Προς το περιεχόμενο

MSI GT72 2QE Dominator Pro (Gaming Laptop) - Πρόβλημα

MythosTBK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κινητο σιγουρα εχεις :-) ...τεσπα..η επομενη κινηση ειναι να το ανοιξεις ολο...να δεις εαν θα βρεις τιποτα περιεργο..και να το ανοιξεις χωρις την οθονη..να βγαλεις το LVDS..μηπως κανει νουμερα το καλωδιο..(μια φορα ενας τεχνικος της dell μου ειπε οτι το συγκεκριμενο καλωδιο μπορει να κανει πολλα νουμερα)..σιγα σιγα να αποκλεισουμε το καθε κομματι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν έχω κινητό για τέτοια δουλειά :)

χωρίς την οθόνη γιατί να το ανοίξω; δεν έχει πρόβλημα η οθόνη.

Πλέον κλείνει και στο έτσι, χωρίς να παίζω. Μου'κανε και κάτι περίεργα και περνούσε μόνο του από το green που το είχα στο sport...

Είτε είναι σε μπαταρία είτε όχι. Έχω απενεργοποιήσει την Nvidia να δω αν σώσω τίποτα. Αλλιώς τον ήπια.

εχεις κανενα live cd απο ubuntu..backtrack?...να τρεξεις χωρις πολλα πολλα για να δεις..μηπως ειναι το os..μηπως..και εαν δεν κανεις δοκιμες δεν θα φτασεις στην ριζα..δεν εχεις τιποτα να χασεις..το να το κοιτας δεν θα φτιαξει..εγω θα το ειχα κανει βιδες(εχεις δωσει τοσα λεφτα ειναι κριμα να μην κανεις τιποτα,γιατι μπορει να ειναι μικρο το προβλημα και να το φτιαξεις μονο σου..θα ηθελα να το ειχα ετσι για το γαμ0τ0 να δω τι σκ@τ@ εχει..αλλα ειμαι μακρια..

όχι...

Το λειτουργικό τι να είναι; τα windows είναι αυθεντικά, clean install έχει γίνει... παλαιότερα δεν είχε πρόβλημα κι αν ήταν θέμα κάποιου update θα έπρεπε να το παρουσιάσουν πάρα πολλοί που έχουν δικό μου laptop.

το θέμα είναι μην το κάνω βίδες και γίνει χειρότερα :P με την onboard δεν έχει παρουσιάσει κάτι ευτυχώς. Θα δω πως θα πάει και αύριο...

όχι κάθομαι με την Onboard προς το παρόν αφού δεν σβήνει... αμα τα φτύσει και με αυτήν θα κάνω :P ή αν αντέξει μέχρι να πάω Αθήνα θα το πάω αντιπροσωπεία να μου πουν την γνώμη τους...

• 4 μήνες μετά...

Λοιπόν παίδες ήρθε η ώρα για update επί του θέματος μιας και πολλοί είχατε ασχοληθεί με το θέμα μου και σας ευχαριστώ για αυτό. Ελπίζω να βοηθήσει και καναν άλλον με αντίστοιχα θέματα.

Να σημειώσω οτι με την onboard δεν παρουσιάστηκε κάποιο νέο θέμα.

Κάποια στιγμή τον Ιανουάριο πήγα Αθήνα και επισκεύτηκα την Alman... τους είπα τι συμβαίνει, τι έχω κάνει και τι έχω βρει. Τους είπα επίσης οτι θεωρώ οτι φταίει η GPU και ότι μάλλον πρέπει να έγινε κάποια ψυχρή κόλληση λόγω του συνεχόμενου Sport Mode και High Performance σε συνδιασμο με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και την υγρασία (αν και δεν θα έπρεπε καθώς το laptop είναι gaming και θα έπρεπε να αντέχει, γι'αυτό κανει και τόσα μπικικίνια). Τους εξηγώ λοιπόν ότι είμαι σχετικός με το άθλημα αλλά έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου θέλω spare parts για να εντοπίσω τι φταίει ακριβώς και επειδή δεν έχω το φέρνω σε εσάς που έχετε για να μου πείτε τι έχει επηρεαστεί ώστε μην μπαίνω σε διαδικασίας αγοράς είτε λάθος part είτε ασύμφορου κόστους επισκευής πχ αγοράζω GPU και φτάει και η MoBo τελικά.

Εκεί κάπου μου πετάνε το κεραμίδι ότι ξέρετε δεν έχουμε ούτε εμείς spare parts εδώ αλλά έχουμε ειδκά test και μιλάμε απευθείας με τους τεχνικούς της MSI (όχι αυτούς που μιλάω εγώ στο support page της MSI, άλλους καλύτερους) και μέσα σε 3 μέρες θα ξέρουμε τι έχει... καλά λέω αν νομίζετε οτι χωρίς spare parts θα κάντε ακριβή διάγνωση οκ, αλλά δεν το αφήνω για να μου πείτε ότι ήδη ξέρω. Το κρατάνε λοιπόν 3 βδομάδες και να τι μου λένε...

1)Η GPU έχει αχριστευτεί, δεν υποστηρίζεται πλέον από την MSI η πώληση της

2)Η μπαταρία είναι εντάξει, φθορά χρήσης μόνο

3)Το τροφοδοτικό δίνει ακανόνιστα κάποιες over και under μετρήσεις αλλά μιας και δεν υπάρχει κάποιο μοτίβο στο πότε συμβαίνει αυτό δεν μπορούμε να σου πούμε κάτι... μπορεί να έφταιγε και και αυτό, καλό είναι να αλλαχθεί (120 ευρά)

4)Για την MoBo δεν μπορούμε να πούμε τπτ καθώς η MSI δεν μας στέλνει καν testing GPU για να κανουμε μετρήσεις στα BUS κτλ... πιθανότατα να έχει επηραστεί κατά 10% (?!)

Οπότε είμαι πάνω κάτω εκεί που ήμουν όταν το πήγα, απλά ξέρω οτι η μπαταρία είναι οκ. Εννοείται οτι τους την είπα χοντρά και δεν πλήρωσα τίποτα.

Αποφασίζω λοπόν και αγοράζω από εδώ τροφοδοτικό https://www.chargers-online.co.uk/230w-msi-gt72-2qe-ac-power-adapter-charger-p-79867.html το οποίο site τελικά στέλνει από Κίνα και μου στείλαν και χαλασμένο προϊόν (ζήτησα τα λεφτά μου πίσω από το Paypal) και παίρνω και από eBay μια GTX980m 8GB με G-Sync που βγήκε από ένα GT72 6QE Dominator Pro G. Την δοκιμάζω με το παλιό μου τροφοδοτικό καθώς δεν έχω αγοράσει άλλο ακόμα και δουλεύει μια χαρά. Επιπρόσθετα έχει ενεργοποιηθεί το G-sync feature στην οθόνη του laptop που κανονικά δεν είχε :P Πλέον Sport Mode και High Performance μόνο στα παιχνίδια και όλη την υπόλοιπη ώρα Green Mode... θα πάρω και καινούριο Power Brick σε κάποια φάση απλά με στέγνωσε η κάρτα...

PS: Θεωρώ οτι άμα γίνει reballing στην προηγούμενη μου κάρτα (GTX980m 4GB) θα λειτουργήσει κανονικά.

Πάλι καλά που έβγαλες άκρη. Μπορείς να δοκιμάσεις με σταθμό θερμού αέρα αν έχει κανας φίλος σου. Αν φυσικά δεν έχει κάποιο SMD πρόβλημα (και την βράσεις τσάμπα). ΜΗΝ την βάλεις στον φούρνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν προχωρούσα σε επισκευή, δεν θα έκανα reflow, μονο reballing... θα την έστελνα εδώ http://www.computer-systems.gr/el για να είμαι σίγουρος, μιας και η κάρτα δεν είναι της πλάκας και οπτικά δεν φαίνεται κάποια αλλοίωση στη πλακέτα. Μάλλον θα κοιτάξω να την πουλήσω όπως είναι στο eBay σαν damaged και αυτός που θα την πάρει ας αναλάβει και την ευθύνη της μεθόδου επισκευής που θα επιλέξει :)

PS: έχω κι εγώ σταθμό :)

Επεξ/σία από MythosTBK
  • Like 1

• 1 χρόνο αργότερα...

Μιας και συνεχίζω να αναβαθμίζω το laptop μου :P να γράψω απλά για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται ότι έκανα upgrade επιτυχώς τη WiFi card Killer AC 1525 που είχε με την Killer WiFi 6 1650 AX. Κάπου εδώ νομίζω ότι το laptop τερμάτισε.

Να σημειώσω ακόμα ότι η Alman δεν υπάρχει πια, έχει αναλάβει μια άλλη εταιρία, η Premium Technologies, η οποία έχει λίγο καλύτερη συμπεριφορά αλλά ίδιο επίπεδο γνώσης.. δλδ με πήραν τηλέφωνο μετά από 2 εβδομάδες που τους υπέβαλα ερώτημα για το αν αυτή η αναβάθμιση είναι εφικτή (πχ αν υπάρχει bios whitelist) για να μου πουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με την MSI για να μου απαντήσουν. Η MSI που τους έκανα επίσης ερώτημα μου είπε να ρωτήσω την Premium 😛

Τελικά τη λύση μου την έδωσε η ίδια η Killer όπου οι άνθρωποι από το support τους απάντησαν στα mail μου και μου είπαν ότι η αναβάθμιση είναι εφικτή και να μην ανυσηχώ.

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό.. 😊

Άλλαξα λοιπόν μπαταρία στο λαπτοπ μου καθώς μετά από τόσα χρόνια είχε παραδώσει πνεύμα και κρατούσε 2-3 λεπτά με το ζόρι, χώρια που αναβόσβηνε συνεχώς ένα πορτοκαλί λαμπάκι και μου έσπαγε τα νεύρα το βράδυ :P

Πήρα λοιπόν μια καινούρια, την άλλαξα και είπα να ανοίξω την παλιά για να δω πως είναι.

Οδηγίες για να αλλάξει κάποιος μπαταρία μπορεί να βρει εδώ,

https://www.ifixit.com/Guide/MSI+GT72+2QE+Dominator+Pro+Battery+Replacement/88717

Anyway, τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας είναι 7.500 mAh/11.1 V/83.25Wh (Model name: BTY-L77), αποτελείται από μια ζελατίνη ( 😛 ), κι 9 μπαταρίες SANYO UR18650ZY S41A (άλλα στοιχεία δεν αναγράφονται – κι αυτά με το ζόρι φαίνονται) οι οποίες συνδέονται σε μία πλακέτα. Αμέσως λοιπόν αναρωτήθηκα, γιατί τελικά να δώσει κάποιος 40 ευρώ minimum για νέα μπαταρία και να μην αλλάξει αυτές τις 9 μπαταρίες με ίδιου τύπου και ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα και να έχει ουσιαστικά μια καινούρια, αναβαθμισμένη, μπαταρία. Φαντάζομαι πιο φτηνά θα βγει.

Το έχει δοκιμάσει κανείς; 😊

IMG_20210414_1828106_1920x1080.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...