Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω παιδιά ότι εμένα μου έδωσε το 600άρι.

Και μάλιστα του το είπα του υπαλλήλου και μου λέει αυτή είναι η προσφορά.

Δεν ξέρω αν έκανε λάθος.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε πολύπριζο μπαίνουν ή θέλει οπωσδήποτε πρίζα τοίχου για να παίζουν σωστά?

Για αυτό προτιμάμε passthrough.,πάντα το PLC στο τοίχο όχι στο πολυμπριζο
Δημοσ.

Τι διαφορά υπάρχει αν είναι στον τοίχο ή στο πολύπριζο;

Στο πολύμπριζο έχει παρεμβολές απο τις υπόλοιπες συσκευές που πιθανόν να έχεις σε αυτό. Γιαυτό πάντα απευθείας στην πρίζα και μετά πάνω σε αυτό οποιοδήποτε πολύμπριζο*.

edit: *αναφέρομαι στα powerline που έχουν σούκο πρίζα στα του θέματος δεν μπορείς.

• Like 1
Δημοσ.

Μια διευκρινιση για την συνδεση να δω αν με βολευει...

Θελω να εχω internet σε 2 δωματια. Το ενα βρισκεται στο ισογειο και το αλλο στον 1ο οροφο (προκειται για το ιδιο σπιτι, οχι διαφορετικα διαμερισματα)

Συνδεω το powerline 1 σε μια πριζα του ισογειου.

Συνδεω το powerline 1 με το router μεσω ethernet.

Συνδεω το router με τον υπολογιστη μεσω ethernet.

Επειτα...

Συνδεω το powerline 2 σε μια πριζα του 1ου οροφου.

Συνδεω το powerline 2 μεσω ethernet με τον υπολογιστη.

Απο οτι καταλαβα τηλεφωνικο καλωδιο δεν συνδεεται στο router? Σωστα?

Επισης wifi στο χωρο που καλυπτει το router θα εχω λογικα ετσι?

Δημοσ.

Μια διευκρινιση για την συνδεση να δω αν με βολευει...

Θελω να εχω internet σε 2 δωματια. Το ενα βρισκεται στο ισογειο και το αλλο στον 1ο οροφο (προκειται για το ιδιο σπιτι, οχι διαφορετικα διαμερισματα)

Συνδεω το powerline 1 σε μια πριζα του ισογειου.

Συνδεω το powerline 1 με το router μεσω ethernet.

Συνδεω το router με τον υπολογιστη μεσω ethernet.

Επειτα...

Συνδεω το powerline 2 σε μια πριζα του 1ου οροφου.

Συνδεω το powerline 2 μεσω ethernet με τον υπολογιστη.

Απο οτι καταλαβα τηλεφωνικο καλωδιο δεν συνδεεται στο router? Σωστα?

Επισης wifi στο χωρο που καλυπτει το router θα εχω λογικα ετσι?

Και πως θα έρχεται το internet στο δίκτυο σου; με τηλεπάθεια;

Οπως τα είχες στο ισογειο, ετσι και θα μείνουν, οποτε θα ερχεται το internet μεσω τηλεφωνικου καλωδίου, θα μπαινει στο router, θα εχεις wifi (στο ισόγειο) και ethernet συνδεση με τον υπολογιστη του ισογείου.

Με τα συγκεκριμένα powerlines τι μπορεις να προσθέσεις σαν λειτουργία. Βάζεις το powerline 1 σε μια πριζα κοντά στο router και το powerline 2 σε μια πριζα κοντα στον υπολογιστή του 1ου οροφου. Παίρνεις ένα καλώδιο ethernet και συνδεεις το powerline 1 με μια ελευθερη θύρα του router (π.χ. την ethernet 3). Παίρνεις ενα αλλο καλώδιο ethernet και συνδεεις το powerline 2 με την ethernet θύρα του υπολογιστή στον 1ο όροφο. 

Τώρα ΚΑΙ ο υπολογιστής του 1ου θα εχει internet με "ενσυρματο" τρόπο.

Για αυτό προτιμάμε passthrough.,πάντα το PLC στο τοίχο όχι στο πολυμπριζο

Τι διαφορά υπάρχει αν είναι στον τοίχο ή στο πολύπριζο;

Στο πολύμπριζο έχει παρεμβολές απο τις υπόλοιπες συσκευές που πιθανόν να έχεις σε αυτό. Γιαυτό πάντα απευθείας στην πρίζα και μετά πάνω σε αυτό οποιοδήποτε πολύμπριζο*.

edit: *αναφέρομαι στα powerline που έχουν σούκο πρίζα στα του θέματος δεν μπορείς.

Οι παρεμβολες απο τα απλά πολύπριζα (ακομα και αυτα με διακοπτη) ειναι αστείες. Τις ιδιες εχεις από το ηλεκτρικό δικτυο. Ναι καλύτερα η passthrough αλλά δεν ειναι πανάκεια. 

Αντίθετα "φονικα" ειναι τα πολύπριζα ασφαλείας, οι σταθεροποιητές τάσης και τα ups. 

• Like 2
Δημοσ.

Για εξηγήστε και σε εμένα το χαζό.

Για να δουλέψει η φάση πρέπει να κάψω 2 μπρίζες;

Όλα με πολύμπριζο είναι σε εμένα, δεν γίνεται να μην έχω.

Ουσιαστικά θέλω να συνδέσω το router (δωμάτιο) με την τηλεόραση (άλλο δωμάτιο) ενσύρματα.

Δεν υπάρχει άλλη μπρίζα, είναι μια εκεί που είναι το router και μια εκεί που είναι η τηλεόραση. Και από ένα πολύμπριζο με της παναγιάς τα μάτια πάνω.

Αν κατάλαβα καλά, αυτά της προσφοράς δεν μου κάνουν. Θέλω τα λεγόμενα passthrough, τα οποία θα συνδέσω στις μπρίζες και πάνω σε αυτά θα βάλω και τα υπάρχοντα πολύμπριζα. Ναι;

Δημοσ.

Προτείνεται και καμια συσκευή έτσι ώστε να κανω το ενσύρματο  internet  στο άλλο όροφο ασύρματο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Οι παρεμβολες απο τα απλά πολύπριζα (ακομα και αυτα με διακοπτη) ειναι αστείες. Τις ιδιες εχεις από το ηλεκτρικό δικτυο. Ναι καλύτερα η passthrough αλλά δεν ειναι πανάκεια. 

Αντίθετα "φονικα" ειναι τα πολύπριζα ασφαλείας, οι σταθεροποιητές τάσης και τα ups. 

Σωστά, οι παρεμβολές από τις υπόλοιπες συσκευές περνάνε χωρίς μεγάλη εξασθένιση εφόσον παίρνουν ρεύμα από την ίδια γραμμή (είναι δηλαδή στην ίδια ασφάλεια του πίνακα ρεύματος)

Αλλά ο λόγος που δεν προτείνεται να μπαίνουν τα powerlines ούτε σε απλά πολύμπριζα είναι ότι τα καλώδια στα πολύμπριζα είναι πολύκλωνα και ναι μεν μπορεί να παίζουν τα powerlines όταν είναι πάνω σε τέτοια πολύμπριζα για μικρές αποστάσεις αλλά σίγουρα θα έχουν μειωμένη ταχύτητα (τσεκαρισμένο με διάφορες μάρκες powerlines, και παλαιότερα και καινούργια μοντέλα).

Και για να είναι εύκαμπτο το καλώδιο στα πολύμπριζα έχουν πάντα πολύκλωνο καλώδιο επομένως δεν κάνει κανένα πολύμπριζο.

Είναι προτιμότερο αν πρέπει να μοιραστεί η πρίζα να χρησιμοποιηθεί ταφ, που συνήθως έχουν ίσια κομμάτια μέταλλο για αγωγούς ή ακόμα και αν έχουν καλώδιο μέσα είναι πολύ μικρό το μήκος του (μερικά εκατοστά, σε αντίθεση με τα πολύμπριζα που είναι αρκετά πιο μακρύ το καλώδιο)

• Like 1
Δημοσ.

Σάπια μέχρι αηδίας και προβληματικά.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και πίειτε τα σε μπύρες ή σουβλάκια, πιο πολύ τόπο θα πιάσουν τα λεφτά σας.

Αν θέλετε Powerline απλά πάτε σε άλλη εταιρία. Η τιμή είναι χαμηλή για ευνόητους λόγους.

Εκτός αν κάποιος δεν έχει καθόλου απαιτήσεις και θέλει να συνδέσει την TV που είναι στη μια μεριά στο σαλόνι, με το router που είναι στην άλλη μεριά (απόσταση 10-15 μέτρα το πολύ).

Τέλος η τιμή δεν αποτελεί προσφορά. Τόσο έχουν παγκοσμίως. 24-30 ευρώ.

Δημοσ.

Σάπια μέχρι αηδίας και προβληματικά.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και πίειτε τα σε μπύρες ή σουβλάκια, πιο πολύ τόπο θα πιάσουν τα λεφτά σας.

Αν θέλετε Powerline απλά πάτε σε άλλη εταιρία. Η τιμή είναι χαμηλή για ευνόητους λόγους.

Εκτός αν κάποιος δεν έχει καθόλου απαιτήσεις και θέλει να συνδέσει την TV που είναι στη μια μεριά στο σαλόνι, με το router που είναι στην άλλη μεριά (απόσταση 10-15 μέτρα το πολύ).

Τέλος η τιμή δεν αποτελεί προσφορά. Τόσο έχουν παγκοσμίως. 24-30 ευρώ.

Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα, αλλά σαν εταιρεία δεν ειναι για πεταμα. Η τιμή τους ειναι αξιοπρεπεστατη για Ελλάδα. Στα χερια μου εχουν φαει πολύ ξύλο και 2 δικά μου άτομα που το έχουν βρήκαν λύση σε χρονια προβλήματα που με repeaters δεν εβγαζαν άκρη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...