MythosTBK Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Σκέφτηκα ότι δεν χάνω κάτι να ρωτήσω μπας και υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει... στο εν θέματι μηχάνημα λοιπόν (το πρόβλημα ξεκίνησε ξαφνικά τον Αύγουστο), όταν πάω να παίξω κάποιο παιχνίδι που είναι σχετικά βαρύ (πχ οχι hearthstone) σβήνει σαν να έχει κοπεί το ρεύμα (έχει μπαταρία integrated η οποία λειτουργεί - δλδ αν το βγάλω από ρεύμα συνεχίζει κανονικά μέχρι να αδειάσει). Τι ενέργειες έχουν γίνει χωρίς αποτέλεσμα: Αρχικά υπέθεσα οτι είναι κάποιο overheating οπότε το άνοιξα και διαπίστωσα ότι η εργοστασιακή πάστα τα είχε κάνει πουτάνα (ξεχείλισε) και στο chip της cpu και στο chip της gpu. Είχα και σκόνη. Το καθάρισα, την άλλαξα κι έβαλα μια noctura ΝΤ Η1. Για μια μέρα ήμουν οκ μετά το πρόβλημα ξαναβγήκε. Έπαιξα δλδ καμια ώρα χωρίς θέμα και νόμιζα οτι το είχα φτιάξει. Αλλά δεν... όσο πήγαινε και ο χρόνος παιχνιδιού μειώνονταν και πλεον έφτασα στο επίπεδο προ αλλαγής της πάστας όπου στα πρώτα 5-20 λεπτά σβήνει. Έκανα επίσης και clean install των windows (10 x64) μπας κι έπαιζε τπτ με drivers γιατι το πρόβλημα εμφανίστηκε λίγο μετά από ένα μεγάλο windows update και είπα μπας κι έγινε καμιά μεγάλη μαλακία με τους drivers. Τα ίδια πάλι. Σβήνει είτε είναι στο ρεύμα είτε είναι με μπαταρία. Το laptop κατα τα άλλα λειτουργεί κανονικά. Δλδ αν δεν πάω να παίξω παιχνίδι δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν κλείνει ποτέ όσο και να το αφήσω ανοιχτό, ούτε ανεβάζει θερμοκρασία. Τα ανεμηστήρια λειτουργούν κανονικά. Το bios είναι updated αρκετό καιρό πριν το πρόβλημα. Η θερμοκρασία της gpu είναι αρκετά χαμηλή. Τώρα πχ που γράφω και δεν έχει φορτίο είναι 29C. Αλλά και με φορτίο δεν ανεβαίνει πολύ. Ούτε όταν είχε γίνει πουτάνα η thermal paste ανέβαινε πολύ, απλά έδιναν περισσότερο τα ανεμηστήρια... ήμουν δλδ μέχρι 70C. H θερμοκρασία της cpu μου τα τα χαλάει κάπως... με έως 5% φορτίο είμαι γύρω στους 35 - 40C και με 20% φτάνω 60C αλλά και με μεγαλύτερο φορτίο δεν ξεπερνάω τους 80C άντε μέχρι 90C έχω δει να φτάνω σε stress test με τα ανεμιστήρια να δίνουν full και να κάνει σαν ελικόπτερο. Γενικά με ανυσηχεί αλλά δεν πρέπει να σβήνει από αυτό. Η θερμοκρασία δωματίου είναι περίπου 20C κι έχω και cooling pad. Τέλος αν κάποιος ξέρει πως δουλεύει το hybrid function της MSI (επειδή τσιγκουνεύονται τα τροφοδοτικά, όταν κάτι θέλει περισσότερο ρεύμα πάει και συμπληρώνει από την μπαταρία - για αυτό και η μπαταρία είναι integrated, αυτά συνήθως είναι στιγμιαία) έχω διαπιστώσει ότι κάποιες φορές που σβήνει έχει σβήσει και το φωτάκι από το "τούβλο" του τροφοδοτικού. Πρέπει να βγάλω το καλώδιο και να το ξαναβάλω για να ανάψει πάλι και να έχει ρεύμα.. αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Δηλαδή άλλες φορές μπορείς να ανοίξεις αμέσως το Laptop, άλλες φορές πρέπει να κάνεις αυτό που είπα. Έχω ψάξει τα logs από τον viewer των windows αλλά δεν είναι διαφωτιστικά... αυτό που βγάζει στα critical του system log είναι: Έγινε επανεκκίνηση του συστήματος χωρίς προηγούμενο πλήρη τερματισμό. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκλήθηκε, αν το σύστημα σταμάτησε να ανταποκρίνεται, αν διακόπηκε η λειτουργία ή αν παρουσιάστηκε απρόσμενη διακοπή ρεύματος. καμιά ιδέα κανείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
forgotten Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 bios update εχεις κανει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Θα δοκίμαζα και με άλλο power brick αν έχεις. Φυσικά αν έχει εγγύηση το στέλνεις πίσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MythosTBK Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 να τονίσω οτι το πρόβλημα βγηκε ξαφνικά μετά τον εναμιση χρόνο. bios update έχει γίνει πριν εμφανιστεί το πρόβλημα. power brick δεν έχω άλλο. προφανώς και δεν έχω εγγύηση αλλιώς θα το είχα ήδη στείλει. Εγώ έχω αρχίσει να πιστευω οτι φταίει η κάρτα γραφικών καθώς σε μια έμπνευση, με την χρήση μιας επιλογής που έχει το laptop, απενεργοποίησα την nvidia κι έμεινα με την οnboard (iris5200). Έβαλα λοιπόν total war Attila (παιχνίδι όπου υπό "κανονικές" συνθήκες σβήνει) κι έπαιξα για καμια ώρα, αγκομαχώντας μεν, χωρίς να κλείσει δε (θερμοκρασίες cpu και onboard gpu ικανοποιητικές - κάτω των 70C). Μετά ενεργοποίησα πάλι την nvidia και έβαλα να παίξω με τις ίδιες ρυθμίσεις και στο μισάωρο έκλεισε. Όποτε παει να σηκώσει φορτίο η κάρτα γραφικών ψοφάει (αυτό το είχα δει και σε stress test που είχα κάνει πριν αλλάξω πάστες κτλ, βέβαια ανάλογα τι ρυθμίσεις έβαζα δεν έκλεινε πάντα). Χωρίς όμως να ανεβαίνει η θερμοκρασία gpu (max που έχω δει 60C πριν κλείσει). Το θέμα μου τώρα είναι αν είναι μόνο η κάρτα που φταίει (μάλλον βγήκε καμιά ψυχρή κόλληση) ή αν σκάσω λεφτά και πάρω μια άλλη και την αλλάξω, παραμείνει το πρόβλημα γιατί υπάρχει και θέμα με καμιά μητρική ξερωγώ.. οπου πλέον δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο νοημα να ασχοληθώ για να το επισκευάσω... Μεγάλη απογοήτευση για 2 ετών μηχάνημα τέτοιας αξίας. Χθες βράδυ έβγαλα την κάρτα γραφικών έξυσα λίγο ότι επαφές είδα και την ξαναέβαλα. Σήμερα άρχισα να κάνω πάλι δοκιμές. Αρχικά έβαλα να παίξω το προαναφερθέν παιχνίδι στο green mode (επιλογή της msi στο dragon gaming center για να κρατάει στο ρελαντι cpu και gpu ) και απο τα windows στις ρυθμίσεις εξοικονόμισης. Έπαιξα για κανα 2ωρο στα βελτιστα χαρακτηριστικά κατά το GForce Experience χωρίς να σβήσει. Μετά έβαλα το comfort mode και τις ρυθμίσεις εξισορρόπισης των windows στα ίδια χαρακτηριστικά οπου έπαιξα καμιά ώρα χωρίς να σβήσει. Στην συνέχεια έβαλα το sport mode και τις υψηλές επιδόσεις των windows όπου έπαιξα κανα μισάωρο χωρίς να σβήσει. Χάρηκα και είπα να δοκιμάσω κι άλλο παιχνίδι. Έβαλα λοιπόν να παίξω το Lords of the Fallen σε medium επιλογές γραφικών και μετά από καμιά ώρα έσβησε... Ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Όταν έσβησε, το τροφοοδοτικό είχε απενεργοποιηθεί. Μετά το παραπάνω συμβάν έκανα πάλι δοκιμές με τα διάφορα power plans και shift modes. Με sport και comfort shift mode και υψηλές επιδόσεις και εξισορρόπιση αντιστοιχα στα windows έκλεισε στο 10λεπτο (χωρίς να επηρεαστεί όμως το τροφοδοτικό). Στο green mode με εξιοκονόμηση έπαιξα κανα μισάωρο total war χωρίς να κλείσει. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Εμένα για τροφοδοτικό μου κάνει. Μην κάνεις αλχημίες με την κάρτα γραφικών. Δοκίμασε σε μαγαζί άλλο power brick. Έχω ένα 120άρι Asus, σε καλύπτει να δοκιμάσεις, ή θες μεγαλύτερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Πιστεύω οτι θα το χαλασεις μόνος σ ενω παίζει το πρόβλημα να είναι στο τροφοδοτικο.. Αν το μηχάνημα το εχεις ενάμιση χρονο τοτε κανονικά θα πρεπει να σε καλύπτει η 2ετη εγγύηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MythosTBK Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 1 χρόνο ήταν η εγγύηση +3 μήνες επειδή το ειχα κάνει register. Ιούνιο του 15 το'χα πάρει. Παιδιά αν υπήρχε εγγύηση δεν θα ασχολιόμουν απλά θα το έστελνα πίσω. Παιδιά δεν είναι στην εγγύηση, αν ήταν δεν θα ασχολιόμουν θα το πήγαινα πακετακι Τα watt θα τα κοιτάξω μόλις πάω σπίτι και θα ενημερώσω. Στο sport mode τραβαει πολύ γιατι κάνει OC. Να υπενθυμίσω οτι μου έχει σβήσει και με μπαταρία. α btw είχα επικοινωνήσει με το support της msi μέσω της σελίδας και είχαμε φτάσει σε σημείο να μου δώσουν RMA γιατί τους έκραξα αλλά δεν έβγαλα άκρη πως ακριβώς θα γίνει η δουλειά γιατί όταν μίλησα με την alman που έχει το service εδω στην ουσία απλά μου είπαν φέρτο εδώ και πλήρωσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Έχεις 2 χρόνια εγγύηση, λόγω νομοθεσίας ΕΕ. Ψάξε το λίγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MythosTBK Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά μην αναλωνόμαστε με την εγγύηση, το μηχάνημα το έχω από 06/2015 έχουν περάσει και τα 2 χρόνια. Απλά το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά αρχές Αυγούστου και δεν ειχα χρόνο λόγω δουλειάς να ασχοληθώ σοβαρά (ούτε χρήμα).Το τροφοδοτικό είναι 230watt. Ξαναλέω όμως οτι έχει σβήσει και με μπαταρία. Θα κάνω κι άλλη δοκιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Εμένα μου κάνει για πρόβλημα τροφοδοσίας, και όχι GPU. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 προσωπικά θα κατέβαζα λίγο τα volts της GPU για να καίει λιγότερο ρεύμα και να είναι ποιο δροσερή (υποχρεωτικά θα πέσουν Mhz , απόδοση) νομίζω ότι έχεις πάθε ζημιά στην vga (από υπερθέρμανση λόγω επίμονης χρήσης sport-mode) και όταν ζορίζεται βγάζει πρόβλημα. 230W και τραβάει αν χρειαστεί και από μπαταρία?? όλα αυτά μέσα στο φορητό? κανονικά δεν έπρεπε να επιτρέπουν sports-mode και να γίνεται εκεί μέσα σαν τοστιέρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Κι εγω τροφοδοτικο βλεπω να ειναι... Αν ηταν η καρτα γραφικων δεν θα εσβηνε το λαμπακι του τροφοδοτικου και δεν θα σου εκανε αυτα τα περιεργα που λες... Απλα με τα ενσωματωμενα τραβαει λιγοτερα watt και δεν ζοριζεται ωστε να σβησει γι αυτο σε κραταει χωρις προβλημα... ΥΓ. Ειδα οτι λες πως στο κανει και οταν λειτουργει μονο με την μπαταρια. Αρα παει αλλου το θεμα... Μπορει κατι να υπερθερμενεται στο συστημα τροφοδοσιας στην μητρικη πανω η΄κατι παρομοιο... Αν γινεται βγαλε την μπαταρια και λειτουργησε το ετσι να δεις τι θα γινει... Αν τροφοδοτειται δηλαδη ετσι κτλ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eleosre Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 εγω νομιζω πως το προβλημα ειναι στο motherboard..gpu δεν ειναι σιγουρα..os δεν ειναι..ουτε το τροφο/κο..εγω νομιζω οτι εχει γινει μ@λκια με την παστα..σου σβηνει οταν εχει ζορια απο οτι καταλαβα..αυτο που υποθετω ειναι το εξηςη παστα εχει μεινει καπου και οταν ζεστενεται (μπορει να υγροποιείται) και να κανει βραχυκυκλωμα καπου στην μητρικη..(μιας και οταν δεν εχει ζορια δεν τραβαει πολυ ρευμα&αμπερ και οταν εισαι σε max load πιο ευκολα θα περασει το ρευμα απο παστα(εαν δεν ειναι και non conductive)..κατι αλλο θα ελεγα οτι ειναι το bios(να κανεις downgrade εαν εχεις το τελευταιω,αλλα μην σου σβησει οταν θα κανεις downgrade) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά μην αναλωνόμαστε με την εγγύηση, το μηχάνημα το έχω από 06/2015 έχουν περάσει και τα 2 χρόνια. Απλά το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά αρχές Αυγούστου και δεν ειχα χρόνο λόγω δουλειάς να ασχοληθώ σοβαρά (ούτε χρήμα). Το τροφοδοτικό είναι 230watt. Ξαναλέω όμως οτι έχει σβήσει και με μπαταρία. Θα κάνω κι άλλη δοκιμή. Αν το λαπτοπ το ειχες αγορασει απο ελλαδα τοτε ολα τα MSI εχουν 2 ετη εγγύησης +3 μηνες οσο υπηρχε η προσφορα (που λες οτι την ειχες) αρα και αυγουστο σε καλυπτε. Τεσπα τωρα μιλαμε σαν εκτος.. δυστυχως... απο το support της MSI σου εδωσαν RMA για να περασει σαν εντος ή εκτος? Γιατι αν ειναι σαν εκτος τοτε καλα σου ειπαν απο το service να χρεωθεις.. Σε καθε περιπτωση οπως περιγραφεις το προβλημα και οπως λενε και τα παιδια.. δεν δειχνει να ειναι GPU θεμα (χωρις να σημαινει σιγουρα οτι δεν ειναι).. και οντως μπορει να ειναι M/B και να σου γονατιζει το τροφοδοτικο αλλα μπορει και να γονατιζει το ιδιο οταν πρεπει να δωσει πολλα watts. Οποτε ενα αλλο τροφοδοτικο θα σου εδινε πολλες απαντησεις.. Μηπως να ερθεις σε επικοινωνια με το service για να το δοκιμασουν με ενα τροφοδοτικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Ρε παιδια αφου λεει οτι το κανει και χωρις το τροφοδοτικο πανω , δηλαδη με την μπαταρια... αρα παει το τροφοδοτικο,αποκλειστηκε... Προς mobo μερια παει.... Αυτο που λεει ο φιλος πιο πανω με την παστα, δεν νομιζω γιατι 1ον δεν ξερουμε αν ειναι καλος αγωγος η΄ οχι η συγκεκριμενη παστα... Και 2ον αν ηταν καλος αγωγος και με την υγροποιηση απο την θερμοτητα εσβηνε, τοτε την στιγμη που θα εσβηνε θα κρυωνε εκει που εκανε το βραχυκυκλωμα αρα δεν θα ξανα επαιρνε μπρος αφου θα ηταν μονιμα βραχυκυκλωμενο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα