timopie Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερίζω το φορουμ! Μου έτυχε ένα θεματάκι με την κάρτα γραφικών και θέλω να τη στείλω στην κατασκευαστική για RMA. Μέτα απο συνομιλία μαζί τους μου είπαν ότι αφού παραλάβουν την κάρτα θα την στείλουν στην κίνα για αντικατάσταση και απο εκεί θα μου έρθει κατευθείαν. Υπάρχει κίνδυνος για τελωνείο και τα σχετικά? Όποιος έχει εμπειρία σε αντίστοιχο θέμα ας δώσει καμιά συμβουλή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Pandelas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Εννοείται πως θα υπάρξει θέμα. Βρες την απόδειξη αγοράς και όταν στείλεις την κάρτα για RMA κρατά το δελτίο αποστολής. Λογικά σε όποιο πρόβλημα προκύψει θα σε βοηθήσει ο κατασκευαστής αλλά καλό είναι να τους ρωτήσεις από πριν αν μπορούν να σε βοηθήσουν σε περίπτωση που έχεις θέμα με το τελωνείο. Btw ποια εταιρεία στέλνει Κίνα για RMA?
timopie Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Που τους ρώτησα για το τελωνείο μου είπαν οτι θα τα επιβαρυνθώ εγώ αν τελικά υπάρξει θέμα.. Η XFX είναι η εταιρία... Αν είναι να το κρατήσουν στο τελωνείο και να χρειαστεί να πληρώσω 50-100Ε εε τι να πω.. Θα πάει στην ανακύκλωση.
Fulgore Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Η καρτα απο που αγοραστηκε?Ποιο μοντελο ειναι?
timopie Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Η κάρτα έχει αγοραστεί απο ολλανδία. Την αγόρασα απο ένα γνωστό μου αλλα δυστηχώς δεν μπορεί να μεσολαβήσει για να τη στείλει στο κατάστημα που την αγόρασε. Έγινε επικοινωνία με το κατάστημα και απάντησαν οτι καλύτερα η κάρτα να σταλθεί απευθείας στην xfx.
Sakiz105 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Η κάρτα έχει αγοραστεί απο ολλανδία. Την αγόρασα απο ένα γνωστό μου αλλα δυστηχώς δεν μπορεί να μεσολαβήσει για να τη στείλει στο κατάστημα που την αγόρασε. Έγινε επικοινωνία με το κατάστημα και απάντησαν οτι καλύτερα η κάρτα να σταλθεί απευθείας στην xfx. Κατα 99% θα πληρωσεις τελωνείο, απλά ρώτα αν η XFX σε αποζημειώνει
timopie Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Απο την απάντηση της, η xfx λογικα δεν θα προβεί σε κάποια αποζημείωση για θέματα τελωνείου... 1
.::NikoS::. Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Αν μεσα στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται αποδειξη μηδενικη καθως και εγγραφο που δείχνει οτι ειναι απο rma θεωρητικά δε θα έχεις θεμα. Το προβλημα ειναι στο ελλαδισταν... Δε μπορει ο φιλος σου εστω να την παραλάβει Ολλανδία και να στην στείλει εκεινος; Θα σου ελεγα να τηλεφωνήσεις στο τελωνείο αλλά πολυ αμφιβάλλω αν θα το σηκωσουν. Η εταιρία μπορει να την στειλει με ιδιωτικό κουριερ; Τουλάχιστον με αυτους μπορεις να επικοινωνήσεις και να βγαλεις μια ακρη με τα τελωνεία τους. 2
Pandelas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Επειδή είμαι παθών, βρες την αρχική απόδειξη αγοράς. Απο τη στιγμή που φαίνεται αγορασμενη εντός ΕΕ με κατεβλημενο ΦΠΑ δεν θα έχεις θέμα. Σε περίπτωση τελωνείου θα σου ζητήσουν σίγουρα την απόδειξη αγοράς και τα παραστατικά αποστολής του δέματος στην Κίνα. Για εμένα συγκέντρωσε όσο περισσότερο χαρτομάνι μπορείς πχ ακόμα και τον αριθμό RMA που θα σου δώσουν ούτως ώστε αν σου πουν κάτι από το τελωνείο τους στέλνεις τα χαρτιά και κατά 99% θα βρεις το δίκιο σου. Από την άλλη, ακόμα στην περίπτωση που δεν το δεχτούν και σου πουν πρέπει να πληρώσεις το τάδε πόσο μπορείς απλά να αρνηθείς και να σταλεί πίσω η κάρτα. Το μόνο που έχεις να χάσεις είναι τα έξοδα αποστολής της κάρτας για Κίνα που πιστεύω με ΕΛΤΑ θα είναι κάπου στα 10-20€. Μικρό το ποσό, εγώ αυτό θα έκανα. Αν μεσα στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται αποδειξη μηδενικη καθως και εγγραφο που δείχνει οτι ειναι απο rma θεωρητικά δε θα έχεις θεμα. Το προβλημα ειναι στο ελλαδισταν...Θα έχει θεμα, γτ θα του ζητήσουν αποδείξεις. Αν έχει απόδειξη αγοράς που φαίνεται πως έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ εντός ΕΕ και δελτίο αποστολής του ελλατωματικου προϊόντος στην Κίνα τότε λύνεται το πρόβλημα. Btw αυτό που αναφέρεις έχει μια βάση. Θα πρέπει η εταιρεία όταν στειλει πίσω την κάρτα να την έχει δηλώσει με μηδενική αξία και ως αντικατάσταση ελλατωματικου προϊόντος. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2017 από Pandelas 1
timopie Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Ωραία από τα δικαιολογητικά που είπατε τα έχω όλα πιστεύω και φυσικά αν την στείλω για RMA θα συμπεριληφθούν όλα μέσα στη συσκευασία. Απλά για να ξέρω αν την κρατήσουν τελωνείο και μου πουν πλήρωσε π.χ. 100Ε και αρνηθώ και όπως είπατε την στείλουν πίσω(φαντάζομαι πίσω στη Κίνα) μετά τι κάνω??
Alexlooker Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Εγω θα απαντήσω στον τιτλο του θεματος: για service gpu καλο και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ φυσημα. (αφου την βγαλουμε απο το pc)
Pandelas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Τίποτα δε χρειάζεται να κάνεις από τη στιγμή που δε θα παραλάβεις, δεν έχεις κάποια επιβάρυνση εσύ σε κάτι. Το κόστος επιστροφής στην Κίνα θα το χρεωθεί η εταιρεία. Για εμένα στείλε την κάρτα, εφόσον έχεις τα δικαιολογητικά απλά να ενημερώσεις από πριν την εταιρεία, όταν σου στείλει το δέμα να δηλώσει αντικατάσταση από ρμα με μηδενική αξία.
.::NikoS::. Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Όταν αρνείται να πληρωθεί ο εκτελωνισμός, ειστε σίγουροι οτι το δέμα πάει πίσω;
Pandelas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Όταν αρνείται να πληρωθεί ο εκτελωνισμός, ειστε σίγουροι οτι το δέμα πάει πίσω; Απο προσωπική εμπειρία το 2010 με 11 αν θυμάμαι καλά που δεν είχε γίνει σωστή ενημέρωση καθώς ο κούριερ δεν είχε τηλέφωνο μου το δέμα μετά από 1 μήνα είχε επιστραφεί. Όταν επικοινώνησα με τον αποστολέα μου ζήτησε δίπλα μεταφορικά για να το ξαναστείλει γτ του είχαν χρεώσει την επιστροφή. Βέβαια δεν ήταν καθαρά άρνηση παραλαβής από μέρους μου και πάει καιρός από τότε..
billsamoy Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Κανονικά το τελωνείο το πληρώνει η εταιρεία. Αλλά υποθέτω ότι εξαρτάται από ποιον το κάνει. Πχ σε δικό μου RMA από την Corsair η αντικατάσταση ήρθε από ΗΠΑ και η εταιρεία πλήρωσε τελωνείο. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα πληρώσει κάποιος αγοραστής τελωνείο για ένα προϊόν για το οποίο ισχύει εγγύηση αντικατάστασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα