Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητέ νεοελληνα που η κουτοπονηρια σου συγκρίνεται μονο με την ιδιοτέλειά σου.

Δικαιουσαι να κανεις δωρεαν τις εξετασεις που χρειάζεται να κανεις, δε δικαιούσαι να κανεις τις εξετασεις που ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως χρειαζεται να κάνεις.

Το να επισκεπτεσαι γιατρους μονο κ μονο για να βρεις καποιον να σου γραψει την εξεταση που ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως χρειάζεται να κανεις θα συντελεσει με μαθηματικη ακριβεια, το να μη μπορεσεις στο μελλον να κανεις εξετασεις ή να λαβεις θεραπεία που θα ειναι απαραιτητες για τη ζωη τη δική σου ή/και των συγγενων σου.

Αν θεωρεις πως οι ιατροι βαριουνται να σου γραψουν τις εξετασεις ή αρχιζες τα κλασικά "εγω σας πληρωνω" ή ενα λεπτο θα μας παρει δε περιμενω τη σειρα μου, εγω προσωπικα θα ειχα φροντισει να παρεις το μαθημα σου.

Οποιος θεωρει πως γνωριζει τι εξετασεις/θεραπεια χρειάζεται και ποσο θα διαρκεσει η εξεταση, ας θεραπευσει τον εαυτό του μονος του, στερωντας μας τη χαρα της παρουσιας του σε οποιοδηποτε νοσοκομειο. Είναι καλυτερα για ολους μας.

μετα το ποστ της πιντσι ,αυτην με τον ογκο ντε,που βρεθηκε κατα τυχη ,λογω του οτι ο ιατρος της ετυχε να μην σκεφτεται σαν εσενα,ελπιζω  να στραβοκαταπιες ασχημα.η φραση προληπτικες εξετασεις σου λεει κατι;γιατι δεν το επιτρεπανε ,τουλαχιστων προ εικοσαετιας?στραβοκαταπιες παλι?αν οχι,βγες απο την σπηλια.........

• Like 1
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μετά παραπονιομαστε που δεν υπαρχουν λεφτα για την Υγεία.. Ζητήστε κι αλλες αχρηστες εξετάσεις απο ιδιώτες, ξερετε καλύτερα εσείς.

Ε ρε Αγγλία που μας χρειάζεται.

Υ.Γ. Δε λεω οτι φταις και το σχολιο δεν απευθυνεται αποκλειστικα σε σενα. Τη νοοτροπια του Ελληναρα στηλιτευω (ειτε ως ασθενης ειτε ως γιατρος) που "ξερει καλυτερα" τι εξετασεις χρειαζονται ή που, αντιστοιχα, "ο πελατης εχει παντα δικιο".

Κάτσε ρε μάγκα τι λες στους Έλληνες φορολογούμενος που πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για τη σαβούρα ελληνική δημόσια υγεία και δε σκέφτεσαι όλους τους γιατρούς που γράφουν ένα σκασμό φάρμακα γιατί τα παίρνουν χοντρά από τις φαρμακευτικες? Και ναι αν πάω σε δημόσιο και ο γιατρός δε με κάλυψη θα πάω σε όσους θέλω και θα κάνω ο σε εξετάσεις θέλω μέχρι να ηρεμήσω. Και για ενημέρωση σου τη δημόσια υγεία δεν την έριξαν έξω οι Έλληνες εργαζόμενοι αλλά όλοι αυτοί που μπήκαν στη χώρα και χωρίς κανένα ένσημο κάνουν ένα σκασμό εξετάσεις και τους τα πληρώνω εγώ. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΆΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΕΔΏ Μέσα. Σόρυ για τα caps
  • Like 3
Δημοσ.

Κάτσε ρε μάγκα τι λες στους Έλληνες φορολογούμενος που πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για τη σαβούρα ελληνική δημόσια υγεία και δε σκέφτεσαι όλους τους γιατρούς που γράφουν ένα σκασμό φάρμακα γιατί τα παίρνουν χοντρά από τις φαρμακευτικες? Και ναι αν πάω σε δημόσιο και ο γιατρός δε με κάλυψη θα πάω σε όσους θέλω και θα κάνω ο σε εξετάσεις θέλω μέχρι να ηρεμήσω. Και για ενημέρωση σου τη δημόσια υγεία δεν την έριξαν έξω οι Έλληνες εργαζόμενοι αλλά όλοι αυτοί που μπήκαν στη χώρα και χωρίς κανένα ένσημο κάνουν ένα σκασμό εξετάσεις και τους τα πληρώνω εγώ. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΆΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΕΔΏ Μέσα. Σόρυ για τα caps

Ευκολη απαντηση και πιασαρική και συμφερει αυτους που τα εκαναν μπαχαλο για να βγουν λαδι. Οταν ενας δουλευει ανασφαλιστος ποιος φταιει? Ο εργατης ή το αφεντικό? Τους εβαλαν λοιπον και δεν μπηκαν απο μονοι τους αλλα το προβλημά μας ειναι να βγουν και όχι αυτοι που τους εβαλαν? Ευκολο. Και γω αν είχα κανει λαμογια ενα τετοιο σεναριο θα με βολευε πολύ. Για να μαθαινεις λοιπον, τους εβαλαν την εποχη που θα γινοταν οργασμος εργων πληρωμενων απο εσενα και εμενα (90΄s) για ολυμπιαδες, μετρο, δρομους, κτηρια κτλ και κανεις δεν εχει το θαρρος να τα βαλει με αυτους που τους εβαλαν αλλά τα βαζει με το καθε ανθρωπακι που βεβαια πανω στην αναγκη του θα κανει ότι του κατεβει. Για να μαθαινεις λοιπον η μετακινηση πληθυσμων είναι κατι που επιδιωκεται γιατι πιεζει τα μεροκαματα πρως τα κατω. Και οι τοσοι Ελληνες που εφυγαν το ίδιο κανουν εξω, αλλά στα καναλια θα δεις μονο τα ωραια σεναρια κατι ομορφες ιστοριουλες.

• Like 1
Δημοσ.

Κανονικά το κράτος θα έπρεπε να σε αναγκάζει να κάνεις εξετάσεις, εγκέφαλο κλπ για να ζησεις να πληρώνεις φόρους κλπ, να είσαι γερός και δυνατός για δουλειά.

Εμάς μας παράτησε το ελληνικό κράτος και τρέχουμε σε ιδιώτες επειδή θέλουμε να κάνουμε πρόληψη, άκουσον άκουσον!!!

Ευκολη απαντηση και πιασαρική και συμφερει αυτους που τα εκαναν μπαχαλο για να βγουν λαδι. Οταν ενας δουλευει ανασφαλιστος ποιος φταιει? Ο εργατης ή το αφεντικό? Τους εβαλαν λοιπον και δεν μπηκαν απο μονοι τους αλλα το προβλημά μας ειναι να βγουν και όχι αυτοι που τους εβαλαν? Ευκολο. Και γω αν είχα κανει λαμογια ενα τετοιο σεναριο θα με βολευε πολύ. Για να μαθαινεις λοιπον, τους εβαλαν την εποχη που θα γινοταν οργασμος εργων πληρωμενων απο εσενα και εμενα (90΄s) για ολυμπιαδες, μετρο, δρομους, κτηρια κτλ και κανεις δεν εχει το θαρρος να τα βαλει με αυτους που τους εβαλαν αλλά τα βαζει με το καθε ανθρωπακι που βεβαια πανω στην αναγκη του θα κανει ότι του κατεβει. Για να μαθαινεις λοιπον η μετακινηση πληθυσμων είναι κατι που επιδιωκεται γιατι πιεζει τα μεροκαματα πρως τα κατω. Και οι τοσοι Ελληνες που εφυγαν το ίδιο κανουν εξω, αλλά στα καναλια θα δεις μονο τα ωραια σεναρια κατι ομορφες ιστοριουλες.

Για όλα αυτά μάντεψε ποιος φταίει; ο παππούς μου και ο δικός σου!!

ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ!!

Ας φάμε τώρα ΠΑΣΟΚ.

Δημοσ.

μετα το ποστ της πιντσι ,αυτην με τον ογκο ντε,που βρεθηκε κατα τυχη ,λογω του οτι ο ιατρος της ετυχε να μην σκεφτεται σαν εσενα,ελπιζω να στραβοκαταπιες ασχημα.η φραση προληπτικες εξετασεις σου λεει κατι;γιατι δεν το επιτρεπανε ,τουλαχιστων προ εικοσαετιας?στραβοκαταπιες παλι?αν οχι,βγες απο την σπηλια.........

Μαλλον δυσκολευεσαι να κατανοησεις το γραπτό λόγο.

Για να στραβοκαταπιεις εσυ, καθολου κατα τυχη δεν της εκανε mri αν π.χ. υποπτευοταν γ καποιο λογο αδενωμα της υποφυσης. Π.χ. κεντρικο υποθυρεοειδισμο και υψηλη προλακτινη. Οποτε πισω στη σπηλια σου και διαβασε αυτα που εγραψα μπας και τα κατανοησεις..

Κανε οτι θες, απο την τσεπούλα σου. Οχι απο τη δική μου.

Απο τη δικη μου (μας) τσεπη θα κανεις οτι οριζει η ιατρικη επιστημη ως απαραιτητο για την προληψη, τη διαγνωση και τη θεραπεια καποιου νοσηματος που ενδεχομενως εχεις. Τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσότερο. Και φυσικα και δε θα κανεις μαγνητικη ετσι επειδη σου καβλωσε, και θα περιμενουν 30 ατομα να κανουν αλλη μερα που περιμένουν π.χ. σταδιοποιηση για να μπουν χειρουργείο.

Στην υπολοιπη ευρωπη που οι εξετασεις γινονται στοχευμενα, ο γιατρος ειναι υπολογος για το ποσο θα χρεωσει το σύστημα και που δε μπορεις να δεις ειδικο ως ασθενης αν δεν περασεις απο πρωτοβαθμια, ειναι κουτοφραγκοι προφανως..

Και για να ειμαστε σοβαροι, αν οποιοσδηποτε σοβαρος γιατρος κρινει πως χρειαζεσαι μια εξεταση, και δε μπορει να σου την γραψει λογω της χ-ψ παθογενειας του συστήματος, οφειλει να σε ενημερωσει για το οτι ειναι απαραιτητη. Προφανως και οι αποψεις που γραφτηκαν παραπανω, πως θα υπερασπιστει το συστημα και δε θα στις γραψει, ειναι ανυποστατες. Αλλα αυτη ειναι ΑΛΛΗ συζητηση.

Τα υπολοιπα ρατσιστικα τα αντιπαρερχομαι. Και λεω ρατσιστικα επειδη τσουβαλιαζεις ενω ενδεχομενως για καποιες κοινωνικες ομαδες να εισαι σωστός.

Κανονικά το κράτος θα έπρεπε να σε αναγκάζει να κάνεις εξετάσεις, εγκέφαλο κλπ για να ζησεις να πληρώνεις φόρους κλπ, να είσαι γερός και δυνατός για δουλειά.

Εμάς μας παράτησε το ελληνικό κράτος και τρέχουμε σε ιδιώτες επειδή θέλουμε να κάνουμε πρόληψη, άκουσον άκουσον!!!

Ποια προληψη εννοεις? Αυτη που βασιζεται σε guidelines και που κανεις δε θα σου αρνηθει ή αυτη που παιρνεις σβαρνα τους ιδιωτες γ να σου γραψουν την εξεταση που εσυ ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως πρεπει να κάνεις, ενω σου την εχουν αρνηθει σε δημοσιο νοσοκομειο?

Παραδεξου το ομως, πληρωνεις εισφορες αρα ο καθε γιατρουδακος οφειλει να σου γραψει οτι του πεις ετσι? Εσυ τον πληρωνεις.

• Like 5
Δημοσ.

Να και η καραμέλα του ρατσισμού. Το αν κάποιοι καλοθελητες προηγαγαν τη μαύρη εργασία δε με αφορά καθόλου όμως. Με αφορά να μην πληρώνω τις εξετάσεις των υπολοίπων από τη τσέπη μου. Και για να μη φανώ και κάφρος αν έπιαναν και αυτούς που πρόσφεραν μαύρη εργασία θα είμαστε ακόμη καλύτερα. Τώρα αν υπάρχει μετακίνηση πληθυσμών και κλπ οκ συμφωνώ αλλά αρνούμαι να πληρώνω το λογαριασμό. Και το 90 για να μαθαίνεις λοιπόν δε τους μπασανε εδώ για δημόσια έργα αλλά για να πάρουν ψήφους αυτοί που ψήφιζαν οι παππούδες.

Δημοσ.

Πριν πάτε για μαγνητική ρωτήστε το γιατρό σας αν χρειάζεται σκιαγραφικό γιατί έχει extra κόστος. Η δικη μου εμπειρία ειναι ως εξης

Παω στο γιατρό και ζηταει μαγνητική στην μέση για να δει τι γίνεται. Ρωταω αν χρειάζεται σκιαγραφικό -επειδή είχα ακούσει απο άλλους- και λέει όχι. Παω στην Ευρωιατρικη και ξεκινάω την μαγνητική. Λιγο πριν το τέλος έρχεται κάποιος και επιμένει να κανει σκιαγραφικό και του λεω ΟΧΙ. Τον ρωτάω αν ειναι δωρεάν και λεει οτι δεν ξέρει. Εκει νευρίασα γιατι κατάλαβα οτι προσπαθεί να κοροϊδέψει. Του λεω  οχι φύγε. Η μαγνητική βγήκε οκ και έκανα την δουλειά μου.

Δημοσ.

Να και η καραμέλα του ρατσισμού. Το αν κάποιοι καλοθελητες προηγαγαν τη μαύρη εργασία δε με αφορά καθόλου όμως. Με αφορά να μην πληρώνω τις εξετάσεις των υπολοίπων από τη τσέπη μου. Και για να μη φανώ και κάφρος αν έπιαναν και αυτούς που πρόσφεραν μαύρη εργασία θα είμαστε ακόμη καλύτερα. Τώρα αν υπάρχει μετακίνηση πληθυσμών και κλπ οκ συμφωνώ αλλά αρνούμαι να πληρώνω το λογαριασμό. Και το 90 για να μαθαίνεις λοιπόν δε τους μπασανε εδώ για δημόσια έργα αλλά για να πάρουν ψήφους αυτοί που ψήφιζαν οι παππούδες.

Να ρωτήσεις τους οικοδομους να σου πουν τι εγινε δεκαετια 90. Αν τους εβαζαν μονο για ψηφους μπορουσαν να το πετυχουν και με αλλους τροπους. Στη τελική ειδαμε οτι τελικα και τα δυο κοματα τα ιδια  λενε και τα ιδια εκαναν και φταινε και τα δυο για τα χαλια μας.

Τώρα για αυτα που λεει ο xgol νομιζω φιλε ότι πολυ ευκολα δικαιολογεις το συστημα υγειας και πολυ αυστηρα τους ελληνες. Σου λεω λοιπον και παλι αν ο στοχος του συστηματος υγειας ήταν να υπηρετήσει τον Ελληνα δε θα πληρωνε τις μαγνητικες που κανουμε στις ιδιωτικες αλλα θα αγοραζε το ιδιο τομογραφους. Δε θελει γιατι το υγεια και το καθε υγεια δε θα τα τσεπωνε. Σου λεω και παλι οτι η επιστημη της ιατρικης τουλαχιστον για τα ζητηματα που με απασχολουν λεει ποσο συχνα πρεπει να κανω mri αλλα ο γιατρος λεει αλλα γιατι ετσι τους εχουν πει να λεει και όχι γιατι ετσι σπουδασε. Αντι για καθε 6 μηνες παω καθε 2 χρονια και αν.

Δημοσ.

Μαλλον δυσκολευεσαι να κατανοησεις το γραπτό λόγο.

Για να στραβοκαταπιεις εσυ, καθολου κατα τυχη δεν της εκανε mri αν π.χ. υποπτευοταν γ καποιο λογο αδενωμα της υποφυσης. Π.χ. κεντρικο υποθυρεοειδισμο και υψηλη προλακτινη. Οποτε πισω στη σπηλια σου και διαβασε αυτα που εγραψα μπας και τα κατανοησεις..

Κανε οτι θες, απο την τσεπούλα σου. Οχι απο τη δική μου.

Απο τη δικη μου (μας) τσεπη θα κανεις οτι οριζει η ιατρικη επιστημη ως απαραιτητο για την προληψη, τη διαγνωση και τη θεραπεια καποιου νοσηματος που ενδεχομενως εχεις. Τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσότερο. Και φυσικα και δε θα κανεις μαγνητικη ετσι επειδη σου καβλωσε, και θα περιμενουν 30 ατομα να κανουν αλλη μερα που περιμένουν π.χ. σταδιοποιηση για να μπουν χειρουργείο.

Στην υπολοιπη ευρωπη που οι εξετασεις γινονται στοχευμενα, ο γιατρος ειναι υπολογος για το ποσο θα χρεωσει το σύστημα και που δε μπορεις να δεις ειδικο ως ασθενης αν δεν περασεις απο πρωτοβαθμια, ειναι κουτοφραγκοι προφανως..

Και για να ειμαστε σοβαροι, αν οποιοσδηποτε σοβαρος γιατρος κρινει πως χρειαζεσαι μια εξεταση, και δε μπορει να σου την γραψει λογω της χ-ψ παθογενειας του συστήματος, οφειλει να σε ενημερωσει για το οτι ειναι απαραιτητη. Προφανως και οι αποψεις που γραφτηκαν παραπανω, πως θα υπερασπιστει το συστημα και δε θα στις γραψει, ειναι ανυποστατες. Αλλα αυτη ειναι ΑΛΛΗ συζητηση.

Τα υπολοιπα ρατσιστικα τα αντιπαρερχομαι. Και λεω ρατσιστικα επειδη τσουβαλιαζεις ενω ενδεχομενως για καποιες κοινωνικες ομαδες να εισαι σωστός.

Ποια προληψη εννοεις? Αυτη που βασιζεται σε guidelines και που κανεις δε θα σου αρνηθει ή αυτη που παιρνεις σβαρνα τους ιδιωτες γ να σου γραψουν την εξεταση που εσυ ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως πρεπει να κάνεις, ενω σου την εχουν αρνηθει σε δημοσιο νοσοκομειο?

Παραδεξου το ομως, πληρωνεις εισφορες αρα ο καθε γιατρουδακος οφειλει να σου γραψει οτι του πεις ετσι? Εσυ τον πληρωνεις.

Ρέ συ εννοώ όταν έχεις αληθινά ανάγκη έλεος... Δηλαδή ξαφνικά να θέλω να κάνω μαγνητική στο κεφάλι δεν κάνει κιόλας νομίζω. Μην τρελαθούμε, στον ιδιώτη πας για πιο γρήγορα μη το ξεχνάς, στο ΙΚΑ θες 1-2 μήνες ραντεβού.

Ας πούμε αιματολογικες να μην κάνουμε;

Δεν πρέπει ; ανά 6 μήνες θέλει.

Δημοσ.

Κ όμως στην Ελλάδα η κατάσταση είναι η ακριβώς αντίθετη από αυτή που υποστηριζετε οι περισσότεροι.

Στην χώρα μας γίνεται υπερσυνραγογραφηση τόσο φαρμάκων όσο και εξετάσεων.

Αυτό εύκολα αποδεικνύεται από την εμπειρία που έχει ο καθένας μας από το δημόσιο νοσοκομείο. Γιατί πιστεύετε ότι υπάρχουν αυτές οι χαοτικές λίστες αναμονής. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις βλάβες των μαγνητών και την καθυστέρηση στην επισκευή τους τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η κοπέλα πιο πάνω με τον υποθυρεοειδισμο είχε σαφείς ενδείξεις για μαγνητική οπότε δεν ήταν θέμα τύχης αλλά σωστού ιατρού που κάλυψε όλα τα ενδεχόμενα.

Δημοσ.

Προσωπικα δεν εχω γνωρισει ποτε ατομα που ζητανε να παρουν φαρμακα, γιατρους να γραφουν παραπανω ισως. Αρα τα σχετικα με τους νεοέλληνες ας τα περιορισουμε στους γιατρους και ολη η συζήτηση ληγει εδω. Απο την αλλη αλλο προληψη και αλλο συνταγογραφηση. Στη μια κανεις εξετασεις και στην αλλη είσαι ήδη αρρωστος. Κανενα στατιστικό σεχτικά με τις προληπτικες εξετασεις που κανουν οι ελληνες σε σχεση με τους ξενους δεν εχω δει. Και βεβαια κανενας σοβαρος γιατρος δε θα πει οτι πρεπει να κανεις εξεταση αλλα δε μπορει να στη γραψει γιατι θα είναι εξαιρεση. Στη τελική το ίδιο το κρατος βαζει πλαφον εξετασεων οποτε δεν υπαρχει θεμα για να ψαξουμε τι ισχυει και τι οχι.

Δημοσ.

Α δε ξερεις δηλαδη, οτι για τους Έλληνες ασθενεις καλος γιατρος ειναι αυτος που γραφει φαρμακα? Και πως δινεις μαχη για να πεισεις πως δε χρειαζεται αντιβιωση οταν θεωρεις πως πρόκειται για απλη ιωση?

Δημοσ.

Δε μπορω να σου απαντήσω γιατι θεωρω οτι διαβασμενη γενια ειμαστε, σχολειο πηγαμε ολοι, τα ιδια πανω κατω μαθαινουμε με αλλες χωρες οποτε αυτο που λες δε μπορω να το ενταξω σε χαρακτηριστικό της φυλης μας. Πιο πολυ θεωρω ότι ολοι οι ανθρωποι σε ολο το κοσμο οταν δε νοιωθουν καλα, αρα νοιωθουν απροστατευτοι και σε κινδυνο αισθανονται καλυτερα αν καποιος τους φροντισει. Αυτα ειναι παλιες νοοτροπιες που περιγραφεις. Ισως ισχυαν ή και ισχυουν στη τριτη ηλικια. Πραγατικα στο λεω δεν εχω γνωρισει κοσμο με τα κριτηρια που λες, πιο συχνο παραπονο που ακουω ειναι οταν ενας γιατρος δεν μιλαει και δεν εξηγει γιατι νομιζει οτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε αλλα πλεον και αυτο σιγα σιγα θα ξεπεραστει. Η πληροφορια ειναι πλεον ελευθερη και οσο ανεβαινει το μεσο επιπεδο του κοσμου μπορει να γινει σωστη χρηση αυτης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...