Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Χαιρετω το φορουμ, εχω ενα φιλο που θελει να παρει υπολογιστη και η χρηση του ειναι καθαρα photoshop/premiere -θα δουλευει βιντεο 4κ- (μπορει και καποιο αλλο προγραμμα για βιντεο/φωτογραφια αλλα το νοημα το πιασατε). Σκεφτομουν για κατι σαν το συστημα της φωτογραφιας αλλα θα θελα γνωμες/αποψεις. Και επισης θα χρειαστει και μια οθονη. Αλλα δεν ξερω τι παιζει με αυτες.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Συμπληρωσε φορμα i) Το ποσό που διαθέτουμε: ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:
fnp Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικά θα προτείνω 32 gb ram και οπωσδήποτε Intel επεξεργαστή. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να πάει σε i7. Έχω 16 gb ram και i5 6600 και τα 4k video αναγκαζομαι να τα μονταρω με proxies στο premiere. Φυσικά στα λεφτά που θα φτάσει ο υπολογιστής που περιγράφω μαζί με μια οθόνη θα του πρότεινα να πάρει ένα Mac το οποίο είναι εξαιρετικό για την χρήση που θέλει να κάνει. 1
adtakhs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Χαιρετω το φορουμ, εχω ενα φιλο που θελει να παρει υπολογιστη και η χρηση του ειναι καθαρα photoshop/premiere -θα δουλευει βιντεο 4κ- (μπορει και καποιο αλλο προγραμμα για βιντεο/φωτογραφια αλλα το νοημα το πιασατε). Σκεφτομουν για κατι σαν το συστημα της φωτογραφιας αλλα θα θελα γνωμες/αποψεις. Και επισης θα χρειαστει και μια οθονη. Αλλα δεν ξερω τι παιζει με αυτες.
pnick Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Για video 4k στο Premiere θα έβαζα τουλάχιστον 32gb RAM και κάρτα γραφικών με τουλάχιστον 6gb Vram (8gb ακόμα καλύτερα). Πιστεύω ότι για να βγεί κάτι αξιόλογο θα χρειαστεί μαζί με οθόνη από 1500-2000€. To Photoshop χρειάζεται καλή single threaded και αρκετή μνήμη απλά. 1
jgeorgiou Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 το photoshop θελει υψηλό single core εγώ θα αγόραζα Ι5 8600Κ
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Συμπληρωσε φορμα i) Το ποσό που διαθέτουμε: ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: 1) πανω κατω οσα ειναι στην φωτογραφια +- 100 2-3-4)αν διαβασεις το αρχικο ποστ ειναιο ολα εκει 5)για την ωρα οχι 6)Καλυτερα απο ενα αλλα περισσότερο με ενδιαφερουν τι να βαλω το απο που θα παρω το βρισκω μονος μου 7) θα το συναρμολογησω εγω 8) οχι 9) αμμεσα οχι, ειναι καθαρα για φωτογραφια/βιντεο και καθολου παιχνιδια οποτε δεν νομιζω οτι χρειαζεται καποια αναβαθμιση 10 -11-12 ) οχι Επεξεργαστη θα παω σε Ryzen, δεν νομιζω οτι αξιζει να παω σε I7 (ανεβαζει και το κοστος και δεν υπαρχει και λογος). Οποτε κοιταω για 32γβ ραμ και 4+ καρτα γραφικων
adtakhs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Κοίτα αυτό που σου έδωσα. Είναι στο budget σου με 8-πύρηνο με 16 threads ryzen στα 65 watt TDP. 32Gb ram στα 3000mhz σε πολύ καλή τιμή. NVME 240, (MLC) και κάρτα γραφικών στα 4GB DDR5 , seasonic τροφοδοτικό με 5 χρόνια εγγύηση https://seasonic.com/product/s12ii-520/ καλό κουτί https://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/neos Ισως λίγο στην κάρτα να πρέπει να ανεβεις σε GTX 1060 αλλά κατά τα άλλα νομίζω πως είναι το απόλυτο VFM . 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Καμια προταση για οθονη?
slk200gr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Παντως οπως αναφερθηκε για αυτες τις δουλειές ο Mac ειναι μονοδρομος ,εδωσα ενα τσουβάλι λεφτα και την αποδωση του τοτε 3 ετών mac δεν μπορεσε να την φτασει ,τωρα μετα απο 6 μηνες το pc φαινεται ακομα πιο γερασμένο, μιλαμε πάντα αν ο φιλος σου θελει να το δουλεψει επαγγελματικα και οχι για hobby
Moderators Spect~ Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Παντως οπως αναφερθηκε για αυτες τις δουλειές ο Mac ειναι μονοδρομος ,εδωσα ενα τσουβάλι λεφτα και την αποδωση του τοτε 3 ετών mac δεν μπορεσε να την φτασει ,τωρα μετα απο 6 μηνες το pc φαινεται ακομα πιο γερασμένο, μιλαμε πάντα αν ο φιλος σου θελει να το δουλεψει επαγγελματικα και οχι για hobby Λόγω λειτουργικού; γιατί μου φαίνεται δύσκολο ένα σύστημα με καλύτερα χαρακτηριστικά να είναι πιο αργό εξαιτίας και μόνο του λογισμικού. Δεν αναφέρομαι σε προγράμματα editing της Apple αλλά καθαρα σύγκριση photoshop και premiere σε windows και mac Radio head για την οθόνη δεν ξέρω υποθέτω περίπου 300 400 ευρω
slk200gr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Λόγω λειτουργικού; γιατί μου φαίνεται δύσκολο ένα σύστημα με καλύτερα χαρακτηριστικά να είναι πιο αργό εξαιτίας και μόνο του λογισμικού. Δεν αναφέρομαι σε προγράμματα editing της Apple αλλά καθαρα σύγκριση photoshop και premiere σε windows και mac Radio head για την οθόνη δεν ξέρω υποθέτω περίπου 300 400 ευρω και ομως φιλε μου ,και εγω πριν νομιζα οτι θα στησω καλυτερο μηχανημα αλλα δεν, τουλαχιστον στο photoshop και αλλα γραφιστικα προγραμματα που δουλευουν και τα δυο ,καλυτερα χαρακτηριστικα χειροτερη διαχειρηση
adtakhs Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Οθόνες BenQ GW2765HT 2560x1440 (8 bit color depth / 12 bit FRC, 100% sRGB, 79.1% Adobe RGB) https://www.skroutz.gr/s/5793633/BenQ-GW2765HT.html Samsung S32D850T (32", 2560x1440 100% SRGB. 70.3 Adobe RGB) https://www.skroutz.gr/s/5268031/Samsung-S32D850T.html LG-34UM68-P (2560x 1080 , 100% sRGB) https://www.skroutz.gr/s/8968125/LG-34UM68-P.html Αν έπαιρνες από εξωτερικό ίσως να μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο σε σύστημα και οθόνη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα