Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα θελω να ρωτησω σχετικα με την αγορα ανακατασκευασμενου sff pc αν αξιζει.Εχω βρει ενα hp sff 6305 pro amd a8 5500b και θελω νανπροβω στην αγορα του,μπορει να μπει κατευθειαν και 8g μνημη απο το καταστημα.Μελλοντικη αναβαθμιση παιρνει?Ελεγα για καρτα γραφικων καμια gt 730 h gt1030 low profile αν την δεχεται και την σηκωνει το τροφοδοτικο.Και ενα δισκο ssd 120-240g και αν χωραει και ο ηδη υπαρχων hdd που ειναι στο pc λογω μεγεθους κουτιου και ισχυς τροφοδοτικου.Εχω δει σε βιντεο στο yutube πως σε σε pc sff μπορει να μπει ssd kai hdd μαζι και ακομα καρτα γραφικων low profile.Δεν γνωριζω ομως κατα την χρηση αν εχουν προβλημα.Η ισχυς του τροφοδοτικου απο οτι εχω ψαξει ειναι 230w.Η να στραφω καλυτερα σε intel που εχει πιο χαμηλες θερμοκρασιες?Περισσοτερο το θελω για δουλειες γριαφειου browsing ταινιες και λιγο gaming.Τωρα εχω ενα παλιο core 2 duo e4500 4g ram ddr2 ssd kai hdd και μια nvidia gt710.Αξιζει η αγορα του η να περιμενω για γορα κανενος καινουργιου αργοτερα λογω οικονομικων.

Δημοσ.

Ο amd a8 5500b ειναι στο 3.2 ghz και με τουρμπο φτανει στα 3.7 συμφωνα με τα specs.Ο intel core 2 duo που εχω ειναι στα 2.2.Μαλλον μετραει περισσοτερο η αρχιτεκτονικη της cpu και οχι τα ghz.Σαν εναλλακτικη μου προτειναν παλι σε sff intel pentium g640 2.8 ghz.καμια βοηθεια;

Δημοσ.

Θες να μας συμπληρώσεις την φόρμα απο εδώ http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/ εδώ στο θέμα σου να δούμε τι να προτείνουμε?

Προσοχή όχι στο λινκ η απάντηση, εδώ.

Δημοσ.

Καλημέρα, ο επεξεργαστής του είναι πολύ αδύναμος, αντίστοιχος με τον Ε4500. Δεν θα σε καλύψει.

Δεν είναι αδύναμος. Μήπως τον μπερδεύεις με άλλον?

Ενδεικτικά 

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core2-Duo-E4500-vs-AMD-A8-5500B-APU/m65vsm15391

• Like 2
Δημοσ.

Nαι έχεις δίκιο. Ήμουν απο κινητό τότε, δεν έψαξα, και τον θυμόμουν για 2πύρηνο.

Ας συμπληρώσει την φόρμα καλύτερα όμως.

Δημοσ.

Τον amdτον βρηκα στα 100 ευρω με 4 g ram και τον pentium g640 με 2g ram στα 95 ευρω.σκεφτομαι για μελλοντικη αναβαμιση 8ram ssd και καρτα γραφικων low profile.Οπως ειπα και στην αρχη του θεμαμτος το θελω για δουλειες γραφειου ταινιες και λιγο gaming οχι online.Το θεμα ειναι δεν ξερω κατα ποσο μπορει να σηκωσει την καρτα γραφικων και τον ssd και hdd μαζι  αν γινεται λογω μεγεθους του κουτιου και τροφοδοτικου. Η ισχυς του τροφοδοτικου ειναι 230w αποοτι εχω ψαξει στα sff.Και αν στον amd παιρνει καρτα γραφικων μονο  radeon η και nvidia.Το πιο βαρυ προγραμμα που χρησιμοποιω μεχρι στιγμης ειναι το photoshop.

Δημοσ.

Αν ήταν να επιλέξω ένα από τα δύο, σίγουρα το amd είναι καλύτερο. Μια gt1030 πάντως μπαίνει άνετα. Μην πας σε gt730, καθώς η apu είναι παρόμοιας απόδοσης. 

Δημοσ.

Ο pentium σε αυτά τα χρήματα είναι κλεψιά. Αγόρασα στο ίδιο socket(1155) ένα i3 2100 στα 23 ευρώ καινούργιο από ebay που είναι πολύ καλύτερος από τον pentium και μια 2αρα στα 1333 στα 11 ευρώ μεταχειρισμένη από εδώ μέσα στο φόρουμ. Σύνολο 34 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Φαντάζομαι βέβαια ότι στα 95 ευρώ θα είναι και κουτί και μητρική? Αλλά και πάλι δεν αξίζει.

Σαφώς καλύτερη αγορά το πακέτο amd αλλά προσωπικά θα πήγαινα σε νέο σύστημα. Με τις εγγυήσεις του και πολύ μικρότερη κατανάλωση από αυτούς τους amd. Αλλά δικιά σου είναι η τσέπη, εσύ αποφασίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω προς τα εκει κοιταω προς amd μερια λογωοτι ειναι 4πυρηνος.Απο το μαγαζιπου ρωτησα μπορει να μου βαλουν 8ram με τελικη τιμη ολο το pc στα 120-130 αν θυμαμαι καλα.Μαλλον και αυτη ισως μεταχειρησμενη οπως το pcΑργοτερα βαζω και εγω καρτα γραφικων και ssd.Λογικα ετσι θα μου κρατησει καποιο καιρο μεχρι να μπορεσω να παρω κανενα καινουργιο pc.Οχι οτι δεν μου κανει και αυτος που εχω αλλα ειναι αρκετα παλιος και παρολο την αναβαθμιση που του εχω κανει ζοριζεται απο οτι βλεπω.Ελπιζω να μην ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες οπως λενε οι amd.

Και εγω προς τα εκει κοιταω προς amd μερια λογωοτι ειναι 4πυρηνος.Απο το μαγαζιπου ρωτησα μπορει να μου βαλουν 8ram με τελικη τιμη ολο το pc στα 120-130 αν θυμαμαι καλα.Μαλλον και αυτη ισως μεταχειρησμενη οπως το pcΑργοτερα βαζω και εγω καρτα γραφικων και ssd.Λογικα ετσι θα μου κρατησει καποιο καιρο μεχρι να μπορεσω να παρω κανενα καινουργιο pc.Οχι οτι δεν μου κανει και αυτος που εχω αλλα ειναι αρκετα παλιος και παρολο την αναβαθμιση που του εχω κανει ζοριζεται απο οτι βλεπω.Ελπιζω να μην ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες οπως λενε οι amd.

Δημοσ.

το AMD σε πραγματική χρήση δεν είναι πολύ ποιο γρήγορο σαν cpu.

τα APUs εκείνης της γενιάς είναι απελπισία , μέσα σε λίγες εβδομάδες αναγκάζεσαι να πάρεις vga γιατί είναι ανεπαρκής και μετά με τρόμο ανακαλύπτεις ότι και σαν cpu τρέχει χειρότερα από celeron 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...