Προς το περιεχόμενο

Το thread για τα LGBT+ δικαιώματα

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Αυτή είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με αυτό το topic. Αν δεν είστε ικανοί να προφυλαξετε τη σοβαρότητα που του έχει απομείνει, θα κλειδωθεί οριστικά και δεν θα υπάρξει ξανά άλλο. 

Οταν βλέπετε πως μπαίνει κάποιος με σκοπό να δυναμιτίσει την κουβέντα και να ξεκινήσουν πάλι οι γνωστές «λουπες», να στέλνετε αμέσως αναφορά αντί να κάθεστε να απαντάτε...

Σκοπος του τοπικ δεν είναι να πειστούν οι φανατικοί από οποιαδήποτε πλευρά, για το αντίθετο από αυτό που πιστεύουν. 

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

http://www.iefimerida.gr/news/396066/mia-niki-kai-mia-itta-gia-ton-jason-antigoni-ti-apofasise-dikastirio-gia-onoma-kai-fylo
Διαβάζοντας για την εκβαση της υποθεσης,νομίζω το αποτέλεσμα με ικανοποιεί.
Δηλαδη,πετυχε την αλλαγη του ονοματος και απέτυχε στην αλλαγή φύλου.
Για μένα,δικαίως εφαγε ακυρο στη αλλαγή φύλου σε κενή.
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ το κοινωνικό σου φύλο για να το έχω σε επίσημα εγγραφα,παρα μόνο το βιολογικό.
Τι το ενδιαφέρει το κρατος αν νιωθεις non binary?
Για το όνομα ειναι αυτονόητο-καλά εκανε και το άλλαξε σε ό,τι θέλει.

• Super Moderators
1 hour ago, suffocater said:

http://www.iefimerida.gr/news/396066/mia-niki-kai-mia-itta-gia-ton-jason-antigoni-ti-apofasise-dikastirio-gia-onoma-kai-fylo
Διαβάζοντας για την εκβαση της υποθεσης,νομίζω το αποτέλεσμα με ικανοποιεί.
Δηλαδη,πετυχε την αλλαγη του ονοματος και απέτυχε στην αλλαγή φύλου.
Για μένα,δικαίως εφαγε ακυρο στη αλλαγή φύλου σε κενή.
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ το κοινωνικό σου φύλο για να το έχω σε επίσημα εγγραφα,παρα μόνο το βιολογικό.
Τι το ενδιαφέρει το κρατος αν νιωθεις non binary?
Για το όνομα ειναι αυτονόητο-καλά εκανε και το άλλαξε σε ό,τι θέλει.

Και πάλι όμως αν το κράτος δεν ενδιαφέρεται για το πως "νιώθει" γιατί να μην το επιτρέπει και αυτό? Δεν έχω διαβάσει όλο το σκεπτικό της απόφασης και πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να το βρω και να του ρίξω μια ματιά. Νομίζω όμως πως η απόρριψη στηρίχτηκε στο "έλλειψη σχετικού θεσμικού πλαισίου ατόμων μη κατατασσόμενων σε διακριτή περίπτωση μη-δυϊκής ταυτότητας φύλου (τρίτη καταχώρηση φύλου)".

Αν θυμάμαι καλά την υπόθεση την έχει αναλάβει ένας πολύ καλός (και σοβαρός) δικηγόρος που ασχολείται πολύ με αυτά τα θέματα και αναλύει μετά σε ένα blog που έχει, το σκεπτικό κλπ.

Γενικώς πάντως το κράτος είναι πάρα πολύ δυσκίνητο σε θέματα "τυπικής" γραφειοκρατίας. Έχω μια φίλη που δεν έχει όνομα πατρός και κάθε φορά αντιμετωπίζει τρελά προβλήματα όταν είναι να συμπληρώσει κάποια αίτηση (επειδή είναι υποχρεωτικό το όνομα πατρός) κλπ... 

10 λεπτά πριν, billdanos είπε

Και πάλι όμως αν το κράτος δεν ενδιαφέρεται για το πως "νιώθει" γιατί να μην το επιτρέπει και αυτό? Δεν έχω διαβάσει όλο το σκεπτικό της απόφασης και πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να το βρω και να του ρίξω μια ματιά. Νομίζω όμως πως η απόρριψη στηρίχτηκε στο "έλλειψη σχετικού θεσμικού πλαισίου ατόμων μη κατατασσόμενων σε διακριτή περίπτωση μη-δυϊκής ταυτότητας φύλου (τρίτη καταχώρηση φύλου)".

Αν θυμάμαι καλά την υπόθεση την έχει αναλάβει ένας πολύ καλός (και σοβαρός) δικηγόρος που ασχολείται πολύ με αυτά τα θέματα και αναλύει μετά σε ένα blog που έχει, το σκεπτικό κλπ.

Γενικώς πάντως το κράτος είναι πάρα πολύ δυσκίνητο σε θέματα "τυπικής" γραφειοκρατίας. Έχω μια φίλη που δεν έχει όνομα πατρός και κάθε φορά αντιμετωπίζει τρελά προβλήματα όταν είναι να συμπληρώσει κάποια αίτηση (επειδή είναι υποχρεωτικό το όνομα πατρός) κλπ... 

Δε μιλησα για το σκεπτικο πανω στο οποιο παρθηκε η απόφαση,απλά οτι με ικανοποιεί το τελικό αποτελεσμα με βάση τον δικο μου τρόπο σκέψης.
Αν επετρεπε στα επίσημα εγραφα του οτι ΔΕΝ το ενδιαφέρει,εγω θελω απο αυριο να γραφει οτι ειμαι μεταλλάς.Ή οπαδός του ατρομήτου.'H οτι μ αρέσoυν τα anime. κοκ.
Ηδη το κράτος ειναι λορδεμπου με την χαρτούρα και την διαχείριση της,να προσθεσουμε επιπλεον αχρηστη πληροφόρηση?

Ισχυουν αυτα που λες για τον δικηγόρο πάντως,τον έχω τσεκάρει κ εγώ παλιότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε δείγμα άνω των 260 χιλιάδων ανδρών και άνω των 340 χιλιάδων γυναικών σε ολόκληρη την Ευρώπη 

Το 15% όλων των ανδρών έχει κάνει σεξ με άλλον άνδρα και άλλο ένα 10% όλων των ανδρών θέλει να κάνει σεξ με άλλον άνδρα

Το 13% όλων των γυναικών έχει κάνει σεξ με άλλη γυναίκα και άλλο ένα 26% όλων των γυναικών θέλει να κάνει σεξ με άλλη γυναίκα.

http://www.generation-what.eu/en/portrait/data/x-rated

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K

Για την ακρίβεια

Για του άντρες 15% εχουν κάνει αλλά το 4% δεν θα το εκανε ξανα (11+4 = 15)

Για τις γυναίκες 13% εχουν κάνει αλλά το 5% δεν θα το έκανε ξανα (8 + 5 =13)

Επισης κοιταζα τα νουμερα ανα χώρα και ειδα μεγαλες αποκλίσεις και εκπλήξεις (προς το λιγοτερο ή το περισσότερο απο το αναμενόμενο) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, isay said:

Για την ακρίβεια

Για του άντρες 15% εχουν κάνει αλλά το 4% δεν θα το εκανε ξανα (11+4 = 15)

Για τις γυναίκες 13% εχουν κάνει αλλά το 5% δεν θα το έκανε ξανα (8 + 5 =13)

Επισης κοιταζα τα νουμερα ανα χώρα και ειδα μεγαλες αποκλίσεις και εκπλήξεις (προς το λιγοτερο ή το περισσότερο απο το αναμενόμενο) 

Σωστά.

Πάντως  21% όλων των ανδρών και 34% όλων των γυναικών ψήνονται.

Δε με εκπλήσει, αν και το ποσοστό των ανδρών που παραδέχονται οτι ψήνονται ακόμα και ανώνυμα παίζει να είναι under reported 

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K

• Super Moderators

Παρακαλείσθε όσοι γράφεστε με δεύτερους και τρίτους λογαριασμούς ώστε να βγάλετε τον αρρωστημένο χαρακτήρα σας, να φροντίζετε να αλλάξετε την ip σας πρώτα (δεν αρκεί δηλαδή να αφήσετε το IPHONE και να μπείτε από windows...).

Η εμμονή σας με αυτό το τοπικ, δείχνει ή ψυχικες διαταραχες ή απωθημένα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και οι ψυχολόγοι. 

:) 

• Like 2
  • Thanks 1

• Super Moderators
27 minutes ago, AtiX said:

Πάντως καλό θα ήταν να έπεφτε και κανένα ξεμπρόστιασμα... ετσι για το γαμώτο...

Αυτά τα κάνει η Τατιάνα. :P 

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, billdanos said:

Παρακαλείσθε όσοι γράφεστε με δεύτερους και τρίτους λογαριασμούς ώστε να βγάλετε τον αρρωστημένο χαρακτήρα σας, να φροντίζετε να αλλάξετε την ip σας πρώτα (δεν αρκεί δηλαδή να αφήσετε το IPHONE και να μπείτε από windows...).

Τόσο noobάδες? 

1 hour ago, AtiX said:

Πάντως καλό θα ήταν να έπεφτε και κανένα ξεμπρόστιασμα... ετσι για το γαμώτο...

Καλά δεν είναι και βουλωμένο γράμμα, ποιος ασχολείται τον τελευταίο καιρό με το topic? Κοιτάς το profile, αν βγάζει "error" σημαίνει ότι έφαγε permaban...

Επεξ/σία από ThReSh

• Super Moderators

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία το ποιος ήταν. Εξάλλου εύκολα θα ξαναγραφτεί...

Εγώ στέκομαι στην ερμηνεία μιας τέτοιας κίνησης. Οκ, διαφωνείς με κάτι ή ακόμη και με μια ομάδα ανθρώπων (δεν κρίνω αν δικαίως διαφωνεί ή όχι), γράφεις τις απόψεις σου (στην αρχή ας πούμε ευγενικά), δέχεσαι απαντήσεις από τους άλλους, εκνευρίζεσαι, ξεφεύγεις από τα όρια, σου γίνεται παρατήρηση, κάνεις νέους λογαριασμούς, λες αυτά που πραγματικά ήθελες να γράψεις αλλά ντρεπόσουν (για να μη σε πουν μισάνθρωπο και φασίστα) και μετά πας και ΣΟΥ απαντάς σχολιάζοντας από τον "κανονικό σου" λογαριασμό...

Αυτό κάπως πρέπει να λέγεται με ψυχιατρικούς όρους (πέρα από μλκια...). :) 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1

Τέτοια θέματα έχουν γίνει πλέον αρκετά ευαίσθητα και λεπτά. Δυστυχώς και οι δυο μεριές έχουν χάσει κάθε μέτρο και ξεφεύγουν απ' τα όρια τους. Το κακό είναι ότι έχουμε ξεφύγει τόσο που με μια απλή κουβέντα μπορεί να παρεξηγηθεί ο άλλος και να τον κατονομάσουν 1002 επώνυμα. Έτσι, γιατί θίγει την άποψη του άλλου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...