Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, imr είπε

Ναι αλλα δεν θα πρεπει να μου επιστραφουν το καλοκαιρι? Και να τα ξαναβαλω τον επομενο χειμωνα?

Όχι, μένουν στο αποθεματικό μέχρι να φύγεις από το διαμέρισμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, imr είπε

Ναι αλλα δεν θα πρεπει να μου επιστραφουν το καλοκαιρι? Και να τα ξαναβαλω τον επομενο χειμωνα?

Το αποθεματικό είναι για όλα τα έξοδα :καθαριότητα,κοινόχρηστο ρεύμα,κοινόχρηστο νερό,συντήρηση ανελκυστήρα και θέρμανση όπου υπάρχει.

Δημοσ.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι σαν ενοικιαστης πρεπει να τα πληρωσω και οχι ο ιδιοκτητης.

Υπαρχει σχετικη νομοθεσια?

Οτι θα πληρωνω τα κοινοχρηστα μου εννοειται.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, imr είπε

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι σαν ενοικιαστης πρεπει να τα πληρωσω και οχι ο ιδιοκτητης.

Δηλαδή, δεν καταλαβαίνεις γιατί όλοι σου λένε ότι εσύ πρέπει να πληρώνεις το αποθεματικό για το πετρέλαιο που θα ζεστάνει εσένα;

Δημοσ.

Ξέρεις εδώ κολλάει το " μπορώ να στο εξηγήσω,δε μπορώ να σε κάνω να το καταλάβεις".

Δώσε τα χρήματα αν θες να συνυπαρξεις,αν δε σου αρέσει πήγαινε αλλού να μείνεις.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, imr είπε

Νομιζω οι η ομαδα πολιτικης ορθοτητας βαραει υπερωριες στο φορουμ. Χαλαρωστε ρε παιδια.

Θα ζητησεις τον κανονισμος της πολυκατοικιας να δεις τι λεει εκει μεσα. Πρακτικα ειτε πληρωσεις (προπληρωσεις) εσυ σαν νοικαρης ειτε ο ιδιοκτητης ειναι το ιδιο πραγμα.

δεν πληρωνεις περισσοτερο, απλα δινεις τα χρηματα προκαταβολικα για οτι καψεις (ειτε οτι μετρησει ο μετρητης σου, ειτε το παγιο για την θερμανση που περνεις απο τους διπλανους) οτι δεν καψεις σου επιστρεφετε. Σε εμας μενει επ' αοριστο στο αποθεματικο για τα εξοδα της πολυκατοικιας, απο 300ευρω θα σωθουμε;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καταστατικό που να γράφει για προπληρωμή πετρελαίου, αυτά δεν υπήρχαν τότε 

Δεν υπάρχει η έννοια προκαταβολή για την αγορά πετρελαίου, αυτά είναι κόλπα της κρίσης

Το πετρέλαιο αγοραζόταν πάντα με το αποθεματικό της πολυκατοικίας, υπόχρεοι του οποίου ήταν πάντα οι ιδιοκτήτες 

So simple

• Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δεν υπάρχει καταστατικό που να γράφει για προπληρωμή πετρελαίου, αυτά δεν υπήρχαν τότε 

Δεν υπάρχει η έννοια προκαταβολή για την αγορά πετρελαίου, αυτά είναι κόλπα της κρίσης

Το πετρέλαιο αγοραζόταν πάντα με το αποθεματικό της πολυκατοικίας, υπόχρεοι του οποίου ήταν πάντα οι ιδιοκτήτες 

So simple

Μα αυτο ξερω και εγω και αντιδρω να πληρωσω για το αποθεματικο.

Οτι καψω θα το πληρωσω, οτι ειναι για αποθεματικο θα πρεπει να τα βρει ο ιδιοκτητης

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Τι λέτε ρε παιδιά τώρα ;

Από που κι ως που να πληρώσει ενοικιαστής το αποθεματικό της πολυκατοικίας ;

Καλό είναι να διαβάζεις τη συζήτηση από την αρχή, για να καταλάβεις το ερώτημα που είναι αν ο ενοικιαστής θα προπληρώσει (σαν αποθεματικό) το πετρέλαιο που θα κάψει.

38 λεπτά πριν, imr είπε

Μα αυτο ξερω και εγω και αντιδρω να πληρωσω για το αποθεματικο.

Οτι καψω θα το πληρωσω, οτι ειναι για αποθεματικο θα πρεπει να τα βρει ο ιδιοκτητης

Αν το καταστατικό της πολυκατοικίας συντάχθηκε πριν από 20 ή και περισσότερα χρόνια και το αποθεματικό για κοινόχρηστα, πετρέλαιο κλπ έφτανε τότε, σήμερα δεν φτάνει. Κανένα καταστατικό δεν προβλέπει ότι μετά από 20 χρόνια θα αυξάνεται το αποθεματικό  για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις από το κόστος ζωής.

Είναι προφανές ότι, στην περίπτωση της πολυκατοικίας σου, έχουν αντιμετωπίσει το θέμα της θέρμανσης με τη συμμετοχή των ενοικιαστών στη δαπάνη του πετρελαίου, που σημαίνει ότι ο προηγούμενος ενοικιαστής του διαμερίσματός σου είχε προπληρώσει ένα ποσό για την αγορά πετρελαίου και το πήρε πίσω όταν έφυγε.

Το ίδιο σου ζητάει σήμερα ο/η διαχειριστής.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

So simple

Aυτο ακριβως!!!

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, makfil είπε

Καλό είναι να διαβάζεις τη συζήτηση από την αρχή, για να καταλάβεις το ερώτημα που είναι αν ο ενοικιαστής θα προπληρώσει (σαν αποθεματικό) το πετρέλαιο που θα κάψει.

Αν το καταστατικό της πολυκατοικίας συντάχθηκε πριν από 20 ή και περισσότερα χρόνια και το αποθεματικό για κοινόχρηστα, πετρέλαιο κλπ έφτανε τότε, σήμερα δεν φτάνει. Κανένα καταστατικό δεν προβλέπει ότι μετά από 20 χρόνια θα αυξάνεται το αποθεματικό  για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις από το κόστος ζωής.

Είναι προφανές ότι, στην περίπτωση της πολυκατοικίας σου, έχουν αντιμετωπίσει το θέμα της θέρμανσης με τη συμμετοχή των ενοικιαστών στη δαπάνη του πετρελαίου, που σημαίνει ότι ο προηγούμενος ενοικιαστής του διαμερίσματός σου είχε προπληρώσει ένα ποσό για την αγορά πετρελαίου και το πήρε πίσω όταν έφυγε.

Το ίδιο σου ζητάει σήμερα ο/η διαχειριστής.

Μια χαρά διάβασα όλο το θέμα 

Το λάθος που κάνεις είναι να ότι συγχέεις τα πράγματα στο μυαλό σου 

Το αποθεματικό της πολυκατοικίας υπάρχει για να αντιμετωπίζονται οι τρέχουσες δαπάνες

Είτε αυτές είναι πετρέλαιο είτε είναι η ΔΕΗ είτε είναι το οτιδήποτε

Είναι πολύ πιθανόν στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποθεματικό να έχει φαγωθεί λόγω φεσωμάτων που έχει φάει ο διαχειριστής, για αυτό να μη φτάνουν τα λεφτά για πετρέλαιο

Όμως αυτό δεν αφορά τους ενοικιαστές, αφορά πρωτίστως τον ίδιο τον διαχειριστή και σε δεύτερη φάση τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες 

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή μου έχει συμβεί ακριβως το ιδιο σε παλιό διαμέρισμα.

• Ο διαχειριστής με το που μπηκα μου ζητησε 100 ευρω ως εγγυηση για το πετρέλαιο. Ειπε οτι οταν εφευγα θα το έπαιρνα πισω. Μου έδωσε και αποδειξη.
  • Πετρέλαιο έμπαινε αλλά τελείωνε στις 8 ημέρες.
  • Ο διαχειριστής υποστήριζε οτι ο απο πάνω καίει πολύ και για αυτό τελειώνει νωρίς.
  • Τους επομενους μηνες συνεχιζόταν η ιδια κατάσταση

Ηταν ξεκάθαρο πως ο διαχειριστής ειχε μηδέν αποθεματικό, έβαζε όσο πετρέλαιο μπορουσε να βάλει με τα χρηματα που ειχε και η δεξαμενή δεν γέμιζε ποτέ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...