Προς το περιεχόμενο

Το thread για τα LGBT+ δικαιώματα

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω έχουμε την ικανότητα να διακρίνουμε μεταξύ εγκληματία και μειονότητας. 

Και όχι, πολλά πράγματα η «δημοκρατία» δεν στα εξασφαλίζει εξ'ορισμού. Βλέπε σύμφωνο συμβίωσης (ετερόφυλων ζευγαριών) που δεν περιελάμβανε βασικά δικαιώματα στο ζευγάρι. Τυχαίο παράδειγμα.

Επεξ/σία από akpe
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Κανείς δεν σου είπε να την κάνεις σημαία, απλά να μην περιμένεις ότι θα συμφωνούν/σέβονται/ακολοθούν την άποψή σου μόνο και μόνο επειδή είσαι πλειοψηφία...

Μα αν για ένα θέμα υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο ψηφισμένο , γιατί να μην το σεβαστούν ?

Τότε θα καταλήξουμε στην αναρχία ....  όπου ο κάθε ένας θα κάνει ότι θέλει μη σεβόμενος τίποτα .

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, adtakhs said:

Μα αν για ένα θέμα υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο ψηφισμένο , γιατί να μην το σεβαστούν ?

Τότε θα καταλήξουμε στην αναρχία ....  όπου ο κάθε ένας θα κάνει ότι θέλει μη σεβόμενος τίποτα .

Αν το νομικό πλαίσιο δεν σου αρέσει επειδή δεν συμφωνεί με τα ήθη και τα έθιμά σου, τι γίνεται?

Επεξ/σία από ThReSh

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Αν το νομικό πλαίσιο δεν σου αρέσει τι γίνεται ρε Τάκη επειδή δεν συμφωνεί με τα ήθη και τα έθιμά σου?

Αν είναι αυτό που θέλουν οι πολλοί = άρα θεωρητικά υπερψηφισμένο, απλά το ανέχομαι .... και το σέβομαι .

Χίλια παραδείγματα έχω να σου δώσω πραγμάτων που είναι υπερψηφισμένα και δεν είμαι σύμφωνος. Αλλά  συνεχίζω να τα σέβομαι γιατί εξυπηρετούν τα κοινωνικά κριτήρια.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή για να καταλάβω; Δεν σε απασχολεί αν κάτι (για εσένα) είναι σωστό ή λάθος, αρκεί να το θέλουν οι πολλοί; Και αν αυτό που θέλουν οι πολλοί για εσένα είναι λάθος, απλά το ανέχεσαι; Δεν κάνεις τίποτα για να προσπαθήσεις το αλλάξεις (εντός δημοκρατικού πλαισίου πάντα);

Έντιτ: με το «τίποτα» εννοώ από ψήφο και συζήτηση έως ακτιβισμό και ενημέρωση, γενικά οτιδήποτε.

Επεξ/σία από akpe

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, akpe είπε

Δηλαδή για να καταλάβω; Δεν σε απασχολεί αν κάτι (για εσένα) είναι σωστό ή λάθος, αρκεί να το θέλουν οι πολλοί; Και αν αυτό που θέλουν οι πολλοί για εσένα είναι λάθος, απλά το ανέχεσαι; Δεν κάνεις τίποτα για να προσπαθήσεις το αλλάξεις (εντός δημοκρατικού πλαισίου πάντα);

Την γνώμη μου πάντα θα την λέω φυσικά. Ελεύθερος είμαι .

Από εκεί και πέρα ναι θα ακολουθήσω το νομικά ορθό που σε πάρα πολλές περιπτώσεις εγγίζει το ηθικά-κοινωνικά ορθό . Από μέσα από την μάζα - κοινωνία παράγονται οι νόμοι για να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ΣΥΝΟΛΟ των πολιτών.

Όσο καλύτερη είναι η δημοκρατία, τόσο οι νόμοι θα εγγίζουν το ηθικά και κοινωνικά ορθό της εκάστοτε κοινωνίας. Το πιστεύω της δηλαδή.

Είναι δεδομένο πως κοινωνία σημαίνει και περιορισμούς.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

46 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Αυτή που καταπιέζεται είναι η πλειοψηφία και αυτό που η πλειοψηφία θεωρεί ηθικά, θρησκευτικά και φυσικά, ορθό - φυσιολογικό.

Ηθικός είναι αυτός που δεν κλέβει,δε λέει ψέματα και δε σκοτώνει.Τα υπόλοιπα περί <<ηθικής>> είναι προσπάθεια χειραγώγησης μέσω αμάθειας,στέρησης ευχαρίστησης και δημιουργίας τύψεων.Για όποιους κρύβονται πίσω από λέξεις όπως <<φυσιολογικό>> να υπενθυμίσω ότι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος το οποίο παντρεύεται

• Like 2

Επισκέπτης
41 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Οτιδήποτε άλλο  παράγωγο λέγεται δησαλαρχία και έχει εξηγηθεί ήδη από την εποχή του Περικλή .. τι είναι και πως , που καταλήγει. Ποιο ο λόγος ύπαρξής της και ποια η εκμετάλλευσή της .

Meanwhile on google search

Αναφορά σε κείμενο

Your search - δησαλαρχία - did not match any documents.

Suggestions:

• Make sure that all words are spelled correctly.
  • Try different keywords.
  • Try more general keywords.

Μάλλον ο ορισμός θα είχε μείνει στον αιώνα του Περικλή. Δεν εξηγείται αλλιώς.

5 λεπτά πριν, triapoulakiakathontan είπε

Το ψαχτήρι σου έχει πρόβλημα - εμένα κάτι μου έβγαλε :P

[PDF]Untitled - UCLM

biblioteca2.uclm.es/biblioteca/CECLM/.../CIUDAD.../4233.pdf
  1.  
Translate this page
mento, aunque disalarxia i epitió particular frarable al régimen logallalzatira obraro. Estaban las gata aés sa. liantes de la X Asamblas de. G.N. G. A. La haceso pú- blicas con íntiguo regocija son, el corazón abiertaifa apáran. Ea, porque no picos afina son: sgrados al aportalido social graciones permiten ver con.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, triapoulakiakathontan είπε

Κι όμως ήταν και σε κάποιο μάθημα στο σχολείο .

Δεν θυμάμαι σε ποιο και αν ήταν γυμνάσιο ή λύκειο.

Το ξέρω πως δεν βγάζει το google  τίποτα, το είχα ψάξει και παλαιότερα.

Η έννοια εκφράστηκε για να δείξει την  παρακμή της Αθηναϊκής τότε δημοκρατίας.

Μας είχαν βάλει μια εργασία πάνω σε αυτό τότε. Για αυτό και μου έχει μείνει.

33 λεπτά πριν, 12180 είπε

Ηθικός είναι αυτός που δεν κλέβει,δε λέει ψέματα και δε σκοτώνει.Τα υπόλοιπα περί <<ηθικής>> είναι προσπάθεια χειραγώγησης μέσω αμάθειας,στέρησης ευχαρίστησης και δημιουργίας τύψεων.Για όποιους κρύβονται πίσω από λέξεις όπως <<φυσιολογικό>> να υπενθυμίσω ότι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος το οποίο παντρεύεται

Δεν είναι το μόνο που έχει έναν σύντροφο...

Υπάρχουν και άλλα είδη .

Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος δεν είναι ζώο. Τουλάχιστον προσωπικά εγώ αρνούμαι να υποβιβάσω τον αυτό μου.

Επεξ/σία από adtakhs

Επισκέπτης
27 λεπτά πριν, tzelen είπε

Το ψαχτήρι σου έχει πρόβλημα - εμένα κάτι μου έβγαλε :P

[PDF]Untitled - UCLM

biblioteca2.uclm.es/biblioteca/CECLM/.../CIUDAD.../4233.pdf
  1.  
Translate this page

mento, aunque disalarxia i epitió particular frarable al régimen logallalzatira obraro. Estaban las gata aés sa. liantes de la X Asamblas de. G.N. G. A. La haceso pú- blicas con íntiguo regocija son, el corazón abiertaifa apáran. Ea, porque no picos afina son: sgrados al aportalido social graciones permiten ver con.

Στα ελληνικά δεν έχει τίποτα. Με greeklish (disalarxia) μου εμφάνισε το δικό σου αποτέλεσμα

2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Πως καταφερατε παλι να πλακωθειτε, ειναι αποριας αξιο. 

Γενικα:

Ειναι ενα πραγμα να λες "Θεωρω τους ομοφυλοφιλους ανωμαλους, ψυχικα αρρωστους, πειραγμενους κλπ κλπ" το οποιο ειναι αποψη. Καλως ή κακως, η δημοκρατια στηριζεται στο να μπορεις να λες τη μπουρδα σου χωρις να κανενας να σε κυνηγαει. Αλλα ειναι τελειως διαφορετικο να λες "Οπου δεις ομοφυλοφιλο φτυσ'τον, τραμπουκισε τον, συρε τον απο τα μαλλια στο κεντρο της πολης". Το δευτερο καλει σε πραξεις βιας και πρεπει να υπαρχει αντιμετωπιση. Η ελευθερια του λογου πρεπει να προστατευει και τις δυο πλευρες. Εχεις δικαιωμα να μη γουσταρεις ομοφυλοφιλους, μαυρους, κομμουνιστες ή παοκτσηδες, δεν εχεις δικαιωμα να το παιζεις νταης και οπου βλεπεις παοκτση να τον σαπιζεις στο ξυλο. Ουτε ειναι σωστο να ποινικοποιουμε την αποψη ουτε ειναι σωστο να ειμαστε ζουγκλα και να αυθαιρετουμε επειδη "αυτο ειναι ελευθερια". 

Αυτη ακριβώς  είναι η ουσία.  

Η συμπεριφορά και ο λόγος του κατάπτυστου  αυτού ατόμου που δυστυχώς διαθέτει επιρροή και εξουσία δεν διαφέρει σε τίποτε απολύτως από τα αντίστοιχα του Χίτλερ και των Ναζί και των φανατικών μουλάδων που κόβουν κεφάλια απίστων . 

Εύγε στην ελληνική δικαιοσύνη που δικαιώνει όλους τους παραπάνω ανεξαιρέτως.  

• Like 4

2 ώρες πριν, adtakhs είπε

Δεν είναι το μόνο που έχει έναν σύντροφο...

Υπάρχουν και άλλα είδη .

Και ο άνθρωπος δεν είναι ένα από αυτά.Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι γάμοι τελειώνουν

2 ώρες πριν, adtakhs είπε

Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος δεν είναι ζώο. Τουλάχιστον προσωπικά εγώ αρνούμαι να υποβιβάσω τον αυτό μου.

Η γενετική άλλα λέει

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι κάποιες στιγμές που αναρωτιέμαι... είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε?

Κακά τα ψέματα, δεν περίμενα δίκαιη απόφαση... για τον απλούστατο λόγο δεν υπάρχει δίκαιη τιμωρία στην συγκεκριμένη περίπτωση... Πως να δικάσεις έναν άνθρωπο που παραδέχεται ότι θα έστρεφε το όπλο του απέναντι σε έναν συνάνθρωπο του αν του το επέτρεπαν? Πως να δικάσεις έναν άνθρωπο που μιλάει συνέχεια για μίσος απέναντι σε οτιδήποτε δεν είναι του γούστου του? Τι τιμωρία μπορεί να δώσεις σε έναν τέτοιο άτομο? Υπάρχει τιμωρία? Αυτός είναι ο σκοπός μας? Να τιμωρούμε... και να τιμωρούμε... και να τιμωρούμε... ανθρώπους που μες την τυφλότητα τους ξεχνάνε ακόμα και αυτά που πιστεύουν... ανθρώπους που το εγώ τους έχει καταπιεί το εμείς... ανθρώπους που ποτέ δεν θα εξανθρωπιστούν... ανθρώπους που είναι ντροπή για το ανθρώπινο είδος...

Σήμερα είμαι ακόμα περισσότερο περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος... Σήμερα άκουσα άτομα να μιλάνε για τα δικαιώματα των LGBT+ ατόμων σαν να ήταν και δικά τους... το κατάφερε ένας τράγος και ένας ευθυνόφοβος δικαστής που μας απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμα και το πιο απλό πράγμα, στην απειλή κατά της ζωής λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1

4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Πως να δικάσεις έναν άνθρωπο που μιλάει συνέχεια για μίσος απέναντι σε οτιδήποτε δεν είναι του γούστου του?

6 λεπτά πριν, AtiX είπε

ανθρώπους που ποτέ δεν θα εξανθρωπιστούν

6 λεπτά πριν, AtiX είπε

ανθρώπους που είναι ντροπή για το ανθρώπινο είδος

6 λεπτά πριν, AtiX είπε

το κατάφερε ένας τράγος

6 λεπτά πριν, AtiX είπε

ένας ευθυνόφοβος δικαστής

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...