Nikos121123 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Έκανα το λάθος να αγοράσω έτοιμο pc πέρσι και τώρα που ξέρω λίγο περισσότερα από υπολογιστές κατάλαβα τι βλακεία έκανα. Αποφάσισα να το αναβαθμίσω αλλά έχει intergrated επεξεργαστή και δεν ξέρω τι να κάνω εσείς τι με συμβουλεύετε? Πρέπει να αλλάξω την μητρική? Γίνεται να βάλω κάρτα γραφικών? Specs: CPU: Intel celeron n3150 1.6ghz GPU: intel hd graphics RAM: 4 GB Motherboard: asus N3150M-E
SpirtouLisS Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Φιλε μου καλέ απο περιεργεια απο αλυσιδα το πηρες αυτο το pc? Δε ρωταω καν ποσο το πληρωσες γιατι φοβαμαι για το τι θα ακουσω. Τελος παντως μην χαλιέσαι. Στη θεση σου θα εψαχνα μεταχειρισμενη μητρικη μαζι με επεξεργαστη που πουλάνε αγγελίες εδω ινσομνια. Υπολογιζε για κατι αξιοπρεπες 80-100 ευρω. θα πρεπει να ειναι συμβατη η μητρικη σου με τα 4gb ram που τωρα εχεις. Αυτο μονο να προσεξεις. Και επισης μια καρτα γραφικων επισης 2ο χερι απο εδω η προσφορα σε αγγελιες ειναι πολυ μεγαλη. Υπολογιζε για κατι αξιοπρεπες και αντιστοιχο μητρικης επεξεργαστη αλλα 80 ευρω. Συνολικο κοστος 180 ευρω και πετα μητρικη και επεξεργαστη που τωρα στην ανακυκλωση γιατι δεν μπορεις να αλλαξεις κατι. 1
Nikos121123 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Φιλε μου καλέ απο περιεργεια απο αλυσιδα το πηρες αυτο το pc? Δε ρωταω καν ποσο το πληρωσες γιατι φοβαμαι για το τι θα ακουσω. Τελος παντως μην χαλιέσαι. Στη θεση σου θα εψαχνα μεταχειρισμενη μητρικη μαζι με επεξεργαστη που πουλάνε αγγελίες εδω ινσομνια. Υπολογιζε για κατι αξιοπρεπες 80-100 ευρω. θα πρεπει να ειναι συμβατη η μητρικη σου με τα 4gb ram που τωρα εχεις. Αυτο μονο να προσεξεις. Και επισης μια καρτα γραφικων επισης 2ο χερι απο εδω η προσφορα σε αγγελιες ειναι πολυ μεγαλη. Υπολογιζε για κατι αξιοπρεπες και αντιστοιχο μητρικης επεξεργαστη αλλα 80 ευρω. Συνολικο κοστος 180 ευρω και πετα μητρικη και επεξεργαστη που τωρα στην ανακυκλωση γιατι δεν μπορεις να αλλαξεις κατι. Αν πάρω μόνο μια κάρτα γραφικών χρειάζεται να αλλάξω την μητρική ή όχι? Και αν πάρω καινούργια μητρική δεν πρέπει να είναι συμβατή με τον σκληρό δίσκο?
jgeorgiou Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 πούλα το γιατί θα έχει πολλούς περιορισμούς 2
IT chef Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Ο ενσωματωμένος τσέλερον είναι άριστος για πλοήγηση και ταινίες.Άντε και κανα παιχνιδάκι με καρτουνιστικα γραφικά. Και κάρτα να βάλεις,θα σε περιορίζει ο επεξεργαστής. Οπότε πουλάς την μητρική σου σε κάποιον που θέλει να στήσει κανα pc για ταινίες,και ψάχνεις για άλλη μητρική+επεξεργαστή. Πολύ φοβάμαι όμως πως θα θες και τροφοδοτικό. Ο δίσκος είναι συμβατός και με μητρική του '90. 2
Nikos121123 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Ο ενσωματωμένος τσέλερον είναι άριστος για πλοήγηση και ταινίες.Άντε και κανα παιχνιδάκι με καρτουνιστικα γραφικά. Και κάρτα να βάλεις,θα σε περιορίζει ο επεξεργαστής. Οπότε πουλάς την μητρική σου σε κάποιον που θέλει να στήσει κανα pc για ταινίες,και ψάχνεις για άλλη μητρική+επεξεργαστή. Πολύ φοβάμαι όμως πως θα θες και τροφοδοτικό. Ο δίσκος είναι συμβατός και με μητρική του '90. Δηλαδή αν πουλήσω μητρική πρέπει να βρω επεξεργαστή και δίσκο και τροφοδοτικό? Αυτά είναι πολλά να αγοράσω μια κάρτα προς το παρόν για να δω αν θα βελτιώσει τα παιχνίδια που παίζω και αν δεν δω μεγάλη διαφορά να την πουλήσω μήπως.Παίζω cs:go και LoL τι λες?
Ntinaras Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 αρχικα πρεπει να δουμε τι τροφοδοτικο εχεις απο καρτα θα μπορουσες να παρεις μια 1050 ti 4GB , που αν θυμαμαι καλα δεν θελουν εξτρα τροφοδοσια
IT chef Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 αρχικα πρεπει να δουμε τι τροφοδοτικο εχεις Αυτό. Γιατί έχω εύλογες ανησυχίες πως θα είναι κανένα 105watt του...τόνου,που δε θα είναι και τόσα. 3
SpirtouLisS Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Να συμπληρωσω κατι που ξεχασα οτι δεν αλλαζει η μητρικη σου επεξεργαστη. Ακομα και αν βρεις συμβατο βασει πιν και ξεκολλησεις το ενα bga και βαλεις το αλλο δε θα λειτουργησει σωστα ή και καθολου. Αυτες η μητρικες εχουν hardware και bios που υποστηριζει αποκλειστικα εναν επεξεργαστη. Αυτον που φοραει
tanasen01 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Και εγώ να συμπληρώσω πως και να έχει επαρκές τροφοδοτικό, αυτή η cpu οριακά θα σηκώνει μια gt730 ή καμιά hd5670. Θα πρότεινα να πουλήσεις όλο το σύστημα χωρίς τον δίσκο και να δεις πόσα λεφτά μπορείς να βάλεις για ένα νέο pc. Mε 300€ περίπου φτιάχνεις σύστημα πολύ δυνατότερο από αυτό που έχεις. 1
dpolal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Η μητρική του πωλείτε ακόμα https://www.skroutz.gr/s/7110424/Asus-N3150M-E.html και είναι κοντά στα 100 ευρώ η αξία της. Οπότε ακόμα και ΑΝ καταφέρει να βρεί άνθρωπο και να την δώσει, το πολύ πολύ να πιάσει 60-70 ευρώ στο χέρι. Αν τώρα το πισί που αγόρασε είναι branded, π.χ. ASUS, τότε πιθανότατα να χρειαστεί και καινούργιο κουτί μαζί με τροφοδοτικό. Ακόμα δηλαδή και αν καταφέρει να κρατήσει μνήμες (DDR3 όμως) και δίσκο για ένα πολύ απλό και μπάτζετ gaming σύστημα θα χρειαστεί αρκετά παραπάνω χρήματα αφού ουσιαστικά θα το στήσει από την αρχή. Άρα, αν τα χρήματα είναι πρόβλημα, καλύτερα να μας πεί τί παιχνίδια παίζει (ή θέλει) να παίξει και να προτείνουμε κάποια μικρή gpu για το υπάρχων σύστημα. (αν και εφόσον βέβαια έχει νόημα σε σχέση με το τί θέλει να κάνει) Διαφορετικά ίσως είναι καλύτερα να πουλήσει ολόκληρο το σύστημα, είναι και σε εγγύηση ακόμα, και να στήσει κάτι από την αρχή.
Nikos121123 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Η μητρική του πωλείτε ακόμα https://www.skroutz.gr/s/7110424/Asus-N3150M-E.html και είναι κοντά στα 100 ευρώ η αξία της. Οπότε ακόμα και ΑΝ καταφέρει να βρεί άνθρωπο και να την δώσει, το πολύ πολύ να πιάσει 60-70 ευρώ στο χέρι. Αν τώρα το πισί που αγόρασε είναι branded, π.χ. ASUS, τότε πιθανότατα να χρειαστεί και καινούργιο κουτί μαζί με τροφοδοτικό. Ακόμα δηλαδή και αν καταφέρει να κρατήσει μνήμες (DDR3 όμως) και δίσκο για ένα πολύ απλό και μπάτζετ gaming σύστημα θα χρειαστεί αρκετά παραπάνω χρήματα αφού ουσιαστικά θα το στήσει από την αρχή. Άρα, αν τα χρήματα είναι πρόβλημα, καλύτερα να μας πεί τί παιχνίδια παίζει (ή θέλει) να παίξει και να προτείνουμε κάποια μικρή gpu για το υπάρχων σύστημα. (αν και εφόσον βέβαια έχει νόημα σε σχέση με το τί θέλει να κάνει) Διαφορετικά ίσως είναι καλύτερα να πουλήσει ολόκληρο το σύστημα, είναι και σε εγγύηση ακόμα, και να στήσει κάτι από την αρχή. Επειδη 99.9% δεν θα πουλησω ολο το συστημα προτεινε μου μια καρτα. Παίζω lol και csgo. στο lol ηδη εχω καπως καλα fps με low γραφικα αλλα το csgo μπορουσα να παιξω μονο ενα map και αυτο το κανανε update και τωρα δεν μπορω να παιξω τιποτα Παιδια επειδη δεν ξερω τι τροφοδοτικο εχω και το ζητανε καποιοι εβγαλα κατι φωτογραφιες το κουτι δειτε και πειτε μου τι παιζει http://prntscr.com/h5cj32 http://prntscr.com/h5ck0d http://prntscr.com/h5ckog http://prntscr.com/h5clfy
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Το x16 slot της μητρικης σου ειναι x1 2.0 electrical. Το PSU που εχεις μονο αν υπαρχει σοβαρη στενοτητα.
PaokToTheBone Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Να συμπληρωσω κατι που ξεχασα οτι δεν αλλαζει η μητρικη σου επεξεργαστη. Ακομα και αν βρεις συμβατο βασει πιν και ξεκολλησεις το ενα bga και βαλεις το αλλο δε θα λειτουργησει σωστα ή και καθολου. Αυτες η μητρικες εχουν hardware και bios που υποστηριζει αποκλειστικα εναν επεξεργαστη. Αυτον που φοραει Ο TS (Topic Starter) δεν ξερει οτι ο δισκος του μπαινει σε ολες τις μητρικες και συ του λες οτι δεν μπορει να ξεκολλησει bga επεξεργαστη? Ειμαι και εγω πολυ περιεργος απο που πηρες ετοιμη συνθεση υπολογιστη με τετοια μητρικη - επεξεργαστη. Για να βοηθησουμε περισσοτερο πιστευω ειναι καλυτερα να μας πεις ποσα λεφτα εχεις διαθεσιμα να ξοδεψεις και σε τι αναλυση παιζεις. Ποσα gb ram εχεις?
Nikos121123 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Ο TS (Topic Starter) δεν ξερει οτι ο δισκος του μπαινει σε ολες τις μητρικες και συ του λες οτι δεν μπορει να ξεκολλησει bga επεξεργαστη? Ειμαι και εγω πολυ περιεργος απο που πηρες ετοιμη συνθεση υπολογιστη με τετοια μητρικη - επεξεργαστη. Για να βοηθησουμε περισσοτερο πιστευω ειναι καλυτερα να μας πεις ποσα λεφτα εχεις διαθεσιμα να ξοδεψεις και σε τι αναλυση παιζεις. Ποσα gb ram εχεις? τον υπολογιστη τον αγορασα απο το e-shop και εκανε περιπου 300 εχω 4 gb ram και επειδη δεν θελω να αλλαξω ολο το συστημα αποφασισα πως θα αγορασω μια κάρτα γραφικων οσον αφορα τα λεφτα απλα πειτε μου τι επιλογες εχω και ανεξαρτητα απο οσα εχω τωρα μπορω να κανω υπομονη για να παρω μια καλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα