Προς το περιεχόμενο

Το thread για τα LGBT+ δικαιώματα

Τοξοβόλος___U__K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσχημη ταινία δεν την λες... έχει τα καλά και τα κακά του νέου ελληνικού κινηματογράφου...

πάντως δες την ...

Επεξ/σία από AtiX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Άσχημη ταινία δεν την λες... έχει τα καλά και τα κακά του νέου ελληνικού κινηματογράφου...

πάντως δες την ...

ρε αληθεια ειχα στεναχωρηθει πολυ ειχα βρεθει με τον Κουτρα καμποσες φορες και γενικα ειχα πιστεψει οτι θα γινω παγκοσμιως διασημος με αυτην την ταινια και τελικα τζιφος. το παιδι ειχε δραματικη σχολη και γενικα ταιριαζε στο ρολο-και τον ειχα σταλκαρει καμποσο αλλα τελικα εκτος ταινιας δε μου φανηκε ωραιος οποτε πηρα την ικανοποιηση οτι ειναι πιο τερατινι απο εμενα και δεν ασχοληθηκα ξανα.

Στις 9/12/2017 στις 8:52 ΜΜ, billiboo είπε

νομίζω ότι για την μη αποδοχή της lbtq κοινότητας από την κοινωνία την μεγαλύτερη ευθύνη έχει η ίδια η lbtq κοινότητα καθώς δεν έχω δει καμιά προσπάθεια εκ μέρους της να βάλει μπροστά  αξιόλογα και σοβαρά μέλη της και να διεκδικήσει αυτά που θέλει πολιτισμένα χωρίς να προκαλεί, αντίθετα βλέπουμε το pride (για μένα λάθος ακόμη και  το name), έχουμε μια τεράστια ελαστικότητα στο τι είναι φυσιολογικό και τι όχι , lbtq+200 άλλα γράμματα με το tumblr να λέει ότι υπάρχουν 360 περίπου φύλα ( μέχρι και transracial και transage έχω δει ) συν το ότι στην Αμερική και τον Καναδά έχει γίνει μεγάλο θέμα το θέμα των pronoun και των safe space.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, απλά θέλω να επισημάνω/σχολιάσω κάποια πράγματα:

• Το Pride λέγεται έτσι ως κατάλοιπο μίας εποχής όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος ήταν η μέγιστη ντροπή. Είναι πλέον παράδοση αν και η κοινότητα είναι αρκετά πιο αποδεκτή σε σχέση με το παρελθόν. Να σημειωθεί βέβαια ότι στην Ελλάδα έχουμε ποσοστά αποδοχής στα 30%, ούτως ειπείν η ονομασία Pride ταιριάζει ακόμα.
  • Οι ταμπλερισμοί δεν ταιριάζουν στα ελληνικά δεδομένα και έχουν εισαχθεί μόνο από μόδα με τον ίδιο τρόπο που χωθήκανε και οι emo και ούτω καθεξής. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει την ίδια δυναμική με την αμερικάνικη. Εννοείται ότι δεν συμφωνώ με τους ταμπλερισμούς ακόμα και εντός της αμερικανικής κουλτούρας, γιατί μας αποσπούν από τα σοβαρά. Πχ τα ζευγάρια στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα πολιτικού γάμου, αλλά φυσικά το να γράφει η ταυτότητα αν είσαι transgender είναι απείρως πιο σημαντικό...
  • Τα "ασφαλή μέρη" δεν αφορούν αποκλειστικά την γκέι κοινότητα και ΕΥΤΥΧΩΣ δεν υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα νομίζω.

Επίσης πιστεύω ότι πολύς κόσμος βλέπει με κακό μάτι το όλο lbtq γιατί πολλά άτομα της κοινότητας βάζουν πάνω από όλα το ΄΄gayliki΄΄  και μετά τα υπόλοιπα  δηλαδή βλέπουμε μια υπερπροβολη του σεξουαλικού προσανατολισμου  σε κάθε σχεδόν πτυχή της κοινωνικής ζωής  και γενικά το να είσαι lbtq παρουσιάζετε από μερικούς ως κατόρθωμα και  ο μόνος θετικός τρόπος ζωής .

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό και με ενοχλεί και εμένα. Δεν είμαι το αμφιφυλόφιλο (τι περίεργη λέξη) "Νυχτερίρι" , αλλά το "Νυχτερίρι". Κανέναν δεν θα πρέπει να τον ορίζει το τι τον καυλώνει εκτός και αν είναι εγκληματικό.

Η συμπεριφορά όμως αυτή μπορεί να εξηγηθεί. Όταν περνάς μια ζωή να κρύβεις αισθήματα και αντιδράσεις που κατά τα άλλα θα εκφράζονταν ήπια και φυσιολογικά (πχ έρωτα για ένα συμμαθητή σου του ίδιου φύλου, ο οποίος καταπιέστηκε και δεν εκφράστηκε ποτέ) και πρέπει να παριστάνεις τον σκληρό που του αρέσουν οι γκόμενες κλπ, μετά σου βγαίνει σε υπερσεξουαλικοποίηση της προσωπικότητάς σου.

Και αν συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω με μια συνεχώς αυξανόμενη αδιαλλαξία και απροθυμία των Lbtq να συζητήσουν με όποιον διαφωνεί  μαζί τους , προτιμώντας τακτικές ΄΄shaming΄΄ και αρνητικού χαρακτηρισμου του προσώπου που διαφωνεί μαζί τους (πχ ομοφοβικος, τρανσφοβικος, φασιστας κτλπ)  (πχ μου έχει τύχει να πω ότι υπάρχουν 2 φύλα και με είπαν κατευθείαν φασίστα ) τότε δένει το γλυκό και έχεις τους ΄΄απεναντι΄΄ να  βλέπουν την lbtq κοινότητα με καχυποψία..

Δεκτό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η γκέι κοινότητα ποτέ δεν είχε καμία καθολική αποδοχή για να χάσει. Οι άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν δικαιολογίες για να είναι εχθρικοί απέναντι της, δεν έχει σημασία αν η αιτιολογία είναι σωστή ή λάθος.

Συμπαράσταση για να μη τιμωρηθούν οι πιλότοι της σχολής πολιτικής αεροπορίας Ulyanovsk Institute of Civil Aviation,

ένα αστειάκι έκαναν τα παιδιά.

Spoiler

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτά κ με τ΄άλλα ξεχάσαμε την πολύ σημαντική απόφαση του Inter-American Δικαστηρίου των χωρών της Λατινικής Αμερικής το οποίο έκρινε νόμιμους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών πριν μερικές ημέρες.

Ηδη η Κόστα Ρίκα δήλωσε πως θα σεβαστεί στην ολότητα της την απόφαση και από μέρα σε μέρα πρόκειται να γίνουν νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα .

Ιnter-American Court endorses same-sex marriage; Costa Rica reacts

http://www.ticotimes.net/2018/01/10/costa-rica-reacts-inter-american-court-ruling-on-same-sex-marriage

Επίσης είχαμε τον πρώτο ομόφυλo γάμο εν ενεργεία πιλότων στη παραδοσιακή West Point  πολεμική ακαδημία των ΗΠΑ.

Apache helicopter pilots become first active-duty same-sex couple to marry at West Point

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/west-point-same-sex-couple-marry-apache-helicopter-pilots-us-military-academy-lgbt-rights-daniel-a8173166.html

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

west-point-gay-wedding.jpg

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/12/2017 στις 3:35 ΜΜ, billiboo είπε

Αλλά ενας απτους λόγους που διαφωνώ με τον ομοφυλόφιλο γάμο είναι ακριβώς αυτό δίδεται φοροαπαλλαγές σε ομόφυλα ζευγάρια γιατί? Τι κερδίζει η κοινωνία από έναν τέτοιο γάμο?

Tί γράφεις ρε παιχτη?
Δεν γλύτωσαν φόρο επειδή ειναι ομοφυλος γάμος,γλύτωσαν φόρο αποδοχής κληρονομιάς.
@Giorgos Nak Οι gay φιλοι που ψαχνουν εφημερες καταστάσεις χρησιμοποιούν ονλαιν εφαρμογες πάντως για να βρισκουν αυτό που ψάχνεις.
Και υπάρχουν str8 looking gay,απλά εκ των πραγμάτων,ειναι πιο δυσκολο να τους ανιχνεύσεις.

Btw,κρίνοντας απ τους δικους μου φιλους πάντα,μου φαινεται οτι το εφημερο σεξ μεταξυ gay ειναι πιο ευκολο να συμβει απ το str8.
Τους έρχεται πιο εύκολα να πούνε οτι θελουν απλα μονο σεξ,και αυτο τα κανει ολα πιο γρήγορα,ενώ οι περισσότερες γυναίκες θα το σκεφτουν για να το παραδεχτουν,"μη τις πουνε και Πτνς".
Ειδικά ο ενας που ειναι πιο ενεργος απ τους αλλους σε εφαρμογές,πάντα ειναι σε φαση να εχει 2-3 stand by.(νορμαλ εμφανιση)

Επεξ/σία από suffocater

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Call Me By Your Name του Luca Guadagnino προτάθηκε με 4 υποψηφιότητες για τα Όσκαρ:

Καλύτερης Ταινίας 

Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου από τον James Ivory

Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Timothée Chalamet

και

Καλύτερου Τραγουδιού για το «Mystery of Love» του Sufjan Stevens.

αγαπημένη στιγμή...

@suffocater  βασικά έτσι είναι η λειτουργιά του άνδρα... το sex το έχουμε στο τσεπάκι μας και ανάβουμε την μηχανή με το παραμικρό... οι γυναίκες είναι πιο εγκεφαλικές, συναισθηματικές... γι' αυτό και το να βρεις μακροχρόνια σχέση μεταξύ ανδρών είναι πιο δύσκολο απ΄ ότι μεταξύ γυναικών...

Επεξ/σία από AtiX

Στις 1/25/2018 στις 12:32 ΠΜ, Τοξοβόλος___U__K είπε

Επίσης είχαμε τον πρώτο ομόφυλo γάμο εν ενεργεία πιλότων στη παραδοσιακή West Point  πολεμική ακαδημία των ΗΠΑ.

Apache helicopter pilots become first active-duty same-sex couple to marry at West Point

Ο πρώτος γάμος μεταξύ apache helicopters, γουάου χαχα :D

10 hours ago, AtiX said:

@suffocater  βασικά έτσι είναι η λειτουργιά του άνδρα... το sex το έχουμε στο τσεπάκι μας και ανάβουμε την μηχανή με το παραμικρό... οι γυναίκες είναι πιο εγκεφαλικές, συναισθηματικές... γι' αυτό και το να βρεις μακροχρόνια σχέση μεταξύ ανδρών είναι πιο δύσκολο απ΄ ότι μεταξύ γυναικών...

γενίκευση στερεοτυπικής κοπής

9 λεπτά πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε

γενίκευση στερεοτυπικής κοπής

Μπορεί και να έχεις δίκιο... αλλά πως δικαιολογείς ότι οι γυναίκες κάνουν πιο μακροχρόνιους δεσμούς απ' ότι οι άνδρες?

Κάπου τα έχετε μπερδέψει.

Και οι straight γυναίκες, αλλά και άντρες ίσως, "έλιωσαν" με τον έρωτα του ΝτιΚάπριο και της κοπελίτσας(σόρρυ, δεν τη θυμάμαι) στον Τιτανικό, αλλά η πραγματικότητα σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι. Το να ωραιοποιείς μία κατάσταση, η οποία από μόνη της έχει πολύ πόνο, δε σημαίνει ότι πήρες μπόνους αυτομάτως ή αλλάζει κάτι.

Την ταινία δεν την είδα, αλλά από το τρέιλερ αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον είναι ένας πλατωνικός έρωτας (με την πλατιά έννοια) ενός εφήβου. Όλα καλά και όλα ωραία, αλλά μέχρι την ηλικία των μαξ 20.

Κουλάρετε.

7 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Κάπου τα έχετε μπερδέψει.

Και οι straight γυναίκες, αλλά και άντρες ίσως, "έλιωσαν" με τον έρωτα του ΝτιΚάπριο και της κοπελίτσας(σόρρυ, δεν τη θυμάμαι) στον Τιτανικό, αλλά η πραγματικότητα σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι. Το να ωραιοποιείς μία κατάσταση, η οποία από μόνη της έχει πολύ πόνο, δε σημαίνει ότι πήρες μπόνους αυτομάτως ή αλλάζει κάτι.

Την ταινία δεν την είδα, αλλά από το τρέιλερ αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον είναι ένας πλατωνικός έρωτας (με την πλατιά έννοια) ενός εφήβου. Όλα καλά και όλα ωραία, αλλά μέχρι την ηλικία των μαξ 20.

Κουλάρετε.

Φίλε μου καμία σχέση αυτά που γράφεις με την ταινία...

9 λεπτά πριν, AtiX είπε

Φίλε μου καμία σχέση αυτά που γράφεις με την ταινία...

Τότε το trailer λειτουργεί σα δόλωμα. Επιφυλάσσομαι να τη δω όμως αφού το λες.

Αλλά όταν στο τρέιλερ δείχνει βόλτες με ποδήλατα, μπάνιο στη θάλασσα, πιάνο, βιβλία, ανέμελη ζωή, κλάμα στο σιδηροδρομικό σταθμό, πού πάει ο νους;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...