iliasnet Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα Έχω κάποια εξωτερικά κουτιά με δίσκους σε usb και όταν τους βάζω στον υπολογιστή είναι ενεργοποιημένα συνεχώς, και αναγκάζομαι να τα βγάζω όταν δεν τα χρειάζομαι. Εννοώ ότι όταν δεν τους χρειάζομαι δεν απενεργοποιούνται μετά από λίγο. Στα windows 7 (που είχα πρίν πάω στα 10) και στο λάπτοπ με windows 10 απενεργοποιούνται. Επίσης αυτό το βλέπω και από τα ηχεία που είναι συνεχώς ανάμενα (το led στα κουμπιά). Να πω την αλήθεια δεν πρόσεξα σε ποιο στάδιο έγινε το πρόβλημα δηλ. όταν έγινε η μετάβαση στα win10 ή μετά. Ενα δίσκο που έχω στο δίκτυο αυτός δεν έχει πρόβλημα, απενεργοποιείται οταν δεν τον χρειάζομαι. Πριν από λίγο καιρό 2 με 3 μήνες έκανα format μήπως και διορθωθεί το πρόβλημα αλλα δεν έγινε τίποτε. Με όλες τις θύρες συμβαίνει το ίδιο usb 2 & usb 3 Τι μπορεί να συμβαίνει και πώς μπορώ να το διορθώσω; Επίσης υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μου λέει ποιος δίσκος είναι απενεργοποιημένος και ποιος όχι; ευχαριστώ
isay Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Θα σου δώσω μια διαφορετική λύση, απλα πιο πρακτική και γρήγορη Πάρε ενα usb hub με διακόπτη για κάθε εισοδο. Οταν δεν θες το δισκο, κλεινεις το διακοπτη του δισκου, ο δισκος νομιζει οτι αποσυνδεθηκε και μετα απο λιγο σβήνει μονος του. Ειχα αναλογο προβλημα, λύση αποτελεσματική και 100% λειτουργική δεν ειχα βρει, οποτε προτίμησα το "χεράτο". Edit : Αν οι δισκοι δεν εχουν δικη τους τροφοδοσία, καλό ειναι το hub να εχει δικό του τροφοδοτικο
iliasnet Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 ευχαριστώ για την άμεση απάντηση έχεις να προτείνεις κάποιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα