Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δε νομίζω ότι το κυρίως θέμα εδώ είναι το ios ή android. Στο λάπτοπ το κάνεις αυτό, στο κινητό δεν βολεύει Γιατί είναι αστείο αν ισχύει; Είναι αστείος και ύποπτος ο τρόπος που το παρουσιάζει. Ο χρήστης δίνει το ΟΚ για την πρόσβαση στις λειτουργίες (όπως και στο android) αλλά κάθε φορά που χρησιμοποιείται η κάμερα ή το μικρόφωνο, έχει σαφέστατη ένδειξη στην οθόνη. 2
zio10 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Είναι αστείος και ύποπτος ο τρόπος που το παρουσιάζει. Ο χρήστης δίνει το ΟΚ για την πρόσβαση στις λειτουργίες (όπως και στο android) αλλά κάθε φορά που χρησιμοποιείται η κάμερα ή το μικρόφωνο, έχει σαφέστατη ένδειξη στην οθόνη. Οκ, για μένα ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω. Και ένδειξη να έχει δηλαδή το θέμα παραμένει. Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των κατόχων smartphone δεν ξέρει τι κάνει και δεν ξέρει βασικές λειτουργίες...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Οκ, για μένα ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω. Και ένδειξη να έχει δηλαδή το θέμα παραμένει. Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των κατόχων smartphone δεν ξέρει τι κάνει και δεν ξέρει βασικές λειτουργίες... Αυτό είναι πρόβλημα των χρηστών. Διαφορετικά θα έπρεπε σε κάθε smartphone, να έχουν πρόσβαση στην κάμερα, μικρόφωνο, GPS, κλπ, μόνο οι εφαρμογές της "μαμάς" εταιρείας. 1
Neg Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Αυτό είναι πρόβλημα των χρηστών. Διαφορετικά θα έπρεπε σε κάθε smartphone, να έχουν πρόσβαση στην κάμερα, μικρόφωνο, GPS, κλπ, μόνο οι εφαρμογές της "μαμάς" εταιρείας. Σου δείχνει ένδειξη το iPhone αν κάποια εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα στο παρασκήνιο; Ξέρω για το GPS και το μικρόφωνο ότι το δείχνει αλλά δεν μου έχει τύχει να δω μέχρι στιγμής την ανάλογη ένδειξη στην κάμερα.
georgetsl Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Τα σταθερά παρακολουθούνται απ' το 60 τουλάχιστον. Κι ο Τζειμς Μποντ είχε από τότε μαζί του στυλό με κάμερα πάνω Άρα, κλείσιμο ίντερνετ, πέταμα τα κινητά και πάνω στα βουνά. Να κάνουμε και μεντιτέισον. δεν ειναι και ασχημο το βουνο με μεντιτεισον....θα χασουν και κανα δεκακιλο απο την μπακα οι περισσοτεροι , και καποιοι θα βρουν και γκομενα !! θετικο το κοβω !!!
boulevar Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Εγω παντως σαν ios περισσοτερο, και πολυ λιγοτερο ως android user, ειπα: "αλλο πραμα μια τρυπουλα και αλλο πραγμα να ναι ξεχυλωμενο απο ολες τις παντες... δε μπορουν να εξισωθουν ολα.." Αυτο το καταλαβαινεις? Οχι ακριβως, αυτο που λεω εγω ειναι οτι αμα εισαι προσεκτικος, σε οποιο λογισμικο και να εισαι δεν θα εχεις θεμα, αν απο την αλλη δεν ξερεις τι σου γινεται και πατας σε ολα ενταξει, ειτε IOS εισαι ειτε Android παλι το ιδιο ειναι.
Bluedive Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Α, στο καλο. Πεφτω απο τα ροζ συννεφα μου. Αποκλειεται να συμβαινει κατι τετοιο σε οτιδηποτε φοραει καμερα και συνδεεται με το internet. Ποτε σε αυτον τον ομορφο αγγελικο κοσμο.
Markantonis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Οκ γυρνά πλευρό τώρα... Η δεν διάβασες το άρθρο ή δεν ξέρεις Ελληνικά
Markantonis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Διαβάζω διάφορα εδώ περί ποιο λειτουργικό έχει τις περισσότερες τρύπες κτλ Δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά στο ότι κατάφεραν και στο iOS να διεισδύσουν. Και το γράφω εδώ που έχω iPhone και δεν πετάω από την χαρά μου από τα νέα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Βασικά θεωρώ αστείο ότι οι χρήστες iOS πιστεύουν ότι ξέρουν τι κάνει ένα ΚΛΕΙΣΤΌ λογισμικό. Δηλαδή άμα το iOS αφήνει κάποιες εφαρμογές να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς καμία ένδειξη, εσείς πως το ξέρετε? Για το τι συλλέγει το ίδιο το iOS και ο browser δεν το συζητάμε καν, μεγάλα παιδιά είμαστε. Όποιος θέλει ιδιωτικότητα, τα open source Android είναι μονόδρομος. Και ακόμα και τότε πρέπει να βάλεις άλλο browser κλπ, δηλαδή είναι φασαρία. Προφανώς οι περισσότεροι, με εμένα μαζί, δεν ασχολούμαστε να το κάνουμε. Οκ, επιλογή μας να ανταλλάξουμε ιδιωτικότητα με χρόνο, χαζή ίσως αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Αλλά ότι πάνε άνθρωποι και ξοδεύουν 2 και 3 μισθούς για τη τυφλή ελπίδα ότι μια κερδοσκοπική εταιρεία δεν μαζεύει δεδομένα τα οποία θα της δώσουν εκατομμύρια.. αυτό είναι χαζό.
Regulus Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 "....είπε εργαζόμενος της Google." Ακόμα γελάω με την φοβερή αποκάλυψη. Και σαν κάτοχος ipad (αν και δώρο) να σημειώσω ότι με ένα απλό κλικ στις ρυθμίσεις privacy ακυρώνεις όλα τα permissions των εφαρμογών στα πάντα. 1
koufs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Μάλλον δεν ξέρεις ανάγνωση... «After the researchers discovered the tool, Uber said it is no longer in use and will be removed from the app» ... “It looks like no other third-party developer has been able to get Apple to grant them a private sensitive entitlement of this nature,” «it’s possible that Apple sandboxed the entitlement to prevent it from accessing data outside Uber’s app.« (δεν είναι σίγουρος εάν η εφαρμογή το κάνει αυτό που λέει, υποθέτει, και λέει ότι πιθανότατα η Apple να το έχει υπό στενό έλεγχο με περιορισμένα permissions) Τι έγραψα πριν? εάν μια εφαρμογή κάνει τζιζ , πέφτει χέρι... ενώ η google απλά το εκμεταλευεται... ΔΕΝ λέω ότι ίσως η Apple δεν αφήνει κερκόπορτες η δε ξέρω τι άλλο, λέω ότι εάν η Apple έχει ένα μικρό κενό κάπου, η google είναι μπάτε σκύλοι αλέστε... νομίζω καταλαβαίνεις την διαφορά.... λέει "it’s possible that Apple sandboxed the entitlement" είναι πιθανό (αν το είχανε κάνει δεν θα λέγανε είναι πιθανό, αφού είναι θεμιτό να έχει γίνει, αλλά θα λέγανε έγινε) δηλαδή πιάσανε τον κλέφτη με τα κλοπιμαία, και αυτός λέει "είναι πιθανό ότι θα τα επέστρεφε μόνος του" και εμείς το πιστεύουμε και επίσης λέει παρακάτω "Apple gave us this permission years because Apple Watch couldn’t handle" δηλαδή η αππλε τους έδωσε την σπέσιαλ άδεια να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της οθόνης (φωτος, passwords, οτιδήποτε), αφού πιαστήκανε με τα "κλοπιμαία" παραμάσχαλα, δεν μπορεί να το αρνηθεί ξέρω ανάγνωση, αλλά ξέρω να καταλαβαίνω και τι λέει το κείμενο, "....είπε εργαζόμενος της Google." Ακόμα γελάω με την φοβερή αποκάλυψη. Και σαν κάτοχος ipad (αν και δώρο) να σημειώσω ότι με ένα απλό κλικ στις ρυθμίσεις privacy ακυρώνεις όλα τα permissions των εφαρμογών στα πάντα. τα permissions που σου δίνει τη δυνατότητα η αππλε να ακυρώσεις, έδωσα παραπάνω link με σπέσιαλ permission που είχε δωθεί στην uber, και κανείς (απλός χρήστης) δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι ποτέ, ούτε θα μπορούσε να το ακυρώσει, το βρήκανε ερευνητές ασφαλείας, η uber είπε κάτι μπούρδες γαι ποιο λόγο γινότανα, και η αππλε έκανε τον κινέζο, δεν βγήκε να το αρνηθεί ο θέμα είναι πόσα ακόμη permissions και σε ποιους έχουν δοθεί, γιατί ξέρεις τα permissions είναι σαν τις κατσαρίδες, άμα δεις μία σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμη (δεν ειμαι hater, έχω iphone, αλλά τα παιχνίδια στην πλάτη μου με ενοχλούν)
Antiriad Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Κάτι ξέρει και ο Μάρκος ο Ζούκερμπεργκ που βάζει χαρτί ταινία να καλύψει την κάμερα του laptop του.
gate12345 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δεν λεμε οτι δεν γινετε και στο android αλλα πολλοι λενε δεν γινετε στα iphone, οριστε!
zio10 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Βασικά θεωρώ αστείο ότι οι χρήστες iOS πιστεύουν ότι ξέρουν τι κάνει ένα ΚΛΕΙΣΤΌ λογισμικό. Δηλαδή άμα το iOS αφήνει κάποιες εφαρμογές να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς καμία ένδειξη, εσείς πως το ξέρετε? Για το τι συλλέγει το ίδιο το iOS και ο browser δεν το συζητάμε καν, μεγάλα παιδιά είμαστε. Όποιος θέλει ιδιωτικότητα, τα open source Android είναι μονόδρομος. Και ακόμα και τότε πρέπει να βάλεις άλλο browser κλπ, δηλαδή είναι φασαρία. Προφανώς οι περισσότεροι, με εμένα μαζί, δεν ασχολούμαστε να το κάνουμε. Οκ, επιλογή μας να ανταλλάξουμε ιδιωτικότητα με χρόνο, χαζή ίσως αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Αλλά ότι πάνε άνθρωποι και ξοδεύουν 2 και 3 μισθούς για τη τυφλή ελπίδα ότι μια κερδοσκοπική εταιρεία δεν μαζεύει δεδομένα τα οποία θα της δώσουν εκατομμύρια.. αυτό είναι χαζό. Πιστεύω ότι με smartphone, υπολογιστή και μόνιμη σύνδεση στο ίντερνετ δεν υπάρχει ιδιωτικότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα