Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσωπικα δεν εχω διαπιστωσει καμια μειωση ταχυτητας, με σταυρο παντως,

αλλα και πολυμπριζο με διακοπτη που εχω στην τηλεοραση μια χαρα παιζει,

anyway, θελω να πω οτι μερικες αποψεις ειναι υπερβολικες και ακραιες,

μην δινετε σημασια...

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σωστά, οι παρεμβολές από τις υπόλοιπες συσκευές περνάνε χωρίς μεγάλη εξασθένιση εφόσον παίρνουν ρεύμα από την ίδια γραμμή (είναι δηλαδή στην ίδια ασφάλεια του πίνακα ρεύματος)

Αλλά ο λόγος που δεν προτείνεται να μπαίνουν τα powerlines ούτε σε απλά πολύμπριζα είναι ότι τα καλώδια στα πολύμπριζα είναι πολύκλωνα και ναι μεν μπορεί να παίζουν τα powerlines όταν είναι πάνω σε τέτοια πολύμπριζα για μικρές αποστάσεις αλλά σίγουρα θα έχουν μειωμένη ταχύτητα (τσεκαρισμένο με διάφορες μάρκες powerlines, και παλαιότερα και καινούργια μοντέλα).

Και για να είναι εύκαμπτο το καλώδιο στα πολύμπριζα έχουν πάντα πολύκλωνο καλώδιο επομένως δεν κάνει κανένα πολύμπριζο.

Είναι προτιμότερο αν πρέπει να μοιραστεί η πρίζα να χρησιμοποιηθεί ταφ, που συνήθως έχουν ίσια κομμάτια μέταλλο για αγωγούς ή ακόμα και αν έχουν καλώδιο μέσα είναι πολύ μικρό το μήκος του (μερικά εκατοστά, σε αντίθεση με τα πολύμπριζα που είναι αρκετά πιο μακρύ το καλώδιο)

μην δινετε σημασια...

Α μπράβο και στους δυο σας.

Αν κάποιος θέλει τέντωμα στο μέγιστο παιρνει μονο passthrough 1000αρια και πάνω και δε βάζει καμία αλλη συσκευή σε ολο το ηλεκτρικό δίκτυο απο και προς τα powerlines (δική τους γραμμή και τα δυο). Επισης δεν πρεπει να βάζει καμια αλλη "βρωμικη" συσκευή σε ολο το δίκτυο. Πράγματα πρακτικά ανεφάρμοστα οποτε μη διυλίζουμε την κάμηλο και λέμε "ποτε σε πολύπριζα".

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι μόνο το "τεντωμα στο μέγιστο" απαραίτητα. Είναι και περιπτώσεις όπως να θες να συνδέσεις διαφορετικούς ορόφους, υπόγειο, μεγάλα σπίτια με πολλά μέτρα καλωδίωση, τριφασικο κτλ όπου πάνω σε πολυμπριζο μπορεί να έχεις διακοπές στο συγχρονισμό τους ή χαμένα πακέτα ή να μη βλέπει το ένα το άλλο καθόλου.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αν δε γνωρίζει κάποιος ότι το πολυκλωνο καλώδιο στα πολυμπριζα επηρεάζει αρκετά το SNR (αρνητικά), τότε εφόσον είναι οριακό το σήμα η ύπαρξη πολυμπριζου ίσως είναι η αιτία να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία.

Επίσης αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σταυρός, γιατί να μην έχει κάποιος αυτή τη γνώση και να το προτιμήσει έναντι του πολυμπριζου, ακόμη και για να "τεντωσει" την ταχύτητα του?

Αν δεν επηρέαζαν καθόλου, δε θα έκαναν αναφορά οι κατασκευαστές αυτών των συσκευών στα site τους.

Οι διαφημιζομενες ταχυτητες σε αυτές τις συσκευές αφορούν την μεταξύ τους επικοινωνία και όχι την καθαρή ταχύτητα των δεδομένων που θέλουμε να περάσουμε μεταξύ τους. Δηλαδή τα 500-600mbps σε αυτά του θέματος δε θα τα δει ποτέ κανένας πρακτικά. Αυτό γιατί πρώτον τα πακέτα του πρωτοκόλλου επικοινωνίας που χρησιμοποιούν έχουν χοντρικά 30% overhead και δεύτερον είναι half-duplex (παλιότερα όλα τα homeplug, δε γνωρίζω αν έχουν βγει καινούργια full-duplex αλλά το σίγουρο είναι πως όλα τα φθηνά είναι 100% half-duplex). Αν συνυπολογίσουμε και τις παρεμβολές στο δίκτυο από όλες τις υπόλοιπες συσκευές που είναι στο ρεύμα καταλαβαίνουμε ότι η πραγματική ταχύτητα συγχρονισμού τους είναι συνήθως αρκετά κάτω από την ονομαστική.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω νομίζω είναι κατανοητός και ο λόγος που έχουν 100mbps ethernet θύρα, δεν υπάρχει λόγος για gigabit θύρα γιατί πολύ απλά δε μπορεί να περάσει καλά καλά 100mbps.

• Like 1
Δημοσ.

μην δινετε σημασια...

Δηλαδή έκανες ping στο router σου και δεν έχασες κανένα πακέτο;

Panosst : Υπάρχει και utility για τα tp-link.

Εμένα για παράδειγμα όταν το τρέχω λέει ότι κλειδώνουν εκεί γύρω στα 250Mbps.

Εκανα μόλις και ένα ping 100 πακέτων προς το router.

Ιδού τα αποτελέσματα :

100 packets transmitted, 100 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 3.725/4.282/8.314/0.753 ms
Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση. Ο ξάδερφος μου ο μικρός παίζει παιχνίδια online σε σταθερό υπολογιστή.

Η πρίζα τηλεφώνου για το router είναι πολύ μακριά απ το δωμάτιο του.

Η μάνα του τον φωνάζει επειδή έχει 10 μέτρα καλώδιο τηλεφώνου ώστε να φτάνει το router στο δωμάτιο του και να συνδέεται μέσω ethernet, κάτι το οποίο διαπερνάει όλο το σπίτι και είναι εμπόδιο και μπλέκονται τα πόδια τους.

Ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για ασύρματο ίντερνετ, το οποίο να μην επηρεάζει το ping στα παιχνίδια;

Αυτές οι πρίζες ή κάτι σε wifi στικάκι όπως αυτό ; https://www.kotsovolos.gr/site/computing/networking/range-extenders-and-wifi-adapters/122030-tp-link-adapter-wn722n-high-gain-wireless

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δηλαδή έκανες ping στο router σου και δεν έχασες κανένα πακέτο;

Εκανα μόλις και ένα ping 100 πακέτων προς το router.

Ιδού τα αποτελέσματα :

100 packets transmitted, 100 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 3.725/4.282/8.314/0.753 ms

οχι δεν εκανα ping, θα κανω ομως και θα σου πω,

αλλα απο ταχυτητες εχω παρατηρησει οτι μου δινει γυρω στο 1mb/s που τοσο ειναι με βαση το ποσο κλειδωνω στο ρουτερ,

οποτε μια χαρα ειμαι, επισης ειναι πιο σταθερο νομιζω απ το wifi που ειχα πριν που μπορει να πεσει ανα πασα στιγμη,

ειδικα με το χαμο που γινεται τελευταια σχεδον σε ολα τα καναλια στη γειτονια, κι οχι μονο ισωως,

και η κουτση μαρια πλεον εχει ιντερνετ για να μπαινει φβ να μ@λακιστει με τις φιλες της

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση. Ο ξάδερφος μου ο μικρός παίζει παιχνίδια online σε σταθερό υπολογιστή.

Η πρίζα τηλεφώνου για το router είναι πολύ μακριά απ το δωμάτιο του.

Η μάνα του τον φωνάζει επειδή έχει 10 μέτρα καλώδιο τηλεφώνου ώστε να φτάνει το router στο δωμάτιο του και να συνδέεται μέσω ethernet, κάτι το οποίο διαπερνάει όλο το σπίτι και είναι εμπόδιο και μπλέκονται τα πόδια τους.

Ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για ασύρματο ίντερνετ, το οποίο να μην επηρεάζει το ping στα παιχνίδια;

Αυτές οι πρίζες ή κάτι σε wifi στικάκι όπως αυτό ; https://www.kotsovolos.gr/site/computing/networking/range-extenders-and-wifi-adapters/122030-tp-link-adapter-wn722n-high-gain-wireless

Ευχαριστώ

Αν είναι να πάρει wifi τοτε καλύτερα να πάρει powerlines.

Εναλακτικά και σαν βελτιστη (αποδοτικά και οικονομικά) λύση ειναι να φέρει κάποιον και να τραβήξει καλώδιο μεχρι τον υπολογιστή. Το πάει γυρω γύρω απο τοίχο, κάνει και 2-3 τρύπες και στα αρχικά-τελικά σημεία βάζει απο μια πριζουλα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι να πάρει wifi τοτε καλύτερα να πάρει powerlines.

Εναλακτικά και σαν βελτιστη (αποδοτικά και οικονομικά) λύση ειναι να φέρει κάποιον και να τραβήξει καλώδιο μεχρι τον υπολογιστή. Το πάει γυρω γύρω απο τοίχο, κάνει και 2-3 τρύπες και στα αρχικά-τελικά σημεία βάζει απο μια πριζουλα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Το να τραβήξει τη γραμμή το αποκλείει λέει πριν μια βδομάδα το βάψανε το σπίτι.

Οπότε πάμε σε powerline. Αυτά τα συγκεκριμένα της προσφοράς αξίζουν ή έχουν θέματα;

Δημοσ.

Διάβασε όλο το θέμα και θα βγαλεις γνώμη. 

Βέβαια η πλήρη απάντηση ερχεται μονο μετά απο δοκιμή και σίγουρα δεν θα ειναι καλύτερα απο καλωδιο (αλλα σιγουρα καλυτερα απο wifi). Αν εχει καποιος φιλος του powerlines με μιση ωρα δοκιμή θα ξέρει.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, σωστά, ο μόνος τρόπος να δούμε την ταχύτητα που συγχρονιζουν μεταξύ τους είναι από αυτά τα προγραμματακια που δίνουν οι κατασκευαστές.

Αυτά τα 250mbps όμως που βλέπεις είναι το PHY rate, η ταχύτητα που επικοινωνεί το ένα με το άλλο. ΔΕΝ σημαίνει όμως ότι είναι η ταχύτητα με την οποία μπορείς να περνάς δεδομένα μεταξύ των συσκευών που είναι συνδεδεμένα πάνω τους (ο λόγος είναι αυτός που περιγράφω στο προηγούμενο ποστ μου)!

Είναι αρκετά χαμηλότερη η πραγματική ταχύτητα από τα 250mbps που βλέπεις εκεί με την οποία για παράδειγμα θα διαβάσεις ένα αρχείο σε ένα δικτυακό σκληρό δίσκο που θα συνδέεται στο ένα powerline από τον υπολογιστή σου που συνδέεται στο άλλο powerline.

Σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται απλά για σερφάρισμα στο διαδίκτυο ναι, είναι μια χαρά. Γιατί η vdsl είναι πχ έως 50mbps οπότε αν αυτά προσφέρουν καθαρά 70-80mbps δε φαίνεται η διαφορά.

Αλλά όταν χρησιμοποιούνται για streaming hd-4κ περιεχομένου από πολλούς ταυτόχρονα ή για μεταφορές μεγάλων αρχείων μεταξύ συσκευών, ε εκεί φαίνεται πόση ταχύτητα προσφέρουν.

• Like 2
Δημοσ.

Streaming απο καποιο local server σωστα; Γιατι και εγω μονο για internet vdsl 50αρα τα θελω. Οποτε παω σε 200αρια και ειμαι μια χαρα;

Δημοσ.

Ναι για local server μιλάω.

Για vdsl πρωτείνω όπως και ο isay τουλαχιστον 500άρια. Για adsl που μπορεί να συγχρονίζει από 3 mbps έως 15 mbps και απλό σερβάρισμα είναι αρκετά και τα 200άρια.

Δημοσ.

Μια φορά περίπου την ημέρα χάνουν την σύνδεση μεταξύ τους.

Να δοκιμάσω να απενεργοποιήσω το power saving mode?

Δημοσ.

Για μένα που δεν ξέρω τεχνικά θέματα: Ποια η διαφορά αυτού του μοντέλου και άλλου της ίδιας εταιρείας που είναι passthrough;

Τι παραπάνω κάνει το δεύτερο μοντέλο και είναι πιο ακριβό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...