DarkPrince Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ανάλυση της οθόνης όπου η τεχνολογία προβολής παραμένει σταθερή LED IPS panel 8bit 60Hz και το μονο που αλλάζει είναι η ανάλυση, έχουμε δυο οθόνες 2160p και 1440p το υλικό που έχω είναι σε FHD η και λιγότερο θα υπάρξει πτώση της ποιότητας σε μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης ή το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο?
vadergr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Και στις δυο περιπτωσεις εχεις scaling. Ιδανικα, μονο 1/1.
DarkPrince Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Σε μεγαλύτερη ανάλυση κάνει upclase, η διαδικασία αυτή χαλάει την ευκρίνεια η το οπτικό αποτέλεσμα παραμένει σταθερό? Βλέπω ταινίες και παίζω Video Games σε FHD να αγοράσω 1080p οθόνη η να πάρω 1440 για future proof? (P.S.) όταν γράφω χαλάει το οπτικό αποτέλεσμα εννοώ θα πιχελιάζει θα ειναι θαμπή η εικόνα η όλα μια χαρά? Αναρωτιέμαι επειδή στο ψάξιμο που έχω κάνει διαβάζω και τις δυο εκδοχές, τελικά τι ισχύει? Δυστυχώς δεν έχω τα μέσα για να το κάνω στην πράξη, υπάρχει κάποιος που τις έχει συγκρίνει να μας πει? (P.S 2) Επειδή δεν γνωρίζω αλλα θέλω να μάθω, γενικές γνώσεις περνώ διαβάζοντας εδώ κι εκεί προσπαθώ να κατανοήσω την έννοια του upscale. Αν έχω καταλάβει σωστά η διαδικασία αυτή γίνετε σε υλικό που είναι χαμηλότερης ανάλυσης από αυτή που έχει η οθόνη για να μπορούμε να δούμε σε fullscreen σε διαφορετική περίπτωση θα βλέπαμε μια ορθογώνια εικόνα στην μέση της οθόνης και γύρο μαύρα pixel. Σωστά? Εφόσον γίνεται upscale σε fullscreen τα περισσευούμενα pixel τι γίνονται?
DarkPrince Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 έχω κάνει εγγραφη στο netflix και παρακολουθώ σειρές στην TV και στο Macbook, Η TV όλα καλά ωραία χρώματα και ευκρίνεια στο 1080p στο Macbook Pro όχι και τόσο, μετά από ψάξιμο διαβάζω ότι στο chrome μέχρι 720p υποστηρίζει και πρέπει να το γυρίσω σε Safari για 1080p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα