Alex48 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα αγαπητοι φιλοι !! Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας κατι που μου συνεβη και αν μπορει καποιος να με διαφωτισει θα ειμαι υποχρεος . Πιν εναμισι χρονο εφτιαξα ενα συστηματακι στο οποιο εβαλα τις εξης μνημες Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) 1600MHz DDR3 Red HX316C10FRK2 Χθες που ανοιξα το καπακι του PC για να το καθαρισω παρατηρησα εκπληκτος οτι τα μεταλλικα προστατευτικα(?) των μνημων ειχαν ξεκολλησει απο ενα ειδος κολλα που τα κρατουσε (+ ενα ειδος θυλακιου) πανω στις μνημες με αποτελεσμα να εχουν πεσει μεσα στο κουτι ! Οι μνημες εξακολουθουσαν να ειναι κουμπωμενες πανω στα slot και δουλευαν κανονικα (υποθετω γιατι δεν ειχα καμμια ενδειξη απουσιας τους) Απο τι μπορει να συνεβη αυτο και επισης αυτα τα μεταλλικα καπακια παιζουν και το ρολο της ψυκτρας? Η δουλεια μου ειναι μουσικος και χρησιμοποιω κατ αποκλειστικοτητα τετοια προγραμματα.. το μαξιμουμ που εχω φορτωσει τη μνημη ειναι 4-4.5 giga Απο 2 software που εχω η θερμοκρασια δεν ξεπερασε ποτε τους 41-42 βαθμους Θα το εκτιμουσα εαν με διαφωτιζατε επ'αυτου Ευχαριστω! 1
jgeorgiou Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 στην περίπτωση σου η ψύκτρα που ξεκόλλησε είχε κυρίως διακοσμητικό χαρακτήρα αφού θα λειτουργείς απροβλημάτιστα και χωρίς αυτή έχεις 2 επιλογές α) ζητάς μέσω εγγύησης αντικατάσταση αλλά πιθανότατα θα μείνεις μερικές εβδομάδες χωρίς μνήμες β) αγοράζεις την ΕΙΔΙΚΗ θερμοαγώγιμη κόλλα για να τα επανασυγκόλλησεις μόνος σου την ψύκτρα 5
KiriosD Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δε μου έχει τύχει και δε γνωρίζω γενικότερα αν έχει συμβεί αυτό ναι είναι διακοσμητικά κυρίως και ελάχιστα λειτουργικά οι εφαρμογές που έχεις σου δείχνουν τις θερμοκρασίες γενικά, δε πιστεύω να έχεις κάποιον ειδικό έλεγχο για να βλέπεις τις μνήμες αυτές καθαυτές για να ξέρεις τις θερμοκρασίες του ταλαιπωρία για το τίποτα είναι σχεδόν να μπεις σε διαδικασία αντικατάστασης, μπορεις παρόλαυτα να στείλεις ένα μύνημα στη kingston 1
hackerW32 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 μπορεις να τα βγάλεις φωτογραφία να δουμε σε τι κατασταση ειναι; κανονικα ειναι για την ψύξη των ραμ, αλλα δεν ειναι και τοσο κρίσιμο να τις εχουν πανω εαν δεν εχεις κανει καποιο oc (αλλα και να κανεις παλι δεν παθαίνουν κατι και ας ειναι και γυμνές) 1
Alex48 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 στην περίπτωση σου η ψύκτρα που ξεκόλλησε είχε κυρίως διακοσμητικό χαρακτήρα αφού θα λειτουργείς απροβλημάτιστα και χωρίς αυτή έχεις 2 επιλογές α) ζητάς μέσω εγγύησης αντικατάσταση αλλά πιθανότατα θα μείνεις μερικές εβδομάδες χωρίς μνήμες β) αγοράζεις την ΕΙΔΙΚΗ θερμοαγώγιμη κόλλα για να τα επανασυγκόλλησεις μόνος σου την ψύκτρα Δηλαδη δεν επηρεαζεται ουτε η λειτουργικοτητα των μνημων ουτε κινδυνευει περισσοτερο απο τις θερμοκρασιες??
jgeorgiou Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 όχι σε άλλες υλοποιήσεις τα συγκεκριμένα τσιπακια λειτουργούν κανονικά στα 1.5volts χωρίς ψύκτρα , χωρίς πρόβλημα. πιθανότατα η cpu - m/b τα χρονίζουν στα 1333Mhz.
Alex48 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 όχι σε άλλες υλοποιήσεις τα συγκεκριμένα τσιπακια λειτουργούν κανονικά στα 1.5volts χωρίς ψύκτρα , χωρίς πρόβλημα. πιθανότατα η cpu - m/b τα χρονίζουν στα 1333Mhz. Αυτο με καθησυχαζει.... Επισης ποιος μπορει να ηταν ο λογος που ξεκολλησαν ... ανεβασαν οι RAM τοσο μεγαλη θερμοκρασια και δεν αντεξε η κολλα.... αν ηταν αστοχια υλικου θα συνεβαινε στη μια...στην περιπτωση μου ξεκολλησαν και οι 2 θηκες
KiriosD Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 αν το σκεφτείς ως γραμμή παραγωγής, μπορεί να ήταν αστοχία υλικού της κόλλας σε κάποιο σημείο όταν τοποθετούνταν στις δικές σου μνήμες, πιθανότατα και μερικές μνήμες πριν και μετά 2
Alex48 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 αν το σκεφτείς ως γραμμή παραγωγής, μπορεί να ήταν αστοχία υλικού της κόλλας σε κάποιο σημείο όταν τοποθετούνταν στις δικές σου μνήμες, πιθανότατα και μερικές μνήμες πριν και μετά το να ανεβασαν οι ραμ πολυ υψηλη θερμοκρασια και δεν αντεξε η κολλαδεν παιζει υποθετω ετσι; 2
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 εδω κυκλοφορουν ραμ με 3000mhz χωρις ψυξη και αλλοι κανουν και oc και τις πανε παραπανω και δεν καιγονται . στα στοκ σετινγκς το αποκλειω εκτος και αν το εχεις αεροστεγες κουτι.
Alex48 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Σας ευχαριστω πολυ ολους !! εδω κυκλοφορουν ραμ με 3000mhz χωρις ψυξη και αλλοι κανουν και oc και τις πανε παραπανω και δεν καιγονται . στα στοκ σετινγκς το αποκλειω εκτος και αν το εχεις αεροστεγες κουτι. Δεν νομιζω ..το κουτι μου ειναι αυτο Aerocool Strike-X One Black EN58360
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Κανενα κουτι δεν ειναι αεροστεγες. Οπότε εισαι μια χαρα. Να αγχωθεις μονο με μπλε οθονη και ερρορ σε μεμτεστ
Sheogorath Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Αλλά Μιλα με το κατάστημα αγοράς, δεν χάνεις κάτι. Αν αργήσουν πάνω από δεκαπέντε μέρες θα σου δώσουν μνήμες αντικατάστασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα