Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν ξερετε μην απαντατε?

Αν δεν μαζεψει ο διαχειρηστης το ποσο που απαιτειται πετρελαιο και θερμανση γιοκ!!!

Το αποθεματικο δεν θα συμψηφιστει με μελλοντικες οφειλες αλλα θα υφισταται αυτο το ποσο επ' άπειρον. Το ποσο αυτο καταβαλλεται απο τον ιδιοκτητη και οχι απο τον ενοικιαστη. Σε περιπτωση πωλησης του διαμερισματος ο νεος ο ιδιοκτητης οφειλει να δωσει στον παλιο το ποσο που εχει δωθει για αποθεματικο. Οσο αφορα το καταστατικ, πολλες φορες δεν αναφερεται κατι ή δεν διευκριζεται ποσο θα ειναι ακριβως. Αυτο αποφασιζεται απο την γενικη συνελευση.

Και εγώ αυτο ξέρω. Οτι υπάρχουν πχ κάθε Απρίλιο στη δεξαμενή 1000 λιτρα πετρέλαιο που εχουν βάλει οι ιδιοκτήτες σαν απθεματικό κάποτε. Ολοι οσοι χρησιμοποιούν τα διαμερίσματα και τη θερμανση πληρώνουν κανονικά τα κοινόχρηστα και τον Απρίλιο που έχουν εξοφληθεί τα κοινοχρηστα του Μαρτίου η δεξαμενή ξαναγεμίζει και ανάλογα την τιμη και τις απωλειες αν τα χρήματα για τη συμπλήρωση των 1000 λιτρων είναι περισσοτερα απο το αρχικό ποσο που είχε δαπανηθει, α συμπληρώνουν οι ιδιοκτήτες. Αν δηλαδή εγω ξενοικιάσω τον Μάιο θα πρέπει να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω απο τον ιδιοκτητη, απο τον διαχειριστη; Έβαλα Απρίλιο γιατι εδω που μένω παντα γεμιζουν τη δεξαμενή στο τέλος της σεζον που είναι χαμηλότερη η τιμη.

Την εγγύηση για τη ΔΕΗ δεν την πλήρωσε ο ιδιοκτήτης αλλα απο τη ΔΕΗ ξέρω οτι θα τη πάρω πίσω και οτι ετσι γίνεται παντου και παντα. Όχι στη ΔΕΗ της Αθηνας άλλα, στης πεντέλης άλλα, και στης Βουλας άλλα.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εγώ αυτο ξέρω. Οτι υπάρχουν πχ κάθε Απρίλιο στη δεξαμενή 1000 λιτρα πετρέλαιο που εχουν βάλει οι ιδιοκτήτες σαν απθεματικό κάποτε. Ολοι οσοι χρησιμοποιούν τα διαμερίσματα και τη θερμανση πληρώνουν κανονικά τα κοινόχρηστα και τον Απρίλιο που έχουν εξοφληθεί τα κοινοχρηστα του Μαρτίου η δεξαμενή ξαναγεμίζει και ανάλογα την τιμη και τις απωλειες αν τα χρήματα για τη συμπλήρωση των 1000 λιτρων είναι περισσοτερα απο το αρχικό ποσο που είχε δαπανηθει, α συμπληρώνουν οι ιδιοκτήτες. Αν δηλαδή εγω ξενοικιάσω τον Μάιο θα πρέπει να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω απο τον ιδιοκτητη, απο τον διαχειριστη; Έβαλα Απρίλιο γιατι εδω που μένω παντα γεμιζουν τη δεξαμενή στο τέλος της σεζον που είναι χαμηλότερη η τιμη.

Την εγγύηση για τη ΔΕΗ δεν την πλήρωσε ο ιδιοκτήτης αλλα απο τη ΔΕΗ ξέρω οτι θα τη πάρω πίσω και οτι ετσι γίνεται παντου και παντα. Όχι στη ΔΕΗ της Αθηνας άλλα, στης πεντέλης άλλα, και στης Βουλας άλλα.

τωρα η δεξαμενη εχει 0 λιτρα οπως ειπες, απο που προκυπτει η υποχρεωση του ιδιοκτητη να χτισει αποθηκη πετρελαιου για να εχεις να καταναλωσεις, αυτο δε καταλαβαινω.

Τα λοιπα ναι, αν ξενοικιασεις το Μαιο δεν εχεις καμια υποχρεωση να συμμετεχεις σε αγορα πετρελαιου τον απριλιο, και αν υπαρχει υπολοιπο (πληρωσες x ευρω καταναλωσες y) τη διαφορα x-y οφειλει να στην επιστρεψει ο διαχειριστης, γιαυτο υπαρχει νομος (δε μπορει να σε χρεωσει για μελλοντικη καταναλωση στην οποια δεν θα συμμετεχεις).

Δημοσ.

ok

Ενοικίασα ένα διαμέρισμα σε ένα καινούριο κτίριο. Ο διαχειριστής έβαλε δυο τόνους πετρέλαιο τους οποίους ζήτησε και πληρώθηκε από τους ενοίκους ανάλογα με τα χιλιοστά καθενός. Τώρα που καταναλώθηκε το πετρέλαιο μας ζητάει να πληρώσουμε το ίδιο πετρέλαιο ανάλογα με την κατανάλωση μας, για να έχει χρήματα να αγοράσει καινούργιο πετρέλαιο. Είναι σωστό;

Κατά την γνώμη μου ο ποιο σωστός και ξεκάθαρος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το θέμα είναι ο εξής:[/size]

Όταν ο νέος ένοικος ενοικιάσει μία ιδιοκτησία πρέπει να καταβάλει στον διαχειριστή το αποθεματικό. Με το αποθεματικό αυτό πληρώνονται οι διάφορες δαπάνες, μεταξύ των οποίων και η αγορά του πετρελαίου.[/size]

Τέλος κάθε μήνα, μετριέται το πετρέλαιο που έχει καταναλωθεί (απ' αυτό που αγοράστηκε με το αποθεματικό) και κατανέμεται στους ενοίκους με τον τρόπο που ορίζει ο κανονισμό, η οριζόντια ιδιοκτησία της πολυκατοικίας και οι υφιστάμενοι νόμοι. Όταν ο ένοικος ξενοικιάσει την ιδιοκτησία και φύγει από την πολυκατοικία, και εφόσον δεν υπάρχουν οφειλές, του επιστρέφεται (άτοκα) το αποθεματικό που είχε καταβάλει.[/size]

http://polyd.gr/faq-c.htm

δεν υπαρχει "αυτο" και τιποτα αλλο. Εξαρταται απο την καθε πολυκατοικια και το καταστατικο της. H πολυκατοικια μιας φιλης μου εχει, χωρις πλακα, 38,000 ευρω αποθεματικο. Αυτοι δεν εχουν θεμα αποθεματικου πετρελαιου, εχουν για να γεμισουν πισινα ολοκληρη. Αλλες πολυκατοικιες εχουν 0 αποθεματικο γιατι πολυ απλα οι ενοικοι δεν εχουν να βαλουν και το πανε αναγκη και λεφτα. Ε εκει συμμετεχουν ολοι οι ενοικοι στη δαπανη αγορας πετρελαιου, δε μπορει ο διαχειριστης να το βαλει απο την τσεπη του.

Ας υποθέσουμε οτι συμφωνήσαμε με τον διαχειριστή και του δώσαμε όλοι το ποσό που μας αναλογει προκαταβολικά για να βαλει τους 2 τόνους πετρέλαιο. Κατα τη διάρκεια του χειμώνα γνωρίζω τη γυναίκα της ζωής μου, μένουμε σπίτι της τον περισσότερο καιρό οπότε δεν καταναλώνω καθόλου πετρελαιο και ξαναέρχεται το καλοκαίρι οπου αποφασίζουμε να μετακομίσω σπΐτι της. Εφόσον δεν έχω κάψει τίποτα τί γίνεται; Ζητάω τα χρήματα πίσω ή ήμουν υποχρεωμένος να κάψω τουλάχιστον αυτα που έίχα προπληρώσει, οπότε πανε τα λεφτά.

Κάποιες απαντήσεις και λύσεις φυσικα και είναι πολύ εύκολο να δοθουν, αλλα αυτό που ρωτάω ειναι σε περίπτωση που δεν βγαζεις ακρη λόγω ασυνεννοησίας.. Τί κάνεις;

Δημοσ.

Ας υποθέσουμε οτι συμφωνήσαμε με τον διαχειριστή και του δώσαμε όλοι το ποσό που μας αναλογει προκαταβολικά για να βαλει τους 2 τόνους πετρέλαιο. Κατα τη διάρκεια του χειμώνα γνωρίζω τη γυναίκα της ζωής μου, μένουμε σπίτι της τον περισσότερο καιρό οπότε δεν καταναλώνω καθόλου πετρελαιο και ξαναέρχεται το καλοκαίρι οπου αποφασίζουμε να μετακομίσω σπΐτι της. Εφόσον δεν έχω κάψει τίποτα τί γίνεται; Ζητάω τα χρήματα πίσω ή ήμουν υποχρεωμένος να κάψω τουλάχιστον αυτα που έίχα προπληρώσει, οπότε πανε τα λεφτά.

Κάποιες απαντήσεις και λύσεις φυσικα και είναι πολύ εύκολο να δοθουν, αλλα αυτό που ρωτάω ειναι σε περίπτωση που δεν βγαζεις ακρη λόγω ασυνεννοησίας.. Τί κάνεις;

φυσικα, εχεις καθε δικαιωμα να ζητησεις και να παρεις το μεγαλυτερο μερος των χρηματων σου πισω. Και λεω μεγαλυτερο μερος γιατι εξαρταται, παλι, απο το καταστατικο. Αν δηλαδη υπαρχει υπαρχει καποιο 'παγιο' θερμανσης που πληρωνεις οσο λειτουργει η θερμανση ειτε ανοιγεις ειτε οχι τον θερμοστατη (για την εμμεση θερμανση που λαμβανεις οταν τα γυρω γυρω διαμερισματα χρησιμοποιουν θερμανση, και αυτο δε μπορεις να το αποφυγεις γιατι ετσι σου ρθε εσενα να μενεις στην κοπελα σου)

Δημοσ.

τωρα η δεξαμενη εχει 0 λιτρα οπως ειπες, απο που προκυπτει η υποχρεωση του ιδιοκτητη να χτισει αποθηκη πετρελαιου για να εχεις να καταναλωσεις, αυτο δε καταλαβαινω.

Τα λοιπα ναι, αν ξενοικιασεις το Μαιο δεν εχεις καμια υποχρεωση να συμμετεχεις σε αγορα πετρελαιου τον απριλιο, και αν υπαρχει υπολοιπο (πληρωσες x ευρω καταναλωσες y) τη διαφορα x-y οφειλει να στην επιστρεψει ο διαχειριστης, γιαυτο υπαρχει νομος (δε μπορει να σε χρεωσει για μελλοντικη καταναλωση στην οποια δεν θα συμμετεχεις).

Μα δε το γνωρίζω κάπου σιγουρα οτι πρέπει να χτίσει αποθήκη ο ιδιοκτήτης, για αυτό ρωταω. Λεω οτι ξέρω απο προσωπικές εμπειρίες και συζητήσεις, και με ιδιοκτήτες φυσικα, οτι οι περισσότεροι (ιδιοκτητες) επωμίζονται το αποθεματικό. Για αυτό θέλω να μάθω αν υπάρχει νόμος να στηρίζεται αυτό. Δεν ξέρω αν έχει φανεί οτι δεν θελω να πληρώσω κατι και θέλω να το αποφύγω. Εννοείται οτι δεν εχω κανένα πρόβλημα να πληρωσω ό,τι μου αναλογεί, άν και εφοσον το λεέι ο νόμος και όχι απλά επειδή το ισχυρίζεται καποιος. Εφοσον όμως δεν μπορεί να με χρεώσει για μελλοντική καταναλωση στην οποία δεν θα συμμετεχω, γιατί να το κανει ας πούμε στην αρχή. Το σπίτι εχει καί τζάκι καί κλιματιστικά τα οποια μπορεί να με υπερκαλύπτουν και να μη χρειαστεί να ανοίξω καλοριφερ ποτέ.

Δημοσ.

Μα δε το γνωρίζω κάπου σιγουρα οτι πρέπει να χτίσει αποθήκη ο ιδιοκτήτης, για αυτό ρωταω. Λεω οτι ξέρω απο προσωπικές εμπειρίες και συζητήσεις, και με ιδιοκτήτες φυσικα, οτι οι περισσότεροι (ιδιοκτητες) επωμίζονται το αποθεματικό. Για αυτό θέλω να μάθω αν υπάρχει νόμος να στηρίζεται αυτό. Δεν ξέρω αν έχει φανεί οτι δεν θελω να πληρώσω κατι και θέλω να το αποφύγω. Εννοείται οτι δεν εχω κανένα πρόβλημα να πληρωσω ό,τι μου αναλογεί, άν και εφοσον το λεέι ο νόμος και όχι απλά επειδή το ισχυρίζεται καποιος. Εφοσον όμως δεν μπορεί να με χρεώσει για μελλοντική καταναλωση στην οποία δεν θα συμμετεχω, γιατί να το κανει ας πούμε στην αρχή. Το σπίτι εχει καί τζάκι καί κλιματιστικά τα οποια μπορεί να με υπερκαλύπτουν και να μη χρειαστεί να ανοίξω καλοριφερ ποτέ.

Αρκετά μέλη σου απάντησαν ότι δεν υπάρχει διάταξη νόμου για τα θέματα αυτά.

Υπάρχει μόνο το καταστατικό κάθε πολυκατοικίας και όσα ορίζει στο θέμα του παγίου και της κατανομής του υπολοίπου.

Από την αρχή σου εξήγησα πως λειτουργεί το θέμα της προκαταβολής του πετρελαίου και, ειδικά, στην περίπτωση που δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ο λέβητας και επιμένεις ότι γνωρίζεις πως πρέπει να πληρώσει το πετρέλαιο που θα κάψεις ο ιδιοκτήτης.

Σε καμία λογική δεν βασίζεται αυτό.

Δημοσ.

φυσικα, εχεις καθε δικαιωμα να ζητησεις και να παρεις το μεγαλυτερο μερος των χρηματων σου πισω. Και λεω μεγαλυτερο μερος γιατι εξαρταται, παλι, απο το καταστατικο. Αν δηλαδη υπαρχει υπαρχει καποιο 'παγιο' θερμανσης που πληρωνεις οσο λειτουργει η θερμανση ειτε ανοιγεις ειτε οχι τον θερμοστατη (για την εμμεση θερμανση που λαμβανεις οταν τα γυρω γυρω διαμερισματα χρησιμοποιουν θερμανση, και αυτο δε μπορεις να το αποφυγεις γιατι ετσι σου ρθε εσενα να μενεις στην κοπελα σου)

Συμφωνω απολύτως οτι το πάγιο είναι πάγιο και το πληρώνει ο χρήστης του διαμερίσματος ανοιξει δεν ανοιξει θερμανση, αλλα για να έχω το δικαίωμα να ζητήσω τα όποια χρήματα μου πίσω πρεπει να έχω καπου να στηρίξω αυτό το δικαίωμα, γιατι απο λογια καταλαβαίνεις οτι έχουμε χορτάσει και αν εχεις καει με το χυλό φυσάς και το γιαούρτι... Θέλω να πω οτι έχω δώσει και παλαιότερα «αποθεματικό» με τις εγγυήσεις του διαχειριστή οτι φευγοντας θα τα πάρω πίσω. Άλλαξε όμως διαχειριστής, έφυγε ο παλιός απο την πολυκατοικία και ο καινουργιος δεν ήξερε τίποτα. Δεν ασχοληθηκα για 150€, αλλα σίγουρα θα προσέχω στο μέλλον περισσότερο.

Δημοσ.

μπορει αν δεν θελεις να συμμετεχεις στη δαπανη πετρελαιου να απομωνωσει τα σωματα στο διαμερισμα σου και να πληρωνεις μονο το παγιο. Συνηθως ειτε ξηλωνουν το μοτερ απο την ηλεκτροβανα του διαμερισματος ειτε σφραγιζουν την παροχη στα σωματα. (εννοω οτι φυσικα δεν ερχονται και κλεινουν το διακοπτη σε καθε σωμα, θελει καποια 'μονιμη' αποσυνδεση)

Γιατι στην περιπτωση που ξενοικιασεις τον Μαιο εμπρακτα δε θα εισαι εκει το Σεμπτεμβριο να καταναλωσεις. Γιατι θα εχεις δωσει notice στον ιδιοκτητη, καταγγειλει τη συμβαση, κατι. Τωρα εκει θα εισαι.

Νομος δεν υπαρχει γιατι ειναι αδυνατο να βγει νομος που καλυπτει το 1εκ υποπεριπτωσεις. Απο ενα σημειο και περα η συνεννοησε με τους υπολοιπους η αν δε γουσταρεις (οπως εγω) μενεις σε μονοκατοικια και ξερεις οτι ολα βγαινουν απο την τσεπη σου, και ολα τα καταναλωνεις εσυ οποτε θες και οπως θες.

ΥΓ για αποφυγη παρεξηγησεων, αν αποφασισεις να σφραγισουν τα σωματα τον υδραυλικο τον πληρωνεις εσυ, οχι ο διαχειριστης/ιδιοκτητης. οπως και την αποσφραγιση οταν ξενοικιασεις το διαμερισμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εμεις δινουμε 150 ευρω στην αρχη της σεζον, και στο τελος της σεζον τα 150 ευρω συμψηφιζονται με τα κοινοχρηστα εκεινου του μηνα και περνεις πισω τα υπολοιπα. Αν θες εννοειται πως περνεις το ποσο ατοφιο αλλα ειναι το ιδιο πραγμα. Προϋποθεση εννοειται για ολα αυτα ειναι να υπαρχει μια υποτυπωδης συμφωνια μεταξυ των ενοικων, διοτι διαφορετικα οπως γνωριζουμε ολοι ακρη δε βγαινει. Επισης ειδικα για μενα που εχω 2 μικρα παιδια ειναι αδιανοητη η θερμανση με air condition, και ειναι απαιτηση νο.1 στο διαμερισμα να υπαρχει αυτονομη θερμανση πετρελαιου με κοινο ή ατομικο λεβητα.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου.

Σε μία πολιτισμένη χώρα όπως π.χ. η Νορβηγία , η Σουηδία , η Ολανδία η Ελβετία  θα μπορούσε να γίνει

μία τέτοια συζήτηση γιατί εκεί λειτουργούν όχι απλά σεβόμενοι τους Νόμους και τις αποφάσεις σεβόμενοι

ο ένας τον άλλο.

Στην Ελλάδα που πάρα πολλοί χρωστάνε και της Μιχαλούς προκαλούν θυμηδία τέτοιες συζητήσεις.

Εγώ θα έλεγα θέλεις καλοριφέρ πληρώνεις την προκαταβολή γιατί αλλιώς κανένας δεν πρόκειται να βάλει

από την τσέπη του και να τα μαζέψει μετά.

Όσο για αποθεματικά.

Ελάχιστες πολυκατοικίες έχουν και συγκεκριμένα αυτές που έχουν μόνο ιδιοκτήτες και όχι ενοικιαστές τα

έχουν βρει και είναι όλοι τυπικοί σεβόμενοι ο ένας τον άλλο , προπληρώνοντας τις δαπάνες τους..

Στις λοιπές  ειδικά που έχουν πολλούς ενοικιαστές και γενικά νέους όχι αποθεματικά δεν έχουν αλλά.

Φαίνεται η λαμαρίνα του πάτου της δεξαμενής και για να πάρει μπροστά ο καυστήρας πρέπει να φωνάξουν

και τον καυστηρατζή να κάνει εξαέρωση.

Δημοσ.

Οροφοκτησια-κανονισμος πολυκατοικιας και καταστατικο πολυκατοικιας. Ζητηστε τα απο τον διαχειριστη. Αναφερουν τις υποχρεωσεις και δικαιωματα των κατοικων της πολυκατοικιας

Οροφοκτησια-κανονισμος πολυκατοικιας= συντασσεται απο συμβολαιογραφο πριν γινει οποιοδηποτε δικαιοπραξια (μεταβιβαση, γονικη παροχη κλπ κλπ) επι του συνολου του συγκριμενου ακινητου(πολυκατοικια). Το εχει ο ιδιοκτητης, ο συμβολαιογραφος και ο διαχειριστης. 

Καταστατικο= συντασσεται απο τους ιδιοκτητες στη αρχη της λειτουργιας του συγκεκριμενου ακινητου και εμπλουτιζεται αναλογα με τις αναγκες του.

Να τα συνοψισω ομως για να μην χανουμε την ωρα μας

Αποθεματικο = Δινεται στην αρχη απο τον ιδιοκτητη για να υπαρχουν ταμειακα διαθεσιμα στην πολυκατοικια.Οταν δεν υπαρχει δεν υπαρχει τι να κανουμε τωρα

Κοινοχρηστα = κοινοχρηστες δαπανες λειτουργιας και συντηρησης της πολυκατοικιας.

Χαλαμε απο το αποθεματικο συμπληρωνουμε με τα κοινοχρηστα. Οι δαπανες χρεωνονται αναλογα στον ενοικιαστη η ιδιοκτητη

Αποθεματικο(λαθος λεξη εξου και η συγχυση) πετρελαιου Η πιο σωστα  προπληρωμη η οπως αλλιως το λεει καθε πολυκατοικια = Ενοικιαστης επειδη δεν υπαρχουν ταμειακα διαθεσιμα (αποθεματικο). Συμψηφιζεται με καποιο τροπο που αποφασιζεται απο την συνελευση οταν ληξει η περιοδος θερμανσης. Συνηθως στα τελευταια κοινοχρηστα που κλεινει η θερμανση

Συντηρηση Λεβητα = Ενοικιαστης

Αντικατασταση Λεβητα απο φθορα = Ιδιοκτητης

Αλλαγη λαμπας ασανσερ= Ενοικιαστης

Αλλαγη κινητηρα ασανσερ = Ιδιοκτητης

"βαλε μπαρμπα πετρελαιο για να ζεσταθω και θα τα βρουμε" 

Το ακουσαμε και αυτο

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα, απανταω εδω για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα.

Πριν 2 μηνες μετακομισα και νοικιασα ενα διαμερισμα σε πλλυκατοικια με κεντρικη θερμανση.

Η διαχειριστρια μου ειπε οτι θα πρεπει να πληρωσω για το αποθεματικο.

Σε ερωτηση μου εαν ειναι δικο μου εξοδο η του ιδιοκτητη μου ειπε οτι ειναι του ενοικιαστη και θα μου επιστραφει μολις ξενοικιασω.

Ειμαι ενοικιαστης εδω και 15χρονια και ποτε δεν μου εχει ζητηθει αποθεματικο.

Πρεπει να τα πληρωσω? Οτιδηποτε εχει σχεση με την πολυκατοικια δεν ειναι του ιδιοκτητη?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, makfil είπε

Η απάντηση βρίσκεται στο προηγούμενο/α πριν από το δικό σου.

Ναι αλλα βλεπω οτι δν ειναι προπληρωμη οπου θα τα παρω πισω στο τελος του χρονου, αλλα θα μεινουν για οσο ειμαι στο διαμερισμα.

Εγω σαν ενοικιαστης τι κανω? Ενημερωνω την ιδιοκτητρια να τα πληρωσει?

Δημοσ.

Η ιδιοκτήτρια δεν είναι υποχρεωμένη να εγγυηθεί για τα δικά σου πιθανά έξοδα και πιθανές ασυνέπειες.

Το αποθεματικό είναι το απαραίτητο κίνησης για να πληρώνει ο διαχειριστής τα διάφορα έξοδα,πληρώνει και μετά αφού εισπράξει από τον κάθε ένοικο ξαναμπαίνουν στο αποθεματικό.

Ότι είπε η διαχειρίστρια.

Που είναι το περίεργο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...