Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δωσε σε παρακαλω ενα λινκ...

Είχε πέσει το μάτι μου στο Reddit στο παρακάτω link που έφτασε στην Frontpage

http://www.bbc.com/news/technology-41776215

και στο καπάκι ένα βίντεο ενός τύπου που το είχε δοκιμάσει για πλάκα στο παρελθόν

https://www.youtube.com/watch?v=U0SOxb_Lfps

επίσης άμα ψάξεις στο Google θα δεις πολλές πηγές να το υποστηρίζουν ενώ φυσικά το Facebook το αρνείται. Δεν με εκπλήσσει καθώς στο παρελθόν είχαν κάνει χειρότερα το να πουλάνε στοιχεία για προφίλ ανθρώπων με κατάθλιψη για να τους προβάλουν στοχευμένη διαφήμιση. Επίσης πριν κάτι μήνες είχαν βρει το ίδιο σε γνωστές εφαρμογές στο Android όπως αυτή των McDonalds η οποία σύλλεγε ηχητικό υλικό, δίχως να το γνωρίζει ο χρήστης. Η καλύτερη λύση είναι να μην δίνεις δικαιώματα σε αυτές τις εφαρμογές, να χρησιμοποιούν την κάμερα και το μικρόφωνο.

Δημοσ.

Είχε πέσει το μάτι μου στο Reddit στο παρακάτω link που έφτασε στην Frontpage

http://www.bbc.com/news/technology-41776215

και στο καπάκι ένα βίντεο ενός τύπου που το είχε δοκιμάσει για πλάκα στο παρελθόν

https://www.youtube.com/watch?v=U0SOxb_Lfps

επίσης άμα ψάξεις στο Google θα δεις πολλές πηγές να το υποστηρίζουν ενώ φυσικά το Facebook το αρνείται. Δεν με εκπλήσσει καθώς στο παρελθόν είχαν κάνει χειρότερα το να πουλάνε στοιχεία για προφίλ ανθρώπων με κατάθλιψη για να τους προβάλουν στοχευμένη διαφήμιση. Επίσης πριν κάτι μήνες είχαν βρει το ίδιο σε γνωστές εφαρμογές στο Android όπως αυτή των McDonalds η οποία σύλλεγε ηχητικό υλικό, δίχως να το γνωρίζει ο χρήστης. Η καλύτερη λύση είναι να μην δίνεις δικαιώματα σε αυτές τις εφαρμογές, να χρησιμοποιούν την κάμερα και το μικρόφωνο.

Για αυτό το facebook app το χρησιμοποιήσουμε μόνο όταν πάμε στην τουαλέτα και σκοπεύουμε να κάτσουμε ώρα. :P

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ενώ στο Android αν δώσεις παρόμοια permissions σε αντίστοιχο app δεν μπορει να παρακολουθεί την κάμερα του κινητού σου ε ;

Ναι, γιατί στο Android ας πούμε, είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο...

Φυσικά και μπορεί να συμβεί και στο Android. Απο τη στιγμή που δίνεις άδεια στην εφαρμογή να χρησιμοποιήσει τη κάμερα, τότε μπορεί να έχει πρόσβαση όποτε θέλει. Η διαφορά είναι απο το Android Oreo 8.0 και μετά υπάρχει λειτουργία ενσωματωμένη στο σύστημα που σε ειδοποιεί με notification όταν μια εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο και χρησιμοποιεί μπαταρία παραπάνω απο το κανονικό. Έτσι ο χρήστης θα τη ψιλιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά με την εφαρμογή. Στο iOS φαντάζομαι δεν υπάρχει παρόμοια λειτουργία για αυτό και έγινε θέμα.

Δημοσ.

το θεμα ειναι αν μπορει να συμβει και στο android? οτι ισχυει δηλαδη στο ios δε σας ενοχλει? λες και ειναι αντιπαραθεση για ομαδες..

Tο θεμα ειναι φιλε, αλλο πραμα μια τρυπουλα και αλλο πραγμα να ναι ξεχυλωμενο απο ολες τις παντες... δε μπορουν να εξισωθουν ολα.. 

Δημοσ.

Tο θεμα ειναι φιλε, αλλο πραμα μια τρυπουλα και αλλο πραγμα να ναι ξεχυλωμενο απο ολες τις παντες... δε μπορουν να εξισωθουν ολα.. 

Το θέμα δεν είναι να συγκρίνουμε τις .."τρύπες" μας. Το άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα.

Πόσο καλύτερο θα ήταν σε κάθε θέμα να ...μένουμε στο θέμα και όχι να καταλήγουμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Peace... :-D

Δημοσ.

το θεμα ειναι αν μπορει να συμβει και στο android? οτι ισχυει δηλαδη στο ios δε σας ενοχλει? λες και ειναι αντιπαραθεση για ομαδες..

Μα αυτό που περιγράφεται στο άρθρο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ούτε στο iOS. Όποτε ας ξεκινήσουμε την κουβέντα για αυτό πρώτα.

Δημοσ.

Σωστός.

Προσωπικά σε Android και iOS δεν δίνω ποτέ πρόσβαση σε εφαρμογές που ζητάνε χωρίς λόγο πρόσβαση σε δεδομένα που δεν χρειάζονται ή δίνω πρόσβαση μόνο όταν χρησιμοποιώ κάποιες εφαρμογές και μετά κλείνω τα δικαιώματα. 

Όλα αυτά γίνονται για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν εταιρίες που βγάζουν λεφτά, όχι από διαφημίσεις, αλλά από την πώληση προσωπικών δεδομένων.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της AccuWeather που πουλούσε τα δεδομένα στην revealmobile.com και αυτή στην συνέχεια τα έπαιρνε από διαφημιστές.

• Like 1
Δημοσ.

Πως τα καταφερνουν παλι οι "IOS users" να το παιζουν οτι ολα καλα τα ξεραμε αυτα εμεις, ενω αμα υπηρχε παρομοιο αρθρο για το Android θα λεγανε, ε εγω γιαυτο εχω IOS και εχω το κεφαλι μου ησυχο επειδη ξερω τι πληρωνω και κατι τετοιες χαζομαρες. Αντικειμενικοτητα 0, απο ολες τις πλευρες. Σοβαρα πρεπει να το κοιταξετε απο ποιο σημειο και μετα εχετε γινει οπαδοι και λατρεις καποιας εταιριας, και οχι απλα χρηστες. 

Φιλικα παντα

• Like 3
Δημοσ.

Τα πράματα είναι απλα, είτε iOS είτε android μπορεί να γίνει παρακολούθηση.

Ήταν πιο απλά όλα όταν είχαμε ένα 3310 η k750i. Δεν είχαμε αυτές τις σκοτούρες στο κεφάλι μας.

Τώρα παντού ακούς για παρακολούθηση κτλ. Κ είναι πολύ πιο εύκολο.

• Like 1
Δημοσ.

Πως τα καταφερνουν παλι οι "IOS users" να το παιζουν οτι ολα καλα τα ξεραμε αυτα εμεις, ενω αμα υπηρχε παρομοιο αρθρο για το Android θα λεγανε, ε εγω γιαυτο εχω IOS και εχω το κεφαλι μου ησυχο επειδη ξερω τι πληρωνω και κατι τετοιες χαζομαρες. Αντικειμενικοτητα 0, απο ολες τις πλευρες. Σοβαρα πρεπει να το κοιταξετε απο ποιο σημειο και μετα εχετε γινει οπαδοι και λατρεις καποιας εταιριας, και οχι απλα χρηστες. 

Φιλικα παντα

Εγω παντως σαν ios περισσοτερο, και πολυ λιγοτερο ως android user, ειπα: "αλλο πραμα μια τρυπουλα και αλλο πραγμα να ναι ξεχυλωμενο απο ολες τις παντες... δε μπορουν να εξισωθουν ολα.."     Αυτο το καταλαβαινεις? 

Τα πράματα είναι απλα, είτε iOS είτε android μπορεί να γίνει παρακολούθηση.

Πολυ σωστα..απλα με ανδροιδ ειναι πανευκολο ενω με iOs πανδυσκολο... οσο να ναι, υπαρχει μια διαφορα ε.. 

Δημοσ.

Ναι ενώ στο Android αν δώσεις παρόμοια permissions σε αντίστοιχο app δεν μπορει να παρακολουθεί την κάμερα του κινητού σου ε ;

Δε νομίζω ότι το κυρίως θέμα εδώ είναι το ios ή android.

εγώ χρησιμοποιώ μαύρη ταινία στης κάμερες εδώ και πολύ καιρό . δεν περίμενα καμία έρευνα να γίνει και από κανένα λογισμικό ιός ή ανδροιδ . γνωστό ότι αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα . ο μεγάλος αδελφός ήταν πάντα εδώ

Στο λάπτοπ το κάνεις αυτό, στο κινητό δεν βολεύει :)

Βασικά γελαμε ακόμη...

Γιατί είναι αστείο αν ισχύει;

Δημοσ.

iOS user here.

Πάμε πάλι. Τι ακριβώς ισχύει; Ανοίγει κάποια εφαρμογή μόνη της; Όχι. Παίρνει κάποια εφαρμογή μόνη της δικαιώματα στην κάμερα; Όχι. Μπορεί να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή την κάμερα ενώ είναι στο background χωρίς να το ξέρει ο χρήστης όπως λέει το αρθρο; Βλέποντας το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος που έχει την κλασική κόκκινη μπάρα πάνω η απάντηση είναι όχι.

Άρα πως ακριβώς θα κατασκοπεύσει;;;

Δημοσ.

iOS user here.

Πάμε πάλι. Τι ακριβώς ισχύει; Ανοίγει κάποια εφαρμογή μόνη της; Όχι. Παίρνει κάποια εφαρμογή μόνη της δικαιώματα στην κάμερα; Όχι. Μπορεί να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή την κάμερα ενώ είναι στο background χωρίς να το ξέρει ο χρήστης όπως λέει το αρθρο; Βλέποντας το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος που έχει την κλασική κόκκινη μπάρα πάνω η απάντηση είναι όχι.

Άρα πως ακριβώς θα κατασκοπεύσει;;;

Κι έτσι όπως λες να είναι το 90% δίνει ό,τι δικαιώματα ζητάει η κάθε εφαρμογή και δεν έχει ιδέα για την κόκκινη μπάρα...ας πρόσεχαν θα μου πεις, αλλά είναι θέμα όπως και να το κάνουμε.

Και να ξαναλέω, δε με νοιάζει αν είναι ios ή android. Είναι συνολικό θέμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...