Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα μια νεα καρτα γραφικων για παιχνιδια, αλλα λογω ελλειψης μνημης ram, πρεπει να προσθεσω κι αλλη.

Ψαχνω να βρω την πιο προσιτη οδο ωστε και οι μνημες να ειναι οκ σαν μαρκα, αλλα και να ταιριαξουν με αυτες που εχω ηδη (αν γινεται)

Τωρα εχω 3 dimm των 2GB συνολο 6 GB.

Εχω μπερδευτει λιγο μιας και ειναι ddr3 tripple channel οι μνημες.

Ποιες μνημες μπορω να βαλω τωρα για να ταιριαξουν και να λειτουργουν ολες μαζι χωρις προβλημα στα παιχνιδια. ?

Δεν ξερω πως πρεπει να ταιριαξουν η αντοχη στα volt, το CAS, τα timings και γενικα να συνεργαστουν αν τις ανακατεψω για να τις βλεπει σωστα το pc.

Nα σημειωσω επισης πως λογω o/c της cpu, οι μνημες που εχω δουλευουν καπου στα 1523Mhz αν θυμαμαι καλα και οχι στα 1600Μhz ή παραπανω.

Mε τι μπορω να τις αναμειξω βρε παιδια να γινουν 12gb για να γλυτωσω χρηματα και να μην αναγκαστω να παω σε τρια νεα dimm των 4gbΧ3=12gb οπου θα μου κοστισουν πιο ακριβα. ?

Παρακατω η motherboard και οι μνημες που εχω τωρα.

Mητρικη:

https://www.asus.com/Motherboards/P6T_Deluxe_V2/

Μνημες:

http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4837341

Δημοσ.

gfx-blkbullet.jpg?yocs=e_&yoloc=eu  Type:  DRAM
 gfx-blkbullet.jpg?yocs=e_&yoloc=eu  Technology:  DDR3 SDRAM
 gfx-blkbullet.jpg?yocs=e_&yoloc=eu  Form Factor:  DIMM 240-pin
 gfx-blkbullet.jpg?yocs=e_&yoloc=eu  Speed:  1600 MHz ( PC3-12800 )
 gfx-blkbullet.jpg?yocs=e_&yoloc=eu  Latency Timings:  CL9 ( 9-9-9-24 )
 gfx-blkbullet.jpg?yocs=e_&yoloc=eu  Data Integrity Check:  Non-ECC
 gfx-blkbullet.jpg?yocs=e_&yoloc=eu  Features:  OCZ EVP (Extended Voltage Protection), Serial Presence Detect (SPD), Intel Extreme Memory Profiles (XMP), Black XTC Heatspreader , unbuffered
 gfx-blkbullet.jpg?yocs=e_&yoloc=eu  Voltage:  1.65 V

Και τα κόκκινα θα πρέπει σίγουρα να τα έχουν συμπληρωματικά με το από πάνω σχόλιο, ρίξε μια ματιά και στις συμβατές που έχει ο κατασκευαστης με τη μητρικη σου ηδη μηπως βρεις..

Δημοσ.

Οτι βρισκω στο σκρουτζ σε προσιτες, εχουν 1.5V, νομιζα οτι τα 1.65V ειναι προαιρετικα αν χρεαστει να τις υπερχρονισεις.

Επισης δεν βρισκω με timings CL 9 (9-9-924) Πειραζει αν αυτα τα νουμερα ειναι λιγο διαφορετικα. ? Δεν θα δουλεψουν ολες μαζι στα νουμερα της χειροτερης. ?

Τελος αυτο το Νοn-ECC, δεν ξερω τι ειναι, αλλα οσες μνημες κοιταζω στο σκρουτζ και στα καταστηματα, δεν αναφερουν τετοιου ειδους πληροφορια.

Η παρακατω π.χ. εχει latency 11 (αντι για 9 των δικων μου) και 1.5V αντι για 1.65v, αρα δεν κανει. ?

To θεμα ειναι (για αυτο και ανοιξα το θεμα) ειναι πως διαβαζω οτι δεν κανει να αναμιγνυεις διαφορετικες μαρκες μνημης γιατι μπορει να μην συνεργαστουν μεταξυ τους. Θελει δοκιμες λενε, κατι που εγω δεν μπορω να κανω αφου αν τις αγορασω δεν μπορω να τις επιστρεψω.

Δημοσ.

Οτι βρισκω στο σκρουτζ σε προσιτες, εχουν 1.5V, νομιζα οτι τα 1.65V ειναι προαιρετικα αν χρεαστει να τις υπερχρονισεις.

Επισης δεν βρισκω με timings CL 9 (9-9-924) Πειραζει αν αυτα τα νουμερα ειναι λιγο διαφορετικα. ? Δεν θα δουλεψουν ολες μαζι στα νουμερα της χειροτερης. ?

Τελος αυτο το Νοn-ECC, δεν ξερω τι ειναι, αλλα οσες μνημες κοιταζω στο σκρουτζ και στα καταστηματα, δεν αναφερουν τετοιου ειδους πληροφορια.

Η παρακατω π.χ. εχει latency 11 (αντι για 9 των δικων μου) και 1.5V αντι για 1.65v, αρα δεν κανει. ?

To θεμα ειναι (για αυτο και ανοιξα το θεμα) ειναι πως διαβαζω οτι δεν κανει να αναμιγνυεις διαφορετικες μαρκες μνημης γιατι μπορει να μην συνεργαστουν μεταξυ τους. Θελει δοκιμες λενε, κατι που εγω δεν μπορω να κανω αφου αν τις αγορασω δεν μπορω να τις επιστρεψω.

αυτες π κανουν με την μητρικη σου ειναι αυτες εδω και στο  leo 1000%  

https://www.skroutz.gr/s/2891048/Crucial-Ballistix-8GB-DDR3-PC3-12800-2x4G-240-pin-DIMM.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...