Προς το περιεχόμενο

FX6300 απλο oc... ειμαι οκ?

Tsakalos!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω και αρκετο καιρο εχω εναν FX6300 σε μια asus M5A99FX PRO R2.0, με 16gb Ram, Sandisk 256GB Extreme pro, WD 3TB RED, και μια AMD Radeon 7750.. Cooler δε θυμαμαι μαρκα, επειδη το κουτι μου ειναι χαμηλο σχετικα, και δε με επαιρνε για κατι καλο-μεγαλο, εχω ενα με χαλκινη βαση με 2 heatpipes, και εναν 80αρη fan..... 

Τα τελευταια χρονια δεν εχω ασχοληθει ποτε με overclocking.. τελευταια φορα ηταν επι εποχης athlon xp και παλιοτερα με duron 850 (blowing τις Onboard γεφυρες , silver αγωγιμη μπογια , κτλ για οσους θυμουνται) κτλ κτλ..   χρονια εχω τον fx6300 μου stock. θυμηθηκα λοιπον λιγο τα παλια και ειπα να τον τσιμπησω λιγο... πηρα μια arctic silver 5, γυαλησα την ψυκτρα απο κατω, εκανα ενα modaρισμα και κοτσαρησα εναν 120αρη ανεμιστηρα απο πανω, εκοψα-εραψα το κουτι (ενα htpc Κουτι ΝΟΧ) , μπηκαν αλλοι 2 υσηχοι fans , ολα με στοχο να παρει λιγο παραπανω γκαζι, αλλα να μην εχω θορυβο... κλοκαρησα και τον cpu απο 3,5 στα 3.9Ghz... κλαιν μαιν διαφορες,αλλα ετσι να χουμε να λεμε..  

Το ερωτημα μου ειναι το εξης... ειμαι οκ απο θερμοκρασιες η θα εχω καποιο θεμα?.. idle η με απλο σερφαρισμα ο cpu παιζει στα 38-42 βαθμους.. εβαλα να κανω mp3 recoding και με τους 6 πυρηνες σχεδον στο 100% μετα απο μιση ωρα σταθεροποιηθηκε στους 63... Τωρα τρεχω το Prime95 εδω και μια ωρα και ειναι καρφι σταθερο στους 68-69.... θερμοκρασιες τσεκαρω με το speedfan,,,

Ti λετε ειναι οκ? να παω λιγο ψηλοτερα? χαμηλοτερα?..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πείραξα τα volt.. stock είναι...

σκέφτομαι απλά να βάλω ένα καλό 12αρη ενεμηστηρα στο cpu γιατί αυτός τώρα είναι ένας της πλάκας,,,, κάποια πρόταση σε δυνατό-αθόρυβο fan? Κάτι nocturnal κοιτάζω αλλά 25ε+ ..

μηπως είναι στο auto και τσιμπάει μόνο του τα volts?

αυτό είναι το χειρότερο γιατι θα σου βάζει "υπερβολικά" και τα vrm της μητρικής θα ζεσταίνονται πολύ.

για ποιοτικό 12αρι δεν ξερω , να απαντήσει κάποιος που ξέρει

να μην το αφήσεις auto.Θα μπορούσε να γίνει ακόμα και επικίνδυνο για τη μητρική.Βάλε manual,άστο εκεί που είναι και ξεκίνα να ανεβάζεις κάνοντας και κανα τεστ ενδιάμεσα να δεις αν είσαι σταθερός.Από κει και πέρα μπορείς να ανεβάσεις και λίγο τάση μαζί με συχνότητα.Μέχρι 1,4v για 24/7 νμζ καλά είναι.

Μάλλον κάτι δεν λέτε καλά... έβαλα 1.35v και η θερμοκρασία χτύπησε 80 σε μισο λεπτό!, έκλεισε το pc,! To bios λέει στο auto cpu offset voltage 1.164 με 1.175 το πολύ... μήπως 1,3 είναι παρά πολύ?

θα κανω μερικες δοκιμες με torture tests , ξεκινοντας απο τα 3Ghz και φτανοντας μεχρι τα 4, με στοκ voltage, να δω τι διακυμανσεις εχει η θερμοκρασια σε συναρτηση με την συχνοτητα, σε στοκ παντα βολτ... 

Για πειτε καμια προταση για 12αρη ανεμηστηρα... κατι δυνατο αλλα αθορυβο αν γινεται.

1.35v είναι πολύ για την μικρή ψύκτρα που έχεις.

Μην το αφήνεις auto. Βαλε τάση χειροκίνητα. Επίσης τι LLC έχεις; το πιο stable είναι το High στις Asus.

Ξεκίνα απο 3.5 με τάση 1.25v,LLC high,turbo C1,C6,Cool&Quiet κλειστά. 

Δες εδώ τα πρώτα Post έχει ρυθμίσεις για Asus μητρικές.

http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...