Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς ποια είναι η ελάσσων θερμοκρασία που πρέπει να λειτουργεί ένας SSD? Συνήθως τα περισσότερα ερωτήματα αφορούν υψηλές θερμοκρασίες αλλά ο δικός μου SSD δουλεύει μέσα στο iCage της Thermaltake και η θερμοκρασία του φτάνει μέχρι 11 βαθμούς. Είναι σωστό να λειτουργεί μόνιμα σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία ή πρέπει να απενεργοποιήσω την ψύξη? Ρωτώ γιατί είχα διαβάσει σε site του εξωτερικού πως οι SSD δεν πρέπει να πλησιάζουν ή να κατεβαίνουν τους 10 βαθμούς.

Εδώ στους 12.

post-398640-0-51422100-1509441211_thumb.jpg

Δημοσ.

Χαχα, όχι. 23 βαθμούς έχω θερμοκρασία δωματίου. Δεν νομίζω πάντως ότι είναι λάθος θερμοκρασία... Τόσο λέει και το HDDSentinel και το εργαλείο της Adata. Παίζει να λέει π@παριές ο αισθητήρας του? 

Το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανέβαινε κανονικά μέχρι 35 βαθμούς και είχε μέσο όρο τους 26... 

Δημοσ.

Ε εκτος και εαν λειτουργει με αλλους νομους θερμοδυναμικης,τοτε ναι ειναι λαθος ενδειξη.

Θερμοκρασια πιο κατω απο τη περιβαλλοντος δε παιζει.

Ισως να χτυπαει τον αισθητηρα ο ανεμιστηρας και για αυτο να μη δειχνει σωστα.Δοκιμασε να τον κλεισεις να δεις που θα σταθεροποιηθει.

• Like 1
Δημοσ.

Θα το τσεκάρω με τον ανεμιστήρα.

Γενικα να μην ανησυχώ για τον πανάκριβο SSD μου των... 40 ευρώ. Δεν θα χαλάσει. Ευχαριστώ. :P

πιο πολύ να φοβάσαι τους controllers των ssd παρά τίποτα άλλο ιδιαίτερα δε αν έχεις σημαντικά δεδομένα μέσα.

Δεν δίνουν σημάδια πριν ψοφήσουν όπως οι μηχανικοί δίσκοι(bad sectors κλπ)απλά μπορεί να καεί ο controller και να σου κάνει επανεκκίνηση το σύστημα και πάπαλα.

Δημοσ.

Φροντίζω να μην έχω σημαντικά αρχεία στον SSD για αυτό ακριβώς το λόγο, γιατί στο παρελθόν την έχω πατήσει άσχημα όπως με μια εργασία για 60+ σελίδων για τη σχολή αλλά από μηχανικό δίσκο (WD Green). Στον SSD έχω μόνο τα Windows, απλά για να φορτώνει πιο γρήγορα το σύστημα.

Το εργαλείο της Adata για την υγεία του είναι άχρηστο? Λέει πχ 100% υγεία αλλά παίζει να τα φτύσει ξαφνικά? Δεν γνωρίζω πως φθείρονται οι controllers των ssd, γι'αυτό ρωτάω...

Δημοσ.

πλέον τα τωρινά μοντέλα ssd κρατάνε περισσότερο από τα τωρινά μοντέλα hdd

το πρόβλημα με τα ssd είναι ότι "σκάνε" ποιο ύπουλα-απότομα οπότε το σωστό backup είναι επιβεβλημένο

• Like 4
Δημοσ.

γενικότερα με το οτιδήποτε ηλεκτρονικό δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος οτι σημερα παίζει αρα και αύριο.

ειδικά παλιότερα με τους ssd είχαν περισσότερα κρούσματα,πλέον είναι ελάχιστα ως μηδαμινά.

ο controller μπορεί ανα πάσα στιγμή να καεί δεν θα φθαρεί η τίποτα άλλο,και μετά επειδή δεν έχεις πρόσβαση στη φλας μνήμη πάνε τα δεδομένα,δεν γίνεται ανακτηση όπως θα έκανες σε ενα μηχανικό δίσκο.

η υγεία σου δείχνει απλά αν έχουν γίνει πολλές εγγραφές και έχουν "καταπονηθεί" τα κελιά μνήμης. Υπόψιν,οι ssd έχουν πχ 3 ετη η εγγύηση η κάποια ΤΒ εγγραφών όποιο παρέλθει πρώτο.

• Like 1
Δημοσ.

Α, κατανοητό. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Και γενικα κρατα backup.

Εγω πχ εχω 2 500αρηδες σε software raid μεσω windows για τα σημαντικα αρχεια.Οτι και να γινει δε χανεις τιποτα.

Ασε μη χαθει καμια διπλωματικη και μετα τρεχεις και δε φτανεις  :P

Δημοσ.

Ασε μη χαθει καμια διπλωματικη και μετα τρεχεις και δε φτανεις  :P

αν έχεις dropbox η κάτι άλλο,φτιάχνε τα αρχεία σου εκει πέρα και βάλε να σώζει ανα 1 λεπτό.

ιδιαίτερα στο dropbox,σώζει κάθε φορά τις αλλαγές και δεν ανεβάζει κάθε φορά το αρχείο απο την αρχή.

4 έτη σχολής και πτυχιακή εργασία εκει πέρα κάθονται

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...