margaritagr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Η νέα ταινία του Λανθιμου που βραβεύτηκε στις Κάννες, έρχεται αυριο στις αίθουσες. Τρέιλερ https://m.youtube.com/watch?v=DTdFWPPb9mc Με τους Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέγκαν, Ράφι Κάσιντι
Miracle Worker Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Πολυ controversy γυρω απο αυτην την ταινια. Αλλοι κριτικοι τη θεωρουν αριστουργημα και αλλοι σκουπιδι. Ειδικα για την ερμηνεια των ηθοποιων, που στην αρχη βγηκαν καποιοι(Δανικας πρωτος πρωτος) και τη χαρακτηρισαν ξυλινη μεταξυ αλλων, αλλα πλεον φαινεται οτι ολοι συνηγορουν οτι ειναι εσκεμμενα ετσι. Μολις ανεβω Αθηνα θα την δω. Το κακο ειναι οτι τοσα reviews που εχω διαβασει ξερω παραπανω απο οσα επρεπε για την πλοκη. Δεν ειμαι ιδιαιτερα φαν του Λανθιμου(πολυ νεοκαφριλα), αλλα μακαρι να ξαναβγαλουμε καποιον αξιο δημιουργο, εστω και αν γυριζει ξενογλωσσα.
KilliK Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 αρκει να μην εχει λευκη επιταγη στο κρατικο χρημα, οταν ειναι να χρηματοδοτει τις ταινιες του οπως γινοταν με τον Αγγελοπουλο.. 1
trayban Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Πολυ controversy γυρω απο αυτην την ταινια. Αλλοι κριτικοι τη θεωρουν αριστουργημα και αλλοι σκουπιδι. Ειδικα για την ερμηνεια των ηθοποιων, που στην αρχη βγηκαν καποιοι(Δανικας πρωτος πρωτος) και τη χαρακτηρισαν ξυλινη μεταξυ αλλων, αλλα πλεον φαινεται οτι ολοι συνηγορουν οτι ειναι εσκεμμενα ετσι. Μολις ανεβω Αθηνα θα την δω. Το κακο ειναι οτι τοσα reviews που εχω διαβασει ξερω παραπανω απο οσα επρεπε για την πλοκη. Δεν ειμαι ιδιαιτερα φαν του Λανθιμου(πολυ νεοκαφριλα), αλλα μακαρι να ξαναβγαλουμε καποιον αξιο δημιουργο, εστω και αν γυριζει ξενογλωσσα. αμα βγήκε ο δανικας,ο φιόγκος και έκραξε την ταινία,προφανώς θα γαμάει και θα δέρνει. Βλέπεις,ο δανικας ειναι χαρακτηριστικο παράδειγμα,υπανθρώπου που πασάρεται ως κάτι το ξεχωριστό,ενώ ανήκει στη χωματερή. Όπως και η σκατένια και μισάνθρωπη ιδεολογία του δλδ. 3
john1987 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Έχοντας δει μόνο το Lobster πράγματι αναγνωρίζω ότι ο Λάνθιμος έχει ξεχωριστή σκηνοθετική ματιά. Ωστόσο τα σενάρια που χρησιμοποιεί και οι σχετικές αλληγορίες εμένα δε με πείθουν. Οπότε περιμένω πάλι ένα βαρύ, αργό και ανούσιο έργο με αρκετή επιτήδευση και χωρίς διαλόγους. 1
margaritagr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Εμενα αυτά τα μακρινά, ευρυγώνια πλάνα και η συμμετοχή της μουσικής μου αρέσουν. Είδα την ταινία κι ηταν ακριβως αυτο που περίμενα. Να πω την αλήθεια ο Φάρελ με εξέπληξε με την ερμηνεία του, γενικά βέβαια ολοι οι ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Ο "Μαρτιν" ειναι για μεγάλη καριέρα.... Love it or hate it ειναι ο Λανθιμος δε νομίζω οτι έχει κατι ενδιάμεσο. 3
*nenya* Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Μαργαριτα, συνεχιζει και αυτη η ταινία στο υφος και στυλ των προηγουμενων ταινιων του; Ειναι ο συνηθισμενος Λανθιμος δλδ ή στην συγκεκριμενη αλλαζει τελειως; (για να ξέρω αν ειναι να την δω ή οχι)
margaritagr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Αν δε σου αρεσαν τα προηγουμενα ναι δεν εχει νοημα να τη δεις πιστευω
McNerd Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 O Lobster ήταν η ταινία του Λάνθιμου που προτιμώ, αλλά το είδα και αυτό με ενδιαφέρον. Στιλιζαρισμένο θριλεράκι θα το έλεγα. Από αλληγορίες δεν έπιασα τίποτα, αλλά δε βαριέσαι. Από τα Τοπ της ταινίας για μένα είναι ο νεαρός άγνωστος ηθοποιός που παίζει τον "εισβολέα" στην οικογενειακή γαλήνη. Κρατάει όλη την ταινία πάνω του. Απλά νοσηρή φυσιογνωμία. Το άλλο δυνατό σημείο είναι ο ρόλος της μουσικής στην ταινία, ειδικά όσο εξελίσσεται η πλοκή και οδεύουμε προς τη λύση. 1
KRIKON Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) πάντως αν μπορεί κάποιος να πει και σε εμάς τις αλληγωριες που είχε η ταινία και στο πιο τελικα ολο νόημα της.Οτι και καλά ποιοι ειναινοο γιατροί που εμπιστευόμαστε την ζωή μας σε αυτούς σαν να είναι θεοί; Πάντως όντως ο μικρός κάνει εκπληκτική ερμηνεία. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2018 από KRIKON
firewalker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Ο τίτλος το κάνει ξεκάθαρο. Ιφιγένεια εν Αυλίδι.
doctorScien Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν το είδα χθές βράδυ.... και τολμω να κατανοήσω και τους κριτικούς/θεατές που το χαρακτηρίζουν αριστούργημα όσο και αυτούς που το θεωρούν σκουπίδι.. Οι ξύλινες ερμηνείες με κοφτές φράσεις ακόμη και σε οικογενειακές συζητήσεις νόμίζω ήταν σκηνοθετική υπόδειξη ..και όχι αδυναμία των.. ΗΘΟΠΟΙΏΝ... Η Nicole για ακόμη μία φορά θεά και βέβαια ο μικρός Martin σε φοβερή ερμηνεία. Το σενάριο για τους έλληνες (γνώστες της μυθολογίας και της αρχαίας τραγωδίας) από κάποιο σημείο κια μετα ήτα προβλέψιμο. Για το ξένο ακροατήριο που πιθανά δεν έχει έρθει σε επαφή με την μυθολογία μας η εξέλιξη θα ήταν συνταρακτική... Για το τέλος έχω κατι να πώ διαφορετικό από αυτό που περιγράφεται στο σενάριο .... Spoiler Λοιπόν άν και όλα παραπέμπουν στην σύγχρονη εφαρμογή της τραγωδίας της Ιφιγένειας που θυσιάστηκε για να προχωρήσει η εκστρατεία της Τροίας και εδώ αντίστοιχα για να επιζήσει η υπόλοιπη οικογένεια... εγώ βλέπω κάποια διαφορετικά στοιχεία που δεν ξέρω αν ξέφυγαν ή μπηκαν σκόπιμα από τον σκηνοθέτη. 1. Τα συμπτώματα του μικρού γιού ξεκίνησαν μετά την γνωριμία του Martin με την αδερφή του, μια γνωριμία που σαφώς δεν ήταν μόνο φιλική ..αλλά ερωτική και την πλήρη υποταγή της μικρής στο νεαρο( με ότι σημαίνει αυτό) Μάλιστα στην μεταξυ τους σχέση δεν υπήρχε αυτός ο ξύλινος λόγος που υπήρχε μεταξύ τωμ μελών της οικογένειας... 2. Ενώ τα συμπτωματα του γιου ήταν μονιμα , η μικρή όταν αρρώστησε.. μπορεσε να σηκωθεί και να δει τον Martin.... 3. H μητέρα τους παρόλο που ο Martin το είπε...ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΠΟΤΕ.. (ο μικρός αντίθετα ήταν συνέχεια κοντά στην αδερφή του.... από την αρχή και όταν αρρωστησε... αφου σε λίγες μέρες <<αρρώστησε>> και αυτή. 4. Η ξύλινη και τυπική συμπεριφορά ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας που περισσότερο θύμιζαν ξένα άτομα παρά συγγενείς. Ακόμα και στο σεξ υπήρχε μία τυπική/διακανοστική ιεροτελεστεία χωρίς συναίσθημα. 5. Ο m;artin πουθενά δεν παρουιάζεται με διαβολικές δυνάμεις παρά μόνο σαν ένα ψυχικά διαταραγμένο παιδί που θέλει να εκδικηθεί και τελικά βρίσκει τον τρόπο τον θάνατο του πατέρα του.. 5 Το βλέμμα ΤΗΣ ΜΙΚΡΉΣ στο τελευταίο πλάνο όταν έφευγε από το εστιατόριο στον Martin...ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από doctorScien
KilliK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 την μικρη μηκους ταινια του Λανθιμου, ο Βιασμος της Χλοης, που μπορουμε να την βρουμε; θελω να την δω για εκπαδευτικους λογους.
congeo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δεν υπαρχει η ταινια Μονο Κιουμπρικ και Λανθιμος θα μπορουσαν να γυρισουν τετοιο εργο. Οσκαρ στον Μαρτιν για την νοσηρη ερμηνεια 9/10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα