Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω στα χερια μου ενα το M765TU Turbo X το οποιο εχει θεμα με την οθονη (επειδη ειναι λαπτοπ 10ετιας απο το ανοιγμα και το κλεισιμο της οθονης καποιο καλωδιο εχει φθαρει ) 

η οθονη δεν βγαζει καθολου εικονα (παλια απλα ειχε θεμα με το backlight αναβε οποτε ηθελε ) και οταν το συνδεσα με vga και με hdmi σε 2 διαφορετικα μονιτορ και το bootαρα δεν εμφανισε κατι... το θεμα ειναι οτι εχει λογισμικο και θα επρεπε τουλαχιστον να μπορω να μπω στα BIOS.

Τι λετε να πηγαινει λαθος ? Ο υπολογιστης λειτουργει κανονικα γιατι ζεστενεται απο κατω αλλα δεν ξερω κατα την κανονικη λειτουργεια ποια λεντακια μπροστα πρεπει να εινια αναμενα και τι σημαινουν ολα τα συμβολα.

Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδηποτε λυση.

Δημοσ.

Κάρτα γραφικών 

Το σκεφτηκα αλλα θεωρησα πιο πιθανο να εχει θεμα καποιο καλωδιο στον μεντεσε της οθονης απο την τριβη ... απο κει και περα το οτι δεν βγαζει εικονα ουτε απο VGA ουτε HDMI δεν ειναι καλος παραγοντας... το θεμα ειναι ομως οτι εχει και APU και GPU της Nvidia εκτος αν ο Core 2 Duo δεν ειναι APU αλλα απλος επεξεργαστης. (και μιλωντας για λαπτοπ 10ετιας ειναι πολυ πιθανο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον την στιγμη που το εγγραφα αυτο ελυνα το λαπτοπ. Εβγαλα τα παντα τσεκαρα τα καλωδια της οθονης και μετα αφου ειδα οτι ειναι ολα καλα (δεν τσεκαρα τον μετασχηματιστη) το ξαναεδεσα και δουλευει.

Το προβλημα ειναι οτι δουλευει μερικως. Η οθονη εχει εικονα (αρα το GPU δουλευει κανονικα) αλλα δεν εχω backlight το οποιο σημαινει η οτι καηκε η λαμπα η ο μετασχηματιστης... πως το τσεκαρω αυτο χωρις να εχω εξτρα μετασχηματιστη να δοκιμασω ?

Επεξεργασια : Ελυσα την οθονη και καθε φορα που προσπαθει ο μετασχηματιστης να δωσει ρευμα στην λαμπα για το backlight ακουγεται η φαινεται σπιθα που σημαινει οτι βραχυκυκλωνει το θεμα ειναι που και πως το βρισκω ? (το βραχυκυκλωμα γινεται απο το πλαισιο της οθονης στο σασι στηριξης της.)

Επεξεργασια 2 : Παιδες τελικα βρηκα το θεμα ανοιξα την οθονη (αφαιρεσα το καλωδιο οδηγησης και τα μεταλλικα λαμακια (που κρατανε την λαμπα απο το backlight) και βρηκα οτι ειχε λιωσει και μαυρισει ενα ακρο της λαμπας θα παραγγειλω αντικατασταση αμεσα

Επεξ/σία από jackaros52

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...