Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε E5300 https://ark.intel.com/products/35300/Intel-Pentium-Processor-E5300-2M-Cache-2_60-GHz-800-MHz-FSB

@ 2.6ghz 2gb RAM, και κάρτα γραφικών μάλλον την έχει πάνω Intel G33/G31 express

Motherboard Gigabyte EG31MF-S2.

Αργουνε αρκετα, σαν κολλημενα ειναι. Δεν την ξερω την εγκατασταση ενος φιλου ειναι, σπασμενα εχει πανω.

Δεν εχει σκουπιδια και τετοια ή malware φρεσκα windows10 ειναι.

Επισης πηγα να βαλω το creators και ξεκινησε και μετα απο καμια ωρα χτυπησε error. Κλειδωσαν και τα windows(πριν ξεκινησω το update ετσι ηταν) βγαζει ενα μηνυμα για non genuine κατω δεξια.

Τι κανω;

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Να βαλεις Windows XP και να το πετάξεις. Και στα άλλα νέα της ημέρας... Όταν νυχτώνει σκοτεινιαζει!

• Like 2
Δημοσ.

τρεχω win 10 64bit  σε socket 775 8gb ddr3 C2Q q9500  το  μηχανημα στεκεται καλα, εχω την εντυπωση ότι αργει να φορτωση τα προγραμματα ..αλλα μαλλον θα φταει ο αρχαιος wd640aaks.....  

Δημοσ.

Για το non genuine θα μας κράξουνε αν σχολιάσουμε. Εδώ είμαστε όλοι νόμιμοι  :-D  οπότε, πάμε παρακάτω..

ο επεξεργαστής δεν έχει θέμα. έχω δει και χειρότερους με win10. αλλά....

έχεις μόνο 2GB RAM, η κάρτα γραφικών είναι για κλάματα και πολύ πιθανό ο σκληρός να είναι χελώνα (βασικά σίγουρα θα είναι).

ξέχνα τα 10 και βάλε 7.

η κάρτα σου κάνει μεγάλη ζημιά

Δημοσ.

τρεχω win 10 64bit  σε socket 775 8gb ddr3 C2Q q9500  το  μηχανημα στεκεται καλα, εχω την εντυπωση ότι αργει να φορτωση τα προγραμματα ..αλλα μαλλον θα φταει ο αρχαιος wd640aaks.....  

Με την διαφορά ότι ο δικός σου επεξεργαστής δεν έχει καμία μα καμία σχέση με αυτόν του φίλου. Το ένα είναι καρπούζι και το άλλο αρακάς.

• Like 1
Δημοσ.

Περισσότερο η μικρή RAM και ο αργός δίσκος είναι που δημιουργούν το πρόβλημα.

Το μπόρντ έχει μεν 4 θέσεις για μνήμη ΑΛΛΑ σηκώνει ΜΟΝΟ μέχρι 4GB RAM συνολικά (δηλαδή 4x1GB DDRII) και μόνο single sided οπότε για αναβάθμιση είναι λίγο τρέχα γύρευε.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-EG31MF-S2-rev-11#sp

Δίσκο δεν αναφέρεις τί έχει αλλά αν είναι κ αυτός τόσο παλιός όσο το υπόλοιπο σύστημα τότε θα είναι όντως πολύύύύ΄αργός.

Ελπίζω να είναι SATA και όχι κάνας αρχαίος IDE.

Αναλόγως τί θέλει να κάνει ο φίλος σου τώρα.

Για απλό browsing και δουλειά γραφείου καλό είναι το σύστημα, για παιχνίδα ούτε να το σκέφτεται.

Τα 10ρια θα τα τρέξει αλλά θέλει οπωσδήποτε RAM και ίσως έναν καλύτερο δίσκο.

SSD αν βρείτε κάνα μεταχειρισμένο καλά θα είναι, για καινούργιο είναι πεταμένα λεφτά πάντως.

Αν είσαι Αθήνα πάρε τον πύργο παραμάσχαλα και τράβα σε κατάστημα που πουλάει refurbish (π.χ. Cosmodata) όπου μπορείς να βρείς μνήμες DDR2 σχετικά φθηνά και να τις δοκιμάσεις επιτόπου πάνω στο σύστημα να δείς αν μπουτάρει.

Διαφορετικά πούλα το κάνα 40ρι ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

Το λειτουργικό τρέχει καλά σε λαπτοπ με Celeron 1017u που έχει πάνω κάτω ίδιο σκορ passmark με τον επεξεργαστή που λες. Οπότε το πρόβλημα δεν είναι ο επεξεργαστής. Παίζει σίγουρα ρόλο η ραμ επειδή έχεις 2 gb και ενδεχομένως αν του έχεις βάλει πάνω και άλλο antivirus εκτός του defender βράσε ρύζι.

Δημοσ.

Τι του λέτε του ανθρώπου. Μια χαρά είναι το μηχανάκι για 10άρια και με λίγο περισσότερη ram θα είναι πολύ καλά. Έχω ακριβώς το ίδιο σύστημα αλλά σε asrock και με 4gb και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα 10άρια.

Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να φταίει ο δίσκος, ίσως να έχει bad sectors. Φίλε zerg κατέβασε την δοκιμαστική έκδοση του hd sentinel, τρέξτο όπως είναι και πες μας την υγεία και τις επιδόσεις του δίσκου. Βασικά πρέπει να είναι 100% και τα δύο, ιδίως η υγεία.

Επίσης, αν έχει antivirus πες μας ποιο έχει.

• Like 1
Δημοσ.

1) check τον δισκο ... hddscan πχ ή σε αλλο μηχανημα να εισαι σιγουρος οτι ειναι οκ ... για να μην χανεις χρονο αδικα

2) check task manager αν εισαι πχ 100% cpu ειναι τα κλασσικα νουμερα των win με τα update services

3) θες οπωσδήποτε μνημη να πας τουλαχιστον στα 4 gb για καθημερινη χρηση browsing

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...