Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο Android πάντως η εφαρμογή έχει γίνει απαράδεκτα βαριά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Τζάμπα resources για λίγα ΑΣΧΗΜΑ animations ΑΣΧΗΜΑ.

100MB APK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και όλα αυτά μετά την πρόσφατη αναβάθμιση.

Καγκουροδουλειές κακογραμμένες....

Και σαν developer που το χρησιμοποιώ καθημερινά, άμα θέλετε σωστό feedback, βγάλτε μια ανθρώπινη LITE! έκδοση να κάνουμε την δουλειά μας.

Απαράδεκτα βαριά για το τίποτα.

Δημοσ.

Καταρχήν, παιδιά, θεωρώ απαράδεκτο να επιτίθεστε στον papadi λες και είναι ο Bill Gates. Θεωρώ ιδιαίτερα μοναδική συγκυρία να έχουμε στην ομάδα μας έναν μηχανικό που δουλεύει σε τέτοιου επιπέδου εταιρίες, και επίσης που να δέχεται feedback από εμάς και να μπορεί να το μεταφερει στην ομάδα που παίρνει τις αποφάσεις.

Σταματήστε λοιπόν, τους γνωστους αφορισμούς και χρησιμοποιήστε γόνιμα την ευκαιρία.

Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις την καινούργια εφαρμογή, να την δοκιμάσεις και να στείλεις feedback. Αν θέλεις απευθείας και σε μένα.
Ευχαριστώ.

Dimitris Papadi - Engineer @ Skype - Insomniac από το 2006

@papadi

Δημήτρη, το χρησιμοποιώ συνέχεια, επειδή μια μεγάλη εταιρία με την οποία συνεργάζομαι, το έχει σε όλους τους υπαλλήλους της. Οπότε έχω άποψη.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με αρκετούς προλαλίσαντες, για το ότι υπάρχουν bugs στην εφαρμογή, που δικαιολογούνται μόνο σε εφαρμογή beta. Tα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζω εγώ, είναι:

1. Χάνονται notifications

Στο iPhone μου, κάποιες φορές λαμβάνονται notifications για ένα καινούριο μήνυμα, και κάποιες φορές όχι. Κατα συνέπεια, ένας συνεργάτης μου που ρώτησε κάτι, περίμενε 2 μέρες για μια απάντηση που θα μπορούσα να είχα δώσει τη στιγμή της ερώτησης, και δεν προχώρησε τη δουλειά του... Βρήκα την ερώτηση μόνο όταν άνοιξα desktop εφαρμογή.

2. Συγχρονισμός

Εκεί υπάρχει μεγάλο θέμα. Μια συζήτηση που τη διαβάζω στο desktop παραμένει undread στο iPhone, και πρέπει να ανοίξω το skype, να μπω να την διαβασω και εκει, για να γινει unread.

Συζητηση που έκανα εχθες στο desktop, μου εμφανιστηκε και πάλι σήμερα ως unread, με 4 νέα μηνύματα, και μπήκα να δω τι νέο υπάρχει (ομως είχε μείνει στο σημείο που την άφησα εχθές)

Αποτέλεσμα του κακού συγχρονισμού, ειναι και το counter στα application icons, το οποίο είναι συνέχεια λάθος.

3. Κλήσεις

Προσπάθησα πριν από 2 εβδομάδες να κάνω κλήση σε συνεργάτη μου, από iPhone, και δεν έπαιζε με τίποτε. Την πραγματοποίησα από iPad που είχε παλιότερη έκδοση της εφαρμογης

Γενικά, με δεδομένο το πολύ ηψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού (δες πχ την απίστευτη αμεσότητα του συγχρονισμού του Viber σε desktop-iphone-ipad), θα χαρακτήριζα το skype ως αναξιόπιστο ως επαγγελματικό εργαλείο.

Πρέπει να βελτιωθούν πολύ τα παραπάνω, για να σταθείτε στον ανταγωνισμό. Και μην επαναπάυεστε στις παλιές δόξες. Η ΝΟΚΙΑ εξαφανιστηκε πριν το καταλάβει. Στην τεχνολογία τα πράγματα αλλάζουν δραματικά γρήγορα.

Καλή συνέχεια, και όσο σου επιτρέπεται, ενημέρωνέ μας !

• Like 4
Δημοσ.

Εγω παντως το ιδιο κραξιμο θα εριχνα και παλι, οπως ακριβως εκανα οταν βγαλανε για πρωτη φορα το skypeforlinux και το διαφημησανε σαν την "πληρη εμπειρια skype στο λινουξ". 

http://www.insomnia.gr/index.php?app=ccs&module=pages&section=comments&database=1&record=12211&do=findComment&comment_id=54996116

Αυτη τη φορα ομως, για χαρη του κοινου κωδικα για ολες τις πλατφορμες, πηδηξανε ολες τις πλατφορμες, αντικαθιστοντας τις υπαρχουσες εφαρμογες με "εφαρμογες" της πλακας. Τι feedback να κανεις σε τετοια μεταβαση? Τι να πεις και τι να αφησεις για το καινουριο χαλι?

Δημοσ.

Το προβλημα ξεκιναει απο το γεγονος οτι θελουν να κανουν το skype διαθεσιμο σε ολα τα παλια windows ακομα και για λινουξ...

Φυσικα δεν εχουν πολλου πορους και κανουν μισοδουλειες

Δημοσ.

Τα παλια windows ειναι τα 7 ας πουμε? Γιατι αν θυμαμαι καλα, το ιδιο το electron εχει σαν ελαχιστη απαιτηση τα windows 7, οποτε λογικα με αυτη την εκδοση κοβεται και η υποστηριξη για vista και xp.

Και εννοειται οτι πρεπει να το εχουν διαθεσιμο και για λινουξ απο τη στιγμη που το διαφημιζουν πως ειναι για ολες τις πλατφορμες. Αν ειναι, ας βγαλουν μια ανακοινωση οπως βγαλανε για τα wp8.1 που να λεει οτι κοβουν την υποστηριξη και τερμα.

Δημοσ.

Εγω λεω να μαζευτουμε ενα 'insomnia team" να δοκιμασουμε εναλλακτικα messengers , π.χ. viber , icq κλπ

Το icq που το ανεφερα για πλακα σε αλλο θεμα..εχει client για ολα τα λειτουργικα..wtf... :)

Ανοιγω το skypeforlinux σε εξωτερικη οθονη στο σπιτι και πιανει την μιση..αν ειναι δυνατον...

• Like 1
Δημοσ.

Τα παλια windows ειναι τα 7 ας πουμε?

Θα επρεπε να ειναι διαθεσιμο το skype μονο μεσω windows store για desktop, οποτε μιλαμε για windows 8.1 και πανω.

Και φυσικα σε ολες τις mobile πλατφορμες.

Ετσι μαζεμενα πραγματα νοικοκυρεμενα

Δημοσ.

Το icq που το ανεφερα για πλακα σε αλλο θεμα..εχει client για ολα τα λειτουργικα..wtf... :)

Δεν υπάρχει "εύκολα" σε linux το icq, εκτός από το binary που παίρνουμε από τον installer.

Νομίζω ότι αν το whatsapp υπήρχε ως πλήρης εφαρμογή (και με βιντεοκλήσεις) σε Windows, και linux τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει "εύκολα" σε linux το icq, εκτός από το binary που παίρνουμε από τον installer.

Νομίζω ότι αν το whatsapp υπήρχε ως πλήρης εφαρμογή (και με βιντεοκλήσεις) σε Windows, και linux τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Τι εννοεις "ευκολα"? Αφου υπαρχει το binary..τι αλλο θελεις?

Ενα συμπιεσμενο αρχειο κατεβασα..και ειχε μεσα binary..ετρεξε κατευθειαν χωρις πολλα λογια...Μια χαρα λειτουργησε..

Η αναφορα στο icq ηταν πιο πολυ για πλακα..οι ενδοξες μερες του εχουν περασει...τελευταια φορα ενημερωθηκε περσυ το καλοκαιρι...

Αρα δεν στηριζομαστε και πολυ στην περαιτερω αναπτυξη του..αλλα και παλι πιο λειτουργικο μου φαινεται απο το skype οπως παει να εξελιχθει...

Ισως το viber ναναι μια καλη εναλλακτικη για πολλους...

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμη θυμάμαι το νούμερο που είχα στο icq :)

Εγώ λυπάμαι αλλά αδυνατώ να καθήσω να βγάλω λίστα με προβλήματα του Skype, απλά δεν αξίζει τον κοπο

• Super Moderators
Δημοσ.

Ακόμη θυμάμαι το νούμερο που είχα στο icq :)

[...]

13774594 - το θυμάμαι απ' έξω. 

• Like 2
Δημοσ.

Θα επρεπε να ειναι διαθεσιμο το skype μονο μεσω windows store για desktop, οποτε μιλαμε για windows 8.1 και πανω.

Και φυσικα σε ολες τις mobile πλατφορμες.

Ετσι μαζεμενα πραγματα νοικοκυρεμενα

Ωραια λυση... και εξηγω γιατι δεν ειναι.

Καταρχην παραβλεπω το "να ειναι διαθεσιμο μονο στο windows store". Το windows store ειναι το πλεον αποτυχημενο store για πολλους λογους.

Επιπλεον, αν εννοεις να ειναι διαθεσιμο μονο σαν metro app, να σε ενημερωσω οτι η ιδια η ms σταματησε την αναπτυξη του metro skype πριν το 2015 και το εβγαλε και απο το store της οταν υπηρχαν μονο τα 8 στην αγορα και το καλοκαιρι του 2015, 1-2 μηνες πριν βγουν τα 10, εκοψε και την υποστηριξη για αυτο. Αρα skype σαν metro app στα windows 8.1 δεν υπαρχει εδω και 2+ χρονια. Στα windows phone/mobile δεν θα αναφερθω, ειναι απο αλλο ανεκδοτο.

Επισης, τα 7 εχουν σημερα μεγαλυτερο ποσοστο χρησης απο τα 8.1 και τα 10 μαζι, οποτε απλα δεν την παιρνει να σταματησει να βγαζει εφαρμογες για εκει γιατι απλα θα χασει το παιχνιδι απο τον ανταγωνισμο. 

Τελος, κατι που ξεχασα να αναφερω στα προηγουμενα μηνυματα μου, Η αρχη με το web.skype.com, και με το electon αργοτερα, δεν εγινε επειδη ηθελε η ms να εχει κατι και στο λινουξ. Εγινε επειδη βλεπει τα chromebooks να αυξανονται καθε μερα και δεν εχει και εκει εφαρμογη για τους χρηστες της. Και απο το να κατσει να γραψει μια σε λειτουργικο που τρεχει ακομα και σε arm, προτιμησε την ευκολη λυση.

• Like 2
Δημοσ.

@jim_p

Σοβαρά τώρα; Η Java είναι wrong paradigm?

Μάλλον δεν γνωρίζεις πως είναι φτιαγμένο το run time environment της.

Ναι είναι τόσο χαζό που κανείς δεν ασχολείται πχ με το llvm. Η που η MS δεν έκανε το ίδιο με την .net πλατφόρμα η η η..

Το electron μια χαρά είναι. Και το vscode εκεί είναι γραμμένο και είναι εξαιρετικό

Η λογική του γράφω κάποιο low level virtual machine layer για να πατήσει πάνω μια εφαρμογή ανεξάρτητα από το λειτουργικό είναι εξαιρετική.

Κάνει abstraction, ότι έχει να κάνει με λειτουργικό και ή hardware και ασχολείσαι μόνο με την ουσία

Δημοσ.

@jim_p

Σοβαρά τώρα; Η Java είναι wrong paradigm?

Μάλλον δεν γνωρίζεις πως είναι φτιαγμένο το run time environment της.

Ναι είναι τόσο χαζό που κανείς δεν ασχολείται πχ με το llvm. Η που η MS δεν έκανε το ίδιο με την .net πλατφόρμα η η η..

Το electron μια χαρά είναι. Και το vscode εκεί είναι γραμμένο και είναι εξαιρετικό

Η λογική του γράφω κάποιο low level virtual machine layer για να πατήσει πάνω μια εφαρμογή ανεξάρτητα από το λειτουργικό είναι εξαιρετική.

Κάνει abstraction, ότι έχει να κάνει με λειτουργικό και ή hardware και ασχολείσαι μόνο με την ουσία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...