,ειναι δικαιώμα τους να κάνουν ότι θέλουν,εφόσον δεν αντιβαινει νόμους του κράτους.
Επίσης,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι απαιτώ σαν πολίτης που πληρώνει τον μαγο/δημόσιο υπαλληλο να τιμωρηθει παραδειγματικά.
Ειδικά οταν δεν ειναι απλα ο μαγος του χωριου με τους 10 κατοικους,αλλα έχει τετοιο δημόσιο βήμα και επηρεάζει με τη μπουρδολογια του τόσους αμνούς.

6 ώρες πριν, adtakhs είπε

Πρέπει όμως να μην καταπιέζονται και τα πιστεύω και τα θέλω των πολλών , να μην θίγονται τα ήθη της κοινωνίας ... ώστε να νιώσει μια μειοψηφία , η κάθε μειοψηφία ελεύθερη.

Από εκεί και πέρα η θρησκεία , η κάθε θρησκεία , έχει τα δικά της δόγματα και πιστεύω. Οποιος πιστεύει πως αυτά τον αντιπροσωπεύουν μπορεί να πιστεύει σε αυτή. Δεν μπορώ να καταλάβω την μανία που έχουν οι μειοψηφίες όταν ένας ιεράρχης εκφράζει τα πιστεύω της θρησκείας που εκπροσωπεί.  Να αλλάξει ο Χριστιανισμός δηλαδή γιατί δεν αντιπροσωπεύει τους LGBT?

Το τρελό είναι πως με όλη αυτή την μανία προς τον κλήρο και την εκκλησία, αυτό είναι που ένας τρίτος που παρακολουθεί τις εξελίξεις καταλαβαίνει, είναι πως το κίνητρο είναι να αποδεχτεί η εκκλησία πως ο προσδιορισμός αυτών των ανθρώπων είναι φυσιολογικός . Να τους κάνει δηλαδή και πρότυπα .

Το μόνο που έχεις δικιο.
Ο χριστιανισμος σίγουρα ΔΕΝ θα μπορουσε να αλλαξει για να κάνει χατήρια,δεδομένης της "προέλευσης του",και θα ξεφτιλίζονταν περισσότερο κιόλας αν άλλαζε για να κάνει περισσότερους πελάτες.Αυτός ειναι ,και σε όποιον αρέσει.
Φυσικα,μετά κάνεις το φοβερό λογικό άλμα και αποφασίζεις πως το να αποδεχτει καποιος ενα γεγονος ως φυσιολογικο,το κάνει και πρότυπο.
Λες και,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΣΤΕΚΕ ΑΥΤΟ,αν γίνει πρότυπο ενας gay,ξαφνικα θα αποφάσιζαν οι str8 οτι τους αρέσει το κρέας και θα το γύριζαν.
Το παραμυθι με τα πρότυπα θα ειχε νόημα να συζητηθει, μόνο αν η σεξουαλικη προτίμηση ήταν επιλογή.
Μέχρι λοιπόν να καταφέρεις(ναι,εσύ προσωπικά,ή καποιος αλλος) να ξυπνήσεις μια μέρα και ξαφνικά,επειδή το αποφάσισες, να απολαμβάνεις τους μεγαλους,μαυρους φαλλους ενώ μέχρι χθες δεν το έκανες,ας μη κανουμε περιττές κουβέντες.

5 ώρες πριν, adtakhs είπε

Πολίτευμα τέλειο δεν υπάρχει.

Αν πολλά ζητήματα που πέρασαν τελευταία σαν νόμοι πήγαιναν για δημοψήφισμα, είμαι σίγουρος πως δεν θα περνούσαν ποτέ ...

Το κακό της δημοκρατίας είναι πως είναι πολύπλοκη και σχετικά αργή στις αποφάσεις της .

Το οποίο δεν αποδεικνυει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα,διότι για να κρίνεις σωστά πρεπει να έχεις γνώσεις.
Γνώσεις ΚΑΙ για τα δεδομένα της καταστασης που εξετάζεις,και περι του αντικειμένου γενικότερα.
Για παράδειγμα,οταν κάνεις δημοψήφισμα για παραμονη ή όχι στην ευρώπη,και ψηφίζει και η θεια σου απ το χωριο,η οποία ΚΑΙ γνωσεις για οικονομια/πολιτικα δεν έχει,ΚΑΙ δε γνωρίζει όλες τις παραμέτρους/δεδομένα που διαφορφώνουν την κατασταση,η απόφαση της θα έχει την εγκυρότητα ριψης ενος νομισματος για κορονα/γραμματα.
Και στοιχηματίζω οτι η θεια σου απ το χωριο δεν έχει ιδέα απο lgbt+,τα θέματα τους,την ψυχοσυνθεση τους,τα προβλήματα τους ή οτιδήποτε σχετίζεται με αυτους.
Ούτε και η δικιά μου αλλωστε.

5 ώρες πριν, adtakhs είπε

Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί είναι προοδευτικό να προωθείς την ομοφυλοφιλία στο όνομα της καταπίεσης της μειοψηφίας και από την άλλη να θεωρείται μη προοδευτικό το να εξασφαλίζεις την ομαλή συμβίωση ενός ζευγαριού - οικογένειας ......

Τον απατημένο δηλαδή σύζυγο που όλη του την ζωή την έχει εναποθέσει στα χέρια του/ της συντρόφου του, οικονομικά, δημιουργικά, υπαρξιακά, γονεϊκά να μην την  υπερασπιστείς ?

Είναι οπισθοδρόμηση ? 

Οταν προωθείς κάτι που έχει μείνει ΤΌΣΟ πίσω για να φτάσει τα υπολοιπα,λέγεται εξίσωση.
Δεν ειναι θέμα προοδευτικότητας,ειναι θέμα δικαιοσύνης.
Οταν αρχισουν οι ομοφυλοφιλοι να έχουν περισσότερα δικαιώματα απο μας,τότε νιωσε αδικημένος.
Εγώ θα ειμαι ο πρώτος που θα φωνάξω και τότε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν δεν έχουν, ισχύει γενικότερα όμως, όχι εκεί που συμφέρει τον καθέναν.

Και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο, ξεφεύγει το πράγμα.

Κρίνω έναν... όχι όλους τους ομοίους του... έτσι για να τα βλέπουμε όπως δεν μας συμφέρει...

Επεξ/σία από AtiX

2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αυτό δεν καταλαβαίνω πώς το καταφέρνεις, αλλά εσύ ξέρεις.

Με τον απλούστατο τρόπο να βλέπω ως μονάδα τον καθένα μας... εύκολο????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, phanispal είπε

Α, και εκείνος που θα κράξει π.χ. εσένα για τις επιλογές σου, σε βλέπει σαν ομάδα.

Αναφέρεσαι στα αδελφή, πούστης κλπ...? στο λέω γιατί δεν είδα ενικό στις ομιλίες του... ούτε προσωπικές επιθέσεις που θα εντάσσονταν στην εξύβριση και όχι στον αντιρατσιστικό νόμο για δημόσια υποκίνηση μίσους και βίας απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα...

Αναρωτιέμαι τι προσπαθείς να αποδείξεις... το ότι είναι το ίδιο το να τον πω τράγο, με το να πω ότι αν μου επέτρεπαν να τους σκοτώσω θα το έκανα?

Επεξ/σία από AtiX

• Super Moderators
6 minutes ago, AtiX said:

με το να πω ότι αν μου επέτρεπαν να τους σκοτώσω θα το έκανα?

To οποίο εύκολα υπονοεί "σκοτώστε τους, αρκεί να μην σας πιάσουν"...

• Like 1

4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

To οποίο εύκολα υπονοεί "σκοτώστε τους, αρκεί να μην σας πιάσουν"...

Φίλε μου δεν χρειάζεται καμία υπόνοια... απευθείας απειλή είναι...

βλέπεις μερικοί εδώ μέσα δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα του γεγονότος και θίγονται με το τράγος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, AtiX είπε

ότι είναι το ίδιο το να τον πω τράγο, με το να πω ότι αν μου επέτρεπαν να τον σκοτώσω θα το έκανα?

Για μένα προσωπικά όντως δεν είναι το ίδιο.

Αναρωτιέμαι όμως, πόση διαφορά έχει το να εξωτερικεύεις μια σκέψη σου, απ' το να το σκέφτεσαι αλλά να μην το βγάζεις προς τα έξω. Δε θα πω καν άλλο να σκέφτεται κάποιος και άλλο να λέει, εκεί το πάω μακριά.

Προσωπικά εγώ, γενικά τάσσομαι υπέρ σας και το έχω δηλώσει πολλάκις, αρκεί να μην ξεφεύγετε (όπως π.χ. θεωρώ ότι έκανες πριν). Είμαι υπέρ της διακριτικότητας. Έχω πει ότι την ομοφυλοφιλία τη θεωρώ φυσιολογική, έστω απλά και μόνο επειδή δεν είναι θέμα επιλογής, επειδή απαντάται παντού και υπάρχει ανέκαθεν. Που δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι, αλλά λέμε τώρα.

Από εκεί και πέρα, αυτό που βλέπω σαν απλός παρατηρητής (γιατί έχω την τάση να εξετάζω κάποια πράγματα από απόσταση, χωρίς συναίσθημα), είναι ότι υπάρχουν τομείς που πραγματικά δε διαφέρετε σε κάτι απ' την άλλη πλευρά. Οι μεν θεωρούν (άλλοι μέσα τους, άλλοι το εξωτερικεύουν) τους εαυτούς τους πεπαιδευμένους, φιλελεύθερους, ανώτερους απ' τους δεν και τούμπαλιν.

Επεξ/σία από phanispal

12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Για μένα προσωπικά όντως δεν είναι το ίδιο.

Αναρωτιέμαι όμως, πόση διαφορά έχει το να εξωτερικεύεις μια σκέψη σου, απ' το να το σκέφτεσαι αλλά να μην το βγάζεις προς τα έξω. Δε θα πω καν άλλο να σκέφτεται κάποιος και άλλο να λέει, εκεί το πάω μακριά.

Προσωπικά εγώ, γενικά τάσσομαι υπέρ σας και το έχω δηλώσει πολλάκις, αρκεί να μην ξεφεύγετε (όπως π.χ. θεωρώ ότι έκανες πριν). Είμαι υπέρ της διακριτικότητας. Έχω πει ότι την ομοφυλοφιλία τη θεωρώ φυσιολογική, έστω απλά και μόνο επειδή δεν είναι θέμα επιλογής, επειδή απαντάται παντού και υπάρχει ανέκαθεν. Που δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι, αλλά λέμε τώρα.

Από εκεί και πέρα, αυτό που βλέπω σαν απλός παρατηρητής (γιατί έχω την τάση να εξετάζω κάποια πράγματα από απόσταση, χωρίς συναίσθημα), είναι ότι υπάρχουν τομείς που πραγματικά δε διαφέρετε σε κάτι απ' την άλλη πλευρά. Οι μεν θεωρούν (άλλοι μέσα τους, άλλοι το εξωτερικεύουν) τους εαυτούς τους πεπαιδευμένους, φιλελεύθερους, ανώτερους απ' τους δεν και τούμπαλιν.

Άρα αν αντί για τράγος έγραφα παπάς... δεν θα είχες λόγο να μου την πεις και θα συμφωνούσες σε όλα όσα έγραψα?

6 λεπτά πριν, 12180 είπε

Σε ποιό σύμπαν;

Σε πληροφορώ πολλοί κληρικοί αυτό πρεσβεύουν... Μην βλέπεις τις πρώτες μούρες στα media...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...