Προς το περιεχόμενο

Overclock σε Q9550

Abazour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά,

θέλω να "στίψω" τον Q9550 (2.83Ghz) και να τον πάω όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά είμαι παντελώς άσχετος με O/C.

H μητρική μου είναι μια Albatron PXP35 v.2 με 8Gb DDR2.

Παλιό συστηματάκι, αλλά έχει αποδειχθεί σκυλί και χρήματα για νέο σύστημα δεν υπάρχουν.

Έχει κανείς εμπειρία να βοηθήσει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά, Δημήτρης!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, όλα που χρειάζεσαι θα τα βρεις εδώ http://www.insomnia.gr/topic/203949-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-overclocking-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-core-2-duo-quad-cpus/

Αν κάτι δεν καταλαβαίνεις θα σε βοηθήσω, αλλά αφού διαβάσεις τον οδηγό.

Καλό είναι να βάλεις και καμιά ψυκτρούλα στα VRM. Εγώ βάζω κόβοντας παλιές ψύκτρες, προφανώς γυαλόχαρτο μετά,  ανακατεύω φτηνή θερμοαγώγιμη πάστα με κόλλα στιγμής, και τα τοποθετώ πάνω στα Mosfet του VRM του επεξεργαστή.

• Like 1

Έχω τον ίδιο πάνω σε μια Gigabyte EP-43 DS3Lμητρική. Επίσης, έχω την Raijintek Themis ψύκτρα.

Τον έχω φτάσει στα 3.4GHz με auto voltage και οι μνήμες είναι στα 800ΜΗz. Δεν μου έχει κλείσει ποτέ αλλά που και που μου γυρνάει, όταν ξεκινήσω το pc, στα 2.83 γιατί έτσι του αρέσει.

Ευκολο είναι, υπομονή θέλει. Δες ποιο είναι το στοκ vcore. Βάλε ονομαστικές τιμές σε όλα τα αλλά, μην αφήσεις αυτόματο. Δώσε ένα +5% στο vcore, πχ από 1.2 σε ~1.25 και βάλε fsb 400.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...