Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Skype???? Αδιάφορο τέλειος ...
Υπάρχουν τόσα καλύτερα πλέον....

zoom , webex, slack ποιος ασχολείται με αυτό το αποτυχημένο app?

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@papadi: Θα έχουμε αντίστοιχες εξελίξεις σε νέες εκδόσεις του skype for business;

@jim_p: Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το electron, αλλά μάλλον είναι η πιο άμεση λύση αυτή τη στιγμή για τις εταιρείες που θέλουν να έχουν cross-platform εφαρμογές χωρίς μεγάλο κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού πω για άλλη μια φορά ότι δεν έχω επίσημες απαντήσεις και ότι δεν εκπροσωπώ επίσημα την εταιρεία... θα πω ότι δεν γνωρίζω κάποιο άλλο λόγο. Το επιχείρημα ότι οι μεγάλες εταιρείες έχουν άπειρα resources και μπορούν να αναπτύσσουν δωρεάν λογισμικό, χωρίς διαφημίσεις που τρέχει σε 6-7 πλατφόρμες είναι απλά μύθος.

Οκ, δεν εχουν απειρα resources αλλα περιορισμενα. Δεν μπορουν να προσλαβουν καποιον, εστω και ενα ατομο, που να ξερει μια σοβαρη γλωσσα προγραμματισμου και οχι μια μοδατη "γλωσσα" σαν το electron για να κανει μια σωστη εφαρμογη και να αφησουν τα του ui σε αλλους? Μαλλον οχι, γιατι πλεον τοσο οι εταιριες οσο και οι ανεξαρτητοι προγραμματιστες σκεφτονται "εχουμε αφθονη ram και cpu, οποτε δεν εινια αναγκη να γραφουμε και σωστες εφαρμογες".

Και μιας και ανεφερες το δωρεαν λογισμικο σαν επιχειρημα, να αναφερω μερικα παραδειγματα δωρεαν, μη opensource εφαρμογων, για λινουξ, απο μεγαλες εταιριες, τα οποια ειναι γραμμενα σε σωστα toolkits, μιας και για windows υπαρχουν πολλα περισσοτερα

- google chrome, ηταν σε gtk2 και πλεον (= εδω και κανα χρονο) ειναι σε gtk3

- google earth, σε qt4 (δεν ειμαι σιγουρος για το 4, ισως να ειναι και 5)

- skype, ως την 4.3 σε qt4

- teamviewer, συντομα σε qt5

- adobe brackets, σε gtk2

--- edit

- opera, σε gtk3

- viber, σε qt5

--- τελος του edit

Μονο την ms βλεπω να βαριεται και να βγαζει και τις 2 εφαρμογες που εχει διαθεσιμες για λινουξ (vs code και skypeforlinux) σε electron και σημερα να πηδαει και τις αντιστοιχες και καλυτερες εκδοσεις τους στις αλλες πλατφορμες, υλοποιοντας τες και εκει με το ιδιο σαπιο toolkit.

Ναι, βλεπω την λεξη electron για μια εφαρμογη και αυτοματα την προσπερναω επειδη ειμαι βεβαιος οτι ειναι η κακη δουλεια καποιου dev που βαριετια να μαθει μια σωστη γλωσσα και να κανει μια σωστη εφαρμογη. Εξαιρεση μεχρι σημερα αποτελουσε το skypeforlinux, πλεον δεν αποτελει και θα το ξεφορτωθω πολυ συντομα.

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

To brackets είναι γραμμένο κυρίως σε JS πάνω στο CEF (Chromium Embedded Framework), που μοιάζει πολύ σαν λύση με το electron.

Δημοσ.

Οκ το διαγραφω. Δεν το χρησιμοποιω για να ξερω πως ειναι. Μια φορα πηγα να το δοκιμασω και δεν εμπαινε καν.

Δημοσ.

Και μιας και ανεφερες το δωρεαν λογισμικο σαν επιχειρημα, να αναφερω μερικα παραδειγματα δωρεαν, μη opensource εφαρμογων, για λινουξ, απο μεγαλες εταιριες, τα οποια ειναι γραμμενα σε σωστα toolkits, μιας και για windows υπαρχουν πολλα περισσοτερα

- google chrome, ηταν σε gtk2 και πλεον (= εδω και κανα χρονο) ειναι σε gtk3

- google earth, σε qt4 (δεν ειμαι σιγουρος για το 4, ισως να ειναι και 5)

- skype, ως την 4.3 σε qt4

- teamviewer, συντομα σε qt5

Το Google Earth, αν δεν κάνω λάθος, παίζει native μόνο σε Android και σε iOS.

Ναι, βλεπω την λεξη electron για μια εφαρμογη και αυτοματα την προσπερναω επειδη ειμαι βεβαιος οτι ειναι η κακη δουλεια καποιου dev που βαριετια να μαθει μια σωστη γλωσσα και να κανει μια σωστη εφαρμογη. Εξαιρεση μεχρι σημερα αποτελουσε το skypeforlinux, πλεον δεν αποτελει και θα το ξεφορτωθω πολυ συντομα.

Ναι, έτσι έγινε. Ήταν εδώ ένας dev που του είπαν να κάνει το καινούργιο Skype και βαριόταν και το έκανε σε electron.

Δημοσ.

Ναι, έτσι έγινε. Ήταν εδώ ένας dev που του είπαν να κάνει το καινούργιο Skype και βαριόταν και το έκανε σε electron.

Σοβαρα τωρα?! Μαλλον ο dev δεν θα ειχε σχετικη εμπειρια σε αλλα toolkits τοτε.

Γιατι ξαναλεω οτι δεν δικαιολογειται εταιρια του επιπεδου της ms και να εχει επισημη εφαρμογη της σε electron. Και μαλιστα με concept κλεμμενο απο ανεξαρτητο dev.

Δημοσ.

Skype???? Αδιάφορο τέλειος ...

Υπάρχουν τόσα καλύτερα πλέον....

zoom , webex, slack ποιος ασχολείται με αυτό το αποτυχημένο app?

Όλα αυτά που ανέφερες έχουν price plans. Δεν είναι δωρεάν, ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ. 

Δημοσ.

Μέσα από το store των 10, κατεβαίνει η καινούργια έκδοση. Από το site, εξακολουθεί να κατεβαίνει η παλιά. 

Πολύ σπαστικό να μην μπορεί να γίνει resized το δικό σου παράθυρο στο βίντεο ή να χωρίζεται σε δύο παράθυρα στην βιντεοκλήση, όπως στην τελευταία έκδοση για android.

Δημοσ.

οκ τορα καταλαβα οτι εχουν βγαλει away στατους και χιλια διο πραγματα ακομη εγινε κατι σαν web app τους που εχουν στην σελιδα.... ++ δεν βλεπω ποιος ειναι online αν δεν μπω στην συνομιλια του.....

αιχος...... delete account

Δημοσ.

@papadi

"Το Google Earth, αν δεν κάνω λάθος, παίζει native μόνο σε Android και σε iOS."

https://www.google.gr/intl/el/earth/download/gep/agree.html

Σε σωζει το "αν δεν κανω λαθος" που σκεφτηκες να βαλεις καλου κακου...

Παμε στα περι skype...

Σε λινουξ , skypeforlinux εκδοση 8.10 , δεν ξερω τι σχεση εχει με την καινουργια στα windows σιγουρα ειναι και οι 2 σε electron...

https://www.dropbox.com/s/b51afcuipau27e9/skypeforlinux_memusage.png?dl=0

Συνολο κοντα στα 200mb ...και δεν την λες και υπεργαματη εφαρμογη σε σχεση με την αντιστοιχη στα windows..Aπο ρυθμισεις...μηδεν εις το πηλικον..πολυ βασικες και σε φαση "και χαρη σας κανουμε"...κατα τα αλλα ειναι κοινος κωδικας...

Εγω ειμαι απλος ανθρωπος..θελω ενα μικρο και λιτο παραθυρο να βλεπω τις επαφες μου και να διπλοκλικαρω και σε 2ο διαφορετικο ξεχωριστο παραθυρο να χω την συνομιλια μου με την καθε επαφη...

Οοοοοχι πρεπει να χω μιση οθονη κατελλειμενη απο το skype..γιατι το electron τα θελει ολα σε ενα παραθυρο...

Καλη φαση..εχε χαρη που ολοι οσοι με εχουν και τους εχω στο σκαιπ ...χρησιμοποιουν σκαιπ..και ειναι "που να αλλαζω messenger τωρα..." ....συνεχιστε την "καλη" δουλεια και βλεπω ακομα και οι βαριεστημενοι να αλλαξουν..να αλλαζουν...

Δημοσ.

Το Skype απο τοτε που το αγόρασε η ΜS έγινε χάλι μαύρο δυστυχώς.

Επιπλέον, κατήργησε την εφαρμογή και υποστήριξη από smart tv. Πραγματικά για κάποιους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ήταν ένα καλό εργαλείο για την επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα ώστε να έχουν και οπτική επαφή χωρίς πολλά-πολλά για Η/Υ κλπ. Με ποιό σκεπτικό το έκανε;!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...