Προς το περιεχόμενο

MSI GT72 2QE Dominator Pro (Gaming Laptop) - Πρόβλημα

MythosTBK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια αφου λεει οτι το κανει και χωρις το τροφοδοτικο πανω , δηλαδη με την μπαταρια... αρα παει το τροφοδοτικο,αποκλειστηκε...

Προς mobo μερια παει....

Αυτο που λεει ο φιλος πιο πανω με την παστα, δεν νομιζω γιατι 1ον δεν ξερουμε αν ειναι καλος αγωγος η΄ οχι η συγκεκριμενη παστα... Και 2ον αν ηταν καλος αγωγος και με την υγροποιηση απο την θερμοτητα εσβηνε, τοτε την στιγμη που θα εσβηνε θα κρυωνε εκει που εκανε το βραχυκυκλωμα αρα δεν θα ξανα επαιρνε μπρος αφου θα ηταν μονιμα βραχυκυκλωμενο!

το θεμα δεν ειναι στην θερμοτητα..αλλα στην ταση (watt amp) οταν ειναι πολλα περναει πιο ευκολα..οποτε το βραχυκυκλωμα γινεται πιο ευκολα..στην ουσια μπενει σε protect οπως ενας ενυσχυτης..οταν ειναι πανω απο το οριο θα κλεισει..μπορει να εχει μεινει καπου λιγο παστα(μαλλον εκει που περναει το περισσ/ρο φορτιο CPU&GPU εκει που ηταν χαλια με τα λεγαμενα του φιλου)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά παιδιά να σας ευχαριστήσω όλους που κάτσατε και αφιερώσατε από τον χρόνο σας για να με βοηθήσετε στο πρόβλημα μου.

Δεν διευκρινίστηκε ως τι μου έδωσαν RMA (αν θέλετε θα σας postαρω την κατάληξη του διαλόγου με την MSI στο member center).

Έκανα δοκιμή χωρίς μπαταρία κι έσβησε.

Πριν είχα δοκιμάσει μόνο με μπαταρία και δεν πρόλαβε να σβήσει πριν τελειώσει η μπαταρία... καμια ώρα κρατάει στα παιχνιδια. Βέβαια μου έκανε κάτι καινούριο που δεν το είχε ξανακάνει. Έσβησε η οθόνη ενώ το laptop έδειχνε να λειτουργεί. Θεώρησα οτι εγινε επειδή είχε στραγγίξει η μπαταρία γι'αυτό έβαλα ρεύμα αλλά τπτ... Το έκλεισα και το ξανανοιξα και μετά δεν φόρτιζε η μπαταρία, έκανε κανα 15λεπτο για να ξεκινήσει να φορτίζει αφού το άνοιξα... αυτό με την μπαταρία έχει γίνει άλλες δυο φορές όταν προσπαθούσα να το testαρω μόνο με μπαταρία και το άδειαζα. Το βράδυ θα το βάλω να κάνει κανα calibrate (πήγα να το κάνω νωρίτερα αλλά την μία κόλλησε - wtf -  και την άλλη θυμήθηκα οτι θελει πάνω από 2 ώρες και βαριόμουν να κάθομαι να το κοιτάω).

Έκανα κι άλλη δοκιμή με μπαταρία. Το λαπτοπ έκανε σαν να γουργουρίζει γατί αλλά δεν έσβηνε. Δεν ήταν θόρυβος από τα ανεμιστηράκια. Αφού έπαιξα κανα 40λεπτο πήγα να τσεκάρω θερμορκρασίες και λοιπά με alt+tab στο Dragon Gaming Center και το μηχανημα την άκουσε στεροφωνικά. Ζορίστικε πάρα πολύ, έκανε κάτι περίεργα με την οθόνη και ψηλοκόλλησε. Πάω να βάλω ρεύμα και σβήνει αμέσως. Το ξανανοίγω (σε ρεύμα), αρχίζει να μου βγαζει συνέχεια οτι συνδέεται και ξεσυνδέεται η μπαταρία, κάνει κατι τσακ τσακ που ακούγονταν πίσω από το πληκτρολόγιο, αρχιζει να πέφτει και να ανεβαινει το brightness της οθόνης, βγάζω ρεύμα (μπαταρία στο 28%) και σβήνει. Μετά το άφησα κανα λεπτό να ηρεμήσει και το άνοιξα... όλα ήρεμα.

Η πάστα θεωρείται καλή (http://noctua.at/en/nt-h1.html). Δεν είναι αγώγιμη και θεωριτικά δεν κάνει βραχυκυκλώματα ούτε υγροποιείται στις θερμοκρασίες που έχω εγώ.

Το 80% της ζωής του laptop είναι κάτω από 60C ένα 19% να'μουν στους 80C καi άντε στο 1% να ήμουν στους 90C.

Επίσης το έχω καθαρίσει αηδιαστικά πολύ. Με γυμνό μάτι δεν διακρίνεται να υπάρχει υπόλειμα.

Την πάστα την άλλαξα μάλιστα 2 φορές μήπως δεν είχε γίνει καλή εφαρμογή την πρώτη, αλλά ετσι κι αλλιώς δεν ανεβάζω ιδιαίτερες θερμοκρασίες. Αμα δεν παίζω η gpu είναι 30C με θερμοκρασία δωματίου 20C και η CPU 40C.

Bios δεν νομίζω να είναι.

Ένας με αντίστοιχο πρόβλημα στο εξωτερικό, η msi του άλλαξε μητρική, γραφικών, μπαταρία και τροφοδοτικό :P δεν του είπαν ποτέ τι έφταιγε ακριβώς. Γενικά πέρα από έναν, κανείς που είχε αντίστοιχο πρόβλημα δεν έμαθε τι έφταιγε.

(https://forum-en.msi.com/index.php?topic=276911.0)

One of the internal voltage regulators was busted, I had to send it to a repair shop so they could install a new one. (https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/43181x/msi_laptop_suddenly_shut_off_wont_turn_on_again/)

Με την alman το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι οτι α) δεν είμαι Αθήνα και β) δεν μπορώ να πω οτι τους εμπιστευομαι ιδιαίτερα... ειδικά χωρίς να είμαι σε εγγύηση. Αυτοί απλά αλλάζουν parts. Μπορεί να είναι κάτι που επισκευάζεται και να μου πουν άλλαξε μητρική ξερωγω που είναι κανα 500ρικο.Το τροφοδοτικό είναι το πιο φτηνό πρόβλημα (κανα 100ρικο) :P Ειλικρινά εδώ που είμαι τρέμω στην ιδέα οτι μπορεί να είμαι 2 βδομάδες δίχως laptop.

Χωρια που μπορεί να νομίζουν οτι έφτιαξε και να μην έχει φτιάξει και να ξαναβγεί το πρόβλημα και να τρέχω πάλι από την αρχή (συμβαίνει συχνά). Εδώ όταν απλά έβγαλα την gpu και έξυσα λίγο τις επαφές έκανε ένα 4ωρο μέχρι να σβήσει.

Επεξ/σία από MythosTBK

Ναι σαν ρελέ ήταν ο ήχος, άλλη μια φορά είχε συμβεί αυτό το καλοκαίρι (Αύγουστο, οταν προεμφανίστηκε το πρόβλημα) αλλά υπο διαφορετικές συνθήκες. Είχε σβήσει και μετά πατούσα το power για να το ανοίξω και αντί να ανοίξει έκανε εκείνον τον ήχο. Έπρεπε να περιμένω κανα λεπτό για να ανοίξει. Από τότε δεν είχε ξανασυμβεί.

υποθετω οτι ειναι κατι σαν κανονικο ρελε η αλλιως circuit breaker...ειχα σχετικα παρομοιο προβλημα με ενα IR BGA δεν αναβε την κατω πλακα..μεχρι που αλλαξα ρελε (SSR-Solid State Relay)ειχε λιωσει κανονικα...φιλε μου δυστυχως πρεπει να το ανοιξεις,να ριξεις κ μια ματια να δεις μηπως και δεις τπτ..που να ναι λιωμενω,μαυρο,.. μια φωτο θα βοηθουσε την φαση.. 

Το'χω ανοίξει, δεν φαίνεται τίποτα το περιέργο πουθενά ούτε μυρίζει πουθενά καμμένο. Τώρα αν είναι κάτι από την πίσω μεριά της μητρικής δεν το ξέρω γιατί δεν το έχω ξυλώσει τελείως. Όπου φτάνει το μάτι χωρίς να ξυλώσεις μητρική δεν υπάρχει εμφανές πρόβλημα.

Που θεωρείς οτι πρέπει να κοιτάξω;

https://www.pcper.com/image/view/50233?return=node%2F61887

https://i.imgur.com/Gm7b8Kp.jpg

Στο παρακάτω στάδιο δεν έχω φτάσει...

http://www.myfixguide.com/manual/wp-content/uploads/2014/09/MSI-GT72-Disassembly-16.jpg

κοντά στα 2600€ έκανε

CPU:                          Intel® Core i7-4870HQ CPU @ 2.50GHz (Max Turbo Frequency 3.70 GHz)

Memory:                       32 GB @ 800 MHz
                               - 8192 MB, DDR3-1600, Hynix/Hyundai HMT41GS6BFR8A-PB  
                               - 8192 MB, DDR3-1600, Hynix/Hyundai HMT41GS6AFR8A-PB  
                               - 8192 MB, DDR3-1600, Hynix/Hyundai HMT41GS6BFR8A-PB  
                               - 8192 MB, DDR3-1600, Hynix/Hyundai HMT41GS6AFR8A-PB  
Graphics:                     NVIDIA GeForce GTX 980M, 4096 MB

Drive:                        SSD, Intel Raid 0 Volume, 476,96 GB (4xToshiba THNSNJ128G8NY M.2 B-M - Super Raid 3)
Drive:                        HDD, HGST HTS721010A9E630, 931,51 GB (7200 RPM SATA3)

• Like 1

Το'χω ανοίξει, δεν φαίνεται τίποτα το περιέργο πουθενά ούτε μυρίζει πουθενά καμμένο. Τώρα αν είναι κάτι από την πίσω μεριά της μητρικής δεν το ξέρω γιατί δεν το έχω ξυλώσει τελείως. Όπου φτάνει το μάτι χωρίς να ξυλώσεις μητρική δεν υπάρχει εμφανές πρόβλημα.

Που θεωρείς οτι πρέπει να κοιτάξω;

https://www.pcper.com/image/view/50233?return=node%2F61887

https://i.imgur.com/Gm7b8Kp.jpg

Στο παρακάτω στάδιο δεν έχω φτάσει...

http://www.myfixguide.com/manual/wp-content/uploads/2014/09/MSI-GT72-Disassembly-16.jpg

"λογικα"..θα πρεπει να ειναι κοντα στην εισοδο που περνει ρευμα απο dc και απο μπαταρια,εκει που εχει πολλα κοκκινα και μαυρα καλωδια μαζι..ακολουθα απο κει και περα...καλο θα ηταν να το δεις και απο κατω..

http://i.ebayimg.com/00/s/MTI5MVgxMjE2/z/wi8AAOSwpDdVBf3e/$_35.JPG?set_id=880000500F

https://www.jaycar.com.au/medias/sys_master/images/9000929853470/6v-dil-spdt-mini-relayImageMain-515.jpg

"αφου"εκανε και αυτο τον ηχο οπως ρελε τοτε θα ειναι σχετικα μεγαλο..δες απο τα link εαν βρεις τπτ παρομοιο,αλλιως googlare smd relay..για να δεις τι περιπου ψαχνεις..

• Like 1

btw προσπαθώ εδώ και 3 μέρες να κάνω battery calibration και όταν φτάνει προς το τέλος της αποφόρτισης (ενώ είναι στην πρίζα) σβήνει... οπότε η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται.

όχι δεν έχω ακούσει κάτι... απλά σβήνει (μπαίνει σε αναστολή βασικά) σαν να μην ήταν στην πρίζα.

και για να σας προλάβω, το power plan είναι ρυθμισμένο να μην μπαίνει σε αναστολή πέραν του κάτω του 5% στο battery mode που δεν μπορώ να το αλλάξω, αλλά θεωρητικά εφοσον είναι στην πρίζα, δεν θα έπρεπε να κλείνει.

θυμασαι μηπως το προβλημα ξεκινησε μετα απο αναβαθμηση στο bios...?γιατι το bios δεν το πειραζουμε εαν δεν εχουμε προβλημα..το προβλημα σου ειναι καθαρα με τα ρευματα (στο μανατζαρεισμα) το οποιο απο καποιο switch πχ ρελε μπορει το κανει αλλα το ρελε για να το κανει πρεπει να παρει κ την εντολη απο καπου..(Basic Input-Output System)..+ απο καποιο ic...εσενα ομως κλεινει σαν να κανει βραχυκυκλωμα γιατι λογικα περναει τα ορια..(overvoltage overcurrent protection) αυτο που μου τραβειξε την προσοχη ειναι το ξησημο της καρτας γραφικον που εκανες,και επαιξε μετα 4 ωρες!!και ο στατικος ηλεκτρισμος μπορει να σου κανει αυτα τα κολπα..να εξησες και να εκανε καλυτερη γειωση????τι να πω..θα δω τι μπορουμε να κανουμε με το στατικο ηλεκτρισμο και θα σου πω..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι το πρόβλημα δεν ξεκίνησε με την αναβάθμιση του bios. Το bios είχε αναβαθμιστεί μήνες (6+) πριν βγει αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα εμφανίστηκε τον Αύγουστο μετά από ένα μεγάλο Windows update (γι'αυτό έκανα και clean format μήπως γαμήθηκε ο Δίας από εκεί) όπου έπαιζαν και κάτι 40C θερμοκρασία περιβάλλοντος. Εκεί μου έσβησε για πρώτη φορά το μηχάνημα.

Αυτό το ενδεχόμενο οτι δηλαδή από κάπου παίρνει εντολή και σβήνει το σκέφτομαι καιρό τώρα αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη από που ξαφνικά άρχισε να παίρνει εντολή ενώ πριν δεν το έκανε. Γι'αυτό θεωρώ οτι είναι hardware.

Αυτό με την κάρτα που έκανε κι εμένα εντύπωση. Εδώ σου λέω νόμιζα οτι φτιάχτηκε με την απλή καλή μέθοδο, βγάλτο και ξαναβάλτο :P αλλά δεν...

Φρέσκια φρέσκια ενημέρωση για καινούριο φρούτο.

Ύστερα από σειρα αποτυχημένων προσπαθειών να κάνω calibrate την μπαταρία (καινούριο πρόβλημα που ξεφύτρωσε την προηγούμενη βδομαδα) μίλησα με την MSI πάλι και μου είπε να την κάνω reset με ένα κουμπάκι που έχει που το πατάς με συνδετήρα (όπως τα παλιά dvd drives όταν κολλούσαν κι άνοιγες έτσι το πορτάκι). Το έκανα και τα ίδια σκατά πάλι. Σίγουρα κάτι παίζει πλέον με την μπαταρία αλλά δεν ξέρω αν είναι softwarικο ή hardware ή και τα δύο μαζί.

Anyway σερφάρω στο internet και ξαφνικά ακούω αυτόν τον ήχο του ρελέ και μαυρίζει η οθόνη (το laptop όμως δειχνει οτι λειτουργεί κατά τα άλλα - φωτάκια, backlight πληκτρολόγιο κτλ δεν έχει σβήσει). Ταυτόχρονο μπαίνουν στο full οι ανεμιστήρες αλλά βγάζουν κρύο αέρα οπότε καταλαβαίνω οτι δεν έχω ανεβάσει θερμοκρασία.

Σκέφτομαι μήπως έγινε τπτ με την οθόνη, οπότε επειδή το έχω συνδεδεμένο και με μία TV Monitor βάζω να δω μπας και δειξει από εκεί... τίποτα. Το αφήνω λίγη ώρα μπας και πάρει από μόνο του, τίποτα.

Διαπιστώνω ότι έχει απενεργοποιηθεί το Power brick.

Το ξαναενεργοποιώ, τίποτα. Το βγάζω τελείως από το ρεύμα.

Μπαίνει μόνο του ένα βίντεο που είχα ανοιχτό στο Youtube και ακούω τον ήχο αλλά συνεχίζω να μην βλέπω τίποτα.

Το βάζω από το πλήκτρο σε sleep mode μπας και όταν ξανανοίξει ενεργοποιηθεί. Τίποτα, ξυπνάει όπως ήταν με σβηστή οθόνη.
Πάω να το κλείσω από το πλήκτρο απενεργοποίησης, μπαίνει σε sleep αντί να κάνει shut down που το έχω ρυθμισμένο.
Το πατάω παρατεταμένα για να κλείσει και να αδειάσει και τα φορτία, κλείνει.
Δεν έχω βάλει ακόμα το ρεύμα. Το ανοίγω, μπαίνει, πάω στα Power plans βλέπω ένα νέο power plan "Movie" που δεν υπήρχε πριν και ούτε το έχω φτιάξει εγώ που έχει στο πλήκτρο Τερματισμού να κάνει αναστολή λειτουργίας. Έχει όμως και να μην ενεργοποιείται ποτέ η οθόνη.

Πάω να ανοίξω τον browser, κάνει τον ήχο του ρελέ που λέγαμε και σβήνει τελείως.

Ενώ είμαι με μπαταρία και δεν παίζω παιχνίδι.

Βάζω ρεύμα, το ξανανοίγω, βάζω γρήγορα στα power plans εξισσορόπιση και κατεβάζω το shift mode από sport σε green. Δεν έχει κλείσει προς το παρόν. Τι σκατά;

Έχω απογοητευτεί πλήρως κι εδώ που είμαι τα χέρια μου είναι τελείως δεμένα.

PS:δεν έχω κάτσει να το ξυλώσω για να κοιτάξω και κάτω από την μητρική ακόμα γιατί κοιτώντας λίγο ένα disassembly video που έβλεπα, μου φάνηκε λίγο tricky σε κάποια σημεία κι εδώ δεν έχω δεύτερο pc ώστε αν πάει κάτι στραβά να δω επιτόπου το βίντεο και να το "σώσω"...

Επεξ/σία από MythosTBK

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...