chaos748 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Mobo: Asus rog crosshair vi hero (https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-CROSSHAIR-VI-HERO/) Cpu: AMD Ryzen 1800x Ram: Corsair Vengeance 16gb DDR4-3000Mhz (http://www.corsair.com/en-eu/vengeance-led-16gb-2-x-8gb-ddr4-dram-3000mhz-c15-memory-kit-red-led-cmu16gx4m2c3000c15r) PSU: Coolermaster 1000W( δν θυμαμαι μοντελο) Windows 10 64-bit Εχω πανω στο pc εναν δισκο nvme(με το λειτουργικο) (960 pro samsung) εναν ssd (850 pro samsung) κ 2 κλασικους σκληρους απο 1ΤΒ καθαρα για αποθηκευτικη χρηση. Ξαφνικα το pc ξεκινησε να μην διαβαζει τον εναν απο τους 2 αποθηκευτικους. Εβγαλα τα καλωδια, τα ξαναβαλα και ολα οκ. Μετα απο 2 μερες παλι τα ιδια κ απο τοτε δεν εφτιαξε ουτε με αλλα καλωδια, ουτε σε αλλη θυρα σατα. Ο συγκεκριμενος δισκος μπηκε σε θηκη κ εγινε εξωτερικος οπου δουλευει αψογα στο pc μου αλλα και στο λαπτοπ μου. Αφου εμεινε μονο ο ενας αποθηκευτικος που δουλευε οκ, μετα απο κανα 20ημερο αρχισε να κανει κ αυτος καποια κολπα οπως οτι προσπαθησα να μεταφερω μεγαλα αρχεια απο εναν εξωτερικο κ η ταχυτητα ηταν 355kb/s, μετα εμφανιζε τα μισα αρχεια κλπ. Τον βγαζω κ με την ιδια θηκη τον κανω εξωτερικο και δουλευει αψογα σε σταθερο κ λαπτοπ. Εχω επισης εναν εξωτερικο ο οποιος δουλευει σε αλλα 2 pc(λαπτοπ κ δουλεια) αψογα (μεταφορα αρχειων κλπ κλπ) και καποιες φορες οταν συνδεεται στον δικο μου (μεσω usb) μπλοκαρει. Μπλοκαρει εννοω οτι το pc τον διαβαζει αλλα εμφανιζεται ως ''Local Disk'' και δν ανοιγει καν κ γενικα ο σταθερος γινεται δυσκινητος μεχρι να τον αποσυνδεσω. Να αναφερω οτι το pc με τους δισκους αυτους συνδεδεμενους(αφοτου παρουσιασαν τα προβληματα) αργει να ανοιξει. Συγκεκριμενα κολλαει στο boot logo, κολλαει στο boot logo των windows. Γενικα κανενα προβλημα με συσκευες usb η αλλες συσκευες πανω στο pc. Εχω κανει α)bios update β)τσεκ με καποια προγραμμα σε ολους τους δισκους τα οποια δν βγαζουν καποιο προβλημα γ)στρες τεστ με prime95 (χωρις καποιο λογο, αλλα για να ειμαι σιγουρος) Το Diskmanagement των windows βγαζει αυτο: https://ibb.co/kZNZkw Καποιο προβλημα με την μητρικη κ την διαχειριση των δισκων?Γτ ομως ο ssd που ειναι κ αυτος σε σατα δουλευει κανονικα? Μικροπροβλημα τροφοδοτικου? Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2017 από chaos748 1
29gk Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δοκιμασες σε πρωτη φαση να αντικαταστησεις τα καλωδια sata στους προβληματικους δισκους; Το θεμα με τις θυρες usb ειναι κλασσικο και συνηθως γιατρευεται με το να συνδεεις τον δισκο παντα στην ιδια θυρα, να αλλαζεις θυρα και μαλλον και ελεγκτη ( πχ απο πισω απο το κουτι μια δοκιμη στις εμπρος ), με καταργηση των θυρων απο τον device manager για να ακολουθησει επανεκκινηση και να ξανα χαρτογραφουν. Το link της εικονας δεν ανοιγει....
EddieObscurant Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 αν εχεις κάνει o/c γύρισε το στο default μαζι με όλα τα ρεύματα και κυριως το pcie frequency αν το χεις πειράξει γύρισε το στο 100mhz επiσης βεβαιώσου ότι μνήμες ειναι σταθερες με το memtest
chaos748 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δοκιμασες σε πρωτη φαση να αντικαταστησεις τα καλωδια sata στους προβληματικους δισκους; τα χω αλλαξει τα καλωδια κ τους εβαλα κ σε αλλη θυρα σατα για να ειμαι σιγουρος. αν εχεις κάνει o/c γύρισε το στο default μαζι με όλα τα ρεύματα και κυριως το pcie frequency αν το χεις πειράξει γύρισε το στο 100mhz επiσης βεβαιώσου ότι μνήμες ειναι σταθερες με το memtest οι μνημες ειναι overclocked (D.O.C.P. standard) αλλα οταν τις γυρισα στο default δεν εστρωσε το pc. Παιζει δλδ οι μνημες να δημιουργουν αυτο το προβλημα?
29gk Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Ναι παιζει να εχεις προβλημα με τις μνημες. Και επειδη το συστημα δεν ειναι σταθερο αλλα και επειδη παρατηρησες προβλημα στην μεταφορα αρχειων. Τρεξε το memtest και αστο να δουλεψει αρκετες ωρες. Εναλλακτικα αν εχεις αλλες μνημες δοκιμασε με αυτες και παντα σε κανονικη λειτουργια και οχι overclocked.
Alexlooker Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Ποσο αδειο χωρο εχει ο 960 pro samsung; κανε ενα check στουs ssd και μετα στο Bios ρυθμισεις σχετικα με sata.
chaos748 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Ποσο αδειο χωρο εχει ο 960 pro samsung; κανε ενα check στουs ssd και μετα στο Bios ρυθμισεις σχετικα με sata. o 960 pro samsung δουλευει κανονικα. εχει 350gb ελευθερα Ναι παιζει να εχεις προβλημα με τις μνημες. Και επειδη το συστημα δεν ειναι σταθερο αλλα και επειδη παρατηρησες προβλημα στην μεταφορα αρχειων. Τρεξε το memtest και αστο να δουλεψει αρκετες ωρες. Εναλλακτικα αν εχεις αλλες μνημες δοκιμασε με αυτες και παντα σε κανονικη λειτουργια και οχι overclocked. θα το κανω μ αυτες που εχω τωρα. να τις αφησω OC η να τις ριξω παλι στο κανονικο? κ ποσες ωρες να το αφησω το memtest?
29gk Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Θα το κανεις πρωτα με τις υπερχρονισμενες ρυθμισεις και οπωσδηποτε ξανα και με τις στανταρ ειδικα εαν σου βγαλει προβλημα το πρωτο τρεξιμο. Καλο θα ηταν να αφησεις το τεστ για κανα διωρο και περισσοτερο. Θα ελεγα για ολο το βραδυ. Παντως σε καθε περιπτωση οταν το συστημα ειναι υπερχρονισμενο, ειναι δυσκολο να προβλεφθουν τα προβληματα, τα οποια επισης ειναι και εξαιρετικα πιθανο να συμβουν. Ακομα και με τα εργοστασιακα overclock.
chaos748 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Ετρεξα το memtest για 6 ωρες μεχρι που σταματησε μονο του κ ελεγε οτι τελειωσε το τεστ. Δεν εβγαλε κανενα ερρορ. Με τις υπεργχρονισμενες ρυθμισεις. Αυτο σημαινει οτι δν εχουν προβλημα οι μνημες η οτι απλα το μεμτεστ δεν βρηκε κατι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα