Προς το περιεχόμενο

Αγορά αυτοκινήτου και εφορία

yuhu94

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Θέλω να αγοράσω ένα αμάξι έως 1.200cc χρονολογίας έως 2012.

Το (δηλωμένο) εισόδημα μου είναι 4.100 ευρώ ετησίως και η φορολογική μου μηδενική.

Δεν έχω κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομα μου και είμαι φιλοξενούμενη από την γιαγιά μου.

Μέχρι πόσα λεφτά περίπου πρέπει να κοστίζει το αμάξι που θα πάρω ώστε να μη με πιάνει η εφορία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα

Το (δηλωμένο) εισόδημα μου είναι 4.100 ευρώ ετησίως και η φορολογική μου μηδενική.

Δεν έχω κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομα μου και είμαι φιλοξενούμενη από την γιαγιά μου.

Μέχρι πόσα λεφτά περίπου πρέπει να κοστίζει το αμάξι που θα πάρω ώστε να μη με πιάνει η εφορία;

Για αυτά καλύτερα να ρωτήσεις των λογιστή σου άλλη τα φαίρνουν από γερμανία από μεσάζοντες αν ψακτείς θα βρείς και μετά ελλάδα έρχεται με κονταίνερ και μετά απλά με παραστατικά το δηλώνεις με χαμιλή αξία στο λέω από τώρα δεν είναι νόμιμο και δεν τα πολύ ψάγνουν αλλά ποτέ δεν ξέρεις οπότε αν κάνεις κάτι τέτοια να είσαι προσεκτική και ρώτα των λογιστή σου για το ποσό που δηλώνεις στην εφορεία μέχρι πόσα πρέπει να είναι το αμάξι αν σου φανούν πολλά κάνε αυτό που σου είπα 

Αν το αγορασεις εντος του 2017, αν δεν τα υπολογιζω λαθος και αν δεν μου διαφευγει κατι, γυρω στις 5.000 ευρω max.

Αν το πας για 2018, το ποσο αυτο θα πεσει γυρω στις 2.000 ευρω.

Ομως ρωτα λογιστη καλυτερα.

Αν το αγορασεις εντος του 2017, αν δεν τα υπολογιζω λαθος και αν δεν μου διαφευγει κατι, γυρω στις 5.000 ευρω max.

Αν το πας για 2018, το ποσο αυτο θα πεσει γυρω στις 2.000 ευρω.

Ομως ρωτα λογιστη καλυτερα.

Τόσο πολύ θα πέσει ;;;

Αν το πάρω το 2017 με γραμμάτιο η δόσεις και δεν το έχω ξεχρεώσει μέχρι το 2018 με επηρεάζει αυτή η πτώση; 

Τόσο πολύ θα πέσει ;;;

Αν το πάρω το 2017 με γραμμάτιο η δόσεις και δεν το έχω ξεχρεώσει μέχρι το 2018 με επηρεάζει αυτή η πτώση;

Tα εξοδα φακελου κλπ θα σου κοστισουν οσο να το παρεις μετρητα και να πληρωσεις φορο για το τεκμαρτο εισοδημα θαρρω. Αναλογως και για τι κοστος μιλαμε.

Ο λογος που θα πεσει ειναι οτι το 2018 αν το παρεις γυρω στις αρχες θα παρεις παρεα και ολο το τεκμηριο συντηρησης για 1200ρι αυτοκινητο που αν δεν απατωμαι ειναι γυρω στα 4000 ευρω το οποιο θα πρεπει να προστεθει στο τεκμηριο διαβιωσης (3000 ευρω) και θα σου απομενουν 1600 ευρω για να πιασεις το αφορολογητο οριο των 8.600 ευρω στο τεκμαρτο σου εισοδημα.

Ενω αν το παρεις τωρα θα θεωρηθει τεκμηριο συντηρησης μονο το 1/6 του ποσου των 4.000 ευρω + 3.000 ευρω τεκμηριο διαβιωσης και τα υπολοιπα ως τα 8.600 μπορεις να τα διαθεσεις για αμαξι κρατωντας το τεκμαρτο σου κατω του αφορολογητου οριου.

Αυτα αλλαζουν αν μπορεις να (απο)δειξεις καταθεσεις στην τραπεζα απο προηγουμενα ετη (πχ γονικη παροχη, δωρεα ή απλα αποταμιευσεις που να αποδεικνυεται η προελευση τους καπως).

Επειδη παιζει σοβαρη πιθανοτητα να κανω λαθος (το φορολογικο συστημα της Ελλαδας εκτος απο πολυπλοκο παιρνει και διαφορες ερμηνειες κατα περιπτωση), ρωτα λογιστη. Πιθανοτατα μπορεις λογω εισοδηματος 4.100 ευρω να καλυψεις αντιστοιχα τεκμηρια και ετσι να διαθεσεις μεγαλυτερο ποσο για αγορα αποκτησης μενοντας κατω απο το αφορολογητο οριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γονικη παροχη ή δωρεα φορολογειτε απο 10 εως 40%..

Το ποθεν εσχες για αγορα αυτοκ.δεν αποδεικνυεται αν ειναι μετρητα οποτε νομιζω βολευει και τους 2 να δηλωσουν μικρη αξια.(ιδιωτες)

Αν η γιαγια ή καποιος συγγενης καλυπτει το τεκμηριο , ας το παρει στο ονομα του..

Απορω ποιοι σκεφτηκαν αυτα τα τεκμηρια και ποσο μαλακες ειναι που τα υπεγραψαν σε χωρα με μισθους γυρω στα 6χιλιαρικα το χρονο

Επεξ/σία από kage

Καλησπέρα

Μαλλον η εκκαθαριση ειναι μηδενικη.Σωστα ? Αν ναι αυτο δεν εχει σημασια.

Με τοσο χαμηλο δηλωμενο εισοδημα το προβλημα ειναι κυριως τα τεκμηρια οπου 4100εισοδημα -3000εξ. διαβιωση= 1100υπολοιπο για το τεκμηριο αυτοκινητου. Το ελαχιστο τεκμηριο που υπαρχει ειναι 2000€ για εως 1200κε και ανω της δεκαετίας. Οπότε υπαρχει ενα κενο 900€ για το οποιο θα φορολογειται καθως δεν καλυπτει τα ελαχιστα τεκμηρια. Το οτι υπαρχει αφορολογητο 8600 νομιζω οτι δεν εχει καμμια σημασια. Θα πρεπει τα τεκμαρτα να καλυπτονται απο τα πραγματικα. Αν δεν μπορεις να τα καλυψεις φορολογεισε για την διαφορα. Το αφορολογητο 8600 αφορα μονο τους μισθους απο εργασια και τις συνταξεις και δεν έχουν να κανουν καθολου με την καλυψη των τεκμηριων. Αν ισχυει κατι διαφορετικο ας με διορθωσεται.

Δεν εχω καταλαβει αν ο teddy71 τρολαρει ή οχι παντως :P

δεν ισχυουν

εισοδημα ειναι οτιδηποτε ειναι εσοδο.τοκοι, ενοικια, μετοχες, μισθος ,επιδοματα κτλ

Σε τι πραγμα τρολαρω πες για να καταλαβω που εχω καταλαβει λαθος.

Αναφερομαι στο οτι με 4000€ εισοδημα δεν μπορεις να δικαιολογεις και αυτοκινητο. Μπορεις να εχεις βεβαια αλλα πληρωνεις για το υπερβαλλον ποσο μεταξυ πραγματικου και τεκμαρτου.

Εισοδημα και βεβαια ξερω τι δεν περιμςνω να που πεις. Απλα το αφορολογητο των 8600 που αναφερθηκε παραπανω το εχουν μονο εισοδηματα απο μισθους και συνταξεις ολες οι αλλες πηγες φιρολογουνται απο το 1€.

Απλα νομιζω οτι αν πχ εχει εισοδημα 4000 και τεκμαρτο 5000 θα πρεπςι να βρεις να καλυψεις το 1000ρικο που λειπει ασχετως και αν μεχρι τις 8600 δεν φορολογεισαι, για μισθους ή συνταξεις βεβαια.

φορτωσετο στην γιαγια.δεν υπαρχει αλλη λυση.σημερα ειναι να μην φαινεσε πουθενα.

αμα ζουσε η γιαγια η ο παππους εκει θα τα φορτωνα.

• Like 1

φορτωσετο στην γιαγια.δεν υπαρχει αλλη λυση.σημερα ειναι να μην φαινεσε πουθενα.

αμα ζουσε η γιαγια η ο παππους εκει θα τα φορτωνα.

Εγω εχω φορτοθει εκτος το δικο μου αλλα 3 των παιδιων μου που όταν τα πηραν δεν μπορουσαν να τα δικαιολογησουν...Σιγα σιγα όχι ότι εχω πρόβλημα εγω ,θα πληρωσουν την μεταβιβαση να τα παρουν στο ονομα τους.

Σε τι πραγμα τρολαρω πες για να καταλαβω που εχω καταλαβει λαθος.

Αναφερομαι στο οτι με 4000€ εισοδημα δεν μπορεις να δικαιολογεις και αυτοκινητο. Μπορεις να εχεις βεβαια αλλα πληρωνεις για το υπερβαλλον ποσο μεταξυ πραγματικου και τεκμαρτου.

Εισοδημα και βεβαια ξερω τι δεν περιμςνω να που πεις. Απλα το αφορολογητο των 8600 που αναφερθηκε παραπανω το εχουν μονο εισοδηματα απο μισθους και συνταξεις ολες οι αλλες πηγες φιρολογουνται απο το 1€.

Απλα νομιζω οτι αν πχ εχει εισοδημα 4000 και τεκμαρτο 5000 θα πρεπςι να βρεις να καλυψεις το 1000ρικο που λειπει ασχετως και αν μεχρι τις 8600 δεν φορολογεισαι, για μισθους ή συνταξεις βεβαια.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα 4.100€ εισόδημα που αναφέρει η ts προέρχονται από "όλες τις άλλες πηγές" που φορολογούνται από το πρώτο ευρώ? Ειδικά όταν αναφέρει συγκεκριμένα πως η δήλωση της είναι μηδενική?

πηγαινε στον λογιστη που σου κανει την δηλωση να σου πει.τι ποιο απλο  .η΄ φορτωσετο στην γιαγια.

.αλλη λυση δεν υπαρχει.τελος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...