G.bar Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα. Θέτω την ερώτηση σε περίπτωση επερχόμενου προβλήματος, γιατι έχει ξανασυμβεί στο παρελθον. Σε νεόδμητη πολυκατοικία που δεν έχει μπει ποτέ πετρέλαιο στη δεξαμενη, ποιός είναι υπευθυνος για το αποθεματικό.ιδιοκτητης ή ενοικιαστης; Πήρε το αυτί μου μια περίπτωση οπου για να λειτουργήσει η θέρμανση, ο διαχειριστής απάιτησε απο όλους τους ενοικιαστές μια προκαταβολή 150ευρω για να βάλουν πετρελαιο , αλλιως θα τους κλείσει την αυτονομία. Στην ουσία να ηθελε προπληρωσει κάποιος το πετρέλαιο κάψει δεν κάψει. Αυτό που δεν θυμάμαι ειναι αν τόνισε οτι θα συμψηφιστει τελος του μηνα η καταναλωση με τα κοινοχρηστα η αν τα 150 θα παραμείνουν αποθεματικο και ΘΑ τα παρει πισω ο ενοικιαστείς ΟΤΑΝ αποχωρήσει. Φυσικά γνωρίζω οτι το αποθεματικό είναι του ιδιοκτήτη, αλλα σε περίπτωση που ολοκληρη η πολυκατοικία ανήκει σε έναν και πει "εγω πετρελαιο δεν βάζω βρείτε τα μόνοι σας", τι γίνεται; Επίσης γνωρίζω οτι είναι παράνομο να ζητάει ο διαχειριστής προκαταβολη - αποθεματικο απο τον ενοικιαστή αλλα δεν θυμάμαι που το ειχα βρει.
Predatorkill Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Απαγορευεται να σου κοψει την θερμανση. Η βανα ειναι του ιδιοκτητη και δεν μπορει να την ακουμπησει. Απο εκει και περα, καπως πρεπει να παρει μπροστα η ολη ιστορια του πετρελαιου στη πολυκατοικια. Κανονικα ο ιδιοκτητης πρεπει να βαλει αποθεματικο και οχι ο ενοικιαστης.
makfil Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Στη νεόδμητη πολυκατοικία, που δεν έχει μπει ποτέ πετρέλαιο, πρέπει κάποιοι να προπληρώσουν ένα ποσό για να αγοραστεί το πετρέλαιο, αφού τσάμπα δεν το δίνουν οι εταιρείες. Υποθέτω ότι ο διαχειριστής ζήτησε 150€ από κάθε διαμέρισμα, αφού δεν γνωρίζει από τώρα πόσο θα καταναλώσει κάθε διαμέρισμα. Υποθέτω, και πάλι, ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας ορίζει ότι, στην κανονική λειτουργία της θέρμανσης, ένα ποσοστό πχ 20% της μηνιαίας δαπάνης του πετρελαίου θα πληρώνεται από όλους τους ενοίκους, με βάση τα χιλιοστά κάθε διαμερίσματος και το υπόλοιπο (80% στο παράδειγμα) με βάση τις ώρες κατανάλωσης. Αυτοί που θα πληρώσουν, λογικά, την προκαταβολή θα είναι οι χρήστες της θέρμανσης, δηλαδή οι ένοικοι της πολυκατοικίας είτε είναι ιδιοκτήτες είτε ενοικιαστές. Επίσης, λογικά, δεν μπορεί να πληρώσει την προκαταβολή ο ιδιοκτήτης ενός ενοικιαζομένου διαμερίσματος, αφού ο ίδιος δεν μένει εκεί αλλά ο ενοικιαστής ο οποίος, λογικά και πάλι, θα καταναλώσει το πετρέλαιο και θα θερμανθεί. Στους επόμενους μήνες, ο διαχειριστής πρέπει, λογικά πάλι, να συμψηφίζει την προκαταβολή με το πετρέλαιο που κατανάλωσε κάθε διαμέρισμα, 3
NikosKallithea Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ο ιδιοκτήτης πληρώνει το αποθεματικο Αυτο που λες ειναι αλλη περίπτωση, επειδή πολλοί πλεον δεν πληρώνουν το πετρέλαιο και μπαίνει μεσα ο διαχειριστής συν του οτι γίνεται επαίτης ή τρεχει στο δικαστήρια, για αυτο ζητά ο άνθρωπος να του προκαταβάλλεται την αγορά του πετρελαίου.
opera Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ότι έγραψε ο makfil. Ιδιοκτήτης διαμερίσματος που νοίκιασα παλιά έλεγε "αν δε βάλεις βενζίνη το αυτοκίνητο δε κινείται". Με άδεια δεξαμενή πως θα κάψει ο καυστήρας;
G.bar Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Οι ιδιοκτήτες γενικα μπορουν να ισχυρίζονται πάρα πολλα για να μην πληρωνουν αυτά που τους αναλογούν, οπως ακριβώς το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι ενοικιαστές. Απλα επειδη εγω είμαι μανιακά τυπικός με τις υποχρεώσεις μου, θέλω το ίδιο να είναι και ο αλλος και με ενδιαφέρει τι λεει ο νόμος για αυτές τις περιπτώσεις... Τωρα αν το αμαξι θέλει βενζίνη για να κινηθεί δεν το βρίσκω και τοσο δυνατό επιχείρημα γιατί και εγω θα μπορούσα να του πώ και τι θα απογίνει η βενζίνη αν εγω αποφασίσω να το βάλω μια φορά μπροστα, και ετσι ξεκιναει μια μπακαλίστικη συζητηση που στο τέλος καταληγει σε ενα "θα τα βρουμε οταν ερθει εκεινη η ωρα" και "μη σε νοιαζει τιποτα, τα θυμαμαι" κτλ. 1
opera Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Οι ιδιοκτήτες γενικα μπορουν να ισχυρίζονται πάρα πολλα για να μην πληρωνουν αυτά που τους αναλογούν, οπως ακριβώς το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι ενοικιαστές. Απλα επειδη εγω είμαι μανιακά τυπικός με τις υποχρεώσεις μου, θέλω το ίδιο να είναι και ο αλλος και με ενδιαφέρει τι λεει ο νόμος για αυτές τις περιπτώσεις... Τωρα αν το αμαξι θέλει βενζίνη για να κινηθεί δεν το βρίσκω και τοσο δυνατό επιχείρημα γιατί και εγω θα μπορούσα να του πώ και τι θα απογίνει η βενζίνη αν εγω αποφασίσω να το βάλω μια φορά μπροστα, και ετσι ξεκιναει μια μπακαλίστικη συζητηση που στο τέλος καταληγει σε ενα "θα τα βρουμε οταν ερθει εκεινη η ωρα" και "μη σε νοιαζει τιποτα, τα θυμαμαι" κτλ. Εν τω μεταξύ όμως θα ξεπαγιάσεις. Σήμερα έχουν γίνει όλα μπάχαλο και στις οικοδομές δεν ισχύει τίποτα σχετικά με τη θέρμανση μιας και ο καθένας πορεύεται όπως μπορεί και θέλει. Στην οικοδομή μου δεν υπάρχει πιά αποθεματικό,ένα διαμέρισμα εγκατέστησε καυστήρα πέλετ,άλλος καίει κλιματιστικό,άλλοι 2 έχουν το δικό τους καυστήρα πετρελαίου και άλλοι 2 τζάκια. 1
bluesattack Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δωστου ενα 20ρικο να κανει σεφτε και τα αλλα στην πορεια πες του Ο κανονισμος της πολυκατοικιας σας τι λεει ?
fredd0 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ο ιδιοκτήτης πληρώνει το αποθεματικο Αυτο που λες ειναι αλλη περίπτωση, επειδή πολλοί πλεον δεν πληρώνουν το πετρέλαιο και μπαίνει μεσα ο διαχειριστής συν του οτι γίνεται επαίτης ή τρεχει στο δικαστήρια, για αυτο ζητά ο άνθρωπος να του προκαταβάλλεται την αγορά του πετρελαίου. ποιος στο ειπε αυτο? εγω ξερω οτι το αποθεματικο πετρελαιου το πληρωνει ο ενοικος, ειτε ειναι ιδιοκτητης ειτε ενοικιαστης, οποιος τελος παντων θα καταναλωσει το πετρελαιο. Οταν φυγει/πουλησει το διαμερισμα του επιστρεφουν οτι εχει περισσεψει. Το αποθεματικο της πολυκατοικιας που αφορα παγια στοιχεια του κτιριου (πχ αντικατασταση λεβητα κλπ) αφορα τον ιδιοκτητη, αυτο ναι το πληρωνει αυτος οχι ο ενοικιαστης.
opera Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Επειδή είναι υποθετικό το ερώτημα να κάνω την υπόθεση ότι όλοι οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν να μη βάλουν πετρέλαιο-αποθεματικό. Εσύ πριν νοικιάσεις το διαμέρισμα να βεβαιωθείς ότι στο ενοικιαστήριο αναγράφει ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος θέρμανσης. Τη πάτησε γνωστός μου που του είπαν ότι έχει θέρμανση (υπέθεσε αυτόνομη ή κεντρική) και τελικά είχε ένα κλιματιστικό. Για την αυτονόμηση ισχύουν τα παρακάτω https://www.lawspot.gr/nomika-nea/aytonomi-thermansi-se-diamerisma-polykatoikias-ti-allazei-analytika-oi-nees-diataxeis 1
G.bar Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Εγώ πάλι ξέρω οτι το αποθεματικό του πετρελαίου είναι του ιδιοκτήτη, το ίδιο ξέρουν και στην πολυκατοικία που μένω τώρα και έτσι πορευόμαστε. Δεν λέω οτι αποκλειεται να είναι αλλιώς γιατί μου έχει τύχει και ιδιοκτήτης που το το είπα και γέλαγε. Για να γίνω πιο σαφης, εγώ θελω να ξέρω τί ορίζει ο νομος. Τα καταστατικά πολλα μπορεί να λένε και επίσης τα μισά να μήν ισχύουν οπως πχ το θέμα με τα κατοικιδια. Μιλαμε πάντα στο πλαίσιο μια φυσιολογικης συνεργασίας και συνεννόησης ιδιοκτήτη και ενοικιαστή, που θα του πεις «με συγχωρειτε αλλα ο νόμος λεει αυτό» και θα σου πει ναι έχεις δίκιο, (αν εχεις) και όχι παραλογίες τύπου «εμείς εδώ ετσι το κάνουμε και αμα σ αρεσει». Ή το ίδιο μπορεί να σου πεί και αυτός πχ «φίλε ο νόμος λέει το ενοίκιο τις πρωτες 3 μέρες του μήνα» όχι όποτε σε βολεύει.. Μου έχει τύχει να μείνω σε παλιό συγκρότημα κατοικιών στα Μεσόγεια που επειδή με τον προηγουμενο είχαν συμφωνήσει να πληρώνουν ολοι μαζι το βόθρο ισόποσα, να θέλουν να το κάνω και εγω. Ε δεν γίνεται να μενω εγώ μονος μου σε 40 τετρ. και να ηθελαν να πληρώνω το ίδιο με 6μελή οικογένεια που έχει 10πλάσια κατανάλωση νερού,σε 100 τετρ. που καταλήγει στον ιδιο βοθρο. Το ποσοστό που αναλογουσε στον καθένα έπρεπε κανονικά να βγαίνει βάσει της κατανάλωσης νερού. Τα είπαμε τα συζητησαμε, ξινισανε, ρωτησανε και αλλου, και εντέλει έγινε αυτό. Καταλήξαμε ο καθένας να πλήρωνει αυτα που του αναλογούν βασει κατανάλωσης νερου. Γιατί αυτό ηταν το σωστό και το νόμιμο, ασχέτως τι έκαναν τόσο καιρό.
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Πολύ φασαρία για το τίποτα. Άλλο πράγμα "προκαταβολή για πληρωμή πετρελαίου" και άλλο το αποθεματικό. Το αποθεματικό είναι ένα στανταρ ποσό που πληρώνεται από τους ιδιοκτήτες και χρησιμοποιείται αν και όποτε υπάρξει ανάγκη για θέματα και κόστη που αφορούν τους ιδιοκτήτες. Η προκαταβολή του πετρελαίου αφορά το καύσιμο που θα χρησιμοποιηθεί για την θέρμανση όσων κατοικούν στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, αυτό αφορά τον ενοικιαστή. Δεν σας κλέβει κανένας, απλά ζητάει προκαταβολή η εταιρεία προμήθειας πετρελαίου, το υπόλοιπο ποσό το πληρώνετε όταν σας βάλουν το πετρέλαιο.
fredd0 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Εγώ πάλι ξέρω οτι το αποθεματικό του πετρελαίου είναι του ιδιοκτήτη, το ίδιο ξέρουν και στην πολυκατοικία που μένω τώρα και έτσι πορευόμαστε. Δεν λέω οτι αποκλειεται να είναι αλλιώς γιατί μου έχει τύχει και ιδιοκτήτης που το το είπα και γέλαγε. Για να γίνω πιο σαφης, εγώ θελω να ξέρω τί ορίζει ο νομος. Τα καταστατικά πολλα μπορεί να λένε και επίσης τα μισά να μήν ισχύουν οπως πχ το θέμα με τα κατοικιδια. Μιλαμε πάντα στο πλαίσιο μια φυσιολογικης συνεργασίας και συνεννόησης ιδιοκτήτη και ενοικιαστή, που θα του πεις «με συγχωρειτε αλλα ο νόμος λεει αυτό» και θα σου πει ναι έχεις δίκιο, (αν εχεις) και όχι παραλογίες τύπου «εμείς εδώ ετσι το κάνουμε και αμα σ αρεσει». Ή το ίδιο μπορεί να σου πεί και αυτός πχ «φίλε ο νόμος λέει το ενοίκιο τις πρωτες 3 μέρες του μήνα» όχι όποτε σε βολεύει.. Μου έχει τύχει να μείνω σε παλιό συγκρότημα κατοικιών στα Μεσόγεια που επειδή με τον προηγουμενο είχαν συμφωνήσει να πληρώνουν ολοι μαζι το βόθρο ισόποσα, να θέλουν να το κάνω και εγω. Ε δεν γίνεται να μενω εγώ μονος μου σε 40 τετρ. και να ηθελαν να πληρώνω το ίδιο με 6μελή οικογένεια που έχει 10πλάσια κατανάλωση νερού,σε 100 τετρ. που καταλήγει στον ιδιο βοθρο. Το ποσοστό που αναλογουσε στον καθένα έπρεπε κανονικά να βγαίνει βάσει της κατανάλωσης νερού. Τα είπαμε τα συζητησαμε, ξινισανε, ρωτησανε και αλλου, και εντέλει έγινε αυτό. Καταλήξαμε ο καθένας να πλήρωνει αυτα που του αναλογούν βασει κατανάλωσης νερου. Γιατί αυτό ηταν το σωστό και το νόμιμο, ασχέτως τι έκαναν τόσο καιρό. ποιος νομος? θεμα καταστατικου ειναι, δεν υπαρχει νομος για αποθεματικα πετρελαιου. Απο κει και περα γιατι να προ-πληρωσει ο ιδιοκτητης το πετρελαιο που θα καταναλωσεις εσυ? Μηπως πληρωσε την εγγυηση στη ΔΕΗ? Αν η πολυκατοικια ειναι παλια και εχει χτισει ενα αποθεματικο τοτε ναι μπορει να μη σου πουν προ-πληρωσε το πετρελαιο που σου αναλογει, αλλα με ποια λογικη θεωρεις οτι πρεπει να το κανει ο ιδιοκτητης σε καινουργια πολυκατοικια δε ξερω. Και ο διαχειριστης απο την πλευρα του δικιο εχει, σιγα μη βαλει απο την τσεπη του πετρελαιο για να του το πληρωσεις εσυ σε δοσεις, δεν ειναι τραπεζα.
teddy71 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δωστου ενα 20ρικο να κανει σεφτε και τα αλλα στην πορεια πες του Ο κανονισμος της πολυκατοικιας σας τι λεει ? Αν δεν ξερετε μην απαντατε? Αν δεν μαζεψει ο διαχειρηστης το ποσο που απαιτειται πετρελαιο και θερμανση γιοκ!!! Το αποθεματικο δεν θα συμψηφιστει με μελλοντικες οφειλες αλλα θα υφισταται αυτο το ποσο επ' άπειρον. Το ποσο αυτο καταβαλλεται απο τον ιδιοκτητη και οχι απο τον ενοικιαστη. Σε περιπτωση πωλησης του διαμερισματος ο νεος ο ιδιοκτητης οφειλει να δωσει στον παλιο το ποσο που εχει δωθει για αποθεματικο. Οσο αφορα το καταστατικ, πολλες φορες δεν αναφερεται κατι ή δεν διευκριζεται ποσο θα ειναι ακριβως. Αυτο αποφασιζεται απο την γενικη συνελευση. 1
fredd0 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Αν δεν ξερετε μην απαντατε? Αν δεν μαζεψει ο διαχειρηστης το ποσο που απαιτειται πετρελαιο και θερμανση γιοκ!!! Το αποθεματικο δεν θα συμψηφιστει με μελλοντικες οφειλες αλλα θα υφισταται αυτο το ποσο επ' άπειρον. Το ποσο αυτο καταβαλλεται απο τον ιδιοκτητη και οχι απο τον ενοικιαστη. Σε περιπτωση πωλησης του διαμερισματος ο νεος ο ιδιοκτητης οφειλει να δωσει στον παλιο το ποσο που εχει δωθει για αποθεματικο. Οσο αφορα το καταστατικ, πολλες φορες δεν αναφερεται κατι ή δεν διευκριζεται ποσο θα ειναι ακριβως. Αυτο αποφασιζεται απο την γενικη συνελευση. ok Ενοικίασα ένα διαμέρισμα σε ένα καινούριο κτίριο. Ο διαχειριστής έβαλε δυο τόνους πετρέλαιο τους οποίους ζήτησε και πληρώθηκε από τους ενοίκους ανάλογα με τα χιλιοστά καθενός. Τώρα που καταναλώθηκε το πετρέλαιο μας ζητάει να πληρώσουμε το ίδιο πετρέλαιο ανάλογα με την κατανάλωση μας, για να έχει χρήματα να αγοράσει καινούργιο πετρέλαιο. Είναι σωστό; Κατά την γνώμη μου ο ποιο σωστός και ξεκάθαρος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το θέμα είναι ο εξής: Όταν ο νέος ένοικος ενοικιάσει μία ιδιοκτησία πρέπει να καταβάλει στον διαχειριστή το αποθεματικό. Με το αποθεματικό αυτό πληρώνονται οι διάφορες δαπάνες, μεταξύ των οποίων και η αγορά του πετρελαίου. Τέλος κάθε μήνα, μετριέται το πετρέλαιο που έχει καταναλωθεί (απ' αυτό που αγοράστηκε με το αποθεματικό) και κατανέμεται στους ενοίκους με τον τρόπο που ορίζει ο κανονισμό, η οριζόντια ιδιοκτησία της πολυκατοικίας και οι υφιστάμενοι νόμοι. Όταν ο ένοικος ξενοικιάσει την ιδιοκτησία και φύγει από την πολυκατοικία, και εφόσον δεν υπάρχουν οφειλές, του επιστρέφεται (άτοκα) το αποθεματικό που είχε καταβάλει. http://polyd.gr/faq-c.htm δεν υπαρχει "αυτο" και τιποτα αλλο. Εξαρταται απο την καθε πολυκατοικια και το καταστατικο της. H πολυκατοικια μιας φιλης μου εχει, χωρις πλακα, 38,000 ευρω αποθεματικο. Αυτοι δεν εχουν θεμα αποθεματικου πετρελαιου, εχουν για να γεμισουν πισινα ολοκληρη. Αλλες πολυκατοικιες εχουν 0 αποθεματικο γιατι πολυ απλα οι ενοικοι δεν εχουν να βαλουν και το πανε αναγκη και λεφτα. Ε εκει συμμετεχουν ολοι οι ενοικοι στη δαπανη αγορας πετρελαιου, δε μπορει ο διαχειριστης να το βαλει απο την τσεπη του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα