GioNiko Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα στο φόρουμ, πριν κάποιους μήνες έκανα αλλαγή στην σύνδεση μου απο ΟΤΕ ADSL 24 σε NOVA VDSL 50. Η ταχύτητα που κλειδώνω απο τότε ειναι περίπου 28-29 Mbps. Φυσικά στην αρχή ήμουν ικανοποιημένος όταν είδα την διαφορά απο ADSL σε VDSL αλλά πλέον σκέφτομαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ανεβούμε και λίγο πιο πάνω.. Απο οτι έχω καταλάβει ο λόγος που κλειδώνω αρκετά πιο κάτω απο 50, είναι το υψηλό line attenuation στο κατέβασμα όπως φαίνεται και στο screenshot, για αυτό ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται κάπως να πάει πιο χαμηλά ή αν υπάρχει κάτι άλλο που θα βοηθήσει να ανέβει η ταχύτητά μου.
bill2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 ξέρεις αν η nova σε συνδέσε σε αστικό κέντρο η καφαο;
GioNiko Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 ξέρεις αν η nova σε συνδέσε σε αστικό κέντρο η καφαο; Απο ότι μου είπαν όταν έκανα την σύνδεση, θα έπαιρνα γραμμή απο αστικό κέντρο.
jkoukos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Λογικά ήσουν με εξασθένιση 16-17dB σε ADSL και καλές ταχύτητες. Δυστυχώς είσαι στο όριο του VDSL, εκτός κι αν υπάρχει θέμα με την καλωδίωση (εσωτερική ή/και εξωτερική). Πως είναι δομημένη η συνδεσμολογία μέσα στο σπίτι, από την στιγμή που έρχεται το σήμα μέχρι και την τελευταία πρίζα; Ιδανικά θα πρέπει να τερματίζει η γραμμή στην πρώτη πρίζα του σπιτιού κι εκεί να διαχωρίζεται αμέσως το DSL σήμα από το τηλεφωνικό μέσω του splitter. Από το splitter, θα συνδέονται όλες οι υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες και δεν πρέπει να υπάρχει πριν την πρώτη πρίζα άλλη σύνδεση ή κάποιο φίλτρο οπουδήποτε αλλού.
GioNiko Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Λογικά ήσουν με εξασθένιση 16-17dB σε ADSL και καλές ταχύτητες. Δυστυχώς είσαι στο όριο του VDSL, εκτός κι αν υπάρχει θέμα με την καλωδίωση (εσωτερική ή/και εξωτερική). Πως είναι δομημένη η συνδεσμολογία μέσα στο σπίτι, από την στιγμή που έρχεται το σήμα μέχρι και την τελευταία πρίζα; Ιδανικά θα πρέπει να τερματίζει η γραμμή στην πρώτη πρίζα του σπιτιού κι εκεί να διαχωρίζεται αμέσως το DSL σήμα από το τηλεφωνικό μέσω του splitter. Από το splitter, θα συνδέονται όλες οι υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες και δεν πρέπει να υπάρχει πριν την πρώτη πρίζα άλλη σύνδεση ή κάποιο φίλτρο οπουδήποτε αλλού. Επειδή δεν έχω και πολλές γνώσεις πάνω στα δίκτυα, χάθηκα λίγο. Πως θα καταλάβω απο που έρχεται το σήμα και που τερματίζει;
Ntinaras Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 τουλαχιστον ζητα να σε βαλουν στα 30, να πληρωνεις λιγοτερο
GioNiko Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 τουλαχιστον ζητα να σε βαλουν στα 30, να πληρωνεις λιγοτερο Το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά απο οτι μου είπαν υποστηρίζουν μονο 50αρα. Ωστόσο δεν είναι και τόσο θέμα τα χρήματα γιατι η 50αρα βγήκε μόνο 5ευρώ παραπάνω απο όσο πλήρωνα για adsl.
bill2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 ναι αλλά όχι και περίπου 8 mgbs στο download από το ads l παραπάνω να έχεις είναι άδικο δοκίμασε να βγάλεις όλα τα πριζακια μα αφήσεις τον κεντρικό μόνο του και να δεις συγχρονισμό αλλά από τη στιγμή που είσαι σε αστικό κέντρο μην περιμένεις παραπάνω
jkoukos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Επειδή δεν έχω και πολλές γνώσεις πάνω στα δίκτυα, χάθηκα λίγο. Πως θα καταλάβω απο που έρχεται το σήμα και που τερματίζει; To τηλεφωνικό καλώδιο φέρνει μαζί το DSL σήμα και την τηλεφωνία. Αυτά τα 2 διαχωρίζονται στο splitter. Το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή της οικοδομής, τερματίζει στην πρώτη πρίζα του σπιτιού και σε αυτό το σημείο έχεις βάλει το splitter και το modem/router ή αυτά είναι σε άλλη πρίζα του σπιτιού; Υπάρχουν άλλες τηλεφωνικές συσκευές στο σπίτι και πως συνδέονται με την τηλεφωνική γραμμή οι πρίζες τους;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 τουλαχιστον ζητα να σε βαλουν στα 30, να πληρωνεις λιγοτερο Μόνο Ο ΟΤΕ έχει 30αρα.
Ntinaras Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Μόνο Ο ΟΤΕ έχει 30αρα. και η βοδαφον εχει σιγουρα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 και η βοδαφον εχει σιγουρα Indeed, τώρα το πήρα χαμπάρι. Είναι σχετικά πρόσφατο, πριν μερικούς δεν το είχε αν δεν κάνω λάθος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα