Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω μια GTX465 reference (σε περίπτωση που έβγαλε κάποιος custom αυτήν την ενεργορουφήχτρα). Έχω διαβάσει ότι γίνεται να flashαριστεί σε 470, καθώς έχουν το ίδιο PCB. Ήταν rushed προιόν είτε για να δωθεί φθηνότερο και να χτυπήσει την 5830 είτε γιατί δεν ταίριαζε στο power envelope των άλλων. Συνεπώς οι πυρήνες απο την GTX470 (448cores) δεν είναι laser cut, αλλά bios disabled.

Κάποιες ήταν και με 10 τσιπάκια οπότε γίνονταν full GTX470, εμένα όπως οι περισσότερες έχει 8, οπότε λέω να περάσω το GTX 465_448 bios το οποίο...δεν βρίσκω πουθενά.

Ακόμα και οι Asus έβγαλε software tool για ξεκλείδωμα το οποίο πλέον δεν υπάρχει (ήταν εδώ)

http://downloads.guru3d.com/ASUS-GTX-465-to-470-unlocker-download-2561.html

Άλλα θέματα που διάβασα είπαν ότι ακόμα και να περάσω το bios της 470 θα ξεκλειδώσει ότι μπορει (πχ μόνο shaders) και δεν θα το πειράξει η λιγότερη μνήμη. Ή ακόμα ότι φλασαραν την 470 σε 480 και...δεν έγινε τίποτα απλά, δεν χάλασε κάτι.

Μερικά απο τα θέματα που είδα είναι αυτά.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?253063-Guide-on-how-to-unlock-GeForce-GTX-465-into-GTX-470

https://forums.anandtech.com/threads/unlocking-your-gtx-465-to-a-gtx-470.2084787/

Τι να κάνω? Έχει κάποιος κάνει κάτι τέτοιο? Έχει κάποιος μήπως το GTX465_448 bios? Να περάσω απευθείας το 470 ακόμα και με 8 μνήμες (256bit)?

Ακόμα και αν πάνε όλα στραβά, δεν μπορώ έχοντας την σαν 2η κάρτα να την ξαναφλασάρω το στοκ bios?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ειμαι θετικός στο να "θυσιάσεις" ενα "παλιο" hardware στο βωμο της γνωσης.

Ειχα περασει bios της gforce mx-460 στην mx-440 ((δε νομίζω ότι είχα διαβάσει κατι, εγώ το σκέφτηκα)

Σε γενικες γραμμες δουλεψε παντως. Αν σε ενδιαφερει θυμαμαι ολη την φαση του "project"

Ειχα αγνοια και το εκανα βεβαια!  oc ηθελα να κανω (με λαθος τροπο).

Δημοσ.

Δεν θέλω να το κάνω για την πλάκα, δεν βαριέμαι.

Αν κάποιος το έχει κάνει, ή έχει το bios ψάχνω, ή γνωρίζει αν είναι οκ να βάλω της 470 πάνω χωρίς να γίνει ζημιά.

Δημοσ.

Αυτο δεν έψαχνες; https://hw-lab.com/unlocking-gtx-465-own-research.html

κατεβασα το αρχειο ενα .exe ειναι, το ανοιξα με 7zip normal αρχεια ειδα.

Νεκρη καρτα επανερχεται, το εχω κανει με μαυρη οθονη ( ευτυχώς θυμόμουν τις εντολες)

Πρωτα να τρεξεις καποιο Benchmark και μετα το ιδιο.

• Like 1
Δημοσ.

Sheo αν έχεις μητρικη με δευτερη pcie και δευτερη vga τοτε ακομα και brick να κανεις την 465, την ξαναφλασαρεις με το μαμα bios απο dos. Το εχω κανει πολλες φορες επι εποχη 5850, 6950.

Δημοσ.

Μιας και ειδα το θεμα,ευκαιρια να ρωτησω κατι.

Εχω μια gtx465 η οποια ανεβαζει θερμοκρασια στους 70-80 χωρις να κανω τιποτα.Χωρις να παιζω ή να την στρεσαρω.

Το σωζω καπως με αλλαγη παστας ή φλασαροντας καποιο αρχειο;

Για την ωρα και δουλευει και το ανεμιστηρακι της επισης.

Θελω να την πουλησω και δεν θελω να την δωσω ετσι.

Δημοσ.

Καλημέρα, άλλαξε πάστα, και βλέπουμε. Λογικά θα πέσει καμία δεκαριά βαθμούς.

Σας Ευχαριστω, δοκιμάζω και επανέρχομαι!

Δημοσ.

Ακόμα και αν πάνε όλα στραβά, δεν μπορώ έχοντας την σαν 2η κάρτα να την ξαναφλασάρω το στοκ bios?

Μπορεις -> ακομη και με μια Intel ενσωματωμενη μπορεις! :-)

Αυτο γινεται ρυθμιζοντας ^^εκεινη ως πρωτη καρτα απο bios

Δημοσ.

Μπορεις -> ακομη και με μια Intel ενσωματωμενη μπορεις! :-)

Αυτο γινεται ρυθμιζοντας ^^εκεινη ως πρωτη καρτα απο bios

Ειχα ξεχασει τις igpu :-P, λογικα θα γινεται ομως.
Δημοσ.

Φοβάμαι να ασχοληθώ με το pc μου τώρα. Γενικά δεν του αρέσουν τα λινουξ, χθες πήγα να του βάλω σε άλλον δίσκο τα 16.4 και δεν με άφηνε καν να μπω στο bios. Πρώτη φορά στα δυο χρόνια, δουλευε κανονικά, έμπαινε λειτουργικό, αλλά όχι bios να το βάλω να φορτώνει από το DVD. Μετα από καμία δεκαριά φορές και ΜΟΛΙΣ έσπασα το DVD των ubuntu στα δυο από τα νεύρα, μπήκε bios κανονικότατα μόνο του.

Άλλη φορά, πέρυσι, του άλλαξα πληκτρολόγιο και "δεν το έβρισκε" καμία εβδομάδα (κολλούσε post screen).

Απλα δεν γουστάρει αλλαγές. Θέλει να μείνει όπως είναι...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω δοκιμασει, δεν βλεπω γιατι οχι, αρκει να σου επιτρεπει να την επιλεξεις ως πρωτη  :-) 
(με τις HD4Χ00 μαλιστα, μπορουσες να τις εχεις και τις 2 ταυτοχρονως λειτουργικες: ωστε να
εκμεταλλευεσαι καποια εξτρα καλουδια Intel, οπως το Quicksync τους σε/για video encoding!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...